Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Drive-in

Το σημερινό ποστ είναι αφιερωμένο σε όλους τους ευαίσθητους οδηγούς της πόλης μας. (ποιας πόλης; οποιασδήποτε! όλοι ίδιοι είναι!)

Γιατί λοιπόν αγαπημένοι μου οδηγοί να αναγκάζεστε να παρκάρετε πάνω στο πεζοδρόμιο, μπροστά από την είσοδο του οπουδήποτε θέλετε να πάτε; Ναι, το ξέρω ότι σας βολεύει, ειδικά άμα βρέχει ή άμα κάνει ζέστη ή άμα βαριέστε να περπατήσετε τρία μέτρα. Πρέπει να παραδεχτώ ότι είναι πολύ βολικό να ανοίγεις τη πόρτα του αυτοκινήτου και το πόδι να πατάει κατευθείαν στην είσοδο του προορισμού σου. Σιγά μην εμποδίζεις, δυο λεπτά θα κάνεις και θα φύγεις, έτσι δεν είναι; Μπράβο!

Ή εσείς οι άλλοι, που δεν βρίσκετε θέση στο πεζοδρόμιο μπροστά από την είσοδο και αναγκάζεστε να παρκάρετε πάνω στη στροφή του δρόμου γιατί μόνο εκεί δεν τόλμησε να παρκάρει κανένας ακόμα; Ειλικρινά σας θαυμάζω για το θάρρος σας. Τόσο ακριβά αυτοκίνητα (σύμπτωση που πάντα τα συγκεκριμένα παρκαρίσματα είναι από πανάκριβα αυτοκίνητα; Χμ χμ…) και να μην φοβάστε ότι θα περάσει κανένας άγιος άνθρωπος τρελάρας με κανένα σαράβαλο και να σας κάνει τη μερσεντές σμαρτ;

Γιατί όμως να αγχώνεσαι να παρκάρεις; Γιατί να κατεβαίνεις από το αυτοκίνητο; Οι αμερικανοί εδώ και χρόνια έχουνε βρει τη λύση με τα McDonalds. Έλα τώρα, παραδέξου το, πόσες φορές ΔΕΝ ήθελες να φας McDonalds όμως σκέφτηκες ότι είναι πολύ βολικό το drive in τους; Μπαίνεις (με το αυτοκίνητο, σημαντικό αυτό), παραγγέλνεις σε ένα βαρήκοο μηχάνημα, προχωρείς (με το αυτοκίνητο, σημαντικό αυτό), πληρώνεις, παραλαμβάνεις το φαγητό και φεύγεις. Και όλα αυτά, χωρίς να κατέβεις καθόλου από το αυτοκίνητο. Σημαντικό αυτό.

Γιατί λοιπόν να μην γινόταν παντού έτσι; Στον φούρνο ας πούμε. Τώρα, για ένα γάλα και δύο ψωμιά να πρέπει να κατεβείς από το αυτοκίνητο; Ενώ με το drive in, περνάς, σταματάς, κατεβάζεις το τζάμι του αυτοκινήτου, παραγγέλνεις αυτά που θες γάλα, ψωμί, μπισκοτάκια πορτοκάλι, πληρώνεις, τα παίρνεις, φεύγεις. Το ίδιο και στο περίπτερο, ακόμα και στο σουπερμάρκετ. Ναι, γιατί όχι; Τόσα λεφτά δίνουν σε διαφημίσεις, να φτιάξουν εκεί ένα κατάλογο με όλα τα barcode των προϊόντων τους, να σημειώνεις εσύ ποια θες, να στα φέρνουν, να πληρώνεις και να φεύγεις. Χωρίς να κατεβείς καθόλου από το αυτοκίνητο.

Τράπεζες, ΑΤΜ, δημόσιες υπηρεσίες, ραντεβού… ναι! Γιατί δηλαδή να κατεβαίνεις από το αυτοκίνητο; Δώσε ένα ραντεβού στο πάρκινγκ στον Εναέριο ας πούμε, κάτω από τα δεντράκια και μείνετε εκεί να κάνετε αγαπούλες με τα φώτα. Άσε που οι καφετέριες θα προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση και θα σας φέρνουν το ντεκαφεϊνέ car delivery!

Χλιδή;

11 σχόλια:

  1. φαντασιώνομαι ένα μαγικό κατάστημα. το οποίο θα βρίσκεται μέσα στη λεωφόρο Ελαιώνος. και θα εφοδιάζεται κάθε φορά με ό,τι εγώ χρειάζομαι. αν χρειάζομαι ψωμί θα γίνεται φούρνος. αν θέλω λεφτά ΑΤΜ, σούπερμαρκετ, γιατρός, βιβλιοπωλείο αναλόγως με τις ανάγκες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχα! ωραία σκέψη, καλησπέρα κοπελιά....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mana κάτι μου λέει ότι η συγκεκριμένη λεωφόρος είναι δίπλα από το σπίτι σου... :-)

    καλησπέρα Φώτη :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εν πολλά καλή ιδέα. Ειδικά κάτι σαββατοκυρίακα που βαρκέσαι να αλλάξεις και ρούχα για να πάεις ως το περίπτερο, μπορείς να πάεις με το νυχτικό!
    Πάντως τούτο με τα πολυτελή αυτοκίνητα που παρκάρουν όπου έβρουν ουτε εγώ εν το καταλάβω. Αλλά φαντάζουμαι έπηξαν που επηξαν στα δάνεια να το πιάσουν, ένα ακόμα δάνειο να σάσουν το πούλλωμα θα τους κάμει να κωλώσουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι το φαντάζεσται το πράμα. Στο round about του καλού χωρκού έσιει drive through περίπτερο. Ρέσσεις πιάνεις τσιάρα πόκαν τζαι φέφκεις. Τζαι σοβαρομιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αχάπαρη θα έχουν και κάτι να χουμίζουντε: ρε κουμπάρε έκατσεν μου 5οο ευρώ μόνο το καθρεφτούι...

    aspromavro εν σοβαρομιλάς! τι είναι πόκαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εγω νομίζω πάει παρέα με την κάμνω ότι θέλω και εν με κόφτει για τουθς άλλους πολιτική τους που τους έκανε πλούσιους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δυστυχώς τα διπλοπαρκαρίσματα είναι αυτά που εδώ τουλάχιστον στην Αθηνα δημιουργούν τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα....
    Ουφ ,χαραμίζεσαι΄...ωραία ιδέα βρε παιδί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε κάποια φάση θα τα φέρνουν σπίτι delivery όσα λέτε αφού παραγγείλεις μέσω internet ενώ θα κουνοσιυλλιάζεις ανέμελα. Κάποια δειλά βήματα ήδη έγιναν με κάποια sites.

    Ποκα = Pokka (coffe)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εν χάνουν τα drive-through για εμάς τους busy-all-day
    έσιει τζαιρό που ονειρέφκουμαι ένα drive through καφεδάδικο..

    αλλά εν η αλήθκεια προψές που επήα που μιαν ΑΤΜ drive-through έκαμα πάνω μου, λαλώ αν πεταχτεί κανένας μπροστά μου έτσι όπως οδηγώ γυρόν που πίσω μες τα σκοτεινά να φύω, κατίshι μου - με τα εκατομμύρια στο χέρι. όι παρέτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ναι έτσι είναι όπως ακριβώς τα λες ουφ μου. Και μετά όλοι αυτοί που φοούνται να κατεβούν που το αυτοκίνητο βουρούν στα γυμναστήρια να κάμουν σώμα.. Που σου νέφκω τσε που πάεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή