Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Δείξε μου τα likes σου να σου πω ποιος είσαι


Τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί που σχολιάζουν διάφορες ειδήσεις στο Facebook με λύσσα και μίσος; Ας πούμε τώρα είδα ένα post της Lifo στο Facebook με τίτλο «Η βασίλισσα Ελισάβετ πεθαίνει» και από κάτω κάμποσα σχόλια που τη βρίζουν, «ψόφο», «στο διάολο» κλπ ωραία.

Ποιος τη χέζει τη βασίλισσα, δεν με πήρε ο πόνος και γέλασα με το σχόλιο κάποιου που παίζει με το god saves the queen γράφοντας god wants the queen. Το πρόβλημα μου είναι αυτοί που σχολίασαν χωρίς καν να πατήσουν πάνω στο λινκ να διαβάσουν την είδηση, που εδώ που τα λέμε είδηση δεν είναι, μια βλακεία από αυτές που βάζει συχνά η Lifo, χέστηκε η φοράδα στο… εχμμμ που ακριβώς χέστηκε; Στο αμπέλι; Κάτι δεν μου κολλά.

Ποια είναι η ψυχολογία αυτών των ανθρώπων; Κάθονται στο computer/tablet/iphone την ώρα της δουλειάς/του καφέ/του σεξ και διαβάζουν κάτι ή μάλλον, διαβάζουν ένα τίτλο και βγάζουν τον χειρότερο τους εαυτό στα κόμμεντς; Το πιο σημαντικό με το ίντερνετ νομίζω είναι που μας δίνει την ευκαιρία, όχι να αυτολογοκριθούμε αλλά να σκεφτούμε δύο φορές τη μαλακία που μας έρχεται στο κεφάλι πριν την πούμε. Και στο ίντερνετ δεν τη λέμε. Την γράφουμε!

Νομίζετε ότι ακόμα κι εγώ, από κοντά είμαι τόσο έξυπνη, όμορφη και πνευματώδης όσο από το μπλογκ; Ξέρετε πόσο edit έχουν τα ποστ μου;

Στο Facebook υπάρχουν όλα εκεί, το όνομα σου, η φωτογραφία σου, όλα σου τα στοιχεία αν δεν φρόντισες να αλλάξεις τις ρυθμίσεις και αυτό που έγραψες μπορεί να το δει ο οποιοσδήποτε από τις 115,892 ανθρώπους που έχουν like στη συγκεκριμένη σελίδα. Αυτό δεν σε νοιάζει; Όχι επειδή θα σε κακολογήσει κάποιος, από ότι ξέρω η θεία μου η Λούλα δεν έχει Facebook, αλλά εσύ ρε παιδί μου, τι γνώμη έχεις για τον εαυτό σου όταν βλέπεις κάτω από μια είδηση ή “είδηση” το σχόλιο σου να λέει «Παλιοσαύρα...» ας πούμε;!

Τελοσπάντων, πάω να συνεχίσω με το μάθημα των γαλλικών γιατί στις εφτά θα έρθει ο δάσκαλος του πιάνου, mes amours. 

15 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η φοραδα ειθισται να χεζει στο αλωνι.
    η βασιλισσα ξεπερασε την ημερομηνια ληξης, τοπο στα νιατα (βλ. Καρολος μουαχαχα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. προφανώς τα γράφεις χωρίς να φιλτράρεις πρώτα. με τον ίδιο τρόπο στο twitter πολλοί βγάζουν μια πίκρα και μια κακία..και με τον ίδιο τρόπο που σχολιάζουν και κράζουν το dancing with the stars σχολιάζουν με χιούμορ περιστατικά όπως τον τυφώνα sandy, το shooting spree στο cinema, την πτώση του γερανού και άλλα παρόμοια που δεν σηκώνουν χιούμορ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμένα εκνευριζουν με τζαι κατι αλλα "κανε λάικ για να δεις πως ειναι ο Τάδε σήμερα"......

    Εγω ειμαι μαζί σου ρε Ουφ...γραψε με τζαι εμένα για γαλλικά...πιανο κουτσα στραβα καμια νότα βρισκω την! :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ε καλά το ίντερνετ τα έχει αυτά. το δε facebook ακόμα περισσότερο. Και μόνο το να πατήσεις like στην είδηση πως κάποιος άνθρωπος είναι ετοιμοθάνατος είναι καφρίλα από μόνο του. Πόσο μάλλον που δεν είναι κάποιος που μας ενόχλησε ή μας πείραξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ αυτά που σιχαίνομαι είναι τα "Καλημέρααααααααααα", "είσαι υπέροχη!!!!!!!!!", "Γειά σαςςςςςςςςςςς". Ε, τώρα κάνα like πάνω στην "αυτοκτονία" του Τσάκωνα δεν σκότωσε ποτέ πραγματικά κανέναν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μες το ΦΒ ειδικα, παρατηρω οτι οι ανθρωποι, επωνυμα μαλιστα, φκαλλουν το χειροτερο τους εαυτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. " Νομίζετε ότι ακόμα κι εγώ, από κοντά είμαι τόσο έξυπνη, όμορφη και πνευματώδης όσο από το μπλογκ; Ξέρετε πόσο edit έχουν τα ποστ μου; " χαχαχα είσαι θεά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. φεηςμπουκ τζε πελλαρες! ποιος το γ@@α.. τωρα εσηκωσαν νεα μοδα : βαλλουν φωτογραφιες τζε στελνουν σου μηνυμα..ρε καμε λαηκ! ντηςςς ας πουμε ρε κουμπαρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ε να πω κατι ακυρο. εν εχω κατι με την Βασιλισσα αλλα οταν θα μας αφησει, λογικα εννα κλεισει καμιαν εφτομααν το πανεπιστημιο αρα τουντο συντομα ελπιζω να μεν ειναι μες στες διακοπες των Χριστουγεννων, θα νευριασω πολλα!
    που ηταν ο γαμος περσι εκλεισαν τρεις μερες μισιημου.
    μα δηλαδη παιζει σε λλια χρονια ναν βασιλιας γουιλιαμ. μα εν του παει! εν μιτσης! παντα πριγκηπα θα τον εχω στον νου μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε η ελισαβετ ηταν 16 που εγινηκεν βασιλισσα!!! αφου στον αγωνα του 55-59 εν τουτη η μουλαρα που ηταν πας το θρονο! σκεφτου ποσα χρονια!

      Διαγραφή
  11. Ενηξέρω για σένα αλλά εγώ που κοντά είμαι το ίδιο όμορφη, έξυπνη και πνευματώδης. (not) Τζιαι εν κάμνω edit. (not)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συμωνώ μαζί σου. Αν δεν έχεις κάτι καλό να πεις, καλύτερα μούλλωνε.

    Γράψε με τζαι εμένα για γαλλικά με τη Πρασινάδα, αλλά θέλω τζαι πιάνο τζαι μπαλέτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τα τόπ είναι comments σε άκυρα πόστς του στυλ "πόσο αθκιασεροί είστε?" ή "κάθεστε και ασχολείστε με μ@λ@κιες" . Εσύ που κάθεσαι και θωρείς και τα πόστς και τα σχόλια και κάθεσε και σχολιάζεις ότι σχολιάζεις μ@λ@κίες πόσο καλά πάεις?!

    Επίσης επειδή είδα πολλές φορές τούτα τα comment του στυλ ψοφο να φκάλει κτλ....ειλικρινά τί κόσμος τα βάζει!? Πόσο χαμηλό iq σε συνδιασμό με ανύπαρκτη προσωπική ζωή πρέπει να έχει κάποιος για να τα γράψει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @περτιτζι η Ελισαβετ γεννηθηκε το 1926, που σημαινει το 1955 ηταν 29.
    Βασιλισσα εγινε στα 26 και οχι στα 16.

    ΑπάντησηΔιαγραφή