Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Νοικοκυρά δούλα και κυρά!

Έκατσα να δω τα πρώτα επεισόδια του πρώτου κύκλου του Mad Men επειδή οι φωτογραφίες του πρωταγωνιστή που βλέπω τυχαία ποτζεί ποδά δεν με άφησαν αδιάφορη για τα αδιαμφισβήτητα προσόντα της σειράς. Το δισκάκι που έπεσε στα χέρια μου ήταν χωρίς ελληνικούς υπότιτλους και κόλλησα στο τέλος του δεύτερου επεισοδίου, εκεί που η γυναίκα του Don Draper (τι γιακ όνομα!) χρειάζεται ψυχολογική παρακολούθηση επειδή είναι “anxious”. Αναρωτήθηκα αν σημαίνει κάτι διαφορετικό από αυτό που νόμιζα έτσι μπήκα στο google translate όπου πληροφορήθηκα ότι όποια νοικοκυρά δούλα και κυρά ήταν ανήσυχη και ανυπόμονη τη δεκαετία του εξήντα πήγαινε κατευθείαν για ηλεκτροσόκ, επειδή ο σύζυγος ήταν πολύ απασχολημένος με τη δουλειά, τη ζωή, τη διασκέδαση και τη γκόμενα για να της δώσει σημασία.

Αν δούλευα ίσως και να ταυτιζόμουν με κάποια από τις γυναίκες της εταιρείας, μάλλον με τη χαζοβιόλα γραμματέα του Don Draper (τι γιακ όνομα!). Επειδή όμως είμαι αρκετό καιρό άνεργη μοιραία ταυτίστηκα με τη γυναίκα του Don Draper (τι γιακ όνομα!), λογικό μιας και είμαι κι εγώ ψηλή, ξανθιά, κουκλάρα και με ένα τέτοιο άντρα στο κρεβάτι μου! Όπως καταλαβαίνετε έληξε άδοξα η ενασχόληση μου με τη συγκεκριμένη σειρά λόγω φεμινιστικών πεποιθήσεων!

Έτσι το γύρισα σε live action του Νοικοκυρές σε Απόγνωση! Ποια είναι η πιο κουτσομπόλα από τις φιλενάδες της Wisteria Lane? Ποια είναι άξια απόγονος του Alfred Hitchcock? Ποια θα έκανε περήφανο κάθε ματάκια της οικουμένης; Εγώ φυσικά!!!

Με βοηθά βέβαια και το υλικό: οι γείτονες μου είναι ανεκδιήγητοι! Ο πρωταγωνιστής όμως είναι ένας, ο συνταξιούχος που φροντίζει τα λουλούδια στο μπαλκόνι: βάζει γάντια, κοιτάζει τα λουλούδια, κοιτάζει τα λουλούδια, κοιτάζει τα λουλούδια, κόβει ένα φύλλο, τα ξανακοιτάζει, τα ξανακοιτάζει, μετά από κανένα τέταρτο κόβει ακόμα ένα φύλλο, τα κοιτάζει λίγο ακόμα και μετά βγάζει τα γάντια και πάει μέσα. Μετά από καμιά ώρα ξανά η ίδια ιστορία.

Αν περάσουν τρεις τέσσερις μέρες και δεν δω τη γυναίκα του να σαλαβατά θα στείλω αστυνομία να κάνει έρευνα στα παρτέρια του!!! Και, τώρα που το σκέφτομαι… αυτός δεν είχε κάποτε και μια πεθερά;!!! Που πήγε;;;!!!!

11 σχόλια:

  1. δεν ειναι το θέμα μας (ποιο ειναι το θέμα σου είπαμε;) αλλά ανακαλυψα και εγώ τους MAD MEN, μου άρεσαν, όχι μην μου στείλεις δέμα να αντιναχτώ, δεν συμφωνώ με την "φαλλοκαρατική" στάση των αντρών (όχι της σειράς) της εποχής του 60. Αν και δεν είμαι σιγουρος πως δεν συνεχίζεται στην Κύπρο του 2010. Η στιγμή που ο άντρας (με το γιακ όνομα) τηλεφωνά στον ψυχολόγο της γυναίκας του για να μάθει τι "εμπιστευτικά" έμαθε και εκείνος τι σου λέει πάλι; φυσικα στην συνεχεια "ψυχολογικά" θα φανει πως έχει και ο άντρας της (με το γιακ κλπ κλπ.) Μάλλον δεν είναι προνομιο μόνο των νικοκυρών. Στην εποχή μας ακόμα να δεις. Για αυτο ναι. προσοχή στους γείτονες ! Αν δεν φανεί η γυναίκα του κάμε το καθηκον σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εννοώ φαλλοκρατική βεβαια και όχι... καρατική που έγραψα ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τζαι είχα τζαι άγχος τι έχει τζαι τι έχει τούτη τζαι τελικά τίποτε δεν είσhε. Ενευρίασα.
    Εσυνέχισα όμως να το θωρώ. Επεράσαν πόσες σεζόν. Που τη νέα είδα 2-3 επισόδια τζαι όσο τζαι αν βαρκούμαι δεν λαλώ να δω το πάρακατω.
    Μα να κόψω φλέβες που τη βαρεμάρα; (τζαι φαντάσου ότι αρέσκαν μου τζαι τα ρούχα τους κλπ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. όλοι έχουμε μια κουτσομπόλα μέσα μας. και χρειάζεται κοινό για να ενεργοποιηθεί

    αυτή τη σειρά δεν την ξέρω. δε τίποτε άλλο.

    μα κυπράιος που φορεί γάντια; άμπατζιαι εν εγγλέζος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητή Ουφ, συμφωνώ με όσα λες, εκτός από το γιακ για το όνομα του Don Draper (με κρύο με βράστη, αλλά όχι γιακ). Μου αρέσει πολύ το ματ μεν γιατί μεταφέρει πολύ καλά την ατμόσφαιρα της εποχής του και είναι πολύ καλογυρισμένο. Μου αρέσει επίσης που παρουσιάζει και γεγονότα της εποχής, π.χ. το θάνατο του Κένετυ, την κρίση με τους πυραύλους στην Κούβα κ.α. Όσο για το κάπνισμα, καπνίζουν ασταμάτητα σε βαθμό που πονώ το λαιμό μου μόνο που τους θωρώ. Σε παρόμοια θέση με τις γυναίκες φαίνονται και οι μαύροι. Περιμένω με αγωνία να δω τον τέταρτο κύκλο, που τέλειωσε πρόσφατα στην αμερική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άλλες εποχές!
    Αλλά και άλλα συστήματα. Δούλευε ένας και συντηρούσε 10. Διαχρονικός όμως ο ρόλος της ικανότητας να κουνήσει κώλο στον χώρο της εργασίας.

    Αυτό που μου έκανε την περισσότερη εντύπωση είναι η συχνότητα και η ποσότητα του καπνίσματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αρχίζω κατέβασμα σειράς τωρά, φοβερές κριτικές! ή μήπως θα μπω σε νέο λούκι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Rear window δε λεγόταν αυτό το έργο με τον James Steward και την Grace Kelly πριν παντρευτεί τον Ρενιέ και μετακομίσει στο Μονακό.
    Καταπληκτικό έργο. Απ'τα καλύτερα όλων των εποχών για μένα.
    Όσο για τον γείτονα σου, μάλλον αγαπά την κηπουρική και τα φυτά βρε ουφάκι. Τη υπερδιεγερμένη φαντασία διαθέτεις! :)))))))
    Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ίντα υπόθεση έχει η σειρά;
    Γυρεύκω καμμιάν καλή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν θα το πιστέψεις αλλά έβλεπα κι εγώ χτες βράδυ το δεύτερο επεισόδιο και σκεφτόμουν παρόμοια πράματα... αλλά θα συνεχίσω να το βλέπω επειδή είναι πολύ πιο ουσιαστικό από τις "νοικοκυρές"... μου κάνει απίστευτη εντύπωση ο τρόπος που αντιμετώπιζαν τις γυναίκες και πόση απόσταση έχουμε διανύσει...επίσης δείχνει πολύ γλαφυρά την εποχή και τα ΄γενικότερα ήθη της... και πέραν του πρωταγωνιστή θεικά τα φουστάνια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. περαστικέ το θέμα μου είναι καθαρά κινηματογραφικό :Ρ η Αμερική ανακαλύπτει τη ψυχανάλυση...

    Moonlight κι εγώ το βαρέθηκα :/

    ρίτσα καθαρόαιμο κυπριακό είναι!

    Σκουλουκούιν συμφωνώ για την ατμόσφαιρα, και το κάπνισμα... πόσο ρε παιδί μου; συνέχεια! όλοι! δύο επεισόδια έχω δει μόνο!

    Demelene lol @ "Διαχρονικός όμως ο ρόλος της ικανότητας να κουνήσει κώλο στον χώρο της εργασίας."

    νυχτερινέ ποδηλάτη δεν έχω ιδέα, δύο επεισόδια είδα, δεν με τράβηξε τελικά!

    DaisyCrazy συμφωνώ για τη ταινία, όπως και το vertigo, πάλι με τον James Steward. όσο για το γείτονα, η σχέση του με τα φυτά είναι αθώα, που να σας πω για τη σχέση του με το αυτοκίνητο του!

    Δρακουλίνα είναι μια διαφημιστική εταιρεία με όμορφο υπάλληλο το 1960... αυτά!

    Ωραία Ελένη ίσως αν το δω σε κάποια άλλη φάση να το αντιμετωπίσω αλλιώς... τα φουστάνια θεϊκά πράγματι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή