Αγόρασα μια καρύδα και αναρωτιόμουν πως στο καλό να την σπάσω για να τη φάω. Δοκίμασα να τη κόψω με ένα μαχαίρι με δοντάκια αλλά αφού πριόνιζα ένα τέταρτο η καρύδα ούτε που συγκινήθηκε. Στεκόμουν και την κοίταζα αρκετή ώρα μέχρι που άρχισα να νοιώθω όπως τον Tom Hanks στο Castaway οπότε αποφάσισα να εκμεταλλευτώ αυτό που ο ναυαγός δεν είχε, το google!
Ρώτησα λοιπόν «πως ανοίγω τη καρύδα» και ανάμεσα στα πρώτα αποτελέσματα είχε ένα κάπως διαφοροποιημένο: «Πώς να ανοίξει με ασφάλεια μια καρύδα». Αυτό με έβαλε σε σκέψεις για τη σωματική μου ακεραιότητα, τι εννοεί «με ασφάλεια???», αλλά έπρεπε να μάθω, ήθελα να φάω τη καρύδα μου!
Ο τίτλος:
Εδώ είναι πώς να ανοίξει μια καρύδα με ασφάλεια, χωρίς μεγάλες, τα αιχμηρά μαχαίρια ή μπαλτάδες. Χωρίς μεγάλες τι; Γιατί δεν μας λέει; Μήπως εννοεί χωρίς μεγάλες βλακείες; Χωρίς μεγάλες προσδοκίες; Χωρίς οικογένεια; Με οικογένεια;!
1. Βάλτε την καρύδα σε μια τσάντα ziploc, και δέστε την κλείσει. Τι είναι η τσάντα ziploc και αν κλείνει με ζιπ γιατί να τη δέσω για να κλείσει;!
2. Κρατήστε όρθια καρύδας. Πάρτε ένα σφυρί και ακουμπήστε το στην άκρη με τα «μάτια» ή «τρύπες μπάλα μπόουλινγκ." Μόλις έχετε τη καρύδας σε θέση και έχουν πάρει μερικές βρύσες δοκιμή, απεργία γρήγορα με το σφυρί. Πώς να τη κρατήσω όρθια;! Δεν έχω τόσο μεγάλη αυγοθήκη! Πρέπει να έχω τις βρύσες ανοικτές;! Γιατί;! Σφυρί ή σφυροδρέπανο καλύτερα;!
3. Χρησιμοποιείτε μόνο αρκετή δύναμη για να σπάσει ο καρύδας ανοίξει διάπλατα. Μην χρησιμοποιείτε υπερβολική δύναμη ή την καρύδα θα σπάσουν βίαια, είναι δυνατόν πληγώνει σας. Είναι αλήθεια, αν η καρύδα έσπαγε βίαια θα πληγωνόμουν πολύ…
4. Η τσάντα ziploc συλλέγει κάθε χυμό καρύδας που προκλήθηκε έξω. Ααααα πονηρούλα!
5. Αν θέλετε να σπάσει μια καρύδα πολύ γρήγορα και με ασφάλεια, το έβαλε σε μια τσάντα. Τότε smash ίδια πλευρά σας χτυπήσει με ένα σφυρί (τα «μάτια»), στην άκρη του βράχου εξωραϊσμού ή σκυρόδεμα σκαλί. Αυτό διαλείμματα μια καρύδα άμεσα και με ασφάλεια, εάν χρησιμοποιείτε αρκετή δύναμη. It’s a break Break BREAK!!!
6. Δεν συστήνεται για τα άτομα να ανοίξει καρύδες με μαχαίρια κουζίνας ή μπαλτάδες. Επειδή η καρύδα είναι στρογγυλή, μπορεί να γλιστρήσει. Θα μπορούσατε να πάρετε σοβαρά την περικοπή. Σκεφτείτε ένα "κουλούρι ζημία" δέκα φορές, και θα συνειδητοποιήσετε ότι σπάζοντας το κέλυφος είναι ένας καλύτερος τρόπος για να έχετε το κρέας καρύδας, ακόμη και αν είναι λίγο άξεστος. Η ιδανική λύση θα ήταν να προσευχηθώ μαζί με τη καρύδα και ακολούθως να τη θυσιάσω τελετουργικά αλλά η ασφάλεια (μου) έχει σημασία για μένα πάνω από όλα…
Η ιστοσελίδα αυτή έχει μεταφραστεί αυτόματα. Να θυμάστε, όταν έχετε διαβάσει αυτό.
Για ένα περίεργο λόγο η προσοχή μου δεν πέφτει ποτέ πάνω στα γράμματα με κόκκινο χρώμα. Καλά να πάθω. Τελικά από τα συμφραζόμενα κατάλαβα ότι αν κοπανούσα τη καρύδα με ένα σφυρί θα έσπαγε έτσι ενθουσιασμένη έντυσα το σφυρί σε μια τσάντα γιατί είμαι και σιχασιάρα εννοείται, τύλιξα τη καρύδα σε μια πετσέτα γιατί είμαι και σιχασιάρα εννοείται αλλά τελικά δεν χρειαζόταν τόση φασαρία γιατί η καρύδα ήταν χαλασμένη…
Τωρά νευριάζεις ή δε νευριάζεις! Μετά από τόσο κόπο, μετά από τέτοιο μεταφραστικό μαρτύριο, το καρύδα να σου βγαίνεις χαλασμένος!
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχαχαχχαχαχχαχααχαχααα, τόσος κόπος, τόσο ψάξιμο.....
ΑπάντησηΔιαγραφήβγαίνεις στο δρόμο. σταματάς μια κοπέλα από Σρι Λάνκα. θα σταματήσει γιατί είναι ευγενικές, όχι σαν τις περισσότερες κυπραίες. τη ρωτάς. θα σου απαντήσει και θα σου δείξει κιόλας. ξέρουν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι αλλά εσύ έμαθες πως να ανοίγεις την καρύδα και στην επόμενη θα είσαι προετοιμασμένη. Άσε που κατάφερες να βγάλεις άκρη με αυτά τα αλαμπουρνέζικα που σου μετάφρασε η γκουκλ. Γιατί δεν έβρισκες μια σελίδα στα αγγλικά βρε ουφ μου; :))))))
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως κρίμα που ήταν χαλασμένη γιατί καημό είχα να μάθω πως είναι η γεύση της φρέσκιας καρύδας. Οποτε δω τα σταντ που πουλάνε στην Ερμού δε μου τραβούν την όρεξη να δοκιμάσω.. Άραγε εκείνοι έχουν σφυρί και ειδική ζιποτσάντα έτοιμη; :ΡΡΡΡΡ
"Χρησιμοποιείτε μόνο αρκετή δύναμη για να σπάσει ο καρύδας ανοίξει διάπλατα. Μην χρησιμοποιείτε υπερβολική δύναμη ή την καρύδα θα σπάσουν βίαια, είναι δυνατόν πληγώνει σας."
ΑπάντησηΔιαγραφήΣοφά λόγια. Σοφά..... Γέλιο,χαχαχαχα.
Respect κορη :)
ΑπάντησηΔιαγραφήlol. "Μόλις έχετε τη καρύδας σε θέση και έχουν πάρει μερικές βρύσες δοκιμή, απεργία γρήγορα με το σφυρί". Τούτα τα translator εν έχουν υπόθεση. Θυμίζει τον Τζόι που το Friends που έμαθε να χρησημοποιεί το thesaurus.
ΑπάντησηΔιαγραφήΡε συ, θα μπορούσες να γράφεις στήλη σε περιοδικό ή εφημερίδα! Πληρώνουν?:-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕν ο Μπάλκυ Μπαρτόκομους που έγραψε τες οδηγίες; αχαχαχαχαχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήτο άνοιγμα της καρύδας είναι τραγικό.στοπ. τόσο που στο τέλος βαρκ να τη φάω. στοπ. εσύ δε πολλά χάιτεκ.
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχαχαχαχ!Τέλειο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈπαθα το τζαι εγώ την μία και μοναδική φορά που εγόρασα τζαι εν ήταν καλή,ήταν πολλάάά πικρή! Εν κάμνουμε οι Κυπραίοι για εξωτικά φρούτα ρε τελικα!
Ε όι ρε κουμπάρε :Ρ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕν πειράζει, σκέφτου θετικά, την επόμενη φορά θα ξέρεις!
Τζιαι εμείς που εγοράσαμε καρύδα εψάξαμε στο google για το πώς να την ανοίξουμε. Τελικά ανοίξαμε δυο τρύπες με βίδες στο μαλακό μέρος που πάνω και εφκάλαμε το υγρό και μετά με κατσαβίδι, σφυρί και πολλά νεύρα ανοίξεν την ο άντρας. Το σπάσιμο νεύρων ήταν να την καθαρίσουμε μετά για να την φάμε! Ήταν βέβαια πολλά ωραία αλλά εν αξίζει η ταλαιπωρία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚλαίω από τα γέλια. Έκανα και κάτι περίεργους συνειρμούς βέβαια, οπότε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα ΄σαι καλά.
Και είχα να σπάσω μερικά καρύδους- καρύδους στη δουλειά σήμερα. Ziplock δεν έχω γμτ...
Χαχαχχαα. Με έκανες και γέλασα μουρλέτζω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχαχαχαχαχα ωραίο τέλος! Άλλη φορά να την κουρκουνάς να δεις αν έχει νερό μέσα, αλλιώς είναι τζούφια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι επειδή φαίνεσαι άσχετη: όταν την σπάσεις σε κομμάτια βάλε τη σε νερό μια μέρα να μαλακώσει αλλιώς σε βλέπω φαφούτα.
αν δεν έκανα δίαιτα θα έτρωγα μια bounty: http://candyaddict.com/blog/candy_images/bounty_bar_bitten.jpg
ΑπάντησηΔιαγραφήαχ αχ αχ!
λοιπόν για να την σπάσεις πρέπει πρώτα να αδειάσεις το ζουμί... πάντα η καρυδα εχει 3 τρυπες απο τις οποιες ανοιγει μονο η μια... τρυπαμε λοιπον και αδειάζουμε σε ένα ποτηρι.. μετα χτυπαμε (στην καλυτερη περιπτωση) σε τσιμεντο τα πλαινα της καρυδας.. ειναι ο πιο ευκολος τροπος που εχω βρει και σπαει πολυ ευκολα. καλη επιτυχια
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστώ :-) δεν έχω αγοράσει από τότε, με την επόμενη που θα πέσει στα χέρια μου θα το δοκιμάσω :-)
Διαγραφήχα χα χα! Ο Θεός να σ' έχει καλά, γέλασα που το 'χα ανάγκη!!! Στο ίδιο αδιέξοδο ήμουνα κι εγώ και βρέθηκα στη σελίδα σου! Πάω να ανοίξω τη καρύδα μου, τώρα είμαι πλήρως κατατοπισμένη!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήχαίρομαι που βοήθησα, σε ευχαριστώ :-))
ΔιαγραφήΛοιπόν, με το σφυρί και όχι πολύ δύσκολα σπάει το πράγματι σκληρό εξωτερικό περίβλημα της καρύδας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜετά είναι σχετικά εύκολο να την ανοίξεις.
Το θέμα είναι ότι και η δικιά μου δεν είχε καθόλου χυμό και καθόλου φρεσκάδα η ψύχα της.
Ο Βασιλόπουλος πρέπει να την είχε 2 χρόνια στο ράφι !
Λοιπόν, με λίγη δυσκολία σπάει το πολύ σκληρό εξωτερικό περίβλημα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜετά πιο εύκολα ανοίγεις και το εσωτερικό.
Το θέμα είναι ότι ο Βασιλόπουλος πρέπει να την είχε στο ράφι κανά 2 χρόνια γιατί η δικιά μου δεν είχε ούτε χυμό ούτε ο καρπός είχε γεύση ή φρεσκάδα.
ευτυχώς που δεν είχε χυμό, δεν ξέρεις πως βρωμάει!! :-))
ΔιαγραφήΛυπον, εκτος το οτι πεθανα απο τα γελια.... Ας το παρουμε σοβαρα. Πως ανοιγεις μια καρυδα ευκολα και απλα. Πρωτα την κοναμε να δουμε αν εχει γαλα, αν ναι, τοτε παιρνουμε ενα τιρμπουσον, ναι καλα ακουσες... αυτο που ανοιγουμε τα μπουκαλια με το φελό. Τρυπαμε προσεκτικα εκει που εχει η καρύδα τα "ματακια" (μαυρα στιγματα) βιδωνουμε αρκετα το τιρμπυσον, και τραβαμε με δύναμη εξω. Οποτε βγαινει μαζι με την ψιχα, και αφήνει μια ωραιοτατη τρυπουλα... ανοιγουμε και την δευτερη, για να παιρνει αερα και να αδιασει ευκολα. Τωρα, ενας τροπος ειναι να φορεσουμε το γαντι της κουζινας, και να την κοπανισουμε με δυναμη σε τσιμεντο, (προσοχη!!! δεν την πεταμε απο ψιλα, διοτι θα πηδησει και θα μας ερθει στη μουρη, η το πιο πιθανος να σπασουμε καμια τζαμαρια, ή τις πορσελανες μας σε κανενα ντουλαπι, ή τα κρυσταλα μας, αν εχουμε απο ολα αυτα) την κοπαναμε λυπον μαζι με το χερι στο τσιμεντο, (οχι πλακακι, διοτι προβλεπω να αλαζετε μετα ολα τα πλακακια του σπιτιου) αν δεν ανοιξει με την μια, τοτε θα ραγισει, και με την δευτερη θα ανοιξει εντελως, αν οχι, τοτε ε!!! βαλτε και λιγο δυναμη... παραπανω, μην φοβαστε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔευτερος τροπος ειναι πανο σε σανίδα, η τσιμεντο, να την χτυπηστετε με ενα σφυρακι αν διαθετετε. ΑΥΤΑ.... περι καρυδος ανοιγμα... Και προσοχη στα μεταφρασμενα κειμενα.. δεν ξερεις ποτε τι θα προκυψει απο τα λεγομενα.
Α!!! ξεχασα.... μετα αφαιρειτε τον σκλειρο φλοιο, και με ενα εργαλειο απο αυτο που καθαριζουμε πατατες, αγκουρακια, κ.λ.π... βγαζετε και την λεπτη εσωτερικη φλουδιτσα. Τωρα ολοκληρωσα. Καλη επιτυχια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟταν το ξεκινησα να τα διαβασω το αρθρο,νομιζα πως κατι το κανω λαθος στο διαβασμα μου και δεν μπορω να μην το βγαλω νοημα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟποιος με καταλαβε,καταλαβε και το αρθρο!
Esira tin pou to mpalkoni katw!! anoi3e amesws!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ΚΑΡΥΔΑΒ ΕΧΕΙ 3 ΜΑΤΙΑ ΤΡΥΠΑΣ 1 ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΙΝΕΙΣ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΕΤΑ ΜΕ ΕΝΑ ΣΦΥΡΙ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΟ ΚΕΛΥΦΟΣ ΚΑΙ ΤΡΩΣ ΤΗ ΨΥΧΑ
ΑπάντησηΔιαγραφή