Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Το βασίλειο μου για ένα δεκάευρο

Μες τα μαύρα μεσάνυχτα, σε περιοχές που δεν μου είναι πολύ γνωστές, να πρέπει κατεπειγόντως να βάλω πεζίνα τζαι τα μηχανήματα να μεν δέχονται τα χαρτονομίσματα των πέντε ευρώ που κρατώ. Αναμαλλιασμένη, φρικαρισμένη, να βάζω μια το ένα τζαι μια το άλλο που ούλλες τες πιθανές πλευρές τζαι να μου τα φκάλλει πίσω τζαι να προσπαθώ να υπολογίσω αν θα μείνω μες τες ερημιές τζαι αν η οδική βοήθεια θα έρτει να με σώσει.

Τελικά έρκεται ένα αυτοκίνητο τζαι προσπαθώ όσο το δυνατόν πιο συγκροτημένα τζαι ήρεμα να ρωτήσω τον οδηγό αν μπορεί να μου αλλάξει τα πεντάευρα με δεκάευρο, δεν έσιει, μετά έρκεται άλλος οδηγός τζαι δεν έσιει, μετά άλλος ο οποίος μου λέει πως τα συγκεκριμένα μηχανήματα δεν δέχονται τα συγκεκριμένα χαρτονομίσματα τζαι να πάω σε άλλη πεζίνα.

Πάω σε άλλη πεζίνα τζαι ξανά που την αρκή μια το ένα μια το άλλο χαρτονόμισμα, που ούλλες τες δυνατές πλευρές τζαι πάλε φκάλλει μου το πίσω. Αρχίζω να σκέφτομαι το άτυχο πλάσμα που θα ξυπνήσω που εννά μείνω μες τη μέση του δρόμου τζαι ξεκινώ να πάω σπίτι. Τελικά έρκεται μου η αναλαμπή πως δύο πεντάευρα με ένα δεκάευρο μπορεί να μου αλλάξει τζαι ένας περιπτεράς.

Για να έβρω οτιδήποτε ανοιχτό φτάνω στον φούρνο της ευρύτερης γειτονιάς μου όπου κατεβαίνω αναμαλλιασμένη, φρικαρισμένη, ανεμίζοντας τα δύο πεντάευρα, σκεφτόμενη όλες τες ληστείες που γίνονται μες τη μαύρη νύχτα σε φούρνους τζαι περίπτερα τζαι ρωτώ όσο το δυνατόν πιο συγκροτημένα τζαι ήρεμα την πωλήτρια αν μπορεί να μου αλλάξει τα δύο πεντάευρα με δεκάευρο.

Δεν μπορεί γιατί πρέπει να ανοίξει το ταμείο για να έσιει πρόσβαση σε λεφτά οπότε αφού μένω για λίγα δευτερόλεπτα χάσκοντας τζαι σκέφτομαι αν αξίζει τον κόπο να πάθω καμιά κρίση είτε κλαίγοντας είτε γελώντας, της λέω ότι πάω να φέρω το πορτοφόλι από το αυτοκίνητο, κοιτάζω μέσα στον φούρνο μες τη μαύρη νύχτα χωρίς να πεινώ να διψώ να έχω καταναλωτική μανία τζαι να προσπαθώ να έβρω κάτι να αγοράσω όταν μπαίνει ένας κύριος τζαι αγοράζει ένα μπουκαλάκι νερό.

Νερό, πάντα αξιόπιστο ακόμα τζαι αν έχω ένα μπουκάλι των 750ml μες τη τσάντα μου. Τελικά με φωνάζει η πωλήτρια να μου πει ότι δεν χρειάζεται να αγοράσω κάτι αφού το ταμείο θα ανοίξει έτσι τζι αλλιώς οπότε μου δίνει το δεκάευρω το οποίο ήταν λλίο τσαλακωμένο αλλά εφοήθηκα να της πω να μου δώσει άλλο τζαι πάω στη μοναδική πεζίνα μεταξύ του φούρνου τζαι του σπιτιού μου έτοιμη να ξεκινήσω ποδαρόδρομο αν ήταν χαλασμένο το μηχάνημα ή αν δεν δεχόταν το πολυπόθητο χαρτονόμισμα. 


12 σχόλια:

  1. α μάνα μου αγωνία! ε πεεεεε μας!

    τα νέα 5ευρα εν μισητά. πουθενά εν τα πιάνει. που να πιαστούν σιέρκα πόθκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. ίνταλις φαίνετε το πλάσμα που κυκλοφορά μόνο με πεντακοσάευρα... :ΡΡΡ

      https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/v/t34.0-12/10169006_10152135053658423_206887787_n.jpg?oh=17629f50d7635fa9c54a6ee1e8def8c2&oe=53419C8D&__gda__=1396827234_fe69b5566e30b72257358772bc727200

      Διαγραφή
  3. Θρίλερ αγωνίας!

    Εγώ προτιμώ να μεν μάθω τι έγινε. Εννα βάλλω ούλλες τες πιθανότητες μες το νου μου τζιαι θα είμαι happy!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενναλακτικός τίτλος: "Ο θάνατος του πεντάευρου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σιγά σιγά λέουν θα αντικαταστήσει τον βασικό μισθό :/

      :-)

      Διαγραφή
  5. Εννα σσισω το μαγιο μου...ουπς...τα πενταευρα μηπως?Δεν εχω λογια...συμπασχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τζαι η φάση είναι που τωρά τελευταία επρόσεξα ότι συνήθως δίνουν μου ρέστα πεντάευρα αντί δεκάευρο πχ... όλοι θέλουν να τα ξεφορτωθούν!

      Διαγραφή
  6. ο Μωρίς που ήταν;
    μονο στα εύκολα; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή