Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Η εργασία απελευθερώνει

Ένα Σάββατο πήγα στο σουπερμάρκετ, αγόρασα κάποια πράγματα που έκαναν 80 ευρώ και πλήρωσα με κάρτα. Επειδή η ταμίας μισούσε τη δουλειά της και βαριόταν τη ζωή της, όταν η κάρτα έδειξε ότι δεν πέρασε, την ξαναπέρασε και την ξαναπέρασε και την ξαναπέρασε και την ξαναπέρασε και κάθε φορά φαινόταν όλο και πιο τσαντισμένη αφού νόμισα ότι θα έσπαζε τη κάρτα μέσα σε αυτό το τέτοιο το μηχάνημα που περνάνε τις κάρτες.

Πέντε λεπτά αργότερα είχα πέντε μηνύματα στο κινητό, όλα από τη τράπεζα, που το κάθε ένα με πληροφορούσε ότι η κάρτα μου χρεώθηκε 80 ευρώ.

Αγχωμένη τηλεφώνησα σε αυτό τον αριθμό που έγραφε πίσω από τη κάρτα και όταν ένας ευγενικός νεαρός που δυστυχώς δεν θυμάμαι το όνομα του απάντησε το τηλέφωνο προσπάθησα να του εξηγήσω πιο ήτανε το πρόβλημα. Επειδή όμως το παιδί μισούσε τη δουλειά του, βαριόταν τη ζωή του και επιπλέον είχε μάθει παπαγαλία τι έπρεπε να λέει σε σαλταρισμένους καταναλωτές που τηλεφωνούσαν αγχωμένοι, μου έβαλε τις φωνές και με ξέχεσε κανονικότατα επειδή λέει δεν τον άφηνα να κάνει τη δουλειά του.

Μη έχοντας μια ξεκάθαρη απάντηση σχετικά με τον λογαριασμό μου, έκανα αγχωμένη υπομονή ολόκληρο το σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα το πρωί έτρεξα στη τράπεζα. Επειδή όμως η ταμίας μισούσε τη δουλειά της και βαριόταν τη ζωή της, με διαβεβαίωσε ότι η τράπεζα ναι μεν πέρασε το ποσό πέντε φορές αλλά με χρέωσε μόνο τη μία επειδή η τράπεζα μας το αντιλαμβάνεται άμα πάει κάτι λάθος και είναι ύποπτο να πληρωθεί το ίδιο ποσό την ίδια ώρα. Εντυπωσιασμένη, έκανα πλάκα ότι δεν θα πλήρωνα τα ψώνια στο σουπερμάρκετ πέντε φορές το ογδόντα δηλαδή τετρακόσια ευρώ και έφυγα.

Λίγες μέρες αργότερα πέρασα από μια ΑΤΜ για να πάρω λεφτά και ανακάλυψα ότι είχα περισσότερα από όσα έπρεπε. Μπήκα στο internet banking και ανακάλυψα ότι κάποια standing orders που έχω δεν πληρώθηκαν.

Έκανα αγχωμένη υπομονή όλο το απόγευμα και το επόμενο πρωί πήγα σε άλλο υποκατάστημα της τράπεζας. Η εκεί ταμίας επειδή προφανώς αγαπούσε τη δουλειά της και σίγουρα δεν βαριόταν τη ζωή της έψαξε με όλη τη καλή διάθεση όλες τις πιθανότητες που μπορεί να είχε πάει κάτι λάθος και με ενημέρωσε ότι ναι, χρεώθηκα και τις πέντε φορές για τα ψώνια αλλά επειδή δεν υπήρχαν λεφτά για να πληρωθούν, η τράπεζα κράτησε όσα λεφτά είχα. Αποτέλεσμα να μείνουν απλήρωτα το ρεύμα, το τηλέφωνο και μια φούστα μαύρη κοντή που είχα δει και μου άρεσε…

Η εργασία απελευθερώνει… όλα μας τα απωθημένα!

15 σχόλια:

  1. Einai na min mple3eis me tis trapezes kali mou!Pikres empeiries. Mono kane ti einai na kaneis, na min xasoume tin konti mauri fousta!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. homo anisorropus τη φούστα την αγόρασα... ήταν πιο φτηνή που το ρεύμα :/

    Sike ναι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απίστευτο!!! Και το χειρότερο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το άγχος που τραβάς και η υπομονή σου που πόοοοοοοσο να ξεχειλώσει αλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι κόσμος ε; Είναι καταπληκτικό το πως δουλεύουν και βρήκα εκπληκτικό επίσης ένα διαφημιστικό στην τηλεόραση που έλεγε πως η Τράπεζά σας, σας αγαπάει. Γι’ αυτό σε χρεώνει πέντε φορές βρε.
    Καλώς σε βρήκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ouf mou akoma na paeis na xesis to diefthinti tis trapezas gia tous ypallilous toy???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαιρετώ,

    Επειδή δεν βρίσκω την ηλεκτρινική διεύθυνση αλληλογραφίας σας, αναγκάζομαι να γράψω εδώ.

    Σας γράφω, λοιπόν, για να σας ρωτήσω κατά πόσον έχετε ένσταση να αναδημοσιεύοσυμε το άρθρο αυτό στην εβδομαδιαία εφημερίδα "Γνώμη", στη στήλη των bloggers.

    Αναμένω την απάντηση σας.

    Ευχαριστώ,
    Μιχάλης Μιχαήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για αυτό δε θα πάμε ποτε ποτε ποτε ποτε μπροστά...εγώ θα τους τραβούσα κια μία μυνησάρααααααα!ΟΛΩΝ...ΘΑ ΚΡΑΤΟΎΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥς ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩς ΘΑ ΧΟΡΟΠΗΔΟΎΣΑΝ ΜΕΤΑ!
    ΝΕΥΡΙΑΣΑ ΤΩΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευτυχώς που επλήρωσες την φούστα δηλαδή :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Drama Queen και το άγχος και τα λεφτά που ήταν δεσμευμένα!!!

    Yannis Petsas μας δουλεύουν κατάμουτρα: μια άλλη είχε σλόγκαν "ζει με ότι ζείτε" aka σας πίνει το αίμα;! καλώς βρεθήκαμε!

    oniropolos τι περισσότερο θα κατάφερνα εκτός από περισσότερα νεύρα;!

    Μιχάλης σας έστειλα μέηλ.

    Γλαύκη με τον τύπο στο τηλέφωνο θύμωσα πολύ και ήθελα να τον καταγγείλω αλλά δυστυχώς είχα ξεχάσει το όνομα του από το δευτερόλεπτο που μου το είπε γκρρρ

    Αχάπαρη ναι!!! και είναι πολύ όμορφη!!!!

    monaxikotita πάμε να ληστέψουμε καμιά τράπεζα; :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ουφ! σαν μέλος του ΣΙΚ πρέπει να πάεις πίσω και να ισιώσεις τουλάχιστο την βαρεμένη υπάλληλο της τράπεζας που σε καθησύχασε :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ime sigouri oti epies sto Carrefour k sti Trapeza Kiprou!

    ΑπάντησηΔιαγραφή