Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Μες τη πόλη σου σαν ξένος

Κάθε μεσημέρι βλέπω το Κωνσταντίνου και Ελένης, ένοχη απόλαυση για μένα που μεγάλωσα με Ingmar Bergman και Andrey Tarkovskiy λέμε τώρα και κάθε φορά χαχανίζω σαν ανόητη ημιόνα. Το μοναδικό πρόβλημα είναι που δεν μπορώ ποτέ να υπολογίσω ακριβώς την ώρα που ξεκινάει οπότε για λίγα λεπτά αναγκάζομαι  να βλέπω μια εκπομπή από αυτές που ο παρουσιαστής λέει πανικοβλημένος έχετε εφτά δευτερόλεπτα και ο καλεσμένος λέει μα αφήστε με να ολοκληρώσω. Σήμερα ήταν ένας τύπος που δεν ξέρω ποιος είναι και έλεγε ότι οι φυλακές έχουν σημαντικότερα προβλήματα από μια καταγγελία για βιασμό…

Στο τέλος φυσικά θα φταίξει ο βιασμένος.

Το πρωί πήγα να πληρώσω το τηλέφωνο, στέκομαι στην ουρά μου γρυλλίζει ο υπάλληλος ότι είναι ανοικτό το ταμείο πλησιάζω καλημερίζω ξαναγρυλίζει δίνω τους λογαριασμούς μου λέει το ποσό δίνω τη κάρτα την περνάει στο μηχάνημα κάνει τη δουλειά του βγάζει τη κάρτα από το μηχάνημα και την πετάει μπροστά μου σαν να έπαιζε πόκερ που είναι και της μόδας και μόλις κατάλαβε ότι τον κέρδισα πέταξε το τελευταίο του χαρτί έτοιμος να με σφάξει. Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις θα ήθελα να ανοίγω το στόμα μου να μιλώ αντί να κοιτάζω υποτιμητικά.

Σιγά μη κατάλαβε ότι τον κοίταξα υποτιμητικά δηλαδή!

Πριν κάμποσα χρόνια, όταν βγήκε το Μέρες Αδέσποτες έφαγα κόλλημα με τον Χρήστο Θηβαίο και άκουγα / αγόραζα ότι σιντί είχε συμμετοχή του. Απλές αθώες εποχές πριν η πειρατεία σκοτώσει τις δισκογραφικές και αναστήσει τους φοιτητές, έτσι αναγκάστηκα να αγοράσω ένα σιντί με τίτλο Ζωντανή ηχογράφηση στην Ιερά Οδό με κάμποσα χειροκροτήματα στα διαλείμματα των οποίων ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδούσε από Υπόγεια Ρεύματα μέχρι αυτό αλλάζοντας τον στίχο σε τον Γιώργη ν’ αγαπήσεις

Φρίκη δεν λες τίποτα!

Προχτές προσπάθησα να διαβάσω μια συνέντευξη κάποιου σκηνοθέτη που φτιάχνει μια ταινία με τίτλο Οι εντυπώσεις ενός πνιγμένου και αναφέρετε κατά κάποιο τρόπο στον Κώστα Καρυωτάκη δεν τα κατάφερα όμως γιατί ανάμεσα στα μου είπε και του είπα και μου εξήγησε και επέμενα της δημοσιογράφου ζαλίστηκα τόσο πολύ που τα παράτησα!

Έτσι κι αλλιώς από τον εαυτό της έπαιρνε τη συνέντευξη!

Μου αρέσει να χρησιμοποιώ το λεωφορείο, με κάνει να αισθάνομαι ότι ζω σε μια προηγμένη χώρα. Σήμερα μόλις κατέβηκα στη στάση μου, μου έπιασαν τη κουβέντα δύο ούγγροι τουρίστες με τους οποίους χάθηκα στη μετάφραση γιατί όταν με ρώτησαν αν είμαι από εδώ εγώ κατάλαβα εδώ τη Λεμεσό και τους απάντησα ναι ενώ αυτοί εννοούσαν εδώ την συγκεκριμένη περιοχή και με ρωτούσαν τιμές διαμερισμάτων και τους είπα ότι είναι πολύ ακριβά σαν να ήξερα κιόλας, που να ξέρω, το φαντάζομαι!

Εγώ κατέβηκα σε εκείνη τη στάση γιατί εκεί άφησα το αυτοκίνητο…

Το τραγούδι του τίτλου.

18 σχόλια:

  1. Ingmar Bergman και Andrey Tarkovskiy.

    ψυχολόγον επήες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Βαλε στο μαγνητοφωνο τραγουδια που γουστάρεις" τζαι κοψε την Γκαρσόνα Βου! :ΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι οι οι οι!!!! Εν θα κόψεις την Γκαρσόνα!!! Με την Α΄, με την Β΄. Το Κωνσταντίνου και Ελένης εν υγεία.
    Τούτα ούλλα μεταξύν τους συνδέονται οξά....??? xD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται οτι αστειυκω να κοψει την Γκαρσονα Βου! Αλλα οκ, εσhει τζαι πολλα πιο καλές σειρες!

      Διαγραφή
  4. Και μένα μου αρέσει η συγκεκριμένη σειρά, αφού βγάζει γέλιο, και όλοι έχουμε ανάγκη να γελάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανάρτηση/απόλαυση.

    Το επεισόδιο που αρρωστά η Ελένη με το Τακαμούρι εν το top.
    Θηβαίοκόλλημα τελικά ανακαλύπτω ότι επεράσαμε πολλοί. Καλό υπόλοιπο της βδομάδας Ουφ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καμία τύψη να μην αισθάνεσαι για ό,τι βλέπεις και ακούς. όλα έχουν την ώρα τους (εκτός από τους Mazoo and the Zoo Που δεν αντέχονται με τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ο Θηβαίος εν τέλειος! αγαπώ:)
    την ώρα του κωσταντίνου και ελένης εγώ βλέπω Μενεγάκη! Τελικά η τηλεόραση εκατάφερε να κάνει τα μυαλά μας πουρέ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. νακκο που σου νεφκω που παεις τουτη η ανάρτηση? οξα εν εγώ που μαι ετσι. Σκόρπιες σκέψεις ή σκόρπια καταλάβω. Είμαι αποβλακωμενη ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εύρος όχι ακόμα αλλά τον χρειάζομαι άμεσα :Ρ

    Πρασινάδα συνέχεια ράδιο ακούω :-)

    Ξενοφίλιος δεν συνδέονται, γιατί θα έπρεπε;! :-)

    ΣΜΙΛΙ ΤΩΡΑ ακριβώς!!!

    Ænima τακαμούρι :-)))

    Μάνα τι τραβάς κι εσύ!

    Rania ε όι! :Ρ

    Tatsa μια χαρά εν τα σκόρπια :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στην αρχή νόμιζα πως το πήγαινες κάπου και περίμενα να δω τη σύνδεση :) Τέλειο post!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. στην καρδιά βάλε πατίνια και δυο ρούλερμαν:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ουφ! νομίζω πως μόλις σε ερωτεύτηκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πιθανώς η καλύτερου σου ανάρτηση.

    Δεν κατάλαβα την ερώτηση του Εύρου (:ΡΡΡ) αλλά το πιο ωραίο είναι να διαβάζεις ό,τι θέλεις,να βλέπεις ό,τι θέλεις,να ακούεις ό,τι θέλεις,να παίρνεις το λεωφορείο και το ποδήλατο σε μια πόλη γεμάτη αυτοκίνητα.Οκ,το ποδήλατο τσας επικίνδυνο.
    Και βέβαια να είσαι ευγενική με όλους,ακόμα κι αν δεν τους πρέπει.
    Η κωμωδία είναι υγεία. Αναγκαία.
    Ιδιαίτερα "...Πειρατία..αναστήσει φοιτητές" έγραψες και για κάποιο λόγο συμπληρώνω "και μαθητές και μαθητές!!!" ενθυμόμενη το Νάπστερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. homo anisorropus ευχαριστώ :-)

    daffodil lament και προς ολοταχώς τον τοίχο ;-)

    Κωτσιούη όπως είπε και η Rita Hayworth, "Every man I have ever known has fallen in love with Ουφ! and awakened with me" :Ρ

    thalassamov τι τέλειο που ήταν το Νάπστερ... είχα κατεβάσει εκατοντάδες κομμάτια τα οποία χάθηκαν όταν έκρουσε το τότε κομπιούτερ μου... ακόμα έχω κάποια που διασώθηκαν σε zip drive που χωρούσε τον εξωπραγματικό όγκο των 100ΜΒ!!! :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. χαχαχα αρέσκει μου που χρησιμοποιείς το λεωφορείο σε συνδοιασμό με το αυτοκίνητο. κι εγώ το ίδιο κάνω όταν πάω δουλειά :)
    ο υπάλληλος που σου γρύλλισε σίγουρα ένιωσε την υποτίμηση αλλά είναι μουσιαμάς και κύλησε αμέσως που πάνω του τσε έπεσε χαμέ :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εσυγχιστηκα! παράξενο post!:P
    Έχω να πω ότι για μενα εν υπαρχει καλυτερη σειρά που το Κωνσταντίνου και Ελένης! 5 χρόνια στις σπουδές μου τυχαίνει να εν η ωρα που κάμνω διάλειμμα που το διάβασμα στις εξεταστικές...μεγάλη απόλαυση!
    Αγαπημένη ατάκα που εν εκατάλαβα ποτέ γιατί γελώ τόσο πολλά: Ο Κατακουζίνας δοκιμάζει τυροπιττάκια της Ματίνας και λέει: ' Μμμμμμμμμμμ......ΑΠΑΣΙΟ'!
    http://www.youtube.com/watch?v=oF9zgoMHfJY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. DaisyCrazy εν ο μόνος τρόπος ο συνδυασμός :-))) εν γάδαρος που ένι αλλά τελοσπάντων!

    Jasmine τέλεια σκηνή :-))) απαισιότατος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή