Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020

Ch ch ch changes

Πριν από έξι εφτομάες, ο μάνατζερ μου είπεν μου ότι ανάδοξεν του να γινεί διευθυντής του τμήματος μας, ο μάνατζερ του που ήταν τζαι συγκάτοικος του στο πανεπιστήμιο εδέχτηκε, τζαι σαν αποτέλεσμα θα διαλύσει τζαι θα ξαναχτίσει την ομάδα με καινούργιους υπαλλήλους οπότε ευχαριστώ για τη συνεργασία, έσιεις δύο μήνες notice period, εν να σου στείλει μέηλ το έητζ αρ με τες λεπτομέρειες. 


Μιλώ με τον μοναδικό συνάδελφο που εν στην ίδια χώρα με μένα τζαι είσιεν κάπως διαφορετική αντιμετώπιση, επίσημο μέηλ που τον μάνατζερ με απόλυση τζαι προτροπή αν έθελε να στείλει βιογραφικό για μια πιο τζούνιορ θέση. Εσκέφτετουν το τζαι τελικά έκαμε το, αλλά εν τον ενημερώσαν ούτε αν την έπιασε ούτε αν δεν την έπιασε, φεύκει σε δύο βδομάδες. 

Ένα περίεργο πράμα έγινε την ημέρα που έμαθα ότι απολύομαι, εζωντάνεψα. Που τζιαμέ που επερνούσα τη κάθε μέρα δουλεύκοντας με το ζόρι τζαι χωρίς καμιά όρεξη (εν έχω ούτε πολλή δουλειά τους τελευταίους μήνες, εκράταν την ο μάνατζερ για να του κάτσει το διευθυντιλλίκκι), ξαφνικά ήβρα δέκα πράματα πάνω στα οποία ενθουσιάζομαι να δουλέψω σαν side project, εδούλεψα ήδη πάνω σε κάποια, αγόρασα βιβλία τζαι παρακολουθώ τουτόριαλς για ένα πράμα που εν απλή γαμημένη κοινή λογική αλλά έγινε μεγάλη μπίζνα τα τελευταία χρόνια. 

Οπότε, περιμένοντας το μέηλ που το έητζ αρ τζαι χωρίς καμιά δουλειά που τη δουλειά, επέρασα τες τελευταίες εφτομάδες δουλεύκοντας εντατικά πάνω σε πράματα που με ενδιαφέρουν ως τη περασμένη Παρασκευή που μου εμπήκε η ιδέα ότι μπορεί τούτος να περιμένει που το έητζ αρ τζαι το έητζ αρ που τούτον να μου στείλουν μέηλ τζαι αλώπως είμαι ήδη απολυμένη τζαι δεν το ξέρω. Έτσι έστειλα του μέηλ τζαι η απάντηση του εξανάστειλε με στην αδράνεια τζαι τη βαρεμάρα με την οποία δουλεύκω με το ζόρι.

Παρεξήγησις λαλεί. Έτσι ενόμιζα τότε λαλεί, ακόμα εν είναι ξεκάθαρα τα πράματα λαλεί, αν τζαι όταν κινδυνεύσει η θέση σου θα σου στείλει μέηλ το έητζ αρ, τίποτε εν είναι σίγουρο ακόμα λαλεί, έσιει κάποιες δουλειές που μπορείς να αναλάβεις λαλεί, έλα την τούτη τη δουλειά λαλεί, τζαι έδωκεν μου ένα βαρετό πρότζεκτ που απλά πρέπει να αλλάξω τα στοιχεία πάνω σε τελειωμένη δουλειά δική του. Εν δουλειά διώρου, τζαι έσιει που τη Δευτέρα που κάθομαι τζαι χάσκω χωρίς να το κάμνω ούτε τζείνο, ούτε δικά μου πρότζεκτς.

Έτο ίνταλις η εργασία σκοτώνει τα κίνητρα, τη δημιουργικότητα τζαι τον ενθουσιασμό των εργαζομένων, εξύπνησεν ο Μαρξ μέσα μου τωρά. Η θέση ακόμα εν ανοικτή ονλάιν οπότε φυσικά εν θέλει να με απολύσει πριν έβρει αντικαταστάτρια, μπας τζαι χρειαστεί να κάμει καμιά βαρετή δουλειά ο ίδιος. Απορώ τι θα κάμει τελικά αν δεν μπορέσει να με απολύσει τωρά κοντά. Αποφεύγει με τζαι μένα τζαι τον συνάδελφο, έχουμε να του μιλήσουμε που την ημέρα που (ενόμιζε ότι) μας απόλυσε. Εν να ξεκινήσει να μου μιλά πάλε; 

Πάω να τελείωσω τη χαζοδουλειά που μου έδωκε μπας τζαι έβρω την όρεξη να δουλέψω πας τα δικά μου! 


2 σχόλια:

 1. ουφου εν παγκοσμιοι οι γαροι στες δουλειες δλδ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. νομίζω η λύση εν μια: βρίσκεις μιαν άλλη δουλειά που σου αρέσκει τζαι λαλείς του πάι-πάι.

  Πάντως εν πολλά θετικό ότι έχοντας το χρόνο έκαμες πάλε τη δουλειά σου με πάθος. Τουλάχιστον ξέρεις ότι τούτον που κάμνεις αρέσκει σου, απλά στη δουλειά που είσαι τωρά λείπει τζείνον το έξτρα.

  που εννα πάει εννά το έβρεις.

  (τζαι όντως γάροι παντού)

  ΑπάντησηΔιαγραφή