Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Κύπρος, 6 Μαρτίου 2013 (21ος αιώνας)


Η Ιερά Σύνοδος είχε πολύ σημαντικά θέματα να ασχοληθεί σήμερα. Ξέρει ότι θα κληθεί από τη Βουλή να εκθέσει τις απόψεις της αλλά καλού κακού θέλει να την ενημερώσει για να ξέρει και προφανώς να προσέχει. Πρώτα από όλα, το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης.

Η ένωση ανδρός και γυναικός στοχεύει στην πνευματική τελείωση των συζύγων, γι’ αυτό και η σχέση τους ανάγεται, με το μυστήριο του γάμου, στη σχέση Χριστού και Εκκλησίας.
Πρέπει να είναι κάποιοι μυστικοί κωδικοί κάπου μεταξύ του χορού του Ησαΐα και της εκνευριστικής επανάληψης των ονομάτων του ανδρός και της γυναικός, αλήθεια ποιος είναι ο Χριστός και ποια η εκκλησία;


Και η Εκκλησία συμβουλεύει όσους έχουν ροπή, ή εθισμό, προς την ομοφυλοφιλία, να αγωνιστούν να απαλλαγούν από αυτή, όπως αγωνίζονται και για άλλα πάθη
Α. Ο. Ανώνυμοι Ομοφυλόφιλοι. Στόχος του προγράμματος, να βλέπει ο ομοφυλόφιλος τους κοιλιακούς του Μπέκαμ και να ψάχνει τα βυζιά της Μπελούτσι.


Έχουμε τη γνώμη ότι οι νόμοι πρέπει να έχουν ως στόχο όχι απλώς τη ρύθμιση κοινωνικών διαφορών, ούτε και την ικανοποίηση των επιθυμιών των ανθρώπων, αλλά, κυρίως, τη διαπαιδαγώγησή τους.
Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι μια απλή ικανοποίηση των ανθρώπων, κάτι όπως το χέσιμο για την εκκλησία φαντάζομαι. Όσο για τη διαπαιδαγώγησή τους, τα είπε καλύτερα ο George Orwell.


Ακόμα και σε λαούς που δεν έχουν πρόβλημα εθνικής επιβίωσης τέτοια νομοθετήματα αμβλύνουν τα ηθικά αισθητήρια των ανθρώπων, και συμβάλλουν στη διάλυση της κοινωνίας.
Όσοι θα υπογράφουν το σύμφωνο συμβίωσης, ειδικά αν είναι ομοφυλόφιλοι, θα φυλακίζονται με τη κατηγορία της εθνικής προδοσίας. Άντε γιατί πολύ ελευθερία σας δώσαμε.


Θα οδηγηθούμε σε διάλυση της οικογένειας, που αποτελεί το κύτταρο της κοινωνίας μας, και στη διαφθορά.
Οικογενειοκρατία και ρουσφέτι η παντιέρα της κοινωνίας μας. Πού θα μας οδηγήσει η διάλυση της; Στη διαφθορά;; Τι είναι αυτό;!


Η σοβαρή σύσκεψη με τα τρανταχτά επιχειρήματα συνεχίζεται με το νομοσχέδιο για τη καύση των νεκρών.

Το θέμα της καύσης των νεκρών, δεν είναι για την Εκκλησία, δογματικό. Η αναμενόμενη ανάσταση των νεκρών μπορεί να γίνει και από την τέφρα, αφού «οὐκ ἀδυνατήσει παρά τῷ Θεῷ πᾶν ρῆμα». Πολλοί, εξάλλου, κατά καιρούς, έγιναν τροφή άγριων θηρίων σε ξηρά και σε θάλασσα χωρίς τούτο να σημαίνει ότι δεν θα αναστηθούν κατά την Δευτέρα παρουσία του Χριστού.
Κάπως έπρεπε να καθησυχαστούν όσοι κατά καιρούς έγιναν τροφή άγριων θηρίων σε ξηρά και σε θάλασσα. Θα σε φτύσει ή χέσει το θηρίο και θα αναστηθείς.


Η Εκκλησία εθέσπισε εορτές «ανακομιδής λειψάνων» αγίων, τοποθετεί λείψανα μαρτύρων στην Αγία Τράπεζα κατά τα εγκαίνια ναών, θεωρεί τα λείψανα των αγίων «πολυτιμώτερα λίθων πολυτελών» και «πορθμεία της Θείας Χάριτος», μέσα δηλ. διά των οποίων μεταδίδεται η Θεία χάρις στους πιστούς.
Αν είναι πολυτιμώτερα λίθων πολυτελών γιατί δεν βάζει λείψανα στις κορόνες, ράσα, άμφια και ξέρω γω που αλλού πάνω του ένας ιερωμένος;


Είναι πίστη της Εκκλησίας ότι ο κάθε άνθρωπος αποτελεί ιδιαίτερη, ξεχωριστή προσωπικότητα απέναντι στον Θεό. Αυτή η ιδιαιτερότητα παρατηρείται και στα σωματικά χαρακτηριστικά του ανθρώπου, στο DNA του. Το DNA του κάθε ανθρώπου διατηρείται και στα Λείψανα, τα οστά, του ανθρώπου, ενώ αντιθέτως οι τέφρες, το αποτέλεσμα της καύσης των σωμάτων, είναι όλες ίδιες. Σεβόμενη και αυτό το χαρακτηριστικό, της ιδιαιτερότητας του κάθε Λειψάνου, η Εκκλησία δεν αποδέχεται την καύση των νεκρών.
Καλά καλέ μου, μπορούμε να φυλάξουμε μια τούφα για την κλωνοποίηση, πως κάνεις έτσι;!


Εξάλλου, πολλές φορές ένα κοιμητήριο είναι και τόπος περιπάτου για τους κατοίκους της περιοχής, λόγω της διατήρησης του από τους υπευθύνους σε καθαρή και ευπρεπή κατάσταση.
Τον σκύλο βόλτα μπορώ να τον πάω εκεί ή ισχύουν οι νόμοι που ισχύουν στα συμβατικά πάρκα, πεζόδρομους, παραλίες κλπ;


Όσοι δεν ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία και, επομένως, είναι ξένοι προς την παράδοσή μας, μπορούν να υιοθετήσουν την καύση τόσο για τους εαυτούς τους όσο και για τους οικείους τους. Η Εκκλησία δεν μπορεί να εμποδίσει ούτε τα μέλη της από αυτό το ενδεχόμενο. Συμβουλεύει, όμως, όλους όπως μείνουν πιστοί στην παράδοση της. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα μπορέσει να τελέσει γι' αυτούς την εξόδιο ακολουθία, γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν αντίθετο προς τα πιστεύω και την παράδοση της.
Εμείς και οι άλλοι… δεν είναι πολύ συγκινητικό το πώς μας φροντίζουν και μας συμβουλεύουν ενώ ας παν να γαμηθούν οι άλλοι;


Και τελειώνουμε με την απαλλαγή από τα θρησκευτικά. Που δεν ξέρω αν άλλαξαν από την εποχή που πήγαινα εγώ σχολείο, αλλά θυμάμαι πόσο εντύπωση μου έκαμνε ένας πίκρης θεός που συναγωνιζόταν με αντίπαλους θεούς ποιος από τους δύο θα βάλει φωτιά σε ένα θάμνο επιβραβεύοντας τον πιστό του και προσηλυτίζοντας τον αντίπαλο πιστό. Ξένε θεέ φάε τη σκόνη μας.

Σ’ ένα κόσμο όπου παρατηρείται υποχώρηση των πνευματικών, έναντι των υλικών αξιών, αδικούνται όσοι επιζητούν απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών.
Αδικούνται γιατί προφανώς στο μάθημα των θρησκευτικών υπάρχουν κρυμμένα μηνύματα πολιτικής οικονομίας, αν κρίνουμε από τις επιδόσεις του Αρχιεπισκόπου.


Διερωτώμαστε γιατί αυτή η στόχευση στο μάθημα των Θρησκευτικών και όχι σε άλλα μαθήματα. Πιστεύουμε ότι βασικός λόγος που ζητείται απαλλαγή από το μάθημα είναι η ευκολία των μαθητών.
Αν ήταν η ευκολία των μαθητών θα στοχεύονταν οι φυσικομαθηματικοχημείες.


Η επιδεικνυόμενη υπέρμετρη ευαισθησία προς τους αλλόθρησκους, κάποτε και σε μεμονωμένες περιπτώσεις, με την επίκληση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, νομίζουμε ότι αδικεί κατάφωρα τη συντριπτική πλειοψηφία των ελληνοκυπρίων μαθητών οι οποίοι βιώνουν την καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων τους από την τουρκική κατοχή.
Αυτά τα ανθρώπινα δικαιώματα τελικά είναι πολύ ενοχλητικά! Επίσης φταίει η τουρκική κατοχή για το ότι τα παιδιά κοιμούνται την ώρα των θρησκευτικών.


Η Ιερά Σύνοδος καλεί τον Υπουργό Παιδείας όπως κινηθεί στα πλαίσια των πιο πάνω παραμέτρων για επίλυση του αναφυέντος προβλήματος.
Κοσμικό κράτος… γιούουουουουχου… που είσαι;;


Σε italics τα κείμενα όπως τα πήρα από εδώ. Προσπάθησα να κάνω πλάκα. Χαίρομαι που δεν ζω στο Ιράν ή στο Αφγανιστάν.


36 σχόλια:

  1. Χριστός και Απόστολος Γλέτσος! Μεν είσαστεν βλάσφημοι! Θα μας κάψει ο πλάστης μου ο ελεήμον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κι Αποστόλης Τότσικας άμα λάχει :Ρ είδες τον μέσα που τους αντιπροσώπους του ναν ελεήμον; :Ρ

      Διαγραφή
  2. Εσιετε παντως τον καλυτερον μητροπολιτη.
    Τον Αθανάσιο!!
    Φοβερα φωτισμένη μορφη τζιο Θεος εννεν τυχαιο που τον επεψε στην πιο αμαρτωλη πολη
    Tο προβλημα εν οτι εχασε τον η υπολοιπη κυπρος που Αρχιεπισκοπο

    Andreas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αμαρτωλη πόλη;
      ΧΜ!

      ο φωτισμενος παντως συμφωνει απο οτι κατάλαβα με ολα οσα ειπε η ιερα σύνοδος (πολύ φως πράγματι!)

      Διαγραφή
  3. ακόμα ασχολούμαστε με το τι λαλούν οι παπάδες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έσιεις δίκαιο, εσκέφτουμουν αν άξιζαν οι παπάδες το ποστ... όμως, αν οι παπάδες επηρεάζουν τους πολιτικούς που επηρεάζουν τους νόμους που επηρεάζουν τους πολίτες, τότε ναι, δυστυχώς ασχολούμαστε!

      Διαγραφή
  4. Σωστό κυρίε την Ουφ σου και ευλογησον την κληρονομία σου!

    (κατα προτίμηση ευλογησον την Ουφ με λια χρησα τζαι κανένα οικοπεδούι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κατακρίβειαν με λίγα (κάμποσα) μωβ τζαι ένα διαμερισματούι :Ρ

      Διαγραφή
  5. Ο Jizas!
    No more comments needed.

    Υ.Γ 2013, φορ γκοτ'ς σέικ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο θεος να μας ελεησει πιον!!!εμας!!!οχι τουτους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εγώ πάλε νομίζω εν οι αρχιμασόνοι μπλεγμένοι!!! που τα αλήθκεια υπάρχουν πλάσματα λογικά σήμερα που ακόμα ακουν τις εκκλησιάς;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Friend καταλαβαίνω το χιουμοριστικό του ποστ and all, αλλά βρίσκω σε ισοπεδωτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω σε βρισκω επεικής !
      και αγαπητη Αχαπαρη δεν ειναι χιουμοριστικο αλλα τραγικο νομιζω που επιμενει η Εκλησσια να ανακατωνεται στα της Πολιτειας και τα ανεχομαστε
      που μιλα με γλωσσα Μεσαιωνα για συνανθρωπους μας (ροπη, διαστροφη κλπ)
      βεβαια να λεμε την αληθεια η Εκλησσια ας λεει οτι θελει (αλλα να ακουει και τον αντιλογο) . Το ανησυχητικο ειναι οτι οι πολιτικοι φοβουνται να κανουν το αυτονοητο. Να της πουν "τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ".

      Διαγραφή
  9. ma akoma en evarethikes ton eksapsalmo;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ενώ θεωρώ παρωχημένα πολλά από όσα είπε και λέει η Ιερά Σύνοδος, εξακολουθώ να μην αντιλαμβάνομαι γιατί τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια επιμένουν να θέλουν να τους αναγνωρίσει η Εκκλησία ως ζευγάρι. Αν μπορεί να γίνει από την Πολιτεία αυτό και να είναι επαρκώς κατοχυρωμένοι, γιατί σώνει και καλά να υπάρξει και δέσμευση μέσω της Εκκλησίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτη την απορια εχω τζι εγω!
      Γιατι να θελουν να παρτουν με... παπα τζαι με κουμπαρο?

      Διαγραφή
    2. μα δεν μίλησε κανένας για γάμο στην εκκλησία με παπά τζαι με κουμπάρο! το σύμφωνο συμβίωσης δεν έσιει καμιά σχέση με τους παπάδες! το ερώτημα είναι, γιατί οι παπάδες ανακατώνουνται μες το σύμφωνο συμβίωσης;;

      Διαγραφή
    3. Μα που ειδατε ΠΑΠΑ και Κουμπαρο?
      Κουμπαρους (μαρτυρες θα εχει)

      Νομιζω συμφωνουμε!: ΔΕΝ αφορα την εκλησσια το ΣΥΜΦΩΝΟ

      αλλα απο την αλλή αμα ενω ζουμε στο ετος 2013 καποιος μιλα για δαστροφη και ροπη που μπορει να θεραπευτει (με ηλεκτροσοκ άραγε;) δεν πρέπει να μεινει αναπαντητο αυτο.
      Η ομοφυλοφυλια δεν ειναι επιλογη καποιου, ετσι γεννιεται και καλα να το καταλαβουμε ολοι και αναλογως να συμπεριφερομαστε και να μιλουμε

      Διαγραφή
    4. Εδοκιμαστηκε τζαι το ηλεκτροσοκ στους ομοφυλοφιλους τζαι οι ενεσεις ως την δεκαετια του 70 τζαι εν εδουλεψαν! Το 73 αφαιρεσαν την ομοφυλοφιλια τζαι που τις ψυχικες νοσους! :P

      Διαγραφή
    5. Τα αποτελεσματα των μεθοδων βεβαια ηταν η καταθλιψη τζαι οι αυτοκτονιες!

      Διαγραφή
    6. @Ουφ! Ευχαριστούμεν που ασχολήθηκες με το θέμα, εκάλυψες μας πλήρως! :)

      @Brenda, εύλογη η απορία σου. Εξεκίνησα να απαντώ δαμαί αλλά επειδή τελικά είχα πολλά να πω, έκαμα νέα ανάρτηση: http://marmitekilla.blogspot.com/2013/03/blog-post.html

      Διαγραφή
  11. Αρεσκει μου που εκπλησσεστε ρε! Τι επεριμενετε δηλαδη;! Το προβλημα μας δεν ειναι ο δογματισμος της Εκκλησίας. Το πρόβλημα μας ειναι οι ασπονδυλοι πολιτικοι που τους φιλουν τα χερια και καμνουν οτι τους πουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τελικα Ουφφ σημερα δεν ημουν τοσο ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Well said ouf! Bravo gia ta points kapoia epiases ta pou to stoma mou (pou lalei o loos)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ναι τα άκουσα κι εγώ αλλά δεν άντεξα να τα διαβάσω κιόλας :/
    ελεος πλεον.
    όσο για τον λογο πυ δίνουν για την καύση νεκρών εμένα δε μου το βγάζεις απ'το νου ότι ο βασικός λόγος είναι καθαρά οικονομικός. αφού αν κάποιος διαλέξει την καύση νεκρών δε θα χρειαστεί να αγοράσει τάφο που πάει γύρω στα 2000 ευρώ ο οικογενειακός. άρα; μεγάλο bussiness mind ο δικός μας :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή