Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Ζήτημα ηθικής ή αγαθοσύνης;

Μπαίνω μέσα, πιάνω το τικετούι μου, βλέπω ποιος αριθμός εξυπηρετείτε, έχω πενήντα πέντε ανθρώπους μπροστά μου, κάθομαι σε ένα διάδρομο, βγάζω το βιβλίο μου και ξεκινώ διάβασμα. Μισή ώρα αργότερα οι υπόλοιποι αρχίζουν να συζητούν και να γκρινιάζουν για τα χάλια της εξυπηρέτησης και αποφασισμένη να μη χαλάσω την ηρεμία μου, μαζεύω τα πράγματα μου και πάω και κάθομαι σε έναν απομακρυσμένο και άδειο διάδρομο.

Τότε το είδα. Στην παραδίπλα θέση, ένα τικετούι όπως το δικό μου με αριθμό δεκαπέντε νούμερα μικρότερο. Στην αρχή το έβλεπα από μακριά μη τολμώντας να απλώσω το χέρι μου και να το πάρω. Πρόσεξα το χρώμα και τον αριθμό και το σύγκρινα με το δικό μου. Ήταν το ίδιο, απλά δεκαπέντε νούμερα μικρότερο. Έσκυψα και το έφερα στην διπλανή καρέκλα.

Αν το έχασε κάποιος θα του το προσέχω. Αν πάει να το πιάσει κάποιος, θα αναγκαστεί να ρωτήσει αν είναι δικό μου. Τότε θα απαντήσω πως είναι δικό μου. Αν είναι εδώ από χτες και εμφανιστούμε δύο με τον ίδιο αριθμό; Θα σταθώ λίγο παράμερα, και μόλις έρθει η σειρά μου του θα περιμένω λίγες στιγμές. Αν δεν εμφανιστεί κανένας θα το χρησιμοποιήσω. Το βάζω στη τσάντα μου.

Αρχίζω να ενδιαφέρομαι για το αν πλησιάζει η σειρά μου του. Ελέγχω συχνά τον πίνακα ανακοινώσεων. Περιμένω ήδη δύο ώρες όταν αποφασίζω να σταθώ απέναντι, άλλωστε σε πέντε νούμερα είναι η σειρά μου του. Περιμένω όρθια πάνω από μισή ώρα. Αποκτώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα νούμερα στα τικετούθκια των υπολοίπων. Λίγο πριν από τη σειρά μου του πάω και στέκομαι στην ουρά. Αν εμφανιστεί κανένας απατεώνας με το ίδιο νούμερο με εμένα θα γίνει σφαγή.

Δεν εμφανίστηκε κανένας. Προφανώς κάποιος αυτομολημένος το παράτησε και έφυγε. Έδωσα το δικό μου τικετούι σε ένα κύριο με πιο μεγάλο νούμερο και πήγα στη δουλειά μου. Τελείωσα, έκανα κάτι τελευταίο πριν φύγω και η κανονική μου σειρά δεν είχε έρθει ακόμα. Ένοιωθα κάπως άσχημα που το βούτηξα, αντί να πανηγυρίζω που δεν χρειάστηκε να περιμένω άλλη μια-μιάμιση ώρα αλλά νομίζω πως μπαίνω σιγά σιγά σε μια καριέρα απατεώνα ή πολιτικού. 


17 σχόλια:

  1. Υπερβάλλεις νομίζω!
    Πιστεύκω ότι η διαχείριση που έκαμες της υπόθεσης ήταν παρόμοια με τζείνην που θα έκαμνα και γω!

    Εκτός και αν ήμουν πολλά αθκιασερός τζιαι εν εδιούσα καθόλου σημασία στο τικετούι..
    Ή αν ήμουν ακόμα πιο αθκιασερός τζιαι αποφάσιζα να το πουλήσω ή κάτι :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :-)))
      να φανταστείς εσκέφτηκα να αλλάξω θέση για να μεν το βλέπω αλλά θα ήμουν πραγματικά ηλίθια αν το έκαμνα :-)))

      Διαγραφή
  2. Αν δεν έπιασες την σειρά κάποιου άλλου τότε όλα καλά! Απλά εφάνηκες τυχερή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι, ειδικά αν σκεφτείς ότι δεκαπέντε άτομα εθέλαν πάνω που μιαν ώρα να τα εξυπηρετήσουν :/

      Διαγραφή
  3. Εκάμναν το στην Ελλάδα με τα τικετούθκια στο ταχυδρομείο.
    Επιάνναν ένα, τζι αφήναν ένα πάνω στο μηχάνημα για τον επόμενο.
    Ήταν σύστημα, έκαμα το πολλές φορές, τζαι έπιασα για τον επόμενο πολλές φορές.
    επροβλημάτισε με αλλά εν ήβρα απάντηση. :S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ονομάζεται αλληλεγγύη, νομίζω εμείς εν έχουμε ποτούτη :-) τι μου θύμησες τωρά με τα ταχυδρομεία στην Αθήνα!! πόσος κόσμος!!

      Διαγραφή
  4. Απλά εφάνηκες τυχερή. Καλά έκαμες, εν τζαι εγέλασες κανενού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας μεν το εξαπόλαν όποιου και να ήταν και στο κάτω κάτω εν το εγύρεψε και κανένας. Ήβρες το σύκο σήκωστω πριν το σηκώσουν άλλοι!!Ετυμηγορία: Καλά έκαμες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σίγουρα άφηκεν το τζαι έφυεν. αρέσκει μου η παροιμία παρόλο που σκέφτουμαι συνήθως τόσο πολλά αν θα το σηκώσω ή όι που πάει τζαι σηκώνει το άλλος τελικά :-)))

      Διαγραφή
  6. Siga tin apateonia. Edoses tzai ton arithmo sou parakto piii opos tin pompa!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έτυχεν και έπαθα το κι εγώ κάποτε, και ένιωθα κι'εγώ έτσι κάτι παράξενες τύψεις να με τρώνε...
    Καλά έκαμες που έδωκες το δικό σου πάρακατω, αν μη τη άλλο εβοήθησες το κάρμα σου :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα δηλαδή γιατι ο αυτομολημένος εν εδωκε απλα το τικετ του οπως εκαμες εσυ να εν ξεκάθαρο το θέμα. Εγω παλε θα εσκεφτουμουν μπας τζαι ηταν τζαι αόρατος φακούς για να δουν ριάξιονς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. διότι άμα πρόκειται να περιμένεις τρεις ώρες, μες τα νεύρα σου εν το σκέφτεσαι. μια προηγούμενη φορά που έφυα, επήρα το μαζί μου τζαι εθώρουν το τζαι ενευρίαζα.

      ρε τζι εγώ εσκέφτηκα το τούτο!! ή ότι τζείνος που το άφηκεν έπιασεν καταλάθος δύο τζαι εθώρεν με που κάπου τζαι εγέλαν :-)))

      Διαγραφή
  9. μια χαρά έκαμες τζι ευτυχώς που εβόλεψεν έτσι

    εν τω μεταξύ θέλω να σου μιλήσω για το "before midnight"

    εν ενθουσιάστηκα
    οξά να κάμω ποστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κάμε τζαι ποστ :-)
      [νομίζω μόνον εμείς οι θκυο το είδαμε] :-))

      Διαγραφή