Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Oh my love!

Πριν λίγες μέρες είδα τη ταινία Little White Lies και μου άρεσε ένας από τους ηθοποιούς ο οποίος τελικά ανακάλυψα ότι είναι αυτός που παίζει στη καινούργια ταινία The Artist που πήρε και παίρνει τόσα πολλά βραβεία. Isn’t he cute?

Κάπου διάβασα ότι κάποιοι θεατές έκαναν μήνυση δεν θυμάμαι σε ποιον γιατί η ταινία είναι μαυρόασπρη και βωβή, πράγμα που αν προσέξατε το τρέιλερ δεν  φαίνετε πουθενά! Αυτό μου θύμισε μια τύπισσα που δουλεύαμε κάποτε μαζί και δεν έβλεπε ποτέ μαυρόασπρες ταινίες επειδή δεν μπορούσε τη σκοτεινιά, φαντάζεστε πόσα αριστουργήματα έχανε;!

Εδώ και λίγες μέρες σκέφτομαι να κάνω ένα ποστ με θέμα “ηλίθιοι στίχοι στο ποιοτικό τραγούδι” αλλά βαριέμαι. Η έμπνευση ήρθε όταν οδηγώντας άκουσα από το ράδιο ένα τραγούδι της Ελεονόρας Ζουγανέλη που έλεγε δεν είμαι η μαμά σου για φαντάσου λαλαλα δεν είμαι η μαμά σου για φαντάσου λαλαλα και δεν ήξερα αν ήθελα να γελάσω ή να κλάψω!

Ο Maurice λέει ότι συμβαίνει και στα καλύτερα σπίτια έτσι του έδωσα ένα σιντί με διάφορα από Παυλίδη για να μου βρει χαζό στίχο. Ακόμα δεν ανάφερε τίποτα αλλά όσο τον προκαλώ φοβάμαι ότι κάτι θα βρει!

Χρειάζομαι ένα τρόπο να ξυπνώ το πρωί… βάζω δύο ξυπνητήρια του κινητού με διαφορά μισής ώρας το ένα από το άλλο και βάζω και ένα από αυτά τα κουρδιστά που κάνουν ΝΤΡΙΙΙΙΙΙΙΝ και ξυπνούν και πεθαμένο… κι εμένα με ξυπνά, το κλείνω και αλλάζω πλευρό…

Χρειάζομαι κίνητρο να σηκώνομαι από το κρεβάτι!

Όχι, δεν έχω κατάθλιψη, απλά ότι ώρα και αν ξυπνήσω θα προγευματίσω και μετά θα βαριέμαι. Σήμερα έφαγα μεσημεριανό η ώρα τέσσερις το απόγευμα βλέποντας το The Social Network και για δείπνο έφαγα ξηρούς καρπούς με 7up βλέποντας το καινούργιο μου ενδιαφέρον να βραβεύεται!

Για όλα φταίει ο καιρός, Σουηδία γίναμε! Πάντα έλεγα ότι μου αρέσει ο χειμώνας αλλά εγώ εννοούσα τον κυπριακό χειμώνα, όχι τον σκανδιναβικό!

20 σχόλια:

  1. Eμ.. για το cute θα διαφωνήσω. Για το ξύπνημα όμως έχω μια καλή εισήγηση, δοκιμασμένη. Πρόσφατα αγόρασα ένα μικρό ραδιοφωνάκι από το Jumbo (τα παιχνίδια είμαστε εμείς) που έχει και ξυπνητήρι! Έτσι το ρυθμίζω και το πρωί με ξυπνά το κανάλι 6 :). Μέχρι τώρα το κόλπο πετυγχαίνει!

    (Σιγά μην βρει χαζό στίχο στα τραγούδια του Παυλίδη ;) )

    Καλό ξημέρωμα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Cute εν τον λαλείς...λαλείς τον "οκέι θωρκέται", κατα τα γουστα μου. Ευτυχώς ομως που εχουμε διαφορετικά γουστα νομίζω....

    Εγω τι να πω που ξυπνώ τζαι εν μαυρη μαυρίλα λες τζαι εν μαυρα μεσάνυχτα....Πατω 1 φορά σνουζ...μετα θωρω τα ημειλ που το κινητο, τζαι επειδη αρχιζω να τα θκιεβάζω, αρχιζω τζαι ξυπνω...οκέι πολλές φορές αναγκαστικα πρεπει να τα ξαναθκιεβάσω γιατι εν τα πολλοθυμούμαι αλλα τουλαχιστον ξυπνώ! Μετα τρώω καπηρουδες τζαι με καφε (όλο γάλα) τζαι ειμαι μια χαρα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. α όχι εγώ τον λατρεύω τον χειμώνα του βορρά χαχα. Όσο για αυτούς που έκαναν μήνυση για το The artist τι να πώ...
    Καλή σου μέραααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Who is Maurice?
    Ναι, είμαι περίεργη!

    Δοκίμασα αυτές τις 2 ημέρες με ένα ξυπνητήρι αλλά δεν... λέω να πάω στα Jumbo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Ελεονώρα Ζουγανέλη και γενικά κάποιες επίδοξες τραγουδιάρες του ποιοτικού μας έχουν πήξει στον ποιοτικό στίχο. Το άλλο που έλεγε: η ζωή χωρίς εσενα είναι σαν τυρί χωρίς λιπαρά, θυμάστε το; ή το άλλο; "έλα και βαρέθηκα μ'αυτούς που βγαίνω" τύπου οι φίλοι είναι σκατά μόνο εσύ αξίζεις; κάτσε ρε φιλενάδα! Κι εμείς ερωτευτήκαμε αλλά δεν τρελαθήκαμε (η χαρούλα ξέρει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είδα το τζαιγώ το Little White Lies. Ελάτρεψα το. Η Marion Cotillard εν απλά υπέροχη. Η ερμηνεία της στο La vie en rose τι να σου πω; Έφιεν η φάτσα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εν cute και έχει χαριτωμένη προφορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. η Ζουγανέλη έχει και το αλλο θεικο που φοράει νυχτικό κατω απο το παλτό στη αττική οδο (ειδες ποσο ευκολα κανει κανείς ρίμα). Πιστεύω θα δυσκολευτεί με τον Παυλίδη, αλλα που ξέρεις (ενα λιωμενο παγωτο το καιρό που ηταν ξυλινα σπαθιά το ειπε παντως :) ) αλλά τι σημαίνει ποιοτικός στίχος ... Το το πε ο παπαγαλος μαλλον δεν το λεεις ποιοτικό αλλα και " το Σε χρειάζομαι καιτο καινούργιο παρκέ με το πόδι πληγώνω" πως να το πεις ή απο το ιδιο (εξαιρετικό τραγουδι ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΚΟ) "το κομμένο Depon κυνηγάω στο σεντόνι" ; Εχει και άλλα τετοια ... Και ναι συμβαινει και στα καλύτερα σπίτια...Δηλαδη η Αρλετα με τη Σερενατα (που το αγαπώ) επειδη το τραβαει καπως (3 χρονια χωρις ψυγειο!) θα την υποτιμήσουμε; Το θέμα δεν ειναι αυτό. Αλλά οι κατα επιφαση ποιοτικοί που αναπαραγουν σουξεδακια και στιχακια και το παιζουν ποιοτητα! Καλύτερα σκυλάδικα (εκει ξερεις τι θα ακουσεις). Για το ξυπνημα σε καταλάβω και με τετοιο καιρό. Δεν εχεις καμια δουλειά να κανεις, να αναλαβεις να βοηθησεις κανενα φιλο σε κατι να ποσκολιέσαι μεχρι να βρεις δουλειά...
    υγ. Μια χαρά το παλικάρι, να το πάρεις; εχει προίκα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εν με ενθουσίασε ο τύπος ουφ. όσο για την ελεονώρα ο θεός να την κάμει ποιοτική. και εν κρίμα επειδή έχει καλή φωνή. έχει και ένα άλλο μπάσταρδε πονάνε οι λέξεις..τα λέμε..γαμώτο. κάτι έτσι τέλοςπάντων:) βασικά συμφωνώ με τον περαστικό. να αρχίσεις γυμναστήριο για να έχεις κίνητρο:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χαχα συμφωνώ πολλά με ολόκληρο το post. Στην προσπάθεια τους οι στιχουργοί να εντάξουν τον καθημερινό λόγο στους στίχους τους καταντούν γελοίοι. Κάμε το post!! :D Το the Artist εν υπέροχη ταινία. Μάλλον εν κινηματογραφική εμπειρία. Και ελπίζω να το πιάσει το Oscar o παρέας. Μετα το πρώτο 5λεπτο ξεχνάς ότι είναι μαυρόασπρο και βωβός κινηματογράφος. Τέλεια η ατμόσφαιρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μπράβο! τον κανονικό κυπριακό χειμώνα όλοι μας μια χαρά τον θέλουμε. αυτός ο φετινός δεν ξέρω από που μας ήρθε αλλά είναι ξενόφερτος και να σηκωθεί να φύγει αμέσως!

    προχθές άκουσα ένα τραγούδι του νταλάρα με τον πιο χαζό ηλίθιο παλαβό στίχο που μπορείς να φανταστείς. αφού έφτασα στο σημείο να μην είμαι σιγουρη αν ήταν όντως ο νταλάρας μέχρι οπυ το είπε η παραγωγός που αποκάλεσε το τραγούδι... αριστούργημα!! μα άκουσε τον στίχο καλέ; πάνε καλά; δε λέω έχει πει καλά ο νταλάρας έχει πει και όχι τόσο καλά αλλά αυτό το κομμάτι πάει προς μεριά σκουπιδιών!

    εκτός κι αν ακους μόνο τη μουσική και κουφαίευεις στον στίχο... αλλά τότε γιατί ν'ακούσεις τραγούδι κι όχι μόνο μουσική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Georgia καλή η ιδέα σου! θα το ρυθμίζω σε ώρα που έχει και κανένα καλό ένθετο όπως το "σαν σήμερα" ας πούμε, μη πετύχω ειδήσεις γιατί θα ξυπνώ νευριασμένη! (αποκλείεται!) ;-)

    Πρασινάδα ευτυχώς που έχουμε διαφορετικά γουστά!!! :-) οι καπηρούδες τζαι ο καφές κάμνουν θαύματα!

    mahler76 κόπιασε στην παγωμένη Κύπρο... αυτή τη στιγμή γράφω και νομίζω είμαι στη Σιβηρία έτσι όπως είμαι τυλιγμένη με το κασκόλ! :-)))

    Ina a friend! στο jumbo θα έχει καρναβαλίστικα, φοβάμαι να πάω! :-)))

    Eólica την περιποιήθηκα με το άσμα:
    http://crouchy-ouf.blogspot.com/2011/09/blog-post_05.html

    το λευκούδιν η Marion Cotillard είναι θεά! την είδες στο Midnight in Paris?

    Rania μόνο εσύ με καταλαβαίνεις! ;-)

    περαστικέ, λιωμένο παγωτό κολλάει στο χέρι, που το περίεργο; :Ρ έχεις δίκαιο σε αυτά που λες εκτός στο "Καλύτερα σκυλάδικα (εκει ξερεις τι θα ακουσεις)" που δεν το καταλαβαίνω αλλά "τσακωθήκαμε" ήδη σχετικά σε άλλο ποστ :-)))
    υγ. έχει προίκα... το κορμί του και ένα όσκαρ :-))

    daffodil lament γι αυτό το έβαλα με πλάγια γράμματα το "ποιοτική"... σηκώνει πολλή κουβέντα! ενσοβαρομιλας "μπάσταρδε πονάνε οι λέξεις..τα λέμε..γαμώτο" :-))))))

    Ænima το είδες;! ήρθε Κύπρο; είσαι Κύπρο; αναρωτιέμαι αν θα παίξει στα σινεμά εδώ...

    DaisyCrazy "έξω οι ξενόφερτες εποχές από τη Κύπρο"; :-))) φακκκκά μου ο Νταλάρας! άσχετα από τον Νταλάρα, πολλές φορές η μουσική είναι τόσο πιασάρικη που κανένας δεν προσέχει τους στίχους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι ότι εν άντεξα να περιμένω να έρθει στα σινεμά και κατέβασα το. Torrent Rules.Θα σου σύστηνα όμως αν έχεις υπομονή να περιμένεις να έρτει στις αίθουσες διότι έχει καταπληκτική φωτογραφία και εν γυρισμένο σε κινηματογραφικές διαστάσεις της τότε εποχής για να παραπέμπει ακριβώς σε εκείνη την ατμόσφαιρα του βωβού κινηματογράφου. Σίγουρα σε σινεμά θα είναι εκατό φορές πιο ωραίο.

      Διαγραφή
    2. σίγουρα προτιμώ να το δω στο σινεμά αλλά εν δυνατόν να δείξουν μαυρόασπρη βωβή ταινία τα σινεμά στη Λεμεσό...;!

      Διαγραφή
    3. δεν νομίζω να είσαι η μόνη που σου φακκά ο συγκεκριμένος! :)
      απλά τον ανάφερα γιατί θεωρείται και καλά πχοιοτικός χαχαχαχα

      Διαγραφή
  13. Ένιξερω αν τον αδικεί η φώτο αλλά φαίνεται μου ότι φκάλει το φρύδιν του. So it's a no-no.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όντως, πολύ ωραίος! Τα "μικρά αθώα ψέμματα" θέλω να τα δω κάτι μήνες. Το σαββατοκύριακο λόγω παγετού θα μείνουμε σπίτι άρα νταν! :) Στο τρέιλερ βλέπεις αρκετές γνωστές φατσούλες, ο μεγάλος σε ηλικία παίζει τώρα σε ένα έργο "Οι καλύτεροι φίλοι",κάπως έτσι ο τίτλος.Βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα,αξίζει να το δεις.

    Όσο για τα στιχάκια,θα συμφωνήσω με αρκετά από τα προηγούμενα σχόλια. Κι εξάλλου,τραγουδάκια είναι,όχι ποίηση.
    Το ν΄αυτοαποκαλούνται ποιητές μερικοί στιχουργοί είναι αδιανόητα γελοίο. Το κάνουν.
    Ο Παυλίδης δεν επιμένει πως δεν είναι από δω; :Ρ :)))))) Μην αρπαχτείς,λατρεύω Παυλίδη! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δρακουλίνα εν για να αναδείξει το βλέμμα του :Ρ

    thalassamov γνωστή φάτσα ο πιο μεγάλος, πολύ ωραίος είναι αυτός που παίζει τον ηθοποιό της παρέας! θα ψάξω τη ταινία που λες.
    μερικοί στιχουργοί είναι ποιητές :-)
    ε, ναι πάει σε μια ξένη πόλη αλλά κανένας δεν είναι από εκεί, που το περίεργο :ΡΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή