Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Ασπρόμαυρο

Τις τελευταίες μέρες φιλοξενώ στο σπίτι το σκυλάκι μιας φίλης μου. Η σκυλίτσα μου δεν του δίνει και πολλή σημασία, μόνο όταν είναι στα κέφια της πάει κοντά του, μυρίζετε τα απ’ αυτά του, αυτός δοκιμάζει να μυρίσει τα δικά της, αυτή επειδή είναι κυρία θυμώνει και ξεκινούν ένα ατέλειωτο παιχνίδι όπου κυλιούνται στα πατώματα κάνοντας με να αφήνω τη δουλειά μου και να τους τραβώ βίντεο με το κινητό! Μέχρι την ώρα του φαγητού όλα κυλούν όμορφα και ομαλά. Η δική μου, μόλις φάει το φαί της, σε χρόνο ρεκόρ, πάει και γρυλλίζει στον άλλο ο οποίος συνήθως την αγνοεί αλλά καμιά φορά βάζει την ουρά στα σκέλια και εξαφανίζετε. Τότε αυτή πάει και τρώει το φαγητό του! Σήμερα νόμισα πως βρήκα μια λύση. Μόλις πήγε κοντά του της φώναξα και της έδωσα μια πατάτα από το πιάτο μου. Την έφαγε και έμεινε λίγο κοντά μου να κουνάει την ουρά της. Αφού είδε ότι δεν θα της έδινα άλλη, πήγε στον φιλοξενούμενο και άρχισε να γαυγίζει. Της φώναξα πάλι και της έδωσα άλλη μια πατάτα. Μόλις την έφαγε πήγε τρέχοντας και άρχισε να γαυγίζει στον άλλο… συνδίασε το γαύγισμα με το φαί! Εκπαιδεύονται τόσο εύκολα οι σκύλοι; Οι άνθρωποι;

Σήμερα το πρωί στο Κανάλι 6 τηλεφώνησε κάποιος κύριος και είπε ότι οι μόνες ειδήσεις που είναι καλές σχετικά με μετανάστες είναι αυτές που αφορούν εργατικά ατυχήματα στα οποία σκοτώνονται. Ο δημοσιογράφος που έκανε εκπομπή εκείνη την ώρα έμεινε άφωνος ο άνθρωπος ενώ εγώ άρχισα να γελώ, όχι επειδή μου άρεσε αυτό που είπε ο βλάκας αλλά επειδή μου φάνηκε τόσο παράλογο που δεν πίστεψα ότι ήταν δυνατόν να το εννοεί. Ξεχνούσα βέβαια ότι η βλακεία είναι αήττητη και ότι ο κόσμος γνώρισε πολλές καταστροφές από τέτοιους ανθρώπους, που κανένας δεν τους πήρε στα σοβαρά μέχρι που ήταν πια πολύ αργά!

Περνώντας προχτές από τον μόλο αντίκρισα αυτή τη διαφήμιση.


Με έπιασε η κατάθλιψη. Αν δεν είμαι στο target group αυτών που πουλάνε, σιγά μη καταφέρω να αγοράσω ποτέ διαμέρισμα!

Παράκληση στον ελαμ: όταν φωνάζετε «έξω οι ξένοι από τη Κύπρο» μπορείτε να διευκρινίζετε ότι εννοείτε και τους ρώσους και τους εγγλέζους; Ευχαριστώ!

8 σχόλια:

  1. Σίγουρα αυτός που τηλεφώνησε είναι τελείως ανόητος και έχεις δίκαιο για αυτό που λες για τις καταστροφές που γνώρισε ο κόσμος από τέτοιους ανθρώπους. Για το όλο πρόβλημα με τους μετανάστες όμως φταίνε οι διάφορες κυβερνήσεις μας που εφάρμοζαν και εφαρμόζουν στο θέμα των μεταναστών την μοναδική πολιτική που ξέρουν, την πολιτική του κουτουρού. Δεν δικαιολογώ αυτούς που έκαναν τα επεισόδια αλλά τέτοια πράγματα συμβαίνουν όταν ένα πρόβλημα αγνοείται. Το λυπηρό είναι ότι κάποιοι θέλουν να χρησιμοποιουν τέτοια προβλήματα για να παρουσιάζονται ιδεολόγοι, δημοκράτες και να κάνουν το κομμάτι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσικά και εκπαιδεύκουνται εύκολα και οι ανθρώποι, αλλά με λλίον πιο περίπλοκο τρόπο. Κάμνει σου μιαν υπόσχεση ένας πολιτικός, ψηφίζεις τον. Χάνει η ομάδα σου, κάμνεις καυκάν. Έρκουνται γιορτές, βουράς να ψουμνήσεις.
    Τούτοι οι ρατσιστές νομίζουν ότι τρών τους το φαΐν τους οι μετανάστες και γαυγίζουν για να τους δώκει καμιάν πατατούα η κυβέρνηση. Ακόμα να καταλάβουν ότι γαυγίζουν πάνω που λάθος πιάτο. Γιατί λλίον πάρακατω έσιει πιάτα, χρυσά, γεμάτα φαΐν, και τρων που μέσα με χρυσά μαχαιροπίρουνα, κάποιοι με χρυσά δόντια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ουφ μου σ'αυτόν τον τόπο ο ρατσισμός πάει στους φτωχούς. οι εγγλέζοι που είναι φτωχοί ή οι ρώσσοι που δεν έχουν χρήματα ναι είναι εξίσου θύματα ρατσισμού. οι υπόλοιποι ανεξαρτήτως καταγωγής που έχουν χρήματα είναι 'αποδεκτοί', 'αρεστοί' κι 'αγαπητοί'

    κι ο ρατσισμός δεν είναι κάτι νέο. απλά τώρα που έχουμε περισσότερους μετανάστες βγήκε στην επιφάνεια. για σκέψου πόσοι Κύπραιοι ήθελαν στο παρελθόν να παντρέψουν τα παιδιά τους με ξένους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενεν καλύτερα να εννοούν τες Ρωσσίδες μόνο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ κι εγώ πως και οι ανθρώποι έστι εύκολα εκπαιδεύονται... Τους δίνεις λόγο και είναι έτοιμοι να γαυγίσουν... και να δαγκώσουν και ίσως και να σκοτώσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η βλακεία δεν πάει στα βουνά..

    Ναι, τόσο εύκολα εκπαιδεύονται οι σκύλοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι σκύλοι είναι υπέροχοι. από όποια άποψη και να το δεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οταν λενε εξω οι ξενοι, εξαιρούνται:
    1)Οι οικιακές βοηθοι(που προσεχουν την γιαγιά με αλζχαιμερ, τα μωρα μας κ.λ.π.)
    2)Ο μαυρης που μας περιποιείται το κηπο, για 5 ευρω.
    3)Οι Ρωσσίδες.
    4)Οι Ρωσσοι.
    5)Οσοι ξοδευουν πανω απο 50 ευρω την μερα στο τόπο μας.
    6)Τα ακούραστα γκαρσόνια που δουλευουν 18 ώρες την μερα και δεν παραπονοιούνται
    7)Οι αδελφοι Συριοι(κατα τον πρόεδρο μας ) που τους αρεσει να κοιμουνται στην υπαιθρο, παρεα με ποντικάκια και αλλα διάφορα ζωακια που κυκλοφορούν ανεμελα στους αγρούς.

    Ολοι οι άλλοι να φυγουν παραυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή