Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Πάλι το ίδιο


Το αεροπλάνο φεύγει σε μια – μιάμιση ώρα κι εγώ μόλις τώρα θυμάμαι ότι έχω εισιτήριο για τη συγκεκριμένη πτήση και ότι πρέπει, και θέλω, να το προλάβω. Πανικοβάλλομαι και τρέχω στην αποθήκη για τη βαλίτσα προσέχοντας πρώτα τη φάτσα μου στον καθρέφτη του μπάνιου. Όπως πολύ συχνά άμα κολοτζιάζω στο σπίτι, είμαι άπλυτη, αχτένιστη, ένα χάλι και φοράω γυαλιά μυωπίας τα οποία είναι κάπως παλιά, η μυωπία μου έχει στο μεταξύ μεγαλώσει και δεν βλέπω πολύ καθαρά.

Στην αποθήκη, προσπαθώ να βγάλω τη βαλίτσα από εκεί που είναι αλλά κάτι με εμποδίζει το οποίο λόγω της μυωπίας δεν μπορώ να δω. Τελικά χωρίς να το καταλάβω βγαίνει με ένα τρόπο που ξαφνικά φαίνετε πολύ απλός και τρέχω στο υπνοδωμάτιο να μαζέψω τα πράγματα μου. Ανοίγω ντουλάπια και συρτάρια και προσπαθώ μες τον πανικό μου να συνδυάσω ρούχα παπούτσια τσάντες και βρακιά.

Απελπίζομαι, λέω ότι δεν θα προλάβω, σταματώ για λίγο και σκέφτομαι πως θα χάσω το αεροπλάνο και πως δεν πειράζει αφού δεν θυμόμουν καν ότι θα ταξίδευα. Ξαφνικά η μια – μιάμιση ώρα φαίνετε αρκετός χρόνος για να προλάβω και συνεχίζω πετώντας στη βαλίτσα ότι να ‘ναι.

Μπαίνω στο ταξί στο χάλι που ήμουν όταν θυμήθηκα τη πτήση και σκέφτομαι ότι θα σουλουπωθώ στο αεροδρόμιο μετά το check-in. Τότε θυμάμαι ότι ξέχασα να βάλω στη βαλίτσα τα καλλυντικά μου και λέω στον οδηγό ότι προλαβαίνω να πεταχτώ στο σπίτι να τα πάρω. Στην επόμενη σκηνή κρατάω ένα νεσεσέρ και πετάω μέσα μπουκαλάκια, σωληνάρια και καλλυντικά.

Το αεροπλάνο φεύγει σε είκοσι λεπτά και πρέπει να προλάβω το λεωφορείο για το αεροδρόμιο. Λέω πάλι να τα παρατήσω, δεν προλαβαίνω με τίποτα αλλά σκέφτομαι ότι μπορεί να έχει καθυστέρηση η πτήση κι εγώ να προλάβαινα και να μη πάω και να είναι τόσο κρίμα.

Τώρα είμαι στη στάση για το λεωφορείο του αεροδρομίου το οποίο έρχεται με καθυστέρηση κι εγώ κοντεύω να σκάσω. Λέω στον οδηγό να τρέχει γιατί άργησα και σε μηδενικό χρόνο φτάνουμε στο αεροδρόμιο. Ψάχνω τη πτήση μου στις ανακοινώσεις αλλά δεν βλέπω τα γράμματα, τρέχω στα check-in αλλά δεν βγάζω νόημα (μάλλον οι άλλοι δεν βγάζουν νόημα), κολλάω στα τζάμια ψάχνοντας στον δίαυλο το αεροπλάνο αλλά δεν έχω ιδέα ποιο αεροπλάνο ψάχνω.

Ξυπνώ.

Επαναλαμβανόμενο όνειρο. Ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, αστρολόγοι, ονειρολόγοι, μπλογκολόγοι περιμένω τη διάγνωση.



27 σχόλια:

  1. ξέρω κόσμο που το κάμνει σε πολλά παρόμοια φάση, στον ξύπνιο του! ;)
    δικαιούσαι να ονειρεύκεσαι, αλλά όι να τα κάμνεις όντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν θα μου κακόπεφτε να ταξίδευα πάντως :Ρ

      Διαγραφή
    2. Ανατρίχιασα. Βλέπουμε ακριβώς το ίδιο όνειρο. Εγώ το βλέπω εδώ και καιρό. Είμαι και εγώ ατημέλητη και λεω θα φτιαχτώ στο αεροπλάνο αλλά έχω ξεχάσει νεσεσέρ και γυρίζω να το πάρω και μετά πέρνω λεωφορείο αλλά πάντα χάνω την πτήση. Μου φάνηκε πολύ πάραξενο που υπάρχει και άλλος άνθρωπος που βλέπει το ίδιο όνειρο.... σίγουρα κάτι συμβολίζει. Μια ανησυχία μας ίσος...

      Διαγραφή
  2. Αγχος ρε Ουφ! Πολλυν αγχος! Χαλαρωσε λλίον.
    Την επόμενη φορα πον να το δεις πε ότι εν θελεις να ταξιδεψεις να γλιτωσεις τζαι το αγχος :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παναία μου, επόνησα το στήθος μου. τι βουράς να φτάσεις? τι πιστεύκεις ότι έχασες? κάπου πιστεύεις ότι χολοσκάς και χάνεις τον προορισμό σου-δηλαδή το αεροπλάνο το ταξίδ, ότι κάμνεις πράματα άσχετα και εφκήκες που την πορεία ασου-εξού και δεν θυμάσε ότι ταξιδεύεις. επίσης διάφοροι άλλοι σε καθυστερούν όπως και η τύχη δενναιν μαζί σου, επίσης εν βλέπεις καθαρά-χαμένη σημαίνει εν εμπιστεύεσαι την κρίση σου. και τελικά αφού παλάρεις με μεγάλη καθυστέρηση εν βρίσκεις καν το αεροπλάνο? εν ούλλα μάταια ή ο στόχος που πιστεύεις ότι πρέπει να εκλπηρώσεις τελικά εν πιστεύεις ότι θα σε ολοκληρώσει? εν καταλάβω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα! beat ήβραμε σου κι άλλη δουλειά!:)

      Διαγραφή
    2. δηλώνω εντυπωσιασμένη τζαι ελπίζω να λέεις τζαι τα ταρώ γιατί εννά σε επισκεφτώ!!! ;-)

      Διαγραφή
  4. H γιαγιά μου λέει όταν βλέπω άσκημα όνειρα ή όνειρα που με αγχώνουν,να λέω ''καλό κι ευλογημένο στο Θεό παραδωμένο''...κάντο που ξέρεις...χιχιχι
    Καλησπέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Α στο καλό ,όνειρο ήταν τόση ώρα;
    Δεν ξέρω τι να σου πω, εμένα μου 'τυχε στ'αλήθεια και το αεροπλάνο το'χασα! Μετά απ'αυτό πήγα σε μια ταβέρνα με πολύ ωραία παϊδάκια και πέρασα μια χαρά (οι δυο τρομάρες ήρθαν όταν προσπαθούσα ν'αλλάξω ημερομηνίες στα χαμένα εισιτήρια και ήταν σα να ήθελα να πάω στο φεγγάρι! τόσο δύσκολο!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μια χαρά! πάλι καλά που δεν έπρεπε να αγοράσεις άλλα εισιτήρια!!

      Διαγραφή
  6. Θα γνωρίσεις σύντομα την πεθερά σου. Καλά, τόσο δύσκολο ήταν δηλαδή το όνειρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πρέπει δηλαδή να προλάβω πάση θυσία το αεροπλάνο την επόμενη φορά!! :-))

      Διαγραφή
  7. Παναγια μου αγχοοοος! Εγω εχω εξετασεις εσυ αγχωνεσε χρυση μου? κατι σε απασχολει πολυ! chill out mate...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επίσης βλέπω παρόμοιο όνειρο τώρα τελευταία: ότι στα καλά καθούμενα συνειδητοποιώ ότι φεύγει το αεροπλάνο (για Κύπρο) ακριβώς αυτήν την στιγμή, αλλά είμαι οπουδήποτε αλλού εκτός από το αεροδρόμιο (τζαι γυρίζει μου αφάνταστα). Να σημειώσω ότι είμαι Αμερική και έχει 4 χρόνια να έρτω Κύπρο και άρκεψε να πιάνει με το στερητικό μου. Θέλω να να έρτω αλλά πριν το καλοκαίρι δεν γίνετε λόγω δουλείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγώ που είμαι Κύπρο τότε μάλλον θέλω να πάω οπουδήποτε αλλού ;-) σε ποια πόλη είσαι; να έρτω διακοπές αορίστου χρόνου; :-)

      το καλοκαίρι θα 'ρθει που λέει και ο Δεληβοριάς :-)

      Διαγραφή
  9. πολλά αγχωτικό. Το βλέπεις πολύ συχνά δηλαδή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα :)!!
    Το ίντερνετ λαλεί:
    It usually means that you are neglecting a responsibility in your life; either subconsciously or consciously. The dream may serve as a reminder of a previous promise that you have yet to fulfill. Being late may also symbolize your evasiveness of a problem in your life and the necessity for you to confront it head on in order for the situation to be resolved

    Οι ονειροκρίτες πάντως σπάνια πέφτουν έξω! Εκάμαν καλή μελέτη αυτοί που ερμηνεύουν τα μηνύματα του υποσυνειδήτου στα όνειρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ή που είσαι έγκυος, ή που θα μείνεις έγκυος σύντομα. Τι εννοείς εννα φυρτείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αγχος ουφ άγχος!!! εγώ βλέπω πάντα τη δασκάλα του πιάνου μου. και οτι πάω να κάμω σεξ και δεν έχω κάμει αποτρίχωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σου προκαλούσε άγχος η δασκάλα του πιάνου;

      Διαγραφή
    2. pale agxwthika wspou na to dkiavasw! ouf re ouf! en polla ouf! mporei na efaes kati vari ara na to prosekseis!

      Διαγραφή