Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Ουσσούτε


Σήμερα πέτυχα στο mega tous έναν επικοινωνιολόγο αστέρι. Αυτός λοιπόν έκανε έκκληση προς τα social media να μη γράφουν αρνητικά σχόλια για να μην απογοητεύεται ο κόσμος. Πρότεινε να συσταθεί ένα υπουργείο προπαγάνδας το οποίο θα έλεγχε το τι βγαίνει προς τα έξω. Τόνισε πως δεν πρέπει να λέει ο καθένας ότι θέλει όπου θέλει και όποτε θέλει.

Έβγαλε το συγκλονιστικό συμπέρασμα ότι η Κύπρος δεν έχει, δεν θυμάμαι ποια λέξη χρησιμοποίησε, νομίζω εξωλέμβιο, για να φύγει από την περιοχή και να πάει αλλού. Και όμως, είπε, είμαστε τυχεροί εδώ που είμαστε, σε αυτό το τόσο πιασάρικο σταυροδρόμι (εντάξει, η λέξη πιασάρικο είναι δική μου, αυτός χρησιμοποίησε κάτι πιο ακαδημαϊκό).

Τούτο με το σταυροδρόμι το θυμάμαι από το δημοτικό. Είμαστε τόσο όμορφοι και τόσο έξυπνοι που βρεθήκαμε δαμέ που είμαστε που όλοι μας ζηλεύουν και θέλουν να μας γαμήσουν. Η ατάκα με την εξωλέμβιο όμως μου έδωσε ιδέα!

Αν όντως μπορούσαμε να σαλπάρουμε για αλλού; Θα μπορούσαμε να είμαστε η μεγαλύτερη χώρα της Ευρώπης και να αγναντεύουμε τον Ατλαντικό.



Θα μπορούσαμε να είμαστε απέναντι, μπροστά από τη Νέα Υόρκη να της κόβουμε τη θέα.


Θα μπορούσαμε να πάμε στην Αυστραλία, μακριά από όλους
και από όλα.


Ιαπωνία; Ίσως έκανε και κανένας χαρακίρι και ησυχάζαμε! 




23 σχόλια:

  1. "Το σταυροδρόμι τριών ηπείρων!"
    Δεν μας χέζουν....αν και όπως λέει η μάνα μου, οι καλύτερες πόλεις για να ζήσουμε, είναι αυτες στις οποίες δεν θα θέλαμε να ζήσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρεσεν μου που μας εμεγάλωσες τζαι σε μέγεθος! Ψηφιζω τζαμέ στην ΝΥ. Να το κάμουμε ΝΚ (Νεα Κύπρος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ε ναι, αλλιώς εν θα εφαινούμασταν πάλε ;-)
      Μανχάτταν φάε την σκόνη μας!!

      Διαγραφή
  3. Γεωπολιτική.
    Εγώ λέω ότι είναι και τα αέρια, και τα πετρέλαια, και όλα που είναι στο παιχνίδι. Οι βάσεις, η τοποθεσία, οι σταθμοί που μπορούν να έχουν εδώ.
    Ο έλεγχος της γύρω γύρω περιοχής για να κυριαρχήσουν και εντός.
    Θεωρούν ότι ο λαός τους έχει δυναμική και άρα τα σύνορά τους πρέπει να επεκταθούν για να χωρέσουν τούτον τον δυναμισμό ούλλο.
    Όπως έγιναν οι προηγούμενοι πόλεμοι, έτσι και τούτος.

    Εν ευχή που είμαστε εδώ που είμαστε, αλλά δεν ξέρουμε να "πουλήσουμε" τους εαυτούς μας παίζοντας το παιχνίδι σωστά, αλλά εν τζαι κατάρα, έχουμε τόσα κακά λόγω τούτου... Κάποτε έννα μάθουμε. (αλλά πρώτα έχουμε ακόμα να πάθουμε...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου. πολλά. ειδικά με τη τελευταία παράγραφο.

      Διαγραφή
    2. τζι εγώ συμφωνώ μαζί σου... "δεν ξέρουμε να "πουλήσουμε" τους εαυτούς μας παίζοντας το παιχνίδι σωστά"

      Διαγραφή
    3. k go simfono extos p ena simeio-pote den tha mathume
      en favlos kiklos
      ospou na mathi i mia genia ginounte mavra k geriman, kai i alli, i epomeni genia, p megalonei na analavei tin evimeria en jeri, en emathe k jana mpam k kato

      Διαγραφή
    4. εν έχουμε μέτρο. τζείνοι που στερούνται φοούνται να μεν στερήσουν στα δικά τους παιδιά. μακάρι να αξιωθώ τζαι εν θα γίνω έτσι, γιατί θεωρώ το πολλά βάναυσο να μεν μαθαίνεις του παιδιού σου πώς να ζει...άνευ.

      Διαγραφή
  4. είχε έρθει να μας κάνει μαθήματα για την συμπεριφορά μας απέναντι στους πελάτες,από όσα μας έιχε πεί το μόνο που κράτησα ήταν ότι όταν μπαίνει πελάτης στο κάταστημα θα βλέπουμε πάνω από το κεφάλι του ευρώ,και αν φύγει χωρίς να αγοράσει κάτι θα βλέπουμε τα ευρώ πάνω στην πλάτη του να φεύγουν:-)..΄

    μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έκαμες με και εχαμογέλασα! Ξέρεις πόσες φορές εσκέφτηκα μακάρι να μπορούσαμε να την ταράξουμε την νήσο μας και να την πάρουμε κάπου που να μεν κόφτει κανένα;; Εν γίνεται να την δέσουμε με αλυσίδες και να μας τραβήσει ένα τεράστιο πλοίο να μας ξεκολλήσει που δαμέ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όμως θα πρέπει να περιοριστούμε στη Μεσόγειο πάλε, εννά κολλήσουμε στο Γιβραλτάρ :Ρ

      Διαγραφή
  6. μα ποιος εν τουτος ο φωστηρας??????????????oi oi oi εν το δεχουμαι τουτον!!!να ανακοινωθει παρακαλω το ονομα του γιατι θελω αμεσα να τον ευχαριστησω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επικοινωνιολόγος που ζήτησε να γίνει "υπουργείο προπαγάνδας"; Ρεσπεκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. xa xa xa!!!na sai kala! mesa se touta oulla ekames me jai egelasa re Ouf!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα έλεγα και εγώ πριν δυο χρόνια...

    http://antidoto1980.blogspot.com/2011/02/blog-post_9599.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :-))))) great minds think alike :PP

      ψηφίζω σκανδιναβία. τζαι κέντρο ευρώπης. τζαι αιγαίο. άτε, τζαι Αγγλία!! :-))

      Διαγραφή
  10. Υποθέτω το γνωρίζετε ότι στην Κύπρο αυτές τις μέρες δώθηκε εντολή από την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης να μην προβάλονται οι διάφορες διαμαρτυρίες εναντίον της Τρόικας. Είτε κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με το αίτημα του δημοψηφίσματος για το μνημόνιο, πιστεύω ότι είναι το δημοκρατικό του δικαίωμα να γνωρίζει ότι γίνεται εκστρατεία συλλογής υπογραφών ακριβώς γι' αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή