Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Εσύ θυμάσαι τις κασέτες;

Αυτό το ποστ δεν είναι νοσταλγικό. Σιγά μη κάτσω να πω τι ωραία που ήταν παλιά με τις κασέτες! Μπερδεύονταν συχνά και χάνονταν τα τραγούδια, και πάντα τα πιο αγαπημένα φυσικά! Έπρεπε να τη γυρίσεις πίσω άμα ήθελες να ξανακούσεις ένα τραγούδι και φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να το πετύχεις από την αρχή! Το ίδιο και με το fast forward αν ήθελες να αποφύγεις κάποιο!

Αυτό το ποστ είναι αφιερωμένο σε μια κασέτα. Την κασέτα «φθινόπωρο 2000, Αθήνα». Ήταν λίγες βδομάδες πριν ανακαλύψω το internet, το napster και το downloading. Είχα πολλές τέτοιες κασέτες αλλά δεν ξέρω που χάθηκαν. Βρήκα όμως τη τελευταία, που έγραφα τα τραγούδια που κυνηγούσα στο ραδιόφωνο! Πάνω της γραμμένα σχόλια και αφιερώσεις από τους παραγωγούς που μιλούσαν στη μέση των τραγουδιών! Τα περισσότερα είναι από τον Σταθμό (που μετά άλλαξε όνομα και ρεπερτόριο) και από τον Rock FM, όπου τις μεταμεσονύχτιες ώρες που βρικολάκιαζα είχε εκπομπή ένας τύπος κολλημένος με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και ένα βράδυ που θα τον είχε φιλοξενούμενο στο στούντιο το ανακοίνωνε 85 φορές το λεπτό και ο Παπακωνσταντίνου αργούσε να πάει και οι ακροατές είχαν αρχίσει να αγριεύουν και αυτός ακουγόταν έτοιμος να βάλει τα κλάματα, όμως δεν έχασε τη πίστη του και τελικά ο Παπακωνσταντίνου εμφανίστηκε! Τι πήγα και θυμήθηκα!!!

Side A:
Bryan Adams – Heaven
Gary Moore – Still got the blues
The Beatles – Yesterday
Παύλος Σιδηρόπουλος & Δήμητρα Γαλάνη – Η ώρα του stuff
Radiohead – Creep
Βασίλης Παπακωνσταντίνου – Για μένα τραγουδώ
Πυξ Λαξ – Να με θυμηθείς
Ξύλινα Σπαθιά – Χάρτινος ουρανός

Side B:
Scorpions – Wind of change
Βασίλης Παπακωνσταντίνου – Να γράφεις να τηλεφωνείς
Deep Purple – Soldier of fortune
Βασίλης Παπακωνσταντίνου – Πόρτο Ρίκο
Παύλος Σιδηρόπουλος – Μπάμπης ο φλου
Παύλος Σιδηρόπουλος – Κάποτε θα δεις
Βασίλης Παπακωνσταντίνου – Το τρενάκι
Παύλος Σιδηρόπουλος – Μου ‘πες θα φύγω
Pink Floyd – Wish you were here

Bryan Adams από το γυμνάσιο, ολίσθημα με το Still got the blues για έναν τύπο που νόμιζα ότι αγαπούσα και με είχε προδώσει ένα δυο χρόνια πριν, Χάρτινος ουρανός και το πρώτο κόλλημα με Παύλο Παυλίδη, Πόρτο Ρίκο φιγούρα ξωτική και ταξιδιάρικη, Σιδηρόπουλος και Pink Floyd που ποτέ δεν μπορώ να αποφασίσω πιο μου αρέσει πιο πολύ, το Wish you were here ή το Hey you?

Λίγο πολύ εξακολουθεί να μου αρέσει η ίδια μουσική. Και εξακολουθώ να φτιάχνω συλλογές με διάφορα. Η διαδικασία είναι το ίδιο απολαυστική και τώρα που τα τραγούδια είναι προσεκτικά επιλεγμένα σε σιντί όπως ήταν όταν έτρεχα στάζοντας από το μπάνιο για να προλάβω να γράψω το κομμάτι που παίζει τώρα και ταιριάζει τέλεια μετά το Wish you were here.

12 σχόλια:

  1. μα τί ωραίο ποστ.
    αναδρομικότατο.

    νομίζω τα βρίσκουμε στις μουσικές επιλογές.
    άσε που και εγώ έμεινα κολλημένη στα παλιά.. έχουν διαφορετική γοητεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ ουφ μου τις λάτρευα τις κασέτες. Κι όσο κι αν με νευρίαζαν οι μουσικοί παραγωγοί που μου χάλαγαν τις εγγραφές με τις κουβέντες τους τώρα που μου'χει μείνει μια ορφανή κασετούλα από κεινη την εποχή μ'αρέσει που τους ακούω (άκουγα βασικά γιατί το κασετόφωνο έχει κάτι χρόνια που πέθανε αλλά την κασέτα την κρατώ!)γιατί μου θυμίζει εμένα και το τι ένιωθα, σκεφτόμουν, αγαπούσα τότε.

    Πόσες φορές ετοίμασα κασέτες για πάρτυ. Κασέτες για χωρισμό, για ξεφάντωμα, για ό,τι φανταστείς. Πόσες φορές έτρεχα λαχανιασμένη να προλάβω την αρχή του τραγουδιού...

    Τι μου θύμισες τώρα!

    Κι εντελώς συμπτωματικά πέρασα όλο το Σάββατο να κάνω μετατροπή βίντεο απ'το γιουτιουμπ σε mp3 για να τα γράψω σε cd. Αλλά δεν είναι το ίδιο ρε γμτ. Δεν είναι το ίδιο!!

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω γιατί δεν ξέρω ούτε τον Σταθμό ούτε το Rock Fm?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Που τζιαιρός!!
    Άμαν επαλίηνησκε τζαι λλίον τζαι άκουες τη φωνή μια πάνω μια κάτω, ή τζαι λλίον σιονούιν χιχιχι...
    Πόσον μάλλον να σου ποτυλιχτεί τζαι καμιά μες το κασετόφωνο, να μεν προλάβεις να πατήσεις stop τζαι να κάτσεις να τυλιεις προσεκτικά να μεν την μακκώσεις τζι άλλο...
    Όι όι, μια χαρά εν τα cd

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ου νομίζω έγραψα ποστ για τούτον πριν κάτι αιώνες..
    Σαν τες κασέττες ενεσιει μεν ακούεις πελλάρες. Η διαδικασία εν είσιεν λάθος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΕΣ.
    Ειδικά το side A.
    Ήμουν τυχερός που έζησα τες κασέττες, έστω τζιαι για λλία χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ηλέκτρα, δεν είναι παλιά, είναι κλασικά :-)

    DaisyCrazy είπες: "μου θυμίζει εμένα και το τι ένιωθα, σκεφτόμουν, αγαπούσα τότε"
    ακριβώς έτσι το βλέπω κι εγώ!

    homo anisorropus ο Σταθμός είναι ο μετέπειτα Δίεση. ο rock fm δεν ξέρω τι απέγινε!

    Mana βεβαίως! και πριν τρία χρόνια αποθεώθηκε στο Τσίρειο εδώ στη Λεμεσό!!!

    Κκουλλά ναιιιιιιι!!!! φρίκη εκείνο το μάσημα!!!! και μετά να τη κολλάς με σπιτφίξ και να μαγκώνει σε εκείνο το σημείο!!!

    Αχάπαρη πάω να ψαχουλέψω στο blog σου :-) ακόμα μπορούμε να φτιάχνουμε κασέτες... απλά νομίζω ότι δεν έχουμε όρεξη πια αφού μπορούμε να βρούμε πανεύκολα ότι θέλουμε!

    mishare ήταν μια εμπειρία :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. άσε! τον παλιό τζαιρό επαιδευκούμαστεν να έβρουμεν ένα τραγούδι, ακούαμεν το στο ράδιο τζι εσκοτωνούμαστε να το ηχογραφήσουμε τζι εμιλούσαν τζαι που πάνω...
    όσοι δεν εζήσαν τη μασημένη κασέτα δεν καταλάβουν την αξία του ολόκληρου τραγουδιού!

    thumbs up για το μουσικό σου γούστο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εν έζησα τζερόν τες κασέτες αλλά ήταν μια εμπειρία να μόρεις να κάμεις που το ράδιο την ηχογράφηση του αγαπημένου σου κομμαθκιού! τζαι απότι φένετε έσχεις τζαι καλό γούστο σε μουσική!
    ότι τζαι να κάμεις όμως βρίσκεις την ευκολία σου με τα σιντίς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Neerie αχ ακριβώς!

    @ all: όσο για το μουσικό μου γούστο θα αναμένω μπλογκοσυνάντηση σε συναυλία την επόμενη φορά που θα έρθει κάποιος από τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες και δεν θα βρίσκω παρέα να τον δώ! :-)

    τόππουζε ήταν ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος. τότε χανόμασταν στην ελλειπή πληροφόρηση (και όχι μόνο μουσικά) ενώ τώρα όλα περνούν τόσο γρήγορα που σχεδόν δεν τα προσέχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αχ, θυμούμαι και γω κάτι κασέττες που είχα. με μισά τραγούδια που τα μάζεψα με κόπο

    και πολύ ράδιο

    άλλες εποχές

    ΑπάντησηΔιαγραφή