Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Η Ουφ! λέει να πάει απόψε σινεμά…

Τι καλά που θα ήταν να είχε κάθε βράδυ όλο το χρόνο κινηματογραφικές μέρες (νύχτες μάλλον) στο Ριάλτο, ή κάπου αλλού με πιο άνετες καρέκλες (δεν αντέχω να μεν το σχολιάζω κάθε φορά τούτο). Και τι καλά που θα ήταν αν κέρδιζα πάντα season ticket για όλες τες παραστάσεις. Επί τρεις βδομάδες έστελνα μήνυμα στο Κανάλι 6, πρώτα για να κερδίσω να δω στο σινεμά το Grand Budapest Hotel και μετά για να δω (για τρίτη φορά αλλά στο σινεμά και όχι στο λάπτοπ) το Her. Τίποτε. Αν ξέρετε κανένα τρόπο να το δω δωρεάν ονλάιν το πρώτο πε τε μου, αλλιώς να το κατεβάσετε και να μου το βάλετε σε ένα σιντί και να μου το φέρετε να το δω. Ευχαριστώ.

Πρώτη ταινία το Omar από την Παλαιστίνη με το οποίο αποφάσισα να ξεκινήσω αυστηρά και το ψήφισα «καλό», μετά το βαρετό στα νεύρα Club Sandwich από το Μεξικό το οποίο με δίδαξε πως άμα μια ταινία δεν είναι καλή υπάρχει και το «μέτρια» για να μη τη πεις κακιά, το Love Steaks από τη Γερμανία με τον σωσία του Joaquin Phoenix δεν το είδα επίτηδες αλλά ήταν πολύ καλό, μετά το Pelo Malo από τη Βενεζουέλα με το μήνυμα πως άμα ισιώνεις τα μαλλιά σου είσαι πούστης, μετά το επιστημονικής φαντασίας road movie On my way από τη Γαλλία γιατί με το που βλέπουμε τον παππού (που εδώ που τα λέμε ήταν γουάου παππούς) λέμε εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος, το προσωπικά αγαπημένο για φέτος Tangerines από την Εσθονία το οποίο πρέπει να προβληθεί στους κυπριακούς κινηματογράφους με δωρεάν είσοδο για τες μάζες, μετά το γαλλικό Eastern Boys που ήταν ερωτικό μετά γκανγκστερικό μετά θρίλερ μετά ερωτικό μετά αγωνίας μετά αγάπης, μετά το Traitors από το πολύ κοντινό στην κυπριακή ιδιοσυγκρασία Μαρόκο το οποίο ψήφισα «πολύ καλό» απλά και μόνο λόγω διάθεσης, το αμερικάνικο Only lovers left alive που λύνει το μυστήριο του συγγραφέα του Άμλετ αν και το παράκανε λίγο με το name dropping νομίζω, το Funeral at Noon από το Ισραήλ το οποίο αποφάσισα να δω απλά και μόνο για να μη βαρεθώ να πάω στο επόμενο και τελικά με κέρδισε με τα υπέροχα πλάνα, και το Μικρό ψάρι του Γιάννη Οικονομίδη με τον επαγγελματία δολοφόνο που έπρεπε κάποιον να σώσει.

Νομίζω βρήκα επαγγελματικό προσανατολισμό. Θα γράψω ένα σενάριο, θα το γυρίσω ταινία τζαι θα γυρίσω τα φεστιβάλ του κόσμου. Ακούω ιδέες για ανάπτυξη. 

*

27 σχόλια:

  1. Θέλω λία σχόλια για το μικρό ψάρι.
    Είδα το Commited, το μικρό ψάρι και το miss violence και μου άρεσαν με τη σειρά που τα είδα και τα έγραψα από το λιγότερο και ανεβαίνουμε.
    αλλάκαι πάλι χάλια βρήκα τα πρώτα 2. :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για το miss violence άκουσα πολλά, τζαι θετικά τζαι αρνητικά. για το committed αρνητικά. το πρώτο εν το είδα γιατί εν έθελα να ψυχοπλακωθώ τζαι το δεύτερο γιατί ο Μωρίς εν ερχόταν μαζί μου να γελάσουμε (για τους λάθος μάλλον λόγους) :-))

      το μικρό ψάρι τώρα... ο τύπος εν είσιεν άλλο σκοπό στη ζωή του, μόνο να σώσει τον τύπο στη φυλακή. άμα τζείνο εναυάγησε, εν μου πολλοάρεσε πόσο "βολικά" εβρέθηκε η μιτσιά σε κίνδυνο για να τη σώσει.

      εκούρασεν με που ούλλοι εμιλούσαν με τον ίδιο τρόπο "ακούς τι λες ρε μαλάκα ρε μαλάκα ακούς τι λες μη μου σπας τα αρχίδια ρε μαλάκα ακούς τι λες" όι επειδή εβρίζαν αλλά επειδή επαναλαμβάνετουν. είπαν μου ότι εν επειδή τούτοι οι άνθρωποι εν είχαν άλλο τρόπο επικοινωνίας, άλλες λέξεις. κατανοητό αλλά κουραστικό :/

      είσιε τέλεια πλάνα, η τελευταία σκηνή στο ορυχείο τζαι το τέλος σε κάτοψη αρέσαν μου πολλά. από ότι μας είπε ο σκηνοθέτης η περιοχή εν το εγκαταλελειμμένο ολυμπιακό χωριό της Αθήνας, ήταν πολλά ενδιαφέρον σαν σκηνικό. τζαι το lady's mile έτυχε ενθουσιώδης υποδοχής στη Λεμεσό :-)))

      εσένα γιατί εν σου άρεσε;

      Διαγραφή
    2. κατ'αρχήν δεν είχα ακούσει τίποτε για κανένα. επήα στο commited και απογοητεύτηκα γιατί εν εκατάλαβα γιατί εμιλούσαν αγγλικά, γιατί επερνούσαν που 100 τοπία της Κύπρου ώσπου να φτάσουν κάβο γκρέκο (κάποιο ορενό χωριό, αλαμινό, αλυκή λάρνακας, άγιο σωζόμενο, άλλο οριενό χωριό, ασίνου, ούτε θυμούμαι τι άλλο), πώς εβρέθηκεν η άλλη με νυφικό, λευκό στράπλες εσσώρουχο, γαμοπάπουτσα, κλπ κλπ κλπ.
      απορούσα πώς εγίνετουν να εν τόσο βαρετό, αφού εκινούνταν!

      το Miss Violence εν το ήβρα τόσο ψυχοπλακωτικό, παραπάνω νεκατσιώ, αηδιάζω παρά ψυχοπλακώνομαι, αλλά ήταν όμορφες οι εικόνες, οι χαρακτήρες διαφορετικοί, κλπ. Σε κάποια πράματα εθύμιζε λίο dogtooth, αλλά πάλε εξεπερνούσε τες ομοιότητες τζαι ήταν κάτι διαφορετικό.

      Το μικρό ψάρι ελυπήθηκα που έπιασε και το βραβείο- μόλις το διάβασα. Τόσο δεν μου άρεσε. Είχε ωραίες εικόνες, όντως, ο πρωταγωνιστής ήταν τέλειος, είχε το τέλειο βλέμμα με αναλογίες focus-αγελάδα-παίζω πελλόν-κόφκει μου νάκκον εν είμαι μαννός. Αλλά ναι, έννεν όποιος εν ξέρει να εκφραστεί που λαλεί κάθε τρίτη λέξη μαλάκα/μαλακισμένο/μουννόπαννο/καργιόλη/πουστάνθρωπε/στραβοχυμένε, τζαι να επαναλαμβάνει κάθε κουβέντα του 8 φορές σε μιά πρόταση. Έχει μωρά του δημοτικού με 100 φορές πιο περιορισμένο λεξιλόγιο που μεγάλους ανθρώπους με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, που εκφράζονται πιο περιεκτικά. Τούτοι επιάνναν φωκολικό επίπεδο. Μ'ακούς μαλάκα; Ακούς τι σου λέω; Πες μου ακούς; Κατάλαβες; Με καταλαβαίνεις ρε πούστη άντρα; Μ'ακούς; Ακούς τι λέω; Τζαι ΟΥΛΛΟΙ! Όι ένας-δυό. Ούλλοι! Είπα ότι αν έφευκες τες επαναλήψεις και τες βρισιές από το σενάριο θα έμενε ένα 35% τζείνου που ήταν. Επήεννε τζι 130 (και τόσα) λεπτά. Αν δεν επήεννε τόση ώρα ήταν να μείνω να ακούσω αν ερώταν κάποιος τον σκηνοθέτη για τούτο το θέμα, αλλά ήμουν τόσο πίου (όπως τζαι οι παραπάνω), που εν άντεχα. Αλλά σόρυ, i don't bite ότι ο λόγος εν τούτος που λες. Τζαι ήβρα το πολλά υποτιμιτικό για το επίπεδο του θεατή το ότι έπρεπε να μπήξουν μέσα την ατάκα "το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό".

      Αυτό το σεντόνι ήρτα να απλώσω, όβερ εντ άουτ!

      Διαγραφή
    3. "απορούσα πώς εγίνετουν να εν τόσο βαρετό, αφού εκινούνταν!"
      :-)))))))

      θα συμφωνήσω με την υπερβολική διάρκεια, ήταν κουραστικό. στη Λεμεσό δεν του εκάμαν πολλές ερωτήσεις, ίσως επειδή ήταν τσαντισμένος επειδή εκόψαν τα credits τζαι κανένας εν έθελε να τον νευριάζει παραπάνω :-)))

      εν ωραίες οι σεντονένιες συζητήσεις :-)

      Διαγραφή
  2. Committed πολύ κατώτερο των προσδοκιών μου (ήμουν και θετικά προδιατεθειμένη λόγω φιλίας με τον πρωταγωνιστή), το grand Budapest όμως το είδα 2(!) φορές στο σινεμά! Υπέροχος Wes Anderson!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είναι να μη σου τύχει να δεις κάτι με κάποιον από τους συντελεστές σε κοντινή απόσταση :/
      λατρεύω Wes Anderson! :-)

      Διαγραφή
    2. Hello Brenda!Ξέρεις το Ορεστάκι;Εμένα είπεν μου να μεν το δω πάντως τζιαι εν το είδα. Απογοήτευση α;Ε τωρά θέλω να το δω :-)

      Διαγραφή
    3. ωραία προώθηση κάμνει ο τύπος! :-)))

      Διαγραφή
  3. εγώ δυστυχώς είδα μονο 4 . αλλά τα 3 ηταν αυτα που σου αρεσαν ή καπως σου αρεσαν, τα μανταρινια, το ισραηλίτικο και το μικρο ψαρι. Συμφωνω για τα 2 πρωτα.
    Ήταν αρκετα καλα και τα δυο ... Πικρά βεβαια αλλα ...
    Το μικρό ψάρι μου άρεσε, ήταν πολύ σκληρό αλλα και τοσο αληθινο για την σαπιλα που ζουμε ή που μπορούμε να πέσουμε, το σεναριο ειχε αρκετα κενά η αλήθεια, (σαν την τρυπα για την αποδραση απο την φυλακή, που τελικα εμαθαμε οτι ήταν ολο ψηφιακό αυτό, αρα ήταν και "τεχνικα" άρτιο) αλλά είχε και ενα τελειο πρωταγωνιστή ...
    σενάριο σεναριο σεναριο ... κατι πρέπει να σκεφτουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Omar μόνο καλό; Εγώ εννα του έβαλα οχταράκι. χαλαρά.
    μα είσαι ο πιο πολύτιμος μπλόγκερ, ξέρεις το; μόλις μου εκανόνισες τες επόμενες 3-4 νύχτες που άποψη ταινιων. Ντάνκε.

    Δε το Borgman, εννα σου αρέσει.

    για ταινίες δωρεάν teniesonline.ucoz.com
    movie4k.to

    για ιδέες, κάμε ό,τι έκαμνε το χόλυγουντ: δε καμιά καλτ γιαπωνέζική ή κινέζικη, τζιαι αντίγραψε την:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ήταν το πρώτο τζαι ήμουν αυστηρή, δεν μου άρεσε που ήταν τόσο εύκολο θύμα ο πρωταγωνιστής :/
      ω, ευχαριστώ :-) θα ήθελα τις απόψεις σου για όσες ταινίες δεις :-)

      είδα κάποιες ταινίες σε τούτα τα σάιτ, εν πολλά καλά. απλά άλλο η οθόνη του λάπτοπ τζαι άλλο της τηλεόρασης, άπλα στον καναπέ :-)))

      καλή ιδέα! :-)))

      Διαγραφή
    2. τι άλλες επιλογές είσιεν ο πρωταγωνιστής όμως;

      ρε, ενώνεις το λάπτοπ με την τηλεόραση, ένα καλώδιο χρειάζεσαι.

      Το λοιπόν. Είδα το Tangerines. Εβαλα το που μέρες στο μάτι, κ ευτυχώς εθύμησες μου το.
      Εν παίζεται!! Πολλά ωραίοι διάλογοι, τζιαι ηθοποιοί ένας τζιαι ένας.
      Εθύμωσεν μας, εσυγκίνησεν μας με τα μαντορίνια, έκαμεν μας κουρέλλια τζιαι μετά εχαμογέλασεν μας στο τέλος.

      κάτι παθαίνω άμαν οι ταινίες έχουν δεντρα. Στο Lemon Tree ένοιωθα την αγωνία της χήρας για τες λεμονιές της, τζιαι σε τούτη τη ταινία έθελα να βοηθήσω τον Μάργκους με τα μαντορίνια. Εν γείωμα τα δεντρα. γυρώ γίνεται της πουτάνας, τζιαι τζίνα τζιαμέ.

      Επίσης ο πόλεμος εν βλακεία, τζιαι οι άντρες εν ηλίθιοι που θέλουν να πηαίννουν να σκοτώνουν τζιαι να σκοτώνουνται. Απαγόρευσα του Συμβίου να πολεμήσει αν γίνει οτιδήποτε.

      τέλος, έσιεις απόλυτο δίκαιο άμαν λαλείς πως τούτη τη ταινία πρέπει να την δουν ούλλοι. Να την δείξουν σε ούλλα τα σχολεία της Κύπρου, μετά στην τηλεόραση, στα bookικα, να εν η ταινία που δείχνουν η cyprus airways στα αεροπλάνα.

      Διαγραφή
    3. δεν είσιεν επιλογές, ήταν εγκλωβισμένος μες τζείνο το φαύλο κύκλο. δεν ξέρω τι δεν μου άρεσε :/

      είμαι τεχνολογικά αναλφάβητη φοούμαι :/ θα το φτιάξω όμως :-)

      χαίρομαι που σου άρεσε το Tangerines τζαι συμφωνώ μαζί σου για τον πόλεμο, αν δεν επολέμαν κανένας εν θα είσιε πολέμους. τζαι δυστυχώς ακούμε τζαι σήμερα που κυπραίους ότι θέλουν να πολεμήσουν να διώξουν τους τούρκους!

      σχολεία τζαι τηλεόραση, ναι! τούτο το ρικ εν έπρεπε να έπιανε τούτες τες ταινίες που το φεστιβάλ τζαι να τες έδειχνε;

      Διαγραφή
    4. αλόπως εν ο φαύλος κύκλος που εν σου άρεσε..

      τζιαι μιας τζιαι έφερεν η κουβέντα του φαύλους κύκλους. Αν εδείχναν έτσι ταινίες, εν θα είσιεν κόσμο που εννα ήθελε μίσιη μου να πολεμήσει τους Τούρκους. Όσον όμως υπάρχουν, ποιος εννα τολμήσει να δείξει συστηματικά έτσι ταινίες στα σχολεία ή στο ΡΙΚ;
      θέλει θάρρος στην αρχή, να σπάσει ο κύκλος..

      το ΡΙΚ πάντως για να είμαστεν δίκαιο δείχνει πιο πολλές ταινίες τζιαι παραγωγές της προκοπής που άλλα κανάλια. απλά έννεν αρκετό.

      τζιαι κάτι που εν πάντα επίκαιρο: make love, not war

      Διαγραφή
    5. κάποτε πρέπει να γίνει η αρχή :/

      μα δείχνει; εν τόσο χάλια τα άλλα που φαίνεται καλό το ΡΙΚ αλώπως :-)

      give peace a chance :-)

      Διαγραφή
  5. On my way: Ευκολοχώνευτο. Δεν είναι από τις ταινίες που θα μου αποτυπωθούν νομίζω.

    Funeral at Noon: Ωραία πλάνα, φωτογραφία. Ως τζιαμέ.

    Το Μικρό ψάρι: Ακριβώς όπως τα λέει η Moonlight + για κάποιο λόγο έδωσεν μου την εντύπωση πως ήταν πολλά "αντρική" ταινία.

    Miss Violence: Πολλά καλή τζιαι καλοδουλεμένη, αν τζιαι ναι φέρνει λίο του dogtooth.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το On my way είδα το επειδή εν road movie, επερίμενα το διαφορετικό.

      το Funeral at Noon τζαι ωραίο φαντάρο :-) που εκπαιδεύεται να σκοτώνει τον Ομάρ φαντάζομαι :/ ούφφου :/

      Διαγραφή
  6. Παρατήρησα πως με όλες τις σειρές που παρακολουθώ έκοψα πίσω στις ταινίες! Need to pick it up!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το μικρό ψάρι, αρκετά μέτρια. οι γιατί ήταν η γλώσσα της βαρετή, αντίθετα ήταν αρκετά πραγματική τζαι εν θα μπορούσε να ήταν διαφορετική αν δούμε τζαι λιο τις ταινίες του Οικονομίδη. Το καλό είναι ότι είδαμε μια δουλεμένη δουλειά που ένα κύπριο σκηνοθέτη αλλά οκ, την ξαναείδαμε είδη αυτή την ιστορία. βλέπε Taxi driver του Scorsese. Τζαι στα θκιο φιλμ βλέπουμε στο τέλος να γίνονται όλα για ένα κοριτσάκι για ένα μωρό που συμβολίζει τζαι στα θκιο φιλμ το ίδιο πράμα. Όπως τζαι να έσχει την επομένη βλέπεις ρώσικο κινηματογράφο (Cargo) τζαι παρά την δυσκολία του να τον κατανοήσεις τζαι να τον ερμηνεύσεις, άμα του αφιερώσεις χρόνο δεν μπορείς παρά να πεις ότι ναι, ήταν ένα εξαιρετικό φιλμ, ξέρουν να κάμνουν κινηματογράφο. Only lovers left alive, ένα στανταράκι φιλμ Jarmusch, διασκεδαστικό με ωραία προσέγγιση στα βαμπίρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τζι εμένα εθύμισε μου taxi driver για τους λόγους που λες. δεν είδα κανένα που τα ρώσικα, πρέπει να ήταν αρκετά καλά. τα ζήλεψα τα βαμπίρ :-)))

      Διαγραφή
  8. Νομίζω συχνάζουμε στα ίδια λημέρια και βλέπουμε τις ίδιες ακριβώς ταινίες. Και έχω ένα κινηματογραφικό ποστ in mind αλλά δεν ξέρω αν θα το ποστάρω γιατί είμαι κατζιά τζιαι ίσως εν πρέπει, πρέπει;;;;; Ουφ....θα δώ. :-/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έπρεπε οι μπλόγκερς να φοσφωρίζαμε στο σκοτάδι για να καταλαβαινόμαστε :-)))
      πόσταρε το ρε ναι!!!

      Διαγραφή
  9. Eida to Budapest Hotel kai mou arese poli. Tha elega ston pasa na mou to katevasei gia na to dei kai aftos. Tha se enimerwsw an to vrei na to katevasei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή