Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Απαντάς ή όχι;

Το 2004 με το Σχέδιο Ανάν δεν ήταν τόσο διαδεδομένα τα social media, δεν ξέρω καν πόσα από αυτά που είναι σήμερα στην καθημερινότητα μας υπήρχαν τότε και πόσοι τα χρησιμοποιούσαν. Ξέρω πως τούτη τη φορά θα είναι διαφορετικά τα πράματα επειδή ο καθένας από εμάς έχει πρόσβαση σε πολλές και διαφορετικές απόψεις οι οποίες πολλές φορές χρειάζονται ηρεμιστικά για να διαβαστούν.

Διαβάζω στο Facebook από ανθρώπους που τόσο τζαιρό ποστάρουν λινκς από σάιτ όπως τούτο τζαι τραγούδια του Παντελίδη (ναι προσπαθώ να σας ζωγραφίσω την εικόνα ενός ηλίθιου), διάφορες προτροπές για όχι στην ομοσπονδία, όχι στο ένα όχι στο άλλο και τελικά την παραδοχή τζείνοι ποτζεί τζαι εμείς ποδά μια χαρά εν η κατάσταση όπως είναι.

Η επιχειρηματολογία τους φυσικά δεν έχει καμιά λογική βάση, δεν μπορείς να κάμεις διάλογο αλλά πολλές φορές μπαίνω στον πειρασμό. Η διαδικασία log in σε διάφορα σάιτ είναι αποτρεπτική ευτυχώς έτσι θα το γράψω εδώ, δυστυχώς.

Η είδηση είναι αυτή και μπήκα στο Sigmalive λόγω ανωτέρας βίας. Το σχόλιο που με έβαλε σε πειρασμό να αφήσω κόμμεντ είναι της κοντοχωριανής Κερυνιώτισσας και η απάντηση μου είναι αυτή: «αγαπητή Κερυνιώτισσα, μια γλώσσα για να γίνει επίσημη γλώσσα της ΕΕ δεν χρειάζεται να έχει κάτι ιδιαίτερο, ούτε γίνεται κάποια τελετή για να τιμηθεί σαν επίσημη γλώσσα της ΕΕ. Οι γλώσσες που μπορείς να δεις σε αυτό το σάιτ: http://europa.eu/ είναι όλες επίσημες γλώσσες της ΕΕ επειδή ανήκουν στα κράτη μέλη της ΕΕ. Επίσης, η τουρκική είναι επίσημη γλώσσα, μαζί με τα ελληνικά, της κυπριακής δημοκρατίας». 

Αυτό που με εξοργίζει είναι το ότι δεν κρατούν καν κάποια προσχήματα, να δουν μια προτεινόμενη λύση τζαι να την απορρίψουν αν δεν τους αρέσει. Ξέρω πως ακόμα τζαι αν έρτει μια λύση που θα λέει ότι θα εξαφανιστεί οτιδήποτε τουρκικό από την Κύπρο, πολλοί δεν θα την δεχτούν επειδή φαντάζομαι θα έχουν αποδείξεις ότι είναι ένα κόλπο της νέας τάξης πραγμάτων για να μας φαν τα πετρέλαια μας.

Ποστ εκνευρισμένο, πρώτο τζαι τελευταίο με αυτού του είδους «διάλογο», κουρασμένο τζαι με έντονες τάσεις φυγής. 


14 σχόλια:

  1. Εύκολη λύση δεν υπάρχει. Φοβάμαι πάντως πως το δυσκολότερο όλων θα είναι να μπορέσετε να συνυπάρξετε με τους φτωχούς "συγγενείς" του βορά 'όταν θα κατακλύσουν τον νότο με το άνοιγμα των συνόρων. Αλλά και πως οι τουρκοκύπριοι θα μπορέσουν να σας δούν ως συμπολίτες χωρίς καχυποψία και άλλα πολλά. Κακά τα ψέματα η εχθρότητα τόσων δεκαετιών δύσκολα θα εξαφανιστεί μέσα σε μια νύχτα. Ειλικρινά δεν θα ήθελα με τίποτα να είμαι στην θέση σου να πρέπει να πάρω μια τέτοια απόφαση. Εύχομαι οι πολιτικοί ηγέτες που σχεδιάζουν το προτεινόμενο νέο σχέδιο να φτιάξουν κάτι πραγματικά καλό και για τους 2 λαούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν είναι εχθρότητα, είναι άγνοια. αν μαζέψει κάποιος τον Λιλλήκα να μη μας ανεβάζει την πίεση κιόλας... [μόλις άκουσα ειδήσεις στο ραδιόφωνο] :-)

      Διαγραφή
  2. τα χαπια σου Ουφ, τα χαπια σου ...
    και υπομονη ...

    αυτα μονο για την ώρα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η επιχειρηματολογία τους φυσικά δεν έχει καμιά λογική βάση, δεν μπορείς να κάμεις διάλογο αλλά πολλές φορές μπαίνω στον πειρασμό. Η διαδικασία log in σε διάφορα σάιτ είναι αποτρεπτική ευτυχώς έτσι θα το γράψω εδώ, δυστυχώς.-> οι σκέψεις μου οι ίδιες α... εν τα διαβάζω πλέον γιατί διαταρέσεται το ζεν μου. το ίννερ πις μου. η ηρεμία μου. η ψυχική μου γαλήνη. πιάνουν με τα ίχλιχλι μου τέλοσπαντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ήταν ένας καθηγητής στο σχολείο μου που ελαλούσεν "πριν μιλήσεις, να βουττάς τη γλώσσα σου στον εγκέφαλό σου". αλόπως εν τον είχαν καθηγητή αρκετοί κυπραίοι.

    κατά τα άλλα, όι, εν απαντάς. γιατί οι βλάκες έχουν το ταλέντο να σε κατεβάζουν στο επίπεδο τους. άσε που μπορεί να εν ευτυχισμένοι στην νιρβάνα τους. άσε που εν ανίκητοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα γιαυτό ακριβώς το λόγο δε θα λειτουργήσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εε.. συγγνώμη.. επρόσεξεν η κυρία ότι άλλον όνομα αναφέρει η είδηση τζιαι σε άλλον όνομαν απαντά τζείνη; Αφασία φουλ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χε χε χε τον Νταβούτογλου ξέρει τον Νταβούτογλου βρίζει, λέει πολλά γενικότερα πράματα τούτο νομίζω :-))

      Διαγραφή
    2. αν ήμασταν στο φπ θα σου έκαμνα Like ;-)

      Διαγραφή