Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Εγώ και η αδελφή μου

Κατ’ αρχήν πρέπει να ομολογήσω ότι δεν έχω αδελφή. Πάντα ήθελα να είχα όμως και όταν ήμουν μικρή φαντασιωνόμουν ότι είχα μια δίδυμη αδελφή με την οποία μας χώρισαν στη γέννα και κάποια στιγμή θα ξαναβρισκόμασταν και θα αλλάζαμε θέσεις και θα αποκαλυπτόταν ότι ο πατέρας μας, ο αληθινός μου πατέρας, θα ήταν ένας πλούσιος και καλός κύριος, κατά προτίμηση από άλλη χώρα, ο οποίος θα χαιρόταν πολύ που θα με ξανάβλεπε και θα μου εξηγούσε ότι η κακιά και πλούσια μητέρα του τον χώρισε από τη μητέρα μου αλλά όλα τώρα θα έφτιαχναν και θα μεγάλωνα στα φτερά και στα πούπουλα κάπου στον Καναδά ή την Αυστραλία.

Αυτή μου η φαντασίωση είχε (και ομολογώ ότι ακόμα έχει) μια βάση: κάπου στη Κύπρο κυκλοφορεί η σωσίας μου. Σχεδόν πάντα, όταν γνωρίζω νέα άτομα με ρωτάνε αν είμαι αδελφή της Ελένης. Το ότι το όνομα είναι το πιο συνηθισμένο όνομα στη Κύπρο δεν με προβληματίζει ιδιαίτερα, ο παραλογισμός μου δεν κολλά σε μικρές και ανόητες λεπτομέρειες!

Τι εννοείς έχω κοινή φάτσα;! Αυτή η φάτσα κυκλοφορεί σε ακόμα δύο βερσιόν στα πρόσωπα δύο ξαδέλφων μου. Το παρανοϊκό είναι που οι συγκεκριμένες ξαδέλφες δεν είναι συγγενείς μεταξύ τους… εκτός και αν οι γονείς τους ήταν άτακτοι στα νιάτα τους. Με διασκεδάζει να σκέφτομαι τους συνδυασμούς που προκύπτουν και ενώ ξέρω ότι η μάνα της μιας τα είχε κάποτε με τον πατέρα της άλλης δεν μου βγαίνουν οι ημερομηνίες! Εκτός και αν αντάλλαζαν ζευγάρια…

Να θυμηθώ να ρωτήσω τη μάνα μου. Έτσι κι αλλιώς είναι πάντα πρόθυμη να μου πει γαργαλιστικές λεπτομέρειες από τη ζωή των συγγενών μας. Ξέρω ας πούμε ότι ο άντρας της θείας Α. κατά καιρούς έκανε ανήθικες προτάσεις σε όλες τις αδελφές της γυναίκας του, όταν η νονά μου σύστησε στους γονείς μου τον αρραβωνιαστικό της μετά τους άκουσα να λένε ότι εν όξινος και τον φανταζόμουν να έχει αντί για κεφάλι ένα λεμόνι (όξινο) και ο παππούς μετά που έμεινε χήρος στα ογδόντα του, ήθελε να παντρευτεί μια σριλανκέζα!

Σε αυτές τις συνθήκες, πόσο παράλογο είναι να είχε η μάνα μου ένα καλό και πλούσιο εραστή με μάνα τη Τασσώ Καββαδία και κάπου στη Κύπρο να υπάρχει η καλή και πλούσια δίδυμη αδελφή μου;

19 σχόλια:

  1. καθόλου παράλογο! Γιατί δηλαδή; κάθε μέρα συμβαίνει άλλωστε:)

    Πάντως ρώτα την μάμα σου. Ποτέ δεν ξέρεις. Να μας θυμηθείς πάντως αν τελικά είσαι συγγενής ζάμπλουτης οικογένειας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε ουφ μου ή έχεις οικογένεια σε στυλ 'Τολμη και Γοητεία' ή βλέπεις πολλές ώρες τη σειρά! :)))))))
    Δεν εξηγουνται αλλιώς οι περίεργοι συνδυασμοί που έκανες για να φτάσεις να αποκτήσεις αδελφή. Μα τόσο καημό πια;
    Αδελφό έχεις; Αν ναι τότε όταν με το καλό παντρευτεί θα'χεις τη νύφη για sister-in-law :)
    Αν δεν έχεις τότε υιοθέτησε μια καλή σου φίλη που θα την έχεις διαλέξει κιόλας και θα'ναι αληθινή αδελφή.

    Εγώ έχω αδελφή πραγματική αλλά σχέσεις δεν έχουμε πέρα απ'τα τυπικά άρα μπορεί καμιά φορά να μη λέει και πολλά το ότι έχει κάποιος αδελφή. Φυσικά δε λέω ξέρω αλλες που είναι κολλητές με την αδελφή τους αλλά δεν ειναι ο κανόνας!

    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φαντάζομαι πάντως ότι πολύ σου άρεσε ο τίτλος της ανάρτησης ε; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ου άσε, εγώ να δεις σενάρια που έκανα μικρή. Κάποια στιγμή επέμενα δε ότι ήμουν υιοθετημένη, αλλά δυστυχώς είμαι ίδια ο τζύρης μου και δεν μπορούσα να επιμείνω για πολύ καιρό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι εγώ έκανα σενάρια ότι είμαι υιοθετημένη, τώρα όμως το χώνεψα ότι δεν είμαι. Ελπίζω να έχεις ή να βρεις σύντομα μια καλή φίλη και να την νιώθεις σαν αδερφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χεχε, φοβερή η ράτσα σου. Πολλήν υλικό για σαπουνόπερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αππωμένη φυσικά και θα σας θυμηθώ :-)
    υπογραφή: Ουφ Λανίτη :Ρ

    ρίτσα βεβαίως! η αγαπημένη μου ταινία :-)

    DaisyCrazy ο τίτλος ναι, τον λατρεύω :-) πολύ ωραία η ατάκα σου: "υιοθέτησε μια καλή σου φίλη που θα την έχεις διαλέξει κιόλας και θα'ναι αληθινή αδελφή."

    Pasxalina κι εγώ το πέρασα αυτό με τα ίδια τεχνικά προβλήματα :-)))

    Σκουλουκούιν σε ευχαριστώ :-) είμαστε πολλά τα wannabe υιοθετημένα τελικά!

    Defiance τα Μυστικά της Ουφ! ή Η Ζωή της Ουφ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χαχα! Εγώ πάντως που έχω αδερφές όντας η μεγάλη επερίπαιζα τις ότι ήταν τζείνες υιοθετημένες. Της μιας μάλιστα ελαλούσα της ότι ήταν εξωγήινη :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. giati diladi na men rotisis ton papa sou? oi re peran tis plakas aman sou poun xana gia tin eleni pe tous isaste iothetimenes pou tin slovenia gia auto kai to xantho malli kai to galazio mati. kai exorisan sas giati ekamete pellares mazi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε καταλαβαίνω. ξέρεις πόσο μου στοίχησε όταν με χώρισαν από τo αληθινό μου πατέρα Warren Baffet? μέχρι να τον ξαναβρώ θα μου φάνε τα δισεκατομμύρια τα αδέρφια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κοίτα να δείς που στο τέλος η Κατίνα θα μας προκύψει υιοθετημένη τζαι ο Θεόφιλος θα την κάμει με ελαφρά πηδηματάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εμπρος όλοι αδέρφια μου (αλήτες πουλιά) στο δρόμο που χάραξε η Brooke, o Ridge τζιαι η Stephanie Forester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ασπούμε σίριουσλι παίζει το θέμα με τες αλλαξοκωλιές των συγγενών σου τζιαι οι ξαδέρφες σου μοιάζουν ενώ εν έπρεπε τζι εσύ ακόμα διερωτάσαι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. έλα ρε Ελένη, έσιει κάποιαν που σου μοιάζει...
    μάλλον έσιει άλλο τρεις που σου μοιάζουν

    Τζι εμέναν ρωτούν με αν έχω αδερφή τζαι λαλώ τους εν έχω, τζι ότι κυκλοφορεί κάποια που μου μοιάζει τζαι ότι κακό κάμει εν τζείνη που το κάμνει τζαι όι εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ένας στους 5 ανθρώπους (κάθε ηλικίας,φύλου,επαγγελματος κτλ) που με βλέπει πρώτη φορά με ρωτά αν γνωριζόμαστε. Όταν λέω πως "όχι", μου λένε ότι κάπου με ξέρουν και ότι μοιάζω πολύ με κάποιαν άλλην.
    Χτες σε δυο διαφορετικά μέρη, δύο διαφορετικοί άνθρωποι πέρασαν τον παπά μου για κάποιον άλλο φίλο τους και του είπαν ότι μοιάζει πολύ με δυο άλλους άντρες.
    "Άνθρωπος ανθρώπου μοιάζει" έλεγαν οι παλιοί! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τσαρτελλούι και δεν χαίρονταν? σκέψου πως θα ήταν η ζωή στον Άρη!!! :-)

    Μόχα, έβλεπα πολύ τηλεόραση μικρή!

    she demon χε χε αυτό θα κάμω!

    Mana ποιος είναι ο Warren Baffet?

    Invictus what???

    Αχάπαρη συγχώρεσε με! ήμουν μικρή όταν ήρθε η τόλμη και η γοητεία στο ξερονήσι! θαμπώθηκα! πάντως εμένα μου άρεσε ο ξανθομπάμπουρας απατημένος που δεν θυμάμαι πως τον λένε!

    Sike δεν μου βγαίνουν οι ημερομηνίες - κάτι μου ξεφεύγει πάντως!

    Neerie? Ελένη? αδελφούλα μου;! κι εγώ λέω τους ότι κυκλοφορεί κάποια που μου μοιάζει και ζητώ να μου την γνωρίσουν αλλά κανένας δεν προθυμοποιήθηκε ακόμα!

    Rain Tears "Άνθρωπος ανθρώπου μοιάζει" σωστό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γιατί εν το κάμνεις έργο; θα είμαι ο σκηνοθέτης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή