Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Ω! αφέλεια!

Στις ξένες σειρές έμεινα στο Lost που ξεροστάλιαζα στα torrents και έτρωγα τες εργατοώρες του προηγούμενου μου εργοδότη να βολτάρω στα forums και να διαβάζω τες υποθέσεις και τες μαλακίες που έγραφε ο καθένας ενώ η αγαπημένη μου σειρά έβερ είναι φυσικά το Friends.

Καμιά φορά μπορεί να κάτσω να δω το Desperate Housewives ή το Closer αν τα προσέξω στο πρόγραμμα της τηλεόρασης παρόλο που όσο περισσότερο καιρό κάνω να τα δω τόσο περισσότερο χαζά μου φαίνονται και κάποια από αυτά που θα ήθελα να δω όπως το How I met your mother, το 20 Rock και το The big bang theory δεν τα δείχνουν τα ταπεινά μας κανάλια και όχι, δεν θέλω συνδρομητική!

Για σήμερα πρόσεξα ότι θα ξεκινούσε το Fringe, από τους παραγωγούς του Lost λέει, είπα να κάτσω να το δω. Ξεκινά με ένα αεροπλάνο σε καταιγίδα… όχι και το καλύτερο μου μιας και έχω τρία χρόνια να μπω σε αεροπλάνο… προσπαθώ να το ξεπεράσω έτσι τις συγκεκριμένες σκηνές τις έβλεπα με κλειστά τα μάτια.

Μετά βρισκόμαστε σε ένα motel από αυτά που κάθε παράνομο ζευγαράκι σε κάθε σειρά ή ταινία που σέβεται τον εαυτό της καταφεύγει για να βγάλει τα μάτια του και βλέπουμε μια ξανθιά νεαρή να χαμουρεύεται με ένα τύπο που φωνάζει η μούρη του από μακριά ότι είναι guest και σε λίγο πρόκειται να πάει στα θυμαράκια.

Και ναι! Αυτό συμβαίνει! Είμαι μέντιουμ! Αλλά όχι, δεν πεθαίνει, μολύνεται από κάποια περίεργη χημική ουσία και αρχίζει να γίνεται σιθρού. Τότε η ξανθιά νεαρά που είναι και πράκτορας του FBI παρεμπιπτόντως, μέσα σε ενάμιση λεπτό τηλεοπτικού χρόνου βρίσκει έναν επιστήμονα που μπορεί να βρει το αντίδοτο αλλά βρίσκεται κλεισμένος σε τρελάδικο παρέα με τον Hannibal Lecter.

Όμως για να τον επισκεφτεί πρέπει να συνοδεύεται από ένα συγγενή του έτσι μας ενημερώνει ότι ο πρωτότυπα τρελός επιστήμονας έχει ένα γιο ο οποίος είναι πρωτότυπα διάνοια με IQ ξέρω ‘γω πόσο πάνω από το συνηθισμένο αλλά πρωτότυπα δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος με αυτό και η σχέση του με τον πατέρα του πρωτότυπα είναι χάλια και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Ιράκ να κάμνει πρωτότυπα τον τυχοδιώκτη.

Piece of cake, μπαίνει αυτή στο πρώτο αεροπλάνο για Ιράκ, βρίσκει τον γιο, όλα αυτά να σας θυμίσω για να σώσει τον γκόμενο της αλλά με επίσημη δικαιολογία για να πατάξει τη τρομοκρατία και μόλις βλέπω τον γιο καταλαβαίνω πως με κάποιο μαγικό τρόπο ο γιος από ρεμάλι θα βρεθεί να συνεργάζεται μαζί της σε όλα τα επεισόδια όλων των σεζόν γιατί ο γιος ήταν ο γλυκούλης ο Pacey ο καλύτερος φίλος του Dawson που ήταν το κρυφό αντικείμενο του πόθου της Joey Potter, καμία σχέση με τον Harry που ενώ τα είχε με τον Pacey στην πραγματικότητα ήθελε τον Dawson που ήταν ένας ξανθομπάμπουρας φλώρος μη μου πείτε ότι δεν ξέρετε για τι πράγμα μιλάω!

Αυτός λοιπόν, δεν θέλει βέβαια να πάει πίσω στην Αμερική να δει τον πατερούλη του στο τρελάδικο ή οπουδήποτε αλλού και της λέει της sweetheart ότι δεν θα πάει αλλά αυτή σε τρία τέσσερα δευτερόλεπτα τον εκβιάζει με κάτι που δυστυχώς ξέχασα και στην επόμενη σκηνή τους βλέπουμε στο αεροπλάνο να συζητάνε πάλι κάτι που ξέχασα.

Ούφφου… βαριέμαι να γράφω όσο βαριόμουν που το έβλεπα…

Λοιπόν, to make the long story short τωρά τζαι δα, βγάζουν τον τρελό από το τρελάδικο με τόση ευκολία που απορώ γιατί ήταν τόσα χρόνια μέσα, μας εξηγεί ο τρελός πως η κοπελιά μπορεί να μιλήσει τηλεπαθητικά με το παλικάρι που βρίσκεται σε κώμα αν βγάλει τα ρούχα της και μπει καλωδιωμένη σε μια δεξαμενή με νερό παρέα με τα μέντιουμ του minority report, βρίσκει την ευκαιρία ο γιος να την αγκαλιάσει στοργικά την ώρα που ταβλιαζόταν και βλέπει αυτή κάτι αντικείμενα από τη παιδική της ηλικία παρέα με την Clementine και τον Joel και μαζί με τον κοιμισμένο guest βλέπουν και το πρόσωπο του τρομοκράτη. Όχι, δεν ήταν άραβας.

Fast forward: βρίσκουν τον τρομοκράτη τον συλλαμβάνουν τον ανακρίνουν αυτός δεν μιλάει στη ξανθιά που τα κάνει όλα και συμφέρει βγαίνει η ξανθιά από το δωμάτιο βλέπει από τη κάμερα ο γιος ότι ο τρομοκράτης είναι μόνος του μπαίνει στο δωμάτιο που τον κρατούσαν χωρίς φρουρό χωρίς να τον κλειδώσουν μόνο τα κλειδιά να κλειδώσει φεύγοντας δεν του έδωσαν τον απειλεί έτσι λίγο για τη πλάκα δεν μασάει ο τρομοκράτης τον δέρνει λίγο ο γιος μίλησε ο τρομοκράτης… αν μιλούσαν έτσι εύκολα οι τρομοκράτες αγάπη μου αχ θα είχαμε παγκόσμια ειρήνη αμήν!

Βρέθηκε λοιπόν ωσσανά το αντίδοτο και ο quest αρχίζει να γίνεται αδιαφανές πάλι και σε λίγα δευτερόλεπτα ξυπνά και από το κώμα και έχουμε μια ρομαντική σκηνή όπου η πράκτορας του FBI τον αποκαλεί baby και του παίρνει φορεσιές στο νοσοκομείο στο οποίο νοσοκομείο στο διπλανό κρεβάτι βρίσκεται ο τρομοκράτης που τον έσπασε στο ξύλο ο γιος και είναι ξαπλωμένος χαρούμενος και ατάλαντος χωρίς κανένα φρουρό δίπλα του ούτε για τη δική του προστασία ούτε για των άλλων και ο quest τον πνίγει με το μαξιλάρι γιατί ήταν και αυτός τρομοκράτης και θα τον πρόδωνε έτσι απαντήθηκε και το δικό μου ερώτημα για το πώς ακριβώς θα εξαφανιστεί από το πρώτο επεισόδιο για να μπορέσει η τύπισσα να ερωτευτεί τον Pacey!

Τελικά έγιναν πολλά σε τούτη τη σειρά, γράφω ακόμα ούφφου!

Η ξανθομαλλούσα καταδιώκει τον πρώην πλέον γκόμενο μόλις αντιλαμβάνεται ότι είναι ένας από τους κακούς αναποδογυρίζει το αυτοκίνητο του κάτι της ψελλίζει αυτός μετά πεθαίνει και μετά βλέπουμε για άλλη μία φορά το ανθρώπινο πρόσωπο της πράκτορος όταν κλαίει για περίπου τρία τέσσερα δευτερόλεπτα πριν τρέξει στην επόμενη σκηνή να ζητήσει από τον γιο να μείνει να νταντεύει τον πατέρα του που τελικά δεν είναι και τόσο τρελός για να τους βοηθά με κάτι καινούργιες μεταφυσικές και περίεργες υποθέσεις και ο γιος φυσικά δέχτηκε αμέσως γιατί μπορεί να ήταν ένα αδιόρθωτο ρεμάλι τελειωμένο αλλά κατά βάθος ήταν ψυχούλα και το μόνο που χρειαζόταν για να αλλάξει όλη του η κοσμοθεωρία ήταν τρεις τέσσερις μέρες παρέα με τον πατέρα του και τη ξανθομαλλούσα… τώρα το σκέφτηκα: αν ο Jack Bauer είναι διάσημος επειδή δεν κατουρά ποτέ, αυτοί πότε κοιμούνται;!

Δεν νομίζω να το ξαναδώ!

19 σχόλια:

  1. Μα τουτα ουλλα σε ένα επεισόδιο;;;!!!Σαν να επαραχέσαν την πλοκή οξά εν η ιδέα μου;;Αν δεν τα θωρείς ήδη, αρχισε το Μπινγκ Μπανγκ Θίορι τζαι αφου αγαπάς το Φρέντς, το Χάο άι μέτ γιορ Μάδερ...στην αρχή θα σου θυμίζει λιον Φρέντς αλλά μετα θα εβρει τον δικό του χαρακτήρα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το είδα και γω μέχρι το σημείο που ο πελλός γιατρός κάμνει φασαρία γιατί θέλει το λαπ του που είσσε πριν 16 χρόνια. Μετά άλλαξα κανάλι, περιτό να σου πω ότι το στομάχι μου ενεκατώθηκε που τα πτώματα στο αεροπλάνο τζαι τον σιθρού τύπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή άδικα ετρέξαν τα σάλια μου που τον τίτλο; Έννεν για αφέλεια με τον κόλιαντρον το ποστ α;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ένα πιατο αφέλια τζαι πουρκούρι εν ό,τι πρέπει Ινβίκτους. με κρασί σπιδκιάσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πίστεψέ με θα την λατρέψεις. Είναι τραβηγμένη από τα μαλλιά αλλά γαμάει άγρια ως σειρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. έχω την ίδια απορία με Πρας:

    τωρά σοβαρομιλάς???
    τούτα ούλα σε ένα επεισόδιο?
    ε, κανεί ολάν!!!!

    εγώ θωρώ House, Dexter, CSI NY...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ με mahler76. Πρέπει να δώσεις ακόμα μιαν ευκαιρία στο fringe. Εν τρομερή σειρά για το είδος της, αν εθώρες x files εννά το λατρέψεις. Δώστου λίο chance.


    Tζιαι κατέβαστο How i met your mother!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. lol o invictus:P ουφ απολαμβάνω σε να γράφεις κριτικές σειρών σοβαρά τωρά!:P κατέβασε how i met your mother πιο χαλαρά πράματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το Lost ποτέ δεν το είδα γιατί βαρκούμαι να θωρώ άτομα χαμένα σ'ένα νησί ό,τι στο καλό κι αν έβρισκαν να κάνουν. άρα ευτυχώς ευτυχώς γλύτωσα απ'αυτό το επεισόδιο που ήταν αφάνταστα κουραστικό να διαβάζεις γι'αυτό πόσο μάλλον να το βλέπεις!

    κι εμένα η αγαπημένη μου σειρά όλων των εποχών είναι το Friends και βλέπω μανιωδώς όλες τις επαναλήψεις. νομίζω τις έχει τώρα το πλας

    τα ταπεινά κανάλια που δεν βάζουν τις σειρές που λες καλά κάνουν αν με ρωτάς γιατί παρόλη τη διαφήμιση οι πιο πολλές σειρές δεν βλέπονται. είναι για να γελάς μόνο μετά από α)πολύ γαργαλητό β)πολύ ποτό που σε κάνει να γελάς με οτιδήποτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ούφφου πεινώ! τα αφέλια εν χάνουν!

    κατέβασε big bang theory..εννά κλαίεις που το γέλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βασικα το Fringe ειναι απο τις καλυτερες και εξυπνοτερες σειρες EVER!

    Μερικες αλλες:
    Breaking Bad
    Boss
    Boardwalk Empire
    Dexter
    Homeland
    Person of Interest
    Bored to Death
    American Horror History

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τζαι εγώ εθκιέβασα αφέλια. Επείνασα.
    Πάω να μαϊρέψω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τουτες οι ξανθομαλλουσες ιντα καΐσια καμνουν στους αντρες! Με τουν τη λογικη γιατι φκαινουν ανεκδοτα με ξανθες? Μια χαρα 400 τα εχουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. hahahha sigoura den tha do afti ti seira!!!
    to Happy Endings einai very funny

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. δεν ξερω για τη σειρά αλλά η περιγραφη σου παει για ΟΣΚΑΡ , α οχι ΕΜΜΥ ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Grouta: Ως ξανθή ΚΑΙ καϊσί θα αναφωνήσω: Υπονοείς κάτι????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ρε καϊσουδι μου, επαρεξηγησες! Υποστηριξα τες ξανθες ξεκαθαρα!
    Πε μου, εισαι φυσικη ξανθια? ;ΡΡΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Grouta: Φυσικότατα βαμμένη με φυσικότατο τρόπο από τα χεράκια μου με φυσική βαφή από τον φυσικότατο Κορρες. Φυσικά.

    Πάει για το καΐσια-καϊσιά :-ΡΡΡΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή