Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Αισιοδοξία

Σάββατο, 21 Ιουλίου 1928

Ούφφου!!! Είμαι μια βδομάδα εδώ στη κωλόπολη και δεν έχω τίποτα να γράψω που να αξίζει καν τον κόπο! Κάθομαι στο γραφείο και βλέπω απέναντι μια πολυκατοικία, ένα δέντρο και ένα σκουπιδοτενεκέ. Έχω πάρα πολλή δουλειά αλλά βαριέμαι τραγικά να τη κάνω και ευτυχώς δεν προκύπτει τίποτα καινούργιο έτσι κάνω τη πάπια!

Κάθε μέρα περιμένω να έρθει το μεσημέρι, φεύγω από εδώ, πάω σπίτι, τρώω, κοιμάμαι, ξυπνώ, πίνω φραπέ και ξαναέρχομαι στο κωλογραφείο. Κοιτάζω τα μέηλς μου (χτες μου έστειλε ένα πολύ παθιασμένο μέηλ η ΜΠ, άραγε θα την ενδιέφερε να τα ξαναβρούμε...;), ανανεώνω το προφίλ μου στο facebook και γράφω στο blog (καλή ώρα!).

Η κωλόπολη είναι πολύ άσχημη. Τα σπίτια είναι χτισμένα όπου να ‘ναι, σχεδόν πετάμενα και οι δρόμοι που σχηματίζονται από μόνοι τους δεν ξέρεις από πού ξεκινούν και που πάνε! Και το πιο γελοίο είναι που έχουν όλοι οι δρόμοι μεγαλειώδη ονόματα όπως οδός Γαλλίας, οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου κτλ κτλ! Άσε οι κάτοικοι, καράβλαχοι, δεν μπορώ να συνεννοηθώ με κανέναν τους!

Ούφφου επέλλανα σας! Περιμένω σχόλια συμπαράστασης γιατί εννά παιχτώ!

Αν υπήρχε internet το 1928 ο Καρυωτάκης μπορεί και να μην αυτοκτονούσε! Θα έφτιαχνε ένα blog και θα γκρίνιαζε για τη κωλογραφειοκρατία που έμπλεξε!

15 σχόλια:

  1. Μα σε ποια πόλη βρίσκεσαι; Δεν έχει θάλασσα τουλάχιστον κοντά; Άσ'ττο φέισμπουκ γιατί κλείνει σπίτια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βγάλε καμιά φωτογραφία του κώλου να δούμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μα ε για τη Λεμεσό που μιλάς έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Η κωλόπολη είναι πολύ άσχημη. Τα σπίτια είναι χτισμένα όπου να ‘ναι, σχεδόν πετάμενα και οι δρόμοι που σχηματίζονται από μόνοι τους δεν ξέρεις από πού ξεκινούν και που πάνε!"

    δυνητικά οποιαδήποτε κυπριακή πόλη.
    χαρακτήρας μηδέν.
    αυτομολήσαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι τζιαι μετά αν το έγραφε καμια μέρα που είμαστε busy τζιαι εν έπιανεν replies ήταν να έχουμε το κρίμα του?

    By the way εν θα πάθαινε πατατράκ με την λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε μια τέτοια πόλη και σαν μια τέτοια μέρα αυτοκτόνησε. Αγαπημένος. Ο καταραμένος. Όχι μόνο γιατί ήταν¨καταραμένος ποιητής αλλά γιατί μου στοίχισε το μεταπτυχιακό (και δε θα του το συγχωρέσω ποτέ!)
    Εσύ άμα είσαι έτσι μην τον πολύ διαβάζεις!!!! Άνοιξε κανένα κοσμοπόλιταν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Simpasxoume k simponoume tin katastasi sou k tha mporousame kiolas na s simparastathoume! Change the way you see things around you and choose to see them the way you want to and you may find something nice in everything. This is what i do and i managed to survive in this place!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μα σάννα τζι ο τίτλος εν πάει με το ποστ??

    τζι εγώ βαρκούμαι οικτρά, δηλαδή προκαλώ σε να αναμετρήσουμε τις βαρεμάρες μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. tha pethano ena pethimo tou fthinoporou dili... serfarontas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. erm, pou akrivos ise kai ti kanis??? gia na mporo na sou doso tips diladi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δυστυχώς ουφ μου απαισιοδοξία υπάρχει και σήμερα και μάλιστα αφθονότερη απ'το 1928. Ποιος ξέρει πως θ'αντιδρούσε σήμερα ο Καρυωτάκης..

    Πάντως η κωμόπολη που αναφέρεις δε νομίζω να'ναι η Λεμεσός γιατί απλά η Λεμεσός δεν είναι κωμόπολη :)
    Συμφωνείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Eólica στη Πρέβεζα, έχει θάλασσα κοντά αλλά δεν με συγκινεί. το facebook δεν το πολυχρησιμοποιώ...

    ρίτσα ποιανού από όλους;!

    Mana εχμμμμ, όχι!

    Leni καλά, αυτό εννοείτε!

    Ανώνυμε και ακόμα χειρότερα! αφού να φανταστείς δεν έχει καν μπουρδέλο!

    Αχάπαρη :-)))))))))))))
    σε ποια από όλες τες Σπύρου Κυπριανού; γιατί μπερδεύτηκα! μακεδονίας, κολωνακίου, highway, όλες έχουν ταπελλούες "Λεωφόρος Σπύρου Κυπριανού" !!!!!!

    homo anisorropus θέλω πολύ να μάθω με πιο τρόπο σου στοίχισε το μεταπτυχιακό!!!!

    Ανώνυμε2 αν κατάλαβα καλά τα αγγλικά σου, κάτι τέτοιο κάνω και δουλεύει!

    Neerie έχει κι αυτός το λόγο του. α καλά, είμαι πολύ καλή στη βαρεμάρα, γίνομαι χάλια, με ισοπεδώνει, μεγαλειώδες υπερθέαμα!

    ονειροπόλε το 'χεις :-)
    αλλά με λάθος ποιητή ;-)

    she demon είμαι μες το air condition και σας γράφω. πάντως πράγματι αυτές τις μέρες κουράζομαι πολύ στη δουλειά και βρήκα και τέλειο τίτλο για ποστ σχετικό. ελπίζω μόνο να μη με διαβάζει η συνάδελφος την οποία θέλω να υμνήσω!

    @all: αυτό που έγραψα είναι μια προσαρμοσμένη στο σήμερα επιστολή που έστειλε τον Ιούλιο του 1928 ο Καρυωτάκης στη Πολυδούρη και στην οποία γκρίνιαζε για το πόσο χάλια ήταν η Πρέβεζα και της ζητούσε να του γράψει! έψαξα να το βρω online αλλά δεν το βρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τί να πώ και εγώ, μπαίνω σε μια αποθήκη στις 10:00 και βγαίνω στις 21:00. 4 ντουβάρια βλέπω όλη μέρα, πάλι καλά που υπάρχει το ιντερνετ τελικά και ταξιδεύω λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αν ησουν εκεινος (Κ.Κ.) και εγω εκείνη (Μ.Π.) σημαίνει πως σε άφησα να αυτοκτονήσεις αφού μόλις 4 μερες μετά θα επαιρνα πρέφα το SOS που θα έγραφες ! ευτυχώς φαίνεται το πήραν ειδηση άλλοι και ζεις, αφου έγραψες και άλλο ποστ (ή μηπως έχει ιντερνετ επουράνιο)

    υπάρχει και χειρότερο από αυτό το μήνυμα να το έγραφε κάποιος (Κ.Κ. ή οποιος άλλος) Κυριακη 25 Ιουλιου 2010 σε μια πόλη που θεωρητικά είναι γεματο ζωή πράγματα και φίλους και εσύ σπίτι απέραντα μόνος και να να λείπει κάτι και να μην ξέρεις τι θα κάνεις ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή