Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Η Τράπεζα Βλάπτει

Μου τηλεφώνησαν από τη τράπεζα για να μου πουν ότι πρέπει να πληρώσω άμεσα 200 ευρώ στη πιστωτική αλλιώς θα μου στείλουν επιστολή για δικαστήριο. Αμέσως ένοιωσα σαν να έπαιζα στο Η Οικογένεια Βλάπτει και δυστυχώς η πρώτη μου αντίδραση από μέσα μου ευτυχώς ήταν ακριβώς όπως του Ασημάκη: πως κάνετε έτσι μωρέ για διακόσα ευρώ, θα ‘ρθω τώρα να σας ξοφλήσω όλο το ποσό και να την ακυρώσω τη κωλοκάρτα γαμώτο ξεχνώντας βέβαια τη μικρούλα λεπτομερειούλα ότι όχι μόνο δεν έχω όλο το ποσό αλλά ούτε και γκουχ γκουχ γκουχ τα 200 ευρώ…

Στη δεύτερη αντίδραση ξύπνησε μέσα μου η μάνα μου με τη μορφή της κυρίας Λαμπρινής: πως τα κατάφερες έτσι, και σου είπα εκατό φορές να είσαι συνεπής στις υποχρεώσεις σου αλλά εσύ το χαβά σου, ξόδευες χωρίς τελειωμό αλλά τώρα ξέρω τι περιμένεις, περιμένεις πως θα πουλήσω τα χρυσαφικά της μάνας μου ε εε εεεε περιμένεις ότι θα στα πληρώσω εγώ αλλά κανόνισε καημένη μου να βρεις να τα πληρώσεις, ακούς;

Ούτε αυτό με συμφέρει… η θεία Πελαγία μέσα μου γκρινιάζει για τα ρούχα, τις εξόδους και τους ζιγκολό που δεν μπορώ πλέον να πληρώνω και ο παππούς σκέφτεται να πουλήσω ότι έχω και δεν έχω και να φύγω νύχτα για τη Χονολουλού μαζί με ένα σκανδιναβό!

Ουφ! Καμία λύση δεν μοιάζει σωστή. Αν η τράπεζα κάνει έτσι για 200 ευρώ, πως θα κάνει αύριο μεθαύριο που θα προσπαθώ να πληρώσω για ένα διαμέρισμα; Δηλαδή, μια μικρή αναποδιά να προκύψει, με βλέπω σε χαρτόκουτο σε καμιά πλατεία. Και δεν έχουμε και πολλές στη Λεμεσό… στα σκαλάκια του Διοικητηρίου θα τη βγάζω…

Πως έμπλεξα έτσι εδώ πέρα μέσα;

18 σχόλια:

  1. άστους να φωνάζουν! όταν τα βρεις θα τους τα στείλεις! άλλοι τους χρωστάνε εκατομμύρια! με σένα θα σωθούν; άντε μην τα πάρω τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάλι καλά που θα τη βγάζεις στην πλατεία Διοικητηρίου...γιατί μη ξεχνάς στη Λεμεσό υπάρχει και η Πλατεία Ηρώων :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεν ανησυχείς, με την εικόνα που πάεις να δημιουργήσεις δεν θα βρεθεί τράπεζα να σε δανείσει για διαμέρισμα.

    Κόψε τη κάρτα στα δύο τζε ξόφλα τη σιγά-σιγά,

    Ξέρεις πόσο τόκο πληρώνεις πάνω στη κάρτα; Ξέρεις ότι για κάθε 100ευρώ που ξοδεύεις πληρώνεις περίπου15 ευρώ τόκο; ( πχ για το παντελόνι που αγόρασες 100 ευρώ στην πράξη επλήρωσες 115)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Pali exeis provlimata me tin trapeza esy?!! Den uparxei auto to prama. Ksemple3e oso pio grigora ginetai me dautous na vreis tin isuxia sou.
    xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλάν μιλούμε μεστην συμπαράσταση οι αναγνώστες σου :)
    Πε τους οτι έχουμε οικονομική κρίση τωρά τζιαι οτι θα τους ξοφλίσεις που να τελειώσει. Οι πως θα δείξουν κατανόηση αλλά τουλάχιστον they heard the story before...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάμε αίτηση σε μια άλλη τράπεζα για άλλη πιστωτική. Ξόφλησε την πρώτη με τη δεύτερη. όταν θα έρθει ο καιρός να ξοφλήσεις τη δεύτερη, ξόφλα την με την πρώτη. Καιπάει λέγοντας. το κόλπο είναι να έχει μια που να μην είναι φουλαρισμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. eni kserw annen to lifestyle ths kyprou, alla oulloi exoun kartes na ksofloun tziai xreh.
    Egw epeidh eksekinisa na douleukw tziai na fkallw dika mou lefta se mian Kryoxwra ths Meshs Eurwphs en me etsimpisen h mougia ths pistotikhs.
    Exw mono mia Visa pou en debit card tziai xrhsimopoiw thn mono gia taksithkia. Pkiae ena psalidi tziai kopse thn sta thkio. Tziai pou tziaime tziai tzei tha trweis monon osa esheis, ospou se pairnei h pougka sou pou laloumen.

    Touto shmainei oti enna kamneis kratei de polla kai diafora.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. παρέτα με τες τράπεζες!!
    βάλλε τα λεφτά κάτω που το στρώμα σε άλλο σπίτι - όι στο δικό σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "..Κάμε αίτηση σε μια άλλη τράπεζα για άλλη πιστωτική. Ξόφλησε την πρώτη με τη δεύτερη. όταν θα έρθει ο καιρός να ξοφλήσεις τη δεύτερη, ξόφλα την με την πρώτη. Καιπάει λέγοντας. το κόλπο είναι να έχει μια που να μην είναι φουλαρισμένη.."

    Mana na sou petihei, touta ta oikonomika tha matheis sta mora sou?

    Ama traviseis cash pou ti mia karta gia na xofliseis tin alli plironeis 3.5% commission tis trapezas. Ara to panteloni ton 100 euro tha sou katsei 118.5 euro. Ase pou me ton nou pou kouliantirizete tha foularete tze tin alli karta in no time.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. για 200 ευρο τωρά. αναμιση μπουκάλα σε κλαπ. ατε πίεννε παρτους αναμισι μπουκαλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φακκούν μου οι τράπεζες, φακκούν μου!! Ειδικά η Τράπεζα Κύπρου. Πιάνουν σε τηλέφωνο που τις 8μιση το πρωί "Aurora, πρέπει να βάλεις Χ ευρώ στην κάρτα σου γιατί θα μπουν τόκοι." "Ε χαλόοου ξέρωτο, αν τα είχα ήταν να τα βάλω! Ας πληρώσω τόκους, εσένα τι σε κόφτει και με πρήζεις από το πρωί ξημέρωμα;;"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αχ όντως έμπλεξες. Κοίτα μπας και σου κάνει κανένα μικρό δάνειο χωρίς τόκο η μαμά σου για να ξοφλήσεις :)

    Εγώ πάντως δεν έχω πιστωτικές κι έτσι ψωνίζω μόνο όταν υπάρχουν λεφτά στο λογαριασμό. Έτσι δεν έχω τίποτα να φοβάμαι από τράπεζες.

    Όσο για το δάνειο είναι μεγάλος μπελάς όντως και σε περιορίζει αρκετά αλλά αν θες να πάρεις σπίτι δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Ίσως θα μπορούσες να βρεις ένα λιγάκι flexible που σου δίνει δυνατότητα να μείνεις πίσω σε καμιά με δύο δόσεις το χρόνο. Θέλει ψάξιμο όμως για επιτόκια και ψιλά γράμματα. Καλή τύχη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το λοιπόν ντήαρ Ουφ!

    Κόψε την κάρτα, πέταξε την τζαι ξόφλα τον λογαριασμό της.

    Μετά ζήτα έναν τρεχούμενο χωρίς όριο, τζαι να σου φκάλουν πάνω του κάρτα αν εξακολουθείς να θέλεις κάρτα για τα οφέλη της (βασικά το ότι δεν κουβαλάς cash, τζαι το ότι αν κόψεις μέσα τραβάς cash χωρίς charge που την ΑΤΜ της τράπεζας σου, τραβάς που τα δικά σου όμως τζαι αν λείψουν ελείψαν).

    Έτσι εν έσhei περίπτωση να παρασύρεσαι τζαι να πάεις ξανά πουκάτω.

    Απλό !!
    Μπορείς ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Α, τζαι για το πρήξιμο που την τράπεζα, όντως μεν φοάσαι για 200 ευρώ κουβέντα αλλά δώκε μια δικαιολογία ρε παιδί μου για την κατάσταση τζαι όρισε τους εσύ μια ημερομηνία για αποπληρωμή που θα την τηρήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας.

    πράγματι, δεν νομίζω να πάω φυλακή για 200 ευρώ (έννε;;;) έτσι θα τα πληρώσω στο τέλος του μήνα, θα κόψω τη κάρτα (πάντα ήθελα να ζήσω αυτό το σκηνικό) και θα την ξοφλήσω όσο το δυνατόν πιο σύντομα. και θα την ακυρώσω φυσικά!

    αυτό που μου την έδωσε περισσότερο είναι που μέχρι πριν λίγο καιρό μου στέλνανε επιστολές με προεγκριμένα δάνεια και μου τηλεφωνούσαν για αύξηση του ορίου της πιστωτικής... κλέφτες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Που ούλλην την κουβέντα εγώ εκατάλαβα ότι ο ΚΚουλλάς εν τραπεζιτικός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή