Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Τα κλεμμένα όνειρα της τρίχας

Πριν βιαστείτε να με καταδικάσετε είμαι έτοιμη να υπερασπιστώ την επιλογή μου να βλέπω μια απογευματινή καθημερινή σειρά. Πρώτα από όλα δεν είναι μεταγλωττισμένο και μετά, δεν είναι το Λύκε, λύκε είσαι εδώ; Αμ δεν είναι γιατί αν ήταν θα τους έτρωγε να ησυχάζαμε! Να φανταστείτε, το trailer βλέπω στα διαλείμματα του Κωνσταντίνου και Ελένης και ντρέπομαι που αυτό το πράγμα υπάρχει στην ίδια χώρα με μένα!

Τελοσπάντων, η σειρά που βλέπω είναι τα Κλεμμένα Όνειρα. Τόσο καιρό που το βλέπω δεν έχω καταλάβει ποιου και πως και γιατί είναι κλεμμένα τα όνειρα αφού διαδραματίζετε σε ένα πλούσιο κολλέγιο με πλούσια παιδιά με πλούσιους γονείς με πλούσια αισθήματα αλλά κάτι θα θέλει να πει ο ποιητής που δεν το έπιασα ακόμα!

Το πρώτο πράγμα που μου έκανε εντύπωση σε αυτή τη σειρά ήταν η ιστορία: ένα επεισόδιο καταλάθος του One Tree Hill είδα και κατάλαβα αμέσως ότι είναι αντιγραφή! Το ελληνικό βερσιόν βέβαια έπρεπε να είναι ακόμα πιο περίπλοκο έτσι έβαλε τρεις ανθρώπους να ανταλλάζουν το βρέφος της συζύγου με το βρέφος της ερωμένης ενός γοητευτικού και αδίστακτου επιχειρηματία που τον παίζει το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου ανώμαλων μεγαλοκοπέλων!

Οι μανάδες φυσικά δεν έχουν ιδέα ότι τα παλικάρια τους δεν είναι δικά τους, η πλουσιοσύζυγος είναι αφελής και στη κοσμάρα της ενώ η φτωχή πλην τίμια ερωμένη που δεν ήξερε ότι ο εραστής της ήταν παντρεμένος είναι ακόμα ερωτευμένη μαζί του και δεν έχει πάει με άλλο άντρα από τότε μέχρι που την πλησιάζει ένας συνάδελφος της ταξιτζής που λόγω κακού κάστινγκ είναι ίδιος ο γιος της.

Τα παιδιά φοιτούν σε ένα κολλέγιο υπολογιστών, αυτό που δεν ξέρουν όμως είναι ότι η διεύθυνση του κολλεγίου τους αντικατέστησε με ρομπότ όπως τις γυναίκες του Στέπφορντ, αναβαθμισμένα όμως έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν παλαβομάρες αλλά όχι τόσο εξελιγμένα ώστε να μπορούν να υποδύονται ή να αλλάζουν… κόμμωση!

Η πλούσια και κακομαθημένη ας πούμε είναι συνέχεια με μαλλί κομμωτηρίου, θέλει αυτό να μας δείξει ότι δεν την ενδιαφέρει τίποτα άλλο εκτός από τον εαυτό της, είναι αδίστακτη και κουτσομπόλα και ερωτεύεται κάποιον που θα αποδειχθεί ότι είναι αδελφός της.

Η πλούσια και απλή που ερωτεύεται το φτωχόπαιδο που θα αποδειχθεί ότι είναι πλουσιόπαιδο έχει μαλλί ακριβώς ίδιο με το δικό μου, δηλαδή αχτένιστο και φριζαρισμένο που δεν κάθετε με τίποτα ένα τόπο και αυτό θέλει να μας δείξει όχι ότι δεν έχει λεφτά να κάνει μάσκες στις τρίχες της αλλά ότι δεν την ενδιαφέρουν τόσο ποταπά πράγματα και σημασία έχει η καλοσύνη της ψυχής.

Η πλούσια που είναι η καλύτερη φίλη για όλες και έχει μακριά σγουρά μαλλιά θέλει να μας δείξει πόσο άστοχα είναι τα σγουρά μαλλιά σε μια καθημερινή σειρά έτσι δεν έχει καθόλου προσωπική ζωή και η μόνη της ασχολία είναι να νταντεύει τες φιλενάδες της όταν μυξοκλαίνε για τους γκόμενους τους.

Η πλούσια και χαζοβιόλα που μιλά σαν τη Στρουμφίτα και αρχική έμπνευση αυτού του ποστ είναι το πιο αδικημένο ρομπότ της σειράς. Ο κατασκευαστής και μάλλον ένθερμος οπαδός της μόδας των αρχών του ενενήντα της έβαλε ένα κότσο και μία φράντζα τα οποία μένουν ακούνητα όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας ακόμα και όταν πέφτει στο κρεβάτι, ακόμα και όταν κάνει σεξ με τον φίλο της, ακόμα και όταν χτυπιέται για τον θάνατο των γονιών της! Φράντζα for ever and ever!

Θα μπορούσα να σχολιάσω και όλες τις υπόλοιπες τρίχες της σειράς, τη διευθύντρια ας πούμε που είναι οχτακοσίων χρονών με πλατινέ μαλλί ή τη ψυχολόγα του σχολείου με το καρροττί μαλλί το οποίο δεν είναι βαφή λένε αφού σε ένα φλάσμπακ μας την έδειξε παιδί να παίζει επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε μια χωράφα με άλλα τρία παιδιά και είχε το ίδιο καρροττί μαλλί, γενικά σε αυτή τη σειρά μάλλον δεν έχουν κομμώτρια ή αν έχουν απεργεί και χτενίζεται η καθεμιά μόνη της όπως ξέρει ή απλά αφήνουν τα μαλλάκια τους ανακατωμένα άστα να ανεμίζουνε στο τρελό νοτιά αφού εκτός από τη Φράντζα καμία άλλη δεν δείχνει να γνωρίζει την ύπαρξη των μασιούων τζαι των λαστιχουθκιών! 

18 σχόλια:

  1. Καταδικαζω σε που καθεσαι τζαι βλεπεις τουν την σειρα!

    Αλλα αμαν εν για να γραφεις τεθκοια ποστ, εν πειραζει χαλαλι! αχαχαχχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να κάτσεις να δεις το "μηδέν" να έσιεις υλικό για ποστ for years and years and years.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμ..εξεκίνησες με αμυντική στάση (που προκαλεί κάποιο να σου "επιτεθεί" just for the fun of it).

    Μετά επιτέθηκες μόνη σου στη σειρά που βλέπεις (πολλά καλογραμμένη ανάρτηση όμως! απόλαυσα την!)

    Το σημαντικό είναι, παίζει κανένας ωραίος μέσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εκείνη που παίζει την διευθύντρια εν η ίδια η miss piggy!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η χειρότερη μπαϊ φάρ εν τζίνη η ννάμπουτη λαλούν α ναι μαντώ, που κάμνει του κόσμου τες μαλακίες σαν ρόλος, αλλά και σαν ηθοποιός δεν θα μπορούσε να είναι πιο χάλια παρόλο που σε αυτό συντελεί αλλά δεν ευθύνεται εξ'ολοκλήρου η φωνή στρουμφίτας.

    ο παπάς μου είπε ότι η διευθύντρια έτσι όπως ένι μόνο σε κακή πορνοταινία θα έπρεπε να δικαιούται να παίζει, και εγώ λέω (και μάλλον όχι μόνη μου αφού είδα να το λέει και η Ράνια) ότι νοιάζει σε άσχημο βέρζιον της μις πίγκι.

    χάλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Xαχαχαχα έχει δίκαιο η Ράνια, εν ίδια με την μις Πίγκι!!! OMG
    Τζαι μένα εντυπωσιάζει με το μαλλί της Μαντώς, πραγματικά εντυπωσιακό πράμα. Θεωρώ πως κλέφκει της την δόξα.
    Τούτο με την δασκάλα-ψυχολόγο, που είχε και μωρό πορτοκαλιά μαλλιά εν το ήξερα. Γουαο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δηλαδή οι τρίσιες τους έχουν παραπάνω υπόθεση/ action που την ίδια την σειρά; :ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βρε τα Κλεμμένα Όνειρα. Εκάμαμε αμάν να απαλλαγούμε που την Ακρίτα και εβρέθηκε τουτο τωρά. Σκέφτουμε να τους μηνύσω για πνευματική απαγωγή της μάνας μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "παίζει το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου ανώμαλων μεγαλοκοπέλων!" Μα ενεν τουτο το ρολο που παιζει ο Αλεξανδρος Σταυρου;;;; Ειμαι ανωμαλη μεγαλοκοπέλα;;;;

    Επηρε το ματι μου την Αννα Ανδριανου σε ενα τρέιλερ....θα υποθεσω οτι εν για τζεινη που λαλείτε Μις Πίγκι... Ειχαμεν το πει παλια σε αλλο σηριαλ με την Ξιπ την αρφή μου....Εισhεν γραψει δικο της σηριαλ που την ερωτευκετουν ο Σεργιανοπουλος αν είναι ποτέ δυνατον!!

    Νομιζω με τουτο το κομμεντ τζεινο που θελεις να ακουσεις ειναι "εν πειραζει κορη, μεν νοιωθεις τύψεις που το θωρεις"

    Υ.Γ. Μετα που την Βέρα στο Δεξι εν ειδα αλλο καθημερινο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. βασικά εκάλυψε με πλήρως η πρας σε όλα τα θέματα! νομίζω οτι εν δύο τα σενάρια που έγραψε. στο άλλο ήθελε την ο νινιος..!! απορώ ειλικρινά απορώ:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζαι ενεν το θέμα Μις Πίγκι....Εν το θεμα οτι την θεωρω τρομερά ατάλαντη!

      Διαγραφή
  11. Grouta :-)))

    Αχάπαρη μόνο που βλέπω τον Μπουγιούρη και την πως-τη-λένε-με-το-βλέμμα-της-αγελάδας ανεβαίνει η πίεση μου άρα δεν πρόκειται!!

    Georgia μα να μεν παίζει κανένας ωραίος όμως;;;

    Rania τζαι τόσο καιρό έλεγα πως κάποια μου θύμιζε!!! :-)))

    Moonlight η Μαντώ, ναι, χάλια! lol @ ατάκα παπά σου!!!

    marilou κλέφκει της τη δόξα, πράγματι :-))))

    Nonis είναι το ίδιο εκφραστικές με τους ηθοποιούς οι τρίχες :-)))

    Ænima μαζί σου!!! καλά, την Ακρίτα τη σιχαίνομαι, ούτε για να κοροϊδέψω δεν έβλεπα τες σειρές της :/

    Πρασινάδα το μόνο σίγουρο είναι ότι εμείς οι δύο δεν θα τσακωθούμε ποτέ για άντρα :ΡΡΡ
    ναι, η Ανδριανού εν η Μις Πίγκυ, που πας κυρά μου με το πλατινέ!!! ευτυχώς που δεν το γράφει το σήριαλ! πριν λίγα επεισόδια της πρότεινε ένας συνάδελφος, νεαρός, να πάσειν για φαγητό τζαι λαλώ αμάν, έβαλε το χεράκι της στο σενάριο!!!

    daffodil lament από που εμπνεόταν ο Παπακαλιάτης τζαι εθέλαν τον όλες; από αυτή :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ευτυχως ρε Ουφ! Γιατί ειμαι μια σκέτη θεά τζαι δεν με θέλεις για αντίζηλο! :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δύο θεές να μαλλιοτραβιούνται για τον οποιοδήποτε δε λέει! ;-)

      Διαγραφή
    2. Σωστα! Τζείνοι πρεπει να μαλλιοτραβιούνται για μας!

      Διαγραφή
  13. Όι πως το One Tree Hill εν καμιά αξιόλογη σειρά αλλά who am I to talk αφού ακόμα και μετά απο 9 ατελείωτες σεζόν ακόμα μαζοχίζομαι τζιαι κάθουμαι τζιαι θωρώ το λόγου χάρη. Πάντως εν τέλια σαπουνόπερα φάση, αλλά όντας καμένη πας τες τηλεοπτικές (αμερικανιές και μη) σειρές καταλάβω σε τζιαι σου κάμνω extend το σhέρι της καμένης τηλεοπτικής πατάτας! Όλε! =p

    Καλό βραδάκι ουφ μου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. :)
    εσυ αφηνεις άνεργους πολλους τηλε-κριτικούς αν θέλεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή