Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Η δε γυνή...

Υπάρχουν διάφοροι συγγενείς και "φίλοι" (σε εισαγωγικά γιατί είναι περίεργο να αποκαλείς φίλους άτομα τα οποία απλά γνωρίζεις πολλά χρόνια αλλά δεν έχετε τίποτα κοινό) οι οποίοι ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν: κάθε σαββατοκύριακο έχουν να πάνε σε τρεις-τέσσερις γάμους, ταξιδεύουν από τη μια πόλη στην άλλη για να χαιρετήσουν ("ντάμπου ρα κορού;") την κόρη του αδελφότεχνου του άντρα της αδελφής τους γιατί "εν αντροπή αφού τους εκάλεσε", μιλούν με θαυμασμό για τους ανεκδιήγητους που εμφανίζονται στην τηλεόραση "ε, ίντα αφού έδειξεν τον η τηλεόραση", για να δείξουν την εκτίμηση τους σε καλούν για φαγητό (σούβλα κατά 99,99%) στο σπίτι τους στην άλλη άκρη του κόσμου (όχι κυριολεκτικά, αυτό θα ήτανε καλό!), μιλούν στα 4-5 παιδιά τους με εκφράσεις του τύπου "ρα α δδε κάτσεις φρόνιμη εννά το πω του παπά σου" (πόσο ηλίθια θεωρούν τα παιδιά, αφού συνήθως ο παπάς τους είναι ακριβώς εκεί και χαζογελά;!!!) και θεωρούν σκάνδαλο ή μέγιστη ατυχία για ανέγγιχτες κορασίδες την ελευθερία. (για τα αρσενικά είναι χειρότερα τα πράγματα: είσαι γκέι. Παραδόξως αυτό δεν ισχύει για τις γυναίκες, μάλλον για τον ίδιο λόγο που δεν ήταν και παράνομο πριν κάποια χρόνια: κανείς δεν είχε σκεφτεί ότι γίνετε για να το απαγορέψει)


Ο άντρας είναι ο Άντρας. Ο ΑΝΤΡΑΣ. Η κοινωνική καταξίωση της θείας Πραξούλας. Όποιος και αν είναι ο λόγος που (η θεία Πραξούλα νομίζει ότι) δεν έχεις άντρα, την έβαψες: Το σκάνδαλο της Ανύπανδρης πρέπει να παταχθεί. Ή, στο κάτω κάτω, να κάνουμε ψυχικό για την καημένη την κοπελλούα. Πρέπει να της βρούμε ΑΝΤΡΑ.


Συνήθως το θύμα δεν έχει ιδέα γιατί η θεία Πραξούλα την κοιτά μια μέρα παρατηρητικά από πάνω ως κάτω. Σε λίγο βέβαια θα συνειδητοποιήσει ότι ζύγιζε τα προσόντα για το presentation στον υποψήφιο γαμπρό: "εντάξη, έννεν ιδιαίτερα όμορφη αλλά έχει τζίνο το χωραφούι στο χωρκόν, εν λλίον ιδιότροπη αλλά πρέπει ναν που την αγαμία, μόλις τη βάλει πουκάτω εννά ισιώσει, μπορούν να μεινίσκουν με τους γονιούς της να φυλάξουν λλία ριάλια ώσπου να χτίσουν, να κάμουν τζαι κανένα κοπελλούι, ίντα εννά μείνουν έτσι; Να κανονίσω να τη δει πρώτα ο Πάμπος της Αλισαβούς που έσιει στρωμένη δουλειά στα καλούπια του τζουρού του τζαι αν δεν του αρέσει να πω του Πανίκου της γειτόνισσας της Ευλαμπίας. Εν λλίον ακαμάτης αλλά ποττέ εν αποδείχτηκεν ότι εν τζίνος που έβαλε τη πόμπα πας τζίνο το μιτσουπίσι. Εν καλός μιτσής τζαι τέλοσπάντων για την ηλικία της εν μια χαρά, εν τζαι πιστεύκω να θέλει επιστήμοναν χα χα χα."


Και με μελιστάλαχτο ύφος ξεκινά: "Κόρη Ουφ, πρέπει να παντρευτείς!"
Κάπου εδώ η Ουφ δηλώνει ότι δεν θέλει να παντρευτεί, η θεία Πραξούλα σοκάρετε και αρχίζει τον Ύμνο Στον Γάμο, η Ουφ στην αρχή προσπαθεί να της απαντήσει, ευτυχώς καταλαβαίνει έγκαιρα ότι η θεία Πραξούλα τα λέει μια χαρά και χωρίς να περιμένει απάντηση έτσι σταματά να την ακούει και στέλνει sms σε φίλους και φίλες με τα ξεκαρδιστικά νέα, η θεία Πραξούλα τώρα ωρύεται και φεύγει με την απειλή ότι η Ουφ θα καεί στην κόλαση ενώ η Ουφ έχει πέσει κάτω από τα γέλια και ζητά από τη θεία να της πει τι μουσική ακούει ο Πάμπος και ο Πανίκος και ποιες είναι οι αγαπημένες τους ταινίες....

Τι σκάνδαλο!

7 σχόλια:

  1. μακάρι όλες οι θειτσες και οι θείτσοι...να είχαν καταλάβει πως ο γάμος δεν κάνει τη γυναίκα...σαν τα ράσα τον παπά...
    που να καταλάβει τωρα πως αξία έχει να μπαίνεις σε ένα σπίτικαι να γουστάρεις και πως αυτό έχει ουσία και όχι ο κωλογάμος!
    μια φορά σε μια ανεκδιήγητη πανηλίθια κουτσομπολα στην πολυκατοικία μου ,που γυρισε με θράσος και μου είπε:ααααα είσαι 35 και ανυπαντρη..δε θα παντρευτείς ποτέ...και με υφος που απόπνεε λύπηση
    γύρισα και της είπα για χαβαλε πως είμαι λεσβία![ενώ δεν είμαι]
    έπαθε εγκεφαλικο!
    τουλάχιστον σταμάτησε να κοιτα από την κλειδαρότρυπα ποιον φέρνω στο σπίτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εντάξη, έννεν ιδιαίτερα όμορφη αλλά έχει τζίνο το χωραφούι στο χωρκόν, εν λλίον ιδιότροπη αλλά πρέπει ναν που την αγαμία, μόλις τη βάλει πουκάτω εννά ισιώσει

    χαχαχαχα!!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. xaxaxaxaxax έχω μια φίλη "ελεύθερη" (ακούς εκεί λες και οι παντρεμενοι ειναι σκλαβωμενοι... τς τς τεσπα) και ολο προξενιά της κανουν. πηγε σε κανα δυο για να τους δειξει οτι δεν πετυχαινουν και τωρα ηρεμησε.. νομιζω..

    παντως απο αυτη η "φυλη" των γαμο-πληκτων (αυτοι που τρεχουν στους γαμους καλε!)ειναι γεματη η κυπρος. αλλιως πως γεμιζουν αιθουσες για γαμους με 3000 ατομα και πανω; ελεος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ GLAYKI: έχω μπει πολλές φορές στον πειρασμό να δηλώσω λεσβία (ενώ δεν είμαι) αλλά βαριέμαι: θα πρέπει να δώσω στη θεία τις πρώτες βοήθειες, να τρέξω να την πάω στο νοσοκομείο, να δώσω κατάθεση στην αστυνομία για απόπειρα φόνου εξ αμελείας.... βαριέμαι!

    @ ρ-ί-τ-σ-α: μην υποτιμάς καθόλου το χωραφούι, μια γνωστή μου με αυτό το προσόν στο βιογραφικό γνώρισε τη μισή Λεμεσό ;-)

    @ Dorothea: ελευθερία ή θάνατος ;-)
    είναι πολλοί, δυστυχώς! και είναι παντού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πρέπει να κάμουμεν κανένα κόμμα εναντίον τούτων των θείτσων...

    εν πολλύν το κακόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. siopin! mia xara ta lalei i theia i praksoulla pou na eshei tes eutzies mou! eseis eisasten idiotropes :)) (im joking men mou mountarete tora)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Neerie: συμφωνώ!

    @ Axapari: θεία; θεία εσύ είσαι; :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή