Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Απέραντο Γαλάζιο


Καλοκαίρι: Η εποχή που το Grouchy Smurf γίνετε Lazy. Διακοπές: Από τη δουλειά μόνο, όχι από τη Κύπρο. Αυτό με κάνει να εξασκώ το αγαπημένο μου χόμπι: τεμπελιά! Με το απόλυτα λογικό επιχείρημα "τόσα κορόιδα δίνουν τόσα λεφτά για να έρθουν διακοπές στη Λεμεσό, εγώ που μένω εδώ γιατί να μην το εκμεταλλευτώ;" όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνω επιχειρήματα και βγαίνω στη παραλία.

Ένα από τα καλά του να ζεις σε παραλιακή πόλη είναι το ότι μπορείς να πας για μπάνιο οποιαδήποτε μέρα / ώρα θέλεις, χωρίς να πρέπει να ανεχτείς ταξίδι, κίνηση, κακή παρέα, κακή μουσική κολλημένη στη κίνηση με κακή παρέα, πασαρέλα μαγιό, φλιπ φλοπ και αποτελεσμάτων γυμναστηρίου!

Απλά βρίσκεις μια παραλία στην οποία ξέρεις ότι θα πας για να κολυμπήσεις, να πασαλειφτείς με αντηλιακό, να διαβάσεις κανένα βιβλίο και να ηρεμήσεις.

"Οικογενειακές" παραλίες θα έχουν μανάδες με ταπεράκια, πατεράδες με μπύρες και μωρά με σαδιστικές διαθέσεις έτοιμα να σε οδηγήσουν στον ψυχίατρο (ή στο τμήμα...).

"Τρέντυ" παραλίες θα έχουν όλα όσα αποφεύγω από τότε που έκλεισα τα δεκαεφτά (πρόπερσι δηλαδή...).

Οι καλύτερες παραλίες για απόλυτη ηρεμία είναι οι πρωινές. Όταν δηλαδή οι πιο πάνω κατηγορίες κοιμούνται ή τσακώνονται για το πόσα κουβαδάκια / ταπεράκια / μπύρες θα φορτώσουν στο διπλοκάμπινο. Ειδικά άμα πας αρκετά πρωί βρίσκεις μόνο κάτι ρώσικες οικογένειες, όλο το τρίπτυχο μαμά-μπαμπάς-παιδάκι αλλά στο εντελώς αθόρυβο! Είναι χάρμα οθφαλμών και αυτιών!

Απλώνεις λοιπόν τη πετσετούλα σου, βγάζεις τις παντοφλίτσες σου, γδύνεσαι σε slow motion αγναντεύοντας το απέραντο γαλάζιο και βουτάς! Πλατσουρίζεις λίγο στα ρηχά, σκέφτεσε ότι είναι μια τέλεια γυμναστική για τα πόδια και τη κοιλιά χωρίς να μοιάζει με γυμναστική, αποφασίζεις ότι το μεσημέρι θα φας μια ελαφριά σαλάτα (να ποιάσει τόπο η γυμναστική), βγαίνεις από το νερό ευτυχισμένη, αλείφεσαι με το αντηλιακό και ξαπλώνεις μπρούμυτα να θαυμάσεις τους πρωινούς joggers της παραλίας. Μετά από δεκαπέντε λεπτά ψησίματος γυρίζεις να ψηθείς και από την άλλη και κλείνεις τα μάτια. Ακούς τον παφλασμό της θάλασσας και είσαι χαρούμενη που δεν έμεινες σπίτι να κοιμάσαι. Αχ!

Το επόμενο που θυμάμαι είναι μια έντονη μυρωδιά από γιαούρτι και αγγουράκι, τα συστατικά δηλαδή της υδατικής κρέμας που έπρεπε να χρησιμοποιήσω...

9 σχόλια:

  1. Hahahaha! Είσαι φοβερή.Καλά μα μόνο 19-20 χρονών είσαι; Όι ότι εγώ είμαι πολλά πιο μεγάλη σου δλδ αλλά εντυπωσιάστηκα από το νεαρό της ηλικίας σου με τέτοια μυαλά. ΕΥΓΕ! Με θυμίζεις εμένα φάσεις-φάσεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Triolouin δυστυχώς (ή ευτυχώς!)είμαι αρκετά πιο μεγάλη :-/

    ευχαριστώ :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κάμε το η ώρα 6-7 το απόγευμα και είσαι μέσα.

    πάεις μόνη σου; εγώ αισθάνομαι μια ανασφάλεια να πάω μόνη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ρ-ί-τ-σ-α ναι, δεν μπορώ να πηαίνω μες το μεσημέρι να ψήνουμαι!

    αλλά εντάξη, δεν πάω σε ερημικές παραλίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ουφ, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Ακόμα κι εγώ που δουλεύω ακόμη μέσα στο κατακαλόκαιρο, νιώθω παρηγοριά που ξέρω ότι μπορώ να πάω για μια βουτιά στη΄θάλασσα μετά τη δουλειά... για αυτό άλλωστε η Λεμεσός είναι η πιο όμορφη πόλη του Κόσμου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Tinker Stell ελπίζω να μην το εννοείς ότι είναι η πιο όμορφη πόλη του κόσμου...
    :-Ο

    αλλά παραδέχομαι ότι έτσι όπως εκάμαν τον παραλιακό πεζόδρομο/ποδηλατόδρομο είναι τέλεια!!!
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχ τι ωραία! Ουφουυυ!!
    Αυτές μάλιστα! Είναι διακοπές... και όσες ενυδατικές χρειάζεται μετά,νο προπλεμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. gia tou kosmou en nomizw alla anamfisvitita ine i pio omorfi poli tis Kyprou i lemesos.
    thimoume tzai egw ti mama m meta tin thalassa na mou valli kati frouta, zarzavatika, esperioidi, laxanika tzai polla alla panw stin plati m. vlepis ixamen ta giorki tzai ekamnen katanalwsi afovi (:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. AntI-I απέξω υδατικές και από μέσα παγωτό για να φέρω τα μίλλια μου!!!

    oniropolos της Κύπρου εννοείτε ;-)
    φρουτοσαλάτα το κορμί σου δηλαδή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή