Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Οι καλύτερες χώρες για να ζεις

Παρόλο που η δική μας είναι στην 34η θέση, υπερβολικά ψηλά αν με ρωτάτε εμένα, από την άλλη όμως, η 70η της Ελλάδας εφάνηκεν μου πολλά μίζερη, είδατε ότι μετά την Κύπρο κάμνω αναφορά στην Ελλάδα όπως ούλλες οι εφημερίδες στην Κύπρο σε αντίθεση με την Ελλάδα που ούτε να μας χέσει, μη μου δίνετε σημασία, θέλω να πάω να περάσω τρεις μήνες το καλοκαίρι σε ελληνικά νησιά τζαι επειδή δεν το βλέπω να γίνεται φκαίνει μου σε κακία, μια χαρά εν η 34η για το καλοκαίρι φτάνει να μεν κάμει πολλούς καύσωνες.

Πρώτη εν η Δανία, μετά η Νορβηγία, μετά η Ελβετία, μετά η Ολλανδία, μετά η Σουηδία, μετά ο Καναδάς, Φινλανδία, Αυστρία, Ισλανδία, ναι αλλά τούτες εν έχουν ήλιο τζαι θάλασσα ναι αλλά τούτες έχουν κοινωνικές παροχές, οι πολίτες έχουν άπειρες ευκαιρίες να κάμουν τζείνο που θέλουν, εν έχουν τους πολιτικούς μας που από πού να ξεκινήσω χωρίς να πάθω κατάθλιψη, ακόμα εν έπαθες;!

Τι ξέρω για τη κάθε χώρα έτσι ώστε να επιλέξω μια από αυτές για μετανάστευση;

Λοιπόν, από την Δανία είναι ο Lars von Trier με αυτή τη ταινία, από τη Νορβηγία κάτι μικρά τριχωτά ζωάκια,  στην Ελβετία ο παράδεισος α όχι συγνώμη εννοούσα αυτός ο παράδεισος, στην Ολλανδία ο αγαπημένος μου ζωγράφος, η Σουηδία έχει την Liv Ullmann, ο Καναδάς τα δάση της εφηβείας μου, η Φινλανδία και η Αυστρία τον Ντάνιελ και τη Χέλγκα ας το καλό συγκινήθηκα τώρα, και η παγωμένη Ισλανδία με θάλασσα, χωρίς ήλιο, αλλά πάνω από εμάς σε όλους τους θετικούς γιατί στους αρνητικούς είμαστε πρωταθλητές τομείς.

Ανανεωμένες τάσεις φυγής, το καλό μου είμαι σταθερό άτομο. 


22 σχόλια:

  1. Χα, μα κοίταξε, εν το happiness report τούτο, οί το quality of life ή το career opportunities......αν ας πούμε ο Κυπραίος νιώθει κομπλέ στη ζωή του με το να τρώει την σούβλα του κάθε Κυριακή, να πηαίννει το τζυνήι του τζιαι να δουλεύκει γραφκιάς σε μιαν υπο-υπο-υπουπηρεσία του Δημοσίου τότε εννά φκεί super happy :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευτυχώς, από ότι εκατάλαβα, για να βγουν τα συμπεράσματα δεν τους ερωτήσαν έναν έναν ;-)

      Διαγραφή
  2. Χαχαχα βλέπω ξέρεις βασικά πράγματα για την κάθε χώρα που θα σου φανούν χρήσιμα σε περίπτωση μετανάστευσης :-P

    PS: Το μουσείο του αγαπημένου σου ζωγράφου είναι χάλια στο εσωτερικό (ο φωτισμός ειδικά είναι πολύ σνουζ) και προσωπικά πιστεύω οτι αφήνουν πάρα πολλούς να μπουν μέσα κάνοντας μια κατα τ'αλλα ευχάριστη εμπειρία μαρτύριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και πάμε στο θέμα μου, ότι οι χώρες όπου είναι καλά να ζεις, δεν έχουν καλό καιρό. αν πάω, θα πάθω κατάθλιψη και θα πεθάνω (ίσως με λεφτά). Αν μείνω θα πεθάνω απ'την πείνα δίπλα σε οικογένεια και φίλους και αγαπημένα μέρη, χωρίς λεφτά αλλά με ο χαμόγελο στα χείλη. Άρα για μένα, ποιότητα ζωής είναι εδώ. :/ Τράτζικ αλλά...


    (το μουσείο εμένα μ'άρεσε, τώρα δεν μπορώ να κρίνω φωτισμούς κλπ, αλλά ήμουν μέζμεραϊζντ κατά τα άλλα, και όταν πήγα δεν είχε πολύ κόσμο!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λείπει το προηγούμενο σου κόμμεντ, δεν ξέρω αν το έσβησες ή χάθηκε :/

      χμμμμ... οικογένεια, φίλους και αγαπημένα μέρη μπορείς να κάνεις παντού :-)

      Διαγραφή
  5. Θεοπούλα! Θεάααα! ( Αμαν ρε, σόβρυ που πάντα κάμνω άσχετα σχόλια...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ena xrono stin Ollandia kai akoma na pao sto mouseio. En ksero an enei pou tis pio xaroumenes xores na zeis, alla emena en mou ekatsen. counting the days to leave.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aksioperiergo pou vazoun tin North Cyprus san xora, alla tin Palestini san Palestinian territories. gotta love British politics!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στα αξιοπερίεργα θα πρόσθετα ότι το happiness report έρχεται σε σύγκρουση με το suicide rates report που έχει τις Σκανδιναβικές χώρες ψηλά. Εκτός αν πεθαίνουν από ευτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. a nice way to die :-)
      εν κάμνουν αρκετή φωτοσύνθεση μάλλον :/

      Διαγραφή
    2. Believe it or not, αυτοκτονούν λόγω έλλειψης ήλιου. Ειδικά στα βόρεια. Δεν είναι τυχαίο που υπάρχουν καφετέριες στη Σουηδία οι οποίες είναι τίγκα στις φλορέντζες απλά και μόνο για να κάθονται οι άνθρωποι και να διώχνουν την κατάθλιψη που τους προκαλεί η σκοτεινιασούρα!

      Διαγραφή
  9. Γιατί μου το κάμνεις τούτο;;;;;;;;;;;; Θέλω να μετακομισω τωρά. Τζιαι Δανία, τζιαι Νορβηγία τζιαι Ελβετία τζιαι Σουηδία και ω ναι τζιαι Ισλανδία. Καναδά όχι. According to HIMYM, Canada is not a real country and according to South Park we always blame Canada

    See for urself - https://www.youtube.com/watch?v=_aY9Ensgd0c

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εν ο αμερικανικός επεκτατισμός που εν το χωνεύκει που έσιει άλλη χώρα πουπάνω του :ΡΡ

      Διαγραφή
  10. the grass is always greener on the other side Ουφ!

    μεν ακούεις πελλάρες τζιαι quantitative μεθόδους καταμέτρησης της ευτυχίας μήσιη μου. τζιαι ποιος την έσιει μεγαλύτερη.

    Έτο, είμαι στην Κρυοχώρα τζιαι θέλω να φύω να πάω σε μια χώρα με πιο χαμηλή κατάταξη, που έσιει ήλιο τζιαι φαί της προκοπής.

    Αλλά τις τάσεις φυγής φυγείν αδύνατο:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Αλλά τις τάσεις φυγής φυγείν αδύνατο"
      :-)))))

      βλέπουν ποιες χώρες έχουν καλύτερες παροχές, λιγότερη διαφθορά κλπ τζαι με ποσοτική ανάλυση φκάλλουν το happiness :-) μάλλον εν λάθος λέξη που χρησιμοποιούν!!

      τωρά αν δεν έσιεις να φάεις ενώ ακούεις για μεταφορές εκατομμυρίων ποτζεί ποδά, ένα unhappiness παθαίνεις το :-)

      το φαϊ της κρυοχώρας πράγματι, εν τρώεται :-)))

      Διαγραφή