Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Βιωματική δημοσιογραφία

Πάρκαρε λίγο πιο μπροστά μου μες τη μέση του δρόμου μισό μέτρο από το πεζοδρόμιο κατέβηκε το κλείδωσε και έφυγε χωρίς να γυρίσει καν να κοιτάξει πως το άφησε και όσο αργούσε η φίλη που περίμενα τόσο πιο σοβαρά αναρωτιόμουν αν θα μπορούσα να το μετακινήσω πιο κοντά στο πεζοδρόμιο αν το έσπρωχνα και αυτό με έβαλε σε σκέψεις αν έχω OCD έτσι ξεκίνησα να κάνω ένα τεστ που βρήκα ονλάιν αλλά στα οκτώ συμπτώματα είχα μόνο τα δύο και επειδή μου μπήκε η ιδέα ότι το τεστ θα μπορούσε να μου δώσει εμπνεύσεις για καινούργια κολλήματα, το παράτησα!

Στο διπλανό τραπέζι καθόταν ένα ζευγάρι που μπορεί να ήταν και απλά φίλοι αλλά από την ώρα που έκατσαν αφοσιώθηκαν με πίστη στα κινητά τους και αναρωτιόμουν για ποιο λόγο πήγαν εκεί αφού θα αγνοούσαν ο ένας τον άλλο και οι δυο μαζί τον μουσικό που έπαιζε μπροστά τους και γιατί δεν καθόντουσαν στο σπίτι τους που θα ήταν και πιο άνετα και δεν θα έκαναν και σκηνή την ώρα που τσακώθηκαν και έφυγαν μπροστά αυτός να μιλά στο κινητό και πίσω αυτή να βγάζει φωτογραφίες της ράχης του!

Πρόσεξε κανένας άλλος ότι παντού πρέπει να υπάρχει πάντα μια παρέα ένα μέλος της οποίας πρέπει να κρατά μια φωτογραφική ή ένα ακριβό κινητό και να φωτογραφίζει τους υπόλοιπους μες τη τρελή χαρά και όλοι μαζί να χαριεντίζονται βλέποντας τις φωτογραφίες; Σκεφτήκατε ποτέ σε πόσες από αυτές τις φωτογραφίες βρισκόσαστε στο φόντο να αγριοκοιτάτε τον wannabe paparazzo;

Υπάρχει μια παρέα με την οποία όποτε βγω νοιώθω σα να παίζω σε ταινία του Woody Allen και επειδή η υπερβολική ανάλυση καταντά κουραστική ακόμα και για τα πιο ενδιαφέροντα θέματα για να μη με πάρει ο ύπνος κάνω ότι παρακολουθώ με ενδιαφέρον τη συζήτηση και πετάω καμιά εύστοχη ατάκα παριστάνοντας τη λακωνική διανοούμενη ενώ στη πραγματικότητα κάνω νοητικά λίστα για το σουπερμάρκετ και προσπαθώ να τους φανταστώ να κάνουν σεξ.

Είδα τη ταινία Anonymous και έμαθα ότι ο Σαίξπηρ ήταν ένας αμόρφωτος ηλίθιος εκβιαστής, ο πραγματικός συγγραφέας του έργου του ήταν ο γαμιάς της αυλής και η Ελισάβετ ήταν τεκνατζού με τους μισούς κόμηδες νόθα παιδιά της. Έπαιζε και κάτι άλλο παράλληλα, μια εξέγερση μέσω των έργων του ερωτιάρη και θεωρίες συνωμοσίας για τη διαδοχή της τεκνατζούς που κατέληξε γεροξεκούτα αλλά δεν κατάλαβα τι έγινε στο τέλος. Και ούτε θέλω να μάθω!

Μου λέει, συμπληρώνει, μου λέει, μου λέει, τον ρωτώ, λέει, μου λέει, μου λέει, τον ρωτώ, μου λέει, λέει, λέει ξανά, τον ρωτώ, μου λέει, λέει, μου λέει, τον ρωτώ, μου απαντά, ρωτώ, τον ρωτώ, τον ρωτώ, μου απαντά, του λέω, τον ρωτώ, μου απαντά, τον ρωτώ, μου λέει, τον ρωτώ, μου απαντά, τον ρωτώ, τον ρωτώ, συμπληρώνω, μου απαντά.

Είμαι η Ουφ! και μόλις τελείωσα. 

11 σχόλια:

  1. το Anonymous δεν είναι based on true facts!! ο Σαίξπηρ δεν ήταν αμόρφωτος. Μερικοί όμως υποστηρίζουν οτι όντως τα έργα τα έγραψε κάποιος άλλος..

    νομίζω ούλλοι έχουμε ocd σε κάποιο βαθμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. νομίζω όλοι έχουμε ocd σε κάποιο βαθμό, αλλά επιλέγουμε αν θα το πνίξουμε ή αν θα το εξελίξουμε... :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ούλοι έχουμε μια παρέα σαν τζείνη της τρίτης παραγράφου που το τέλος; εντα κακό και τούτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ουφ εσυγχύστηκα με την τελευταία σου παραγραφό.
    Αλλά τι εννοείς εφκάλεν φώτο την ράχη του; Πληζ εξπλέϊν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τουτο με τα κινητα, φακκααααααααααα μου! Αμαν θωρω τους αλλους να αποβλακωνουνται πας το κινητο σαν τζι εν το κουτι της Πανδωρας, ετσι ερκεται μου να τους το ταϊσω ;/

    Ουτε πως εχω κινητο. Οπου παω, αν το παρω, ξηαννω το, αλλα τες πιο πολλες φορες ξηχαννω το σπιτι. Τζι αν κτυπησει πιαννει με το ιχλιχλι: ποιος μας αθθυμηθειν παλαι :ζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Rania από τη ταινία έμαθα και άμα η ταινία είναι τόσο τσόφτα δεν περίμενα να είναι και ακριβής. διάβασα και κάποια τρίβια και έμαθα ότι οι ιστορικές ανακρίβειες δεν έγιναν καταλάθος αλλά επίτιδες σαν φόρος τιμής στις ανακρίβειες που έχουν τα έργα του Σαίξπηρ :-)))

    Moonlight λες, ε; :-)))

    Ænima βλέπουν πολλοί Γούντι Άλλεν αλώπως!

    marilou είναι τα ρήματα μιας συνέντευξης που διάβασα χτες η οποία θα ήταν πολύ πιο ευκολοδιάβαστη αν οι ερωτήσεις ήταν με μπολντ γράμματα πουπάνω που τες απαντήσεις... κρατούσε το κινητό της και τον φωτογράφιζε την ώρα που περπατούσε μπροστά της!

    Grouta εν πολλά εκνευριστικό, πράγματι! εγώ αγαπώ το κινητό μου αλλά του το δείχνω μόνο όταν είμαστε μόνοι μας :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Tζιεμενα εκνευριζει με τουτη η φαση με τα κινητα. Η σχεση μου με το κινητο μου εν η ιδια με της Γρουτα.
    Το ιδιο σκηνικο ειδα τζιεγω μονο που το "ζευκαρι" εισιε Αη-Ππατ (μεγαλη η χαρη του). Εβρισκε της τζεινος βιτεουθκια στο γιουτιουμπ τζαι τζεινη ουλλο χαρα τζαι ναζι επαρακολουθουσε τα με προσοχη.
    Οκ εσιεις ΑηΠπατ ειδαμεν το, πάρακατω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. άντε να σε βγάζουν φωτογραφίες, πες εντάξει σιγά το κακό. ώσπου να πας σπίτι να τις βλέπεις στο facebook ή με email να στέλλονται σε φίλους και γνωστούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άρεσε μου που τους φαντάζεσαι να κάμνουν σεξ. Φαντάζομαι κάνει την ώρα να περάσει πιο γρήγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αν έμενα λεμεσό ουφ θα ήμουν σίουρα η κοπέλα που αναφέρεσουν με το parking

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εσύ γιατι δε λέεις τίποτε για εσένα;
    έννεν διάλογος τούτος αλλά μονόλογος.
    ξέρεις τι πρέπει να κάμεις.

    άμαν αρκέψεις να μιλάς τζιαι εσύ τζίνα που σκέφτεσαι τα άλλα πιο πάνω που περιέγραψες θα βοηθήσεις να αλλάξουν ή πως τα βλέπεις.
    αν όχι τότε παραμένεις και εσύ ένα μέρος τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή