Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Κάτι με κάτι άλλο

Χαιρέκακη “δικαίωση”
Δεν μπορώ τα άτομα που μιλάνε με περισπούδαστο ύφος για πράγματα τα οποία κατέχω καλύτερα ή πράγματα τα οποία θεωρώ ηλίθια ή απαράδεκτα. Έτσι, κάθε φορά που βρίσκομαι να πρέπει να συζητήσω με μια τέτοια περίπτωση, περνώ από διάφορα στάδια με πρώτο την καλή διάθεση να μη προσβάλλω το άλλο άτομο επισημαίνοντας λάθη ή τη γνώμη μου για τη γνώμη του/της, δεύτερο με το να μη μιλώ, τρίτο να καταπιέζομαι να μη μιλήσω, τέταρτο να νοιώθω ηλίθια που δεν μιλώ, πέμπτο να νοιώθω ηλίθια γενικότερα, έκτο να θέλω να εξαφανιστώ, έβδομο να εξαφανίζομαι, όγδοο να με ψάχνουν και ένατο να μη με βρίσκουν ποτέ ξανά.

Η κόρη της θείας προξενήτρας. Τη μόνη φορά που έκανα το λάθος να βγω μαζί της για καφέ με έπρηξε γιατί δεν παντρεύτηκα, γιατί δεν παντρεύομαι, γιατί δεν θέλω να γνωρίσω τον τάδε συνάδελφο του άντρα της, γιατί δεν θέλω να ζήσω τις χαρές του γάμου, γιατί είμαι έτσι και γιατί είμαι αλλιώς, με υφάκι Εγώ-Που-Παντρεύτηκα- Μπορώ-Να-Μιλώ-Σε-Εσένα-Που-Δεν-Παντρεύτηκες-Σαν-Να-Είσαι-Το-Πετ-Μου.

Ξεκίνησα με καλή διάθεση να μη την προσβάλλω οπότε δεν της είπα πόσο κατίνα και ηλίθια ακούγεται με αυτά που λέει. Προσπάθησα να τη κάνω να καταλάβει πως το σημαντικό δεν είναι να βρεις απλά κάποιον να τον παντρευτείς, να σε παντρευτεί, να παντρευτείτε, αλλά να βρεις κάποιον τον οποίο θα αγαπάς και θα σε αγαπά και θα τον αντέχεις και θα σε αντέχει για να περάσετε όσο το δυνατόν καλύτερα όσο τον δυνατό περισσότερο καιρό μαζί. Δεν καταλάβαινε. Μετά άρχισα να προσπαθώ να συγκρατήσω τη δυσφορία μου με αυτά που άκουγα καταναλώνοντας πολύτιμα εγκεφαλικά κύτταρα με αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με την προσπάθεια μου να  μην την αποκαλέσω κατάμουτρα ηλίθια, πήρα μια έκφραση σαν να ήθελα να βάλω τα κλάματα. Αυτό την έκανε να νομίζει πως λυπάμαι που δεν είμαι παντρεμένη οπότε έδωσε στην εκνευριστική φωνή της ένα συγκαταβατικό τόνο, μιλώντας ουσιαστικά μόνη της γιατί πλέον δεν την άκουγα καθώς σχεδίαζα μέσα στο κεφάλι μου τη δολοφονία της.

Χώρισε. Δεν ξέρω, κάθε φορά που ακούω κάποια βλαμμένη να προσπαθεί με σθένος να με πείσει για γάμο –έτσι όπως αυτή τον αντιλαμβάνεται, σκέφτομαι εκείνο το μύθο του Αισώπου με την αλεπού και την κομμένη ουρά. Αγαπώ την ουρά μου.

Ωδή στον Μπράντο
Είδα το
Last Tango in Paris και ένα έχω να πω: σιγά το βούτυρο! Ωραία ταινία όμως, παρόλο που βρήκα κάπως άσχετο το τέλος. Αν μη τι άλλο, με ενέπνευσε να ξαναδώ το A Streetcar Named Desire. Ποια σχέση έχει το ένα με το άλλο;! Περιπαίζεις με, έννε; Τζαι αν δεν σε έπεισα, περιπαίζεις με, έννε;


Τζαι κάτι άλλο
Έβλεπα
Friends χτες το απόγευμα που το Ραδιούργο Ίδρυμα Κυπριστάν δείχνει πολύ σωστά δύο επεισόδια γιατί τι να μας κάνει τους εθισμένους ένα. Και ήταν το επεισόδιο που η Rachel λέει ότι στο κολέγιο φίλησε μια κοπέλα, η Phoebe δεν την πιστεύει, η κοπέλα βγαίνει με τη Rachel για φαγητό, τους μπαστακώνεται και η Phoebe για να πάρει τις αποδείξεις της, η άλλη κοπέλα δεν θυμάται τίποτα και η Rachel την φιλά στο στόμα για να την κάνει να θυμηθεί, ή για να αποδείξει στον εαυτό της ότι μπορεί να το κάνει. Φυσικά, αυτό το είδαμε από το YouTube
γιατί το ΦΡΙΚ θεώρησε ότι έπρεπε να κόψει ολόκληρη τη σκηνή μπας και τη δει κανένα ανυποψίαστο παιδί και πιστέψει ότι είναι αποδεκτό και παρασυρθεί στην ομοφυλοφιλία. Άντε, και εις κατώτερα. 


20 σχόλια:

  1. Δίνω τα θερμά μου συγχαρητήρια που μπορείς να συγκρατηθείς με ανθρώπους που σε εκνευρίζουν. στη θέση σου θα έπιανα τηλέφωνο την κόρη της θέιας της της προξενήτρας να της πω ότι έχω ένα καλό παιδί αν θέλει να το γνωρίσει μουαχααχαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χε χε χε :Ρ
      έννεν τζαι η καλλύττερη αντιμετώπιση τούτο που κάμνω γιατί τους αφήνω να αλωνίζουν. το θέμα είναι που αν ανοίξω το στόμα μου εννά ψάχνουν τρύπα οπότε προτιμώ να σκάζω :/

      Διαγραφή
  2. grrrrrrrrrrr προτείνω να μαζεψουμε αυτούς που μας λυπούνται που δεν παντρευτήκαμε και να τους κάνουμε σαπούνια.
    το χειρότερο εν κείνο που σπάζεις που εν καταλάβουν τι τους λαλείς και νομ΄.ιζουν ότι λυπάσε που εν επαντρεύτηκες αλλά εν θέλεις να το δείξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εν τόσο διαφορετική η κοσμοθεωρία τους που δεν βρίσκω καν λόγο να διαφωνήσω με έτσι άτομα!

      Διαγραφή
  3. Είδα κι εγώ το Friends εχτές και εθυμούμουν ότι που παλιά που το είδα η Ρέιτσελ εφίλησε την άλλη και μετά που εν έδειξε το φιλί ενόμισα έκαμα λάθος! Εν επήε ο νους μου ότι έκοψε το το ΡΙΚ!
    Όσο για το γάμο, εγώ είμαι παντρεμένη αλλά αν δεν έβρισκα τον -για μένα πάντα- τέλειο εν θα επαντρεύκουμουν. Επίσης δυο ζευγάρια που παντρεύτηκαν ΜΕΤΑ που μένα εχωρίσαν μέσα σε ένα τρίμηνο!! Έγραψα κι ένα ποστ τότε για τούτους.
    Τέλοσπαντων, να ξέρεις ότι ούλλες οι κοπέλες πάνω των 25 επεράσαμε τα ίδια με εσένα όταν ήμαστε singles!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τζι εγώ εθυμούμουν το γι αυτό το έψαξα στο youtube. το ρικ εξανάκοψε παρόμοια σκηνή που ταινία.

      παντρεύκουνται για το παναϋρι αλώπως :-))

      Διαγραφή
    2. ρε κορουδες ευτυχως που ειπετε για τους "Friends"!ενομιζα οτι ειδα το ορομα,οτι επελλανα τζιαι εφανταζουμουν πραματα.ουφφου...ευχαριστω.

      Διαγραφή
    3. πρέπει να εν η μοναδική "εκπομπή" του ρικ που έσιει τηλεθέαση τελικά!! :-))

      Διαγραφή
  4. Τους ανθρώπους που τολμούν να κάνουν "προξενιά" και να επιμένουν κιόλας, δεν τους καταλαβαίνω με τίποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Μάρλον στα νιάτα του είναι ότι πιο όμορφο έφτιαξε η φύση!

    Κατά τα άλλα, μην μου πεις ότι ακόμα κόβουν φιλιά;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στην πυρά!
    Σοβαρά, κι εγώ σκάω, αλλά από ένα σημείο και μετά είμαι απλά στριμμένο άντερο μαζί τους και τους μπήγω τις κουβέντες θέλω δεν θέλω τελικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είπα σου ότι λατρεύω τις κινηματογραφικές σου εξάρσεις;;;; Μπράβο, Εύγε εύγε!!!! Να δείς τζιαι το 'On the Waterfront' τζιαι το 'The Wild One'. Two of his best.

    Χαχαχα έφιρες με με το σχόλιο σου για το τελευταίο τανγκό. Σιγά το βούτηρο. Ξέρεις το όμως, ότι η ηθοποιός μετά που τζίντη ταινία, επηρεάστηκε τόσο πολλά emotionally που μετά αποσύρθηκε από το χώρο τζιαι δεν έκαμε καρίερα;;; Εν για να δεις καμιά φορά.

    Όσο για την κόρη της θείας. Καταλάβω σε, και πάλι. Εν μπορώ έτσι άτομα, γι' αυτό και τα αποφεύγω ΟΣΟ μπορώ. You should do that. Μακριά και φίλοι. (λέμε τωρά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είπες μου το είπες μου το :ΡΡ
      το 'On the Waterfront' είδα το, το άλλο θα το ψάξω :-)

      ναι, έχει πει τα χειρότερα για τη σκηνή :/

      τούτο κάμνω!!

      Διαγραφή
  8. Mισόν λεπτό διότι τελώ υπο σύγχυσην σήμερα. Η κόρη της θείας της προξενήτρας εν η γνωστή με το τρίπατο ή εν εξωσχολική τούτη? Για να ξέρω τι σχόλιο να κάμω δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όι, εν εξωσχολική τούτη :ΡΡ
      αλλά εν δικαιολογημένη η σύγχυση :-))

      Διαγραφή
  9. Έλεος με τα φιλιά...ως πόσο ο πουριτανισμός θα εν η μάστιγα τούντου τόπου..θλίβομαι με κάτι τέτοια κουφά. :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εν απαράδεκτο. πάντως σήμερα που πήγαν ο Τσάντλερ και η Μόνικα να επισκεφτούν τον πατέρα του Τσάντλερ στο Λας Βέγκας δεν πρόσεξα να λείπει κάτι... :-))

      http://www.youtube.com/watch?v=0VvzDNYXKgU

      Διαγραφή