Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Ένα στιγμιότυπο

Μάθαμε επιτέλους τι έγινε μετά που έχασε ο Jesse το αεροπλάνο. Έμειναν κάμποσες μέρες κλεισμένοι στο διαμέρισμα της Celine κάνοντας σεξ. Κάπως αναμενόμενο.

Δεν θα γράψω άλλα, να πάτε να το δείτε.

Εγώ το είδα σε μια μικροσκοπική αίθουσα στην ταράτσα του σινεμά, στην αρχή νοιώθοντας παραπεταμένη, μετά εντυπωσιάστηκα από τις πολυθρόνες που μόνο μασάζ δεν σου έκαναν, μετά με έπιασε κλειστοφοβία καθώς αν γινόταν οτιδήποτε θα μας ξεχνούσαν εκεί πάνω, μετά με έπιασε ένας τρόμος μόλις διαπίστωσα πως δεν υπήρχε άλλη έξοδος εκτός από αυτήν που μπήκαμε, μετά απογοητεύτηκα που δεν θα μπορούσα να γράψω ποστ γιατί ήμασταν συνολικά εφτά άτομα και τα τέσσερα ήταν μια παρέα, μετά μπήκαν δύο κορίτσια και σκεφτόμουν ότι μια από αυτές είναι σίγουρα η Ουφ! άρα μπορώ να γράψω ποστ, μετά αφοσιώθηκα στους σίταρους μου χαχανίζοντας με τα προσεχώς, μετά ξεκίνησε η ταινία, και μετά συγκινήθηκα.

Ήταν σαν να συναντάς μετά από καιρό αγαπημένους φίλους. Που τους γνώρισες όταν ήσουν πολύ νέα αλλά νόμιζες πως ήσουν πολύ μεγάλη, για να φτάσεις σήμερα στην ηλικία των πρωταγωνιστών κάπου ανάμεσα στο δεύτερο και το τρίτο φιλμ ξέροντας πως συναισθηματικά είσαι ακόμα ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο.

Αυτό που σκέφτομαι από την ταινία, είναι πως αν θέλεις μια σχέση να δουλεύει, πρέπει ακόμα και όταν τα κάνεις σκατά να μπορείς να μιλάς με τον άλλο και να συνεννοείστε. Μεγαλώνοντας με δύο ανθρώπους που δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν σε τίποτα, δίνω μεγάλη σημασία στην επικοινωνία. Δεν το καταφέρνω πάντα και δεν το καταφέρνω παρά με ελάχιστους ανθρώπους.

Βγαίνοντας από το σινεμά έμεινα λίγη ώρα στο αυτοκίνητο σκεφτόμενη αν ήθελα να στείλω ένα μήνυμα. Αυτό που ήθελα, ήταν έναν άνθρωπο να με αγκαλιάσει και να μου πει ότι με θέλει. Ο παραλήπτης του μηνύματος που τελικά δεν έστειλα, θα μπορούσε να με αγκαλιάσει αλλά δεν με θέλει. Έτσι ήρθα κατευθείαν σπίτι.

Στην ταινία, ο γιος του Jesse ερωτεύτηκε μιαν ελληνίδα και έγιναν φίλοι στο Facebook διατηρώντας μιαν υπερατλαντική επικοινωνία για λίγο ή για πολύ. Σκεφτόμουν την εποχή πριν από όλες αυτές τις ευκολίες της τεχνολογίας, ο Jesse και η Celine για παράδειγμα, δεν θα αποφάσιζαν να μην κρατήσουν επικοινωνία αν είχαν smartphone.

Αλλά όπως στη περίπτωση που έχεις εκατό friends στο Facebook και μπορείς να συνεννοηθείς μόνο με τρεις, όταν δύο άνθρωποι θέλουν να είναι μαζί, βρίσκουν τον τρόπο να είναι. 


9 σχόλια:

  1. Ε, η απόσταση εν άσιημο πράμα, μια σχέση ερωτική ή φιλική εν πολλά δύσκολο να κρατήσει όπως εννα την έθελες, με απόσταση. Αλλά τζιαι γω, εν ηξέρω αν είμαι ρομαντικά παλαβούα ή ζω στο κόσμο μου, καταβάθος-πολλύ βάθος- πιστεύκω πως η απόσταση σκοτώνει μόνο τα πεθαμένα!

    PS: To facebook εν μια μαλακία τζιαι μισή: ανάμιση δηλαδή. Στα παλιά χρόνια εστέλναν πεζούνια ή εγράφαν γράμματα. Εν τα ωραίο πράμα να γράφεις του άλλου γράμματα........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σίγουρα αλλάζει η σχέση αλλά εν εξαφανίζεται κάποιος επειδή εν μακρυά. οκ τούτο μόνο για τες φιλικές σχέσεις πιστεύκω γίνεται.

      όι κόρη, εν καλό το φπ :-))) υπό όρους :-))

      Διαγραφή
  2. "όταν δύο άνθρωποι θέλουν να είναι μαζί, βρίσκουν τον τρόπο να είναι" - πόσες αλήθειες κρύβει αυτή σου η πρόταση.

    σε φιλώ ντίαρεστ. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ουφ ρε Ουφ μου...Αγαπώ αυτή την τριλογία!Μεγάλη κουβέντα η τελευταία αλλά είναι εύκολο να μιμηθεί η ζωή την τέχνη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. είδες το????????
    (προφανώς!)
    εγώ ακόμα...
    ούφφου θα πάω πάραυτα και θα σου πω εντυπώσεις!

    ως τότε, μεν μου το χαλάσει κανένας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μόνο αν πραγματικά θέλουν να είναι μαζί. Πακέτο δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή