Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Φωτιά στα σαββατόβραδα…

Ξεκίνησα με μια μεγάλη βόλτα στη πόλη και πήγα με τα πόδια σε μια cheap art έκθεση από όπου ήθελα στην αρχή να αγοράσω ένα έργο με κάτι φιγούρες από σύρμα απομακρυσμένες η μια από την άλλη που τις βρήκα πολύ αντιπροσωπευτικές της κατάστασης μου τα τελευταία τριάντα χρόνια μετά όμως είδα ένα καμβά με κίτρινο στα τρία τέταρτα, γαλάζιο στο πάνω μέρος και στην άκρη δεξιά ένα δεντράκι που μου θύμισε για κάποιο λόγο τον Μικρό Πρίγκιπα αλλά επειδή δεν μπορούσα να αποφασίσω πιο από τα δύο προτιμούσα, το αισιόδοξο ή το απαισιόδοξο τελικά δεν αγόρασα τίποτα!

Η βραδιά συνεχίστηκε με τη Πλατφόρμα Σύγχρονης Μαλακίας την οποία πολύ σαδιστικά παρακολούθησα! Στο πρώτο αριστούργημα ένας τύπος χτυπιόταν για κανένα πεντάλεπτο στη σκηνή μετά έφυγε και μετά ήρθε μια τύπισσα η οποία χτυπιόταν επίσης για κανένα πεντάλεπτο στη σκηνή και μετά τελείωσε, στο δεύτερο αριστούργημα ένας τύπος με προβιά και ρόπαλο έσπασε στο ξύλο μια κοπέλα μετά πήρε ένα πτώμα από μια γωνιά το ζωντάνεψε και άρχισε να το δέρνει μαζί με την πρώην ξυλοδαρμένη και μετά τελείωσε, στο τρίτο αριστούργημα τέσσερις κοπελιές σπάραζαν κάτι φράσεις πόνου και οδύνης κουβαλώντας ποτζεί ποδά ένα μπαούλο και μετά τέλειωσε, στο τέταρτο αριστούργημα μια αμπαλαρισμένη κοπελίτσα προσπαθούσε να κατέβει από ένα εντυπωσιακό ράφι αλλά μια φωνή της τσίριζε να μείνει εκεί που είναι αλλά στο τέλος κατέβηκε και τέλειωσε και στο πέμπτο αριστούργημα εντυπωσιάστηκα από το σκηνικό μετά όμως εμφανίστηκαν δύο κοκκινοσκουφίτσες και άρχισαν να μας λένε παραμύθια με βασιλιάδες και δράκους και στο αποκορύφωμα της διήγησης, εκεί που η μουσική κόντεψε να μας σπάσει τα τύμπανα και αγωνιούσαμε (not) αν ο δράκος θα φάει το πριγκιπόπουλο και τη πριγκιποπούλα οι κοκκινοσκουφίτσες υποκλίθηκαν και τελείωσε! Είμαι η Ουφ! και οι αντοχές μου μόλις τελείωσαν!

Όλα τα λεφτά ήταν οι διπλανοί μου οι οποίοι στο πρώτο έκλαιγαν από τη προσπάθεια τους να μη γελάσουν δυνατά, στο δεύτερο κοίταζαν εκστασιασμένοι, στο τρίτο δήλωσαν ο ένας στον άλλο ότι άρχισαν να μπαίνουν στο νόημα, στο τέταρτο πλέον γελούσαν δυνατά και στο τελευταίο ήταν εξουθενωμένοι, είμαι σίγουρη πως όποια και αν ήταν τα πλάνα τους για μετά θα τα ακύρωσαν και θα πήγαν σπίτι όπου θα έπεσαν αμέσως στο κρεβάτι θα σκεπάστηκαν με το πάπλωμα μέχρι τα φρύδια και θα έβλεπαν εφιάλτες όλο το βράδυ!

Του χρόνου εγώ πάντως θα δηλώσω συμμετοχή. Θα βάλω τις πυτζάμες μου, θα κουβαλήσω τον καναπέ, το τραπεζάκι του ΙΚΕΑ και το laptop, θα ονομάσω τη περφόρμανς blogging και θα γράφω ή θα κάνω ότι γράφω στο blog το οποίο φυσικά δεν θα είναι το Ουφ! αλλά κάποιο άλλο με πιο κουλτουρέ όνομα όπως I feel attention ή κάτι τέτοιο σε κάποια στιγμή μετά από κανένα πεντάλεπτο θα ακουστεί μουσική, το Hey You των Pink Floyd ας πούμε, εγώ θα κουνάω με λύσσα το κεφάλι μπροστά πίσω πάνω κάτω δεξιά αριστερά, ίσως σηκωθώ και από τον καναπέ και κάνω καμιά σπαρακτική κίνηση, ένα ωραίο εφέ θα ήταν να χτυπώ το κεφάλι μου στον τοίχο μετά να σταματήσει η μουσική και εκεί που λέει το τραγούδι divided we fall να σωριαστώ με βία στο πάτωμα. Αν μου το αντιγράψει κανένας του χρόνου θα ζητώ πνευματικά δικαιώματα, να το ξέρετε!

Μετά από τόσο χορό που αν χόρευα η ίδια δεν θα κουραζόμουν τόσο όσο κουράστηκα να τον παρακολουθώ αποφασίσαμε να πάμε στο Library έτσι συναντηθήκαμε στο πάρκινγκ της ΕΣΕΛ που αν είσαι πάνω από τριάντα και προσπαθείς να το κρύψεις καλά κάνεις να συνηθίσεις να το λες πάρκινγκ του E&S! Στο Library μπορείς να κάτσεις μέσα στα βραστά και smoke free αλλά με υπερβολικά δυνατή μουσική ή να παγώσεις έξω μες τη καπνίλα των τσιγάρων με μια μικρή ελπίδα να μιλάς χωρίς να σε καρτερά η λαρυγγίτιδα το επόμενο πρωί! Κάνεις τους συμβιβασμούς σου, διαλέγεις και παίρνεις!

Εμείς κάτσαμε δηλαδή στεκόμασταν έξω και εκεί θυμήθηκα τον Passenger που ήθελε σε ολόκληρο το μπαρ να βρει ένα κορίτσι να ερωτευτεί αλλά τελικά φίλε μου και για κορίτσι και για αγόρι είναι πιο δύσκολο από όσο το θυμόμουν άσε που σκεφτόμουν και το μπεμπέ και αναρωτιόμουν αν θα μας έκανε τη τιμή να έρθει άσε που σκεφτόμουν και τον συνάδελφο που θα ήταν σε κανένα σκυλάδικο εκεί κοντά τέτοια ώρα άσε που έβλεπα απέναντι και κάποιο γνωστό που θα μπορούσα να τον ερωτευτώ γιατί έχει και τη “σωστή” ηλικία και τα ίδια γούστα αλλά φοβάμαι ότι έχουμε υπερβολικά πολλά κοινά γούστα…

Ουφ!

13 σχόλια:

  1. Είσαι και συ φαν των performance.
    :-)Ta Πολλά κοινά γούστα είναι πρόβλημα... Θέλω να έρθω στην πόλη σου και ψάχνω αφορμή, δηλ. δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή Ουφ,
    ένα έχω να σου πω: αν ζούσες Λευκωσία ή εγώ Λεμεσό, θα κάναμε καλή παρέα. Θα συχνάζαμε σίιιγουρα στα ίδια μέρη, θα γνωρίζαμε σίιιιγουρα τον ίδιο κόσμο, θα συμμετείχαμε στις ίδιες ομάδες. Ατυχήσαμε, potential friend μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά κόρη τζιαι μόνο που το όνομα επρεπε να καταλάβεις τι παπαριές θα ακολουθούσαν. Πλατφόρμα ημίσιη.

    Αφού εν σου κάθεται η κουλτούρα γιατί εν δοκιμάζεις τον χορό του παπουτσόσυκου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευτυχώς α! Ήταν να έρτω για τα ίδια πράματα που έκαμες εσύ οπότε χαίρομαι που λαλείς ότι εν έχασα τίποτε!
    Τζαι άστα αστεία, ήταν να ήμασταν γνωστές και μισησμένες (ου έτην τούτην που την θωρούμεν όπου πάμεν κόρη!!!!πάλε!!!) αν ήμασταν στην ίδια πόλη! :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ¨Ήθελα να έρτω κι εγώ στην έκθεση cheap art αλλά τελικά εν τα κατάφερα. Πε μου ότι εν έχασα πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το παρκινγκ της εσελ αλλάξε όνομα; οου μάι γκοντ! :Ρ

    αυτή η πλατφόρμα σύγχρονης μπιιιιιιπ πολύ διαφημίστηκε. ευτυχώς που δεν έπεσα θύμα της διαφήμισης απ'όσα περιγράφεις :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κι εγώ κάνω τέτοιες απόπειρες με διάφορα πειραματικά θέατρα κτλ και πολλές φορές βγαίνουν πατάτες. Από την άλλη να μην δοκιμάσεις;
    Όσο για τον έρωτα, πιστεύω ότι όσο μεγαλώνουμε σκεφτόμαστε πιο λογικά και έχουμε πιο πολλές αναστολές. Έτσι δεν αφήνουμε τον εαυτό μας να χαλαρώσει και να ερωτευτεί. Good luck.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Eilikrina zhleukw thn fantasia sou!to concept epipla ikea ktl ktl (pou xaxanizw monh mou mes se kosmo san to diavazw)einai ola ta lefta:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άσε άσε μεγάλη τραγωδία οι πλατφόρμες. Πέρυσι είπα να πάω, είχα και γνωστούς μου που εχορεύκαν και, το χειρότερο, έπεισα τον πέιπ να έρτει μαζί μου, ο άθρωπος που απλώς δεν κατανοεί την τέχνη του χορού είπε να έρτει να της δώσει μια ευκαιρία. Μιαν που επήαμε τζιαι μιαν που εφύαμε. Εν αντέξαμε να δούμε τζιαι το τελευταίο περφόρμανς, όλες φριχτές και φοβερά ακατανόητες και ερασιτεχνικές. Τέχνη για την τέχνη ή τέχνη για τον Π**τσο, όπως θες πες το. Κατα τα άλλα, εσάσαν τους δρόμους τζιαμαί μπροστά που το library? φοάσαι να περάσεις που τζιαμαί άμπα τζιαι πέσεις σε κανένα χαντάτζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ina σαν τη Λεμεσό έν έσιει :Ρ

    Ανώνυμε (βάλε όνομα!) μας χωρίζουν δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα!

    Αχάπαρη αν το ελέαν Τακούνια θα είχε και έλεος :Ρ λέω να κόψω τον χορό γενικώς!

    Moonlight αν ερχόσουν από άλλη πόλη για *αυτό* θα ενευρίαζες πολλά!!! και εγώ θα νευρίαζα αν σε έβλεπα ξανά μπροστά μου, μα βουράς με πουπίσω κόρη μου;! :Ρ

    drSpock η αλήθεια είναι ότι η έκθεση είναι πολύ καλή... το μόνο μειονέκτημα που μπορώ να της βρω είναι τα υπερβολικά πολλά έργα, μου άρεσαν περισσότερα από τα δύο που περιγράφω αλλά χάθηκαν στο πλήθος! νομίζω τελειώνει στις 24/3 προλαβαίνεις να πάεις.

    DaisyCrazy η ΕΣΕΛ άλλαξε όνομα πριν χρόοοονια αλλά τώρα πια δεν προλαβαίνουμε να το συνηθίσουμε, αν πιστέψουμε τις φήμες θα γίνει Public... Yes! Yes! Yes! :-)

    Σκουλουκούιν συνήθως δοκιμάζω, λίγες φορές όμως μου αρέσουν! ευχαριστώ για το good luck, θα μου χρειαστεί! :-)

    Praktor θα χρειαστώ χρηματοδότηση όταν το προχωρήσω για παραγωγή, θα σε ενημερώσω, ευχαριστώ :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Eólica μάλλον τέχνη για τον Π**τσο... αναρωτιέμαι τι σκέφτονται όταν μας τα παρουσιάζουν! Κατά τα άλλα τες τρύπες εκλείσαν τες αλλά είναι κάπως γελοίο να συναούμαστε στες άκρες σαν τα αρνιά όποτε περνά αυτοκίνητο :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή