Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

ΠΕΣ

Στα περιεχόμενα του καινούργιου cosmopolitan πρόσεξα ότι στη σελίδα 182 θα μάθαινα πώς να αντιμετωπίσω τα συμπτώματα του προεμμηνορρυσιακού (κατάφερα να το γράψω! ουφ!) συνδρόμου… η αλήθεια είναι ότι νόμιζα πως θα είχε πιο πρακτικές συμβουλές, θα έγραφε ας πούμε που πουλούν γλυκίσματα με το κιλό χωρίς θερμίδες και πως μπορώ να βρω ένα σάκο του μποξ ανθεκτικό στις νυχιές και στις στριγκλιές. Αντί για αυτά διάβασα για συμπληρώματα διατροφής τα οποία δεν συμπαθώ από τότε που μου ανακάλυψαν μυωπία και με έβαζαν να πίνω κάτι που έμοιαζε με πορτοκαλάδα αλλά δεν ήταν πορτοκαλάδα και σιγά που έκανε κάτι, αφού η μυωπία μου συνέχεια μεγάλωνε! Τέλοσπαντων!

Επειδή έχω τρία στα τέσσερα από αυτά που αναφέρει, αποφάσισα να δώσω πιο πρακτικές λύσεις στις συμπάσχουσες!

Αν λοιπόν έχεις άγχος, νευρικότητα και τάση να βάλεις τα κλάματα, μην αγχώνεσαι, ηρέμησε και σκούπισε τη μύτη σου. Η λύση είναι απλή και αποτελεσματική! Μη σηκωθείς από το κρεβάτι! Μείνε όλη μέρα να χουχουλιάζεις, φρόντισε να υπάρχει ένα διακριτικό άτομο στο σπίτι το οποίο θα σου παρέχει ότι χρειαστείς χωρίς να κάνει αισθητή τη παρουσία του (αν φοράει πανοπλία θα είσαι κι εσύ πιο άνετη στις παρορμήσεις σου) και προσπάθησε να δεις ρομαντικές κομεντί σε dvd. Απορρίπτονται οι πολύ σαχλές και αυτές που προσπαθούν να σου πουλήσουν μαθήματα ζωής the American way! Τωρά να νευριάσω ή να μεν νευριάσω;! Τη λέξη American την κάμνει κεφαλαία αυτόματα το πρόγραμμα!!!

Αν έχεις λιγούρες, πείνα, κούραση και πονοκέφαλο μια καλή λύση είναι η ταβανοθεραπεία. Δεν είναι επώδυνη, είναι αρκετά ξεκούραστη και μπορείς να την κάνεις οπουδήποτε. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια επίπεδη επιφάνεια για να ξαπλώσεις και ένα ταβάνι για να το κοιτάς με απλανές βλέμμα (πως είναι αυτής που παίζει στη Ζωή της Άλλης αυτή που παίζει την άλλη, όχι αυτή που παίζει αυτήν που παίζει την άλλη, αυτής το βλέμμα!). Για τις λιγούρες και τη πείνα μπορείς να ετοιμάσεις από πριν διάφορα σνακ και γλυκάκια τα οποία θα βάλεις κοντά σου έτσι ώστε να μη χρειαστεί να σηκώνεσαι.

Αν έχεις κατάθλιψη, αϋπνία και ανεξήγητα κλάματα, μπορείς να αυτοκτονήσεις, ε μα δηλαδή, κάθε μήνα η ίδια ιστορία;! Μέχρι που θα πάει αυτή η κατάσταση;! Αν πάλι επιμένεις να βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο, μπορείς να πας μια μεγάλη βόλτα και μετά να κάτσεις άνετα στη πολυθρονίτσα σου με μια ζεστή σοκολάτα και ένα καλό βιβλίο. Καλό θα ήταν να αποφεύγονται οι βιογραφίες βασανισμένων πεθαμένων, τα βιβλία αυτοβοήθειας του τύπου «10 τρόποι για να σου κάτσει γκόμενος» και όλα όσα μιλούν για τα υπαρξιακά διλήμματα της ανθρωπότητας με αφορμή απαγορευμένους έρωτες και φυσικές καταστροφές!

Ελπίζω πραγματικά να βοήθησα. Προς το παρόν έχω φάει, ένα στρογγυλό κουλούρι Θεσσαλονίκης, μια μακαρονάδα με σάλτσα και μπαχαρικά, μια break αμύγδαλο και μια break φουντούκι, ένα κυπελλάκι παγωτό σοκολάτα – chocolate chips, παρήγγειλα σούβλα κοτόπουλο με τηγανιτές πατάτες και μόλις κλείσουμε θα πάω να σφάξω τα παιδάκια στο πάρκο…

6 σχόλια:

  1. χαχα! δεν ξέρω αν βοηθάνε οι συμβουλές σου αλλά τουλάχιστον μ'έκαναν να χαμογελάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για το σπυρούι που φκάλλω στο πηγούνι μου κάθε φορά, πώς το προλαβαίνουμε? τί λαλεί ο κοσμοπόλιτας? σόρρυ κιόλας αλλά μαζί με την υπερευαισθησία τζαι την λιγούρα, δεν παλεύεται η κατάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ααααχ ουφάκι μου τι τραβάμε κι εμείς οι γυναίκες μ'αυτό το προεμμυνηρισιακό (ή pms αγγλιστί που'ναι και συντομότερο) τι παράξενες ορέξεις ξυπνούν μέσα μας.. τι προβλήματα υπαρξιακά δείχνουν το απαίσιο τους πρόσωπο μες το μυαλό μας, τι νεύρα έχουμε. ρώτα και το άλλο σου μισό (κοινώς ταίρι) να σου πει τι τραβά ο δόλιος κάθε μήνα :)))))

    δεν μπειράζει βρε θα περάσει κι αυτό το μήνα. φτάνει να μη μας κάνει χαλάστρα στις διακοπές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Extra bonus:
    Οπωσδήποτε ειδοποίησε τους γύρω σου για την κατάσταση σου για αποφυγή παρεξηγήσεων. Βάλε ανακοίνωση, πες το στο φατσοβιβλίο, γράψε το στο μπλογκ, πες το στους συναδέλφους στη δουλειά και μείνε μακριά από τον άντρα/γκόμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με δυο λόγια να τρώμε, να θωρούμε το ταβανι τζιαι μετά να παιχτούμε?!

    Εσιει μιαν λογική πάντως. Πόση ώρα να θωρείς το ταβάνι? Εννα μεν σου γυρίσει να θέλεις να δεις τζιαι τα ραδίκια ανάποδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εμένα με βοηθά ιδιαίτερα να πλακώνομαι με τον κόσμο. βρίσκω ένα δυο άτομα, αφορμή για καυγά και ξεδίνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή