Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Κύπρος είναι

τζείνος που βάλλει τες είκοσι του Ιούλη στο φέησμπουκ φωτογραφία του Βαρωσιού τζαι που κάτω γράφει έναν δακρύβρεχτο κατεβατό ενώ το δεκαπεντάουστο που πάει διακοπές στη Πάφο βάλλει περήφανη τζαι χαμογελαστή φωτογραφία του με το άγαλμα του Γρίβα.

οι συνταξιούχοι που πάσειν εκδρομή στα κατεχόμενα τζαι ψουμνίζουν που φτηνομάχαζα που ποτζεί που εν φτηνά σαν να τζαι εν έσιει φτηνομάχαζα τζαι που ποδά που εν φτηνά τζαι μετά πάσειν τζαι τρων ψάρι σαν να τζαι εν έσιει ψάρι τζαι που ποδά τζαι κατηγορούν τζείνους που διούν λεφτά για να μπουν στο κάστρο της Κερύνειας ότι διούν λεφτά του παλιότουρκου αλλά αφού εν επήαν τζαι ποττέ τους στο κάστρο της Λεμεσού για να ξέρουν ότι τζαι τζιαμέ διάς λεφτά για να μπεις.

οι γεροντοκόρες που την ποδά πάντα που το 74 ελαλούσαν ότι εννά έρτουν οι κκιλιτζίρες να τους πιαν τους αντράες τους.

οι κοτζιάκαρες μες τες πολυκατοικίες στους προσφυγικούς συνοικισμούς που ποτίζουν τες γλάστρες πας το μπαλκόνι.

τα σπίθκια τα παλιά με τες αυλάες τζαι τους κήπους τζαι τες κληματαρκές με την σκιά το καλοτζαίρι που μόλις πεθάνουν οι ιδιοκτήτες τους γίνουνται πολυκατοικίες με πολυτελή διαμερίσματα ή πεντέξι ολόιδια άσιημα σπίθκια το ένα κολλητό με το άλλο.

οι σκύλοι οι διμμένοι με τον άλυσο μέσα σε βαρέλια σιειμώνα καλοτζαίρι που αν τύχει τζαι ξιδιθούν τζαι βουρούν να ξιπιαστούν ούλλοι κλειώνουνται μέσα γιατί φοούνται τους τζαι αν τύχει τζαι κοντέψει κανενού για να παίξει παίζουν τον.

τζείνος που γαμά ότι κινείται ενώ θέλει να σπάσει που το ξύλο την αρφή του αν έσιει φίλο τζαι μετά γυρεύκει μια κορούα παρθένα με προίκα για να την παντρευτεί.

να μεν χωρίζεις γιατί μα δάμπου εν να πει ο κόσμος τζαι μετά που φεύκει τζαι αφήνει σε ο κόσμος εν σου μιλά γιατί άφηκες τον άντρα σου να φύει τζαι εν έσωσες τον γάμο σου.  

να μεινίσκεις που πάνω που τη μάνα σου τζαι να την αφήνεις να νεκατώνεται μες τη ζωή σου τζαι στον τρόπο που πρέπει να συμπεριφέρεσαι στον άντρα σου τζαι να σου λαλεί ίνταλως να μεγαλώνεις τα κοπελλούθκια σου.

να πηέννεις με τα μωρά σου στη θάλασσα τζαι να κουβαλάς δέκα τσέντες τζαι δυο οικιακές βοηθούς οι οποίες κάμνουν πάνω τα ποηνάρκα τους για να μπουν με τα μωρά μες το νερό ενώ εσύ με το παρεό τζαι τη καπελαδούρα πάεις πάνω κάτω πάνω κάτω τζαι μιλάς στο τηλέφωνο τζαι λαλείς ότι έφερες τα μωρά λλίο θάλασσα γιατί εν κρίμα ούλλη μέρα σπίτι.

οι πολιτικοί που φκαίνουν στες τηλεοράσεις τζαι λαλούν γελοιότητες τζαι ακούουν τες τα κομματόσκυλα του ενός κόμματος τζαι κάμνουν δηλώσεις τζαι απαντούν τους με άλλες δηλώσεις τα κομματόσκυλα του άλλου κόμματος τζαι ανταπαντούν τους με άλλες δηλώσεις τα κομματόσκυλα του ενός κόμματος τζαι ξανά απαντούν τα κομματόσκυλα του άλλου κόμματος τζαι τούτα ούλλα με επιχειρήματα μωρών του νηπιαγωγείου τζαι μετά φκαίνουν τζαι τα κομματόσκυλα των άλλων κομμάτων τζαι κάμνουν δηλώσεις για τες δηλώσεις των άλλων τζαι οι άλλοι απαντούν τους ως πάρατζει να τελειώσει ο μήνας να πιαν τον μισθό τους.

οι γιγαντοαφίσες στους δρόμους που ανακοινώνουν την άφιξη τζαι τες ώρες ραντεβού κάθε αποκεφαλισμένου που εν ξέρουν καν σίουρα πότε έζησε αλλά εν σίουροι ότι εν τζείνη η κκελέ του τζαι βάλλουν του τζαι μιαν υπερφυσική ιδιότητα για να ξεχωρίσει τζαι να αποκτήσει το κοινό του.

να πηαίννεις διακοπές στην Αθήνα τζαι να πιάνεις ταξί να πάεις που το Σύνταγμα στην Ομόνοια τζαι να λαλείς να είχα τωρά δαμέ το αυτοκινητούιν μου ρε κουμπάρε.

να αγοράζεις αυτοκίνητο στα δεκαοχτώ σου έσιεις εν έσιεις λεφτά να το αγοράσεις έσιεις εν έσιεις εγκέφαλο να το οδηγάς.

ο λεωφορειατζής που σου χαμογελά τζαι λαλεί σου καλημέρα τζαι λαλεί σου τζαι κάτι αστείο τζαι γελάτε τζαι εν τζαι ο λεωφορειατζής που λαλεί της κοτζιάκαρης που εν μαζί σου στη στάση άτε μάνα μου άτε μάνα μου ταράξετε να φεύκουμε γαμώ τον καπηλέ μου άτε. 


14 σχόλια:

  1. Δεν θελω να φανω κατζια αλλα χανεις πολλα πραματα αν τουτα μονο θωρεις που την κυπρο και οχι τζαι τα καλα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έννεν καθόλου θέμα κατζίας τούτο που λέεις :-) επροσπάθησα να έβρω τζαι καλά για ναν πιο σωστά ισορροπημένο το ποστ αλλά εν μου έρκετουν τπτ άλλο εκτός που τον ήλιο, τζαι τζείνος έτσι τζαιρόν, όι τον Ιούλη-Αύγουστο :/

      θα είσιεν ενδιαφέρον αν έγραφες ένα ποστ με τα καλά της. είμαι σίουρη ότι θα συμφωνούσα στα πιο πολλά.

      Διαγραφή
    2. Θα σου τα πω δαμέ γιατί αν τα γράψω στο δικό μου θα εμφανιστούν τον επόμενο αιώνα παλιομπόγκερ :)

      Λοιπόν αρέσκει μου που οι αποστάσεις είναι κοντινές που μέσα σε μια ώρα μπορώ να είμαι στο βουνό ή στη θάλασσα.

      Αρέσκει μου που βρίσκεις κόσμο που χαμογελά το πρωί τζαι χωρίς να σε ξέρει λαλεί σου καλημέρα, και γενικά χαιρετά.

      Αρέσκει μου που οι αποστάσεις μου επιτρέπουν να βρίσκω τες φίλες μου τζαι να περνώ χρόνο μαζί τους. Και μου αρέσει επίσης, που οι γονείς τους εξακολουθούν να μας βλέπουν με τον ίδιο τρόπο όπως ήμασταν μικρές.

      Αρέσκει μου που αν ζητήσω βοήθεια θα βοηθήσουν τζαι άνθρωποι που δεν με ξέρουν.

      Αρέσκει μου που μπορούν τα μωρά να βγουν στη γειτονιά να παίξουν.

      Αρέσκει μου που μπορώ να πεταχτώ στη γειτόνισσα να ζητήσω λάδι αν μου λείψει.

      Αρέσκει μου που το μεσημέρι του Σαββάτου καθόμαστε όλη η οικογένεια τζαι τρώμε.

      Αρέσκουν μου οι εκδρομικοί χώροι όταν πηγαίνουμε για πικνικ.

      Αρέσκει μου που αφήνω τες πόρτες ανοιχτές το καλοκαίρι τζαι φυσά. Αρέσκει μου το ηλιούδι του χειμώνα που θα κάτσω και στη μισή ώρα θα είμαι όπως το ζαλισμένο το κοτόπουλο.

      Διαγραφή
    3. πολλά ωραία τζαι συμφωνώ. τα δικά μου είναι συγκεκριμένα περιστατικά που είδα/άκουσα, φαντάζομαι τζαι τα δικά σου το ίδιο :-)

      σοβαρά, τι έπαθε ο μπλόγκερ;; :/

      Διαγραφή
  2. Πολυ καλο κείμενο. Αρκετά κοντά στην κυπριακη πραγματικοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όπως είπα τζιαι στον χελμούτ
    εν πολλά πράματα
    τζιαι καλά (λόγω φυσικής ομορφκιάς)
    τζιαι κακά (λόγω νοοτροπίας)
    για μένα προσωπικά όπως είπα τζιαι πριν εν το Βατερλώ μου.

    υ.γ. τούτο με το ταξί στην αθήνα που το σύνταγμα-ομόνοια θα το έκαμνα τζιαι εγώ αν έρκουμουν πίσω η ώρα 1πμ (που μου έτυχε τζιαι εφοούμουν νάκκο να το πάω με το πόδι). καταλάβω σε όμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί που πιάνουν ταξί που το αεροδρόμιο για Σύνταγμα;
    Τζει πληρώνουν 50 ευρώ ενώ έχει λεωφορείο που σε πάει με 4 ορ σόου;
    Πάντως, έχει πολλά πολλά καλά ο τόπος μας και σε νοοτροπία. Εν κρίμα να μεν τα βλέπεις τζείνα τζαι να μεν τα θεωρείς άξια αναφοράς... :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το ταξί που το αεροδρόμιο εν το καταλάβω. αφού με το μετρό σε μισή ώρα ακριβώς χωρίς κίνηση χωρίς τίποτε είσαι Σύνταγμα.

      θέλω συγκεκριμένες συμπεριφορές/περιστατικά :-)

      Διαγραφή
  5. Πε τα ρε Ουφ μου, πε τα! Πόσα χρόνια να θωρούμε τις ίδιες εικόνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύπρος= ένας τόπος με στενούς ορίζοντες.Period!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ συμφωνώ απολύτως και σε όλα με την Μάνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. να φκαίνεις το πρωίν που το σπίτιν σου για να παεις δουλειάν τζιαι να σου λαλει ουλλη η γειτονια (μιτσhιοι-μιάλοι) καλημέρα

    να περπατας μες την ληδρας Κυριακην απογευμα τζιαι να θωρεις γνωστους που εσhει τζιαιρον να δεις (τζιαι που το σκολείον μεν σου πω) τζιαι είναι σαννα τζιαι δεν επερασεν μια μερα (εχτος που τα κοπελλούθκια, αμαξούες,τσέντες,τσεντουθκια τζιαι παει τζιαι παει)

    να παεις περιπατο σ'ενα χωρκον στην ακρη του κόσμου (εντάξει η Κυπρος εν μιτσhια αρα η ακρη του κόσμου εννακον δαμε παρακατω) τζιαι την ώρα που εννα θέλεις εναν καφεν για να καμεις τον τσιαρον σου να βρεθει μια κοτζιακαρη που αμαν την ρωτησεις εννα σου πει "Καλο γίε μου,κοπίαστε μέσα"

    να τρωεις γλυκο κολοκούιν που κας το κλημα μες τον 15αουστο τζιαι να σταματα μια παρέα τζιαι να σε ρωτουν αν εσhει τζι αλλο (ρε θρασος μερικοι) τζιαι να περνας μιαν που τες καλυττερες νυχτες της ζωης σου.

    εσhει τζι αλλα πολλα αλλα εν κριμα να τα καψω μεσα σε μιαν απαντησην.Το νοημαν νομιζω επιας το.Σε ουλλα τα πραματα εσhει θετικα τζιαι αρνητικα .Εσυ αποφασιζεις ινταλως εννα τα δεις τζι εν κριμαν να θωρεις μονον τα αρνητικα. Βαλλω στοιχημαν οτι σιουρα ετυχαν σου τζιαι πολλα που εν μες τους θετικους χαραχτηρισμους της Κυπρου αμμα εσυ για δικους σου λογους θωρεις μονον τα αρνητικα....εν κριμαν....χανεις τα ωραια...τα πολλα ωραια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ωραία :-)

      υπόσχομαι ποστ ανάλογο αυτού αλλά με τα θετικά. πότε δεν ξέρω, σύντομα ελπίζω :-)

      Διαγραφή