Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Ο άλλος κόσμος

Στο κέντρο της Λεμεσού, Σάββατο βράδυ μπορείς να δεις το πιο απίθανο πλήθος. Ζευγάρια τριαντάρηδων με μικρά παιδιά που κατέβηκαν από τα χωριά για τον γάμο του ξαδέλφου της κουνιάδας του κουμπάρου και είπαν να κάνουν και μια βόλτα στη πόλη και κοιτάζουν αφ’ υψηλού τις παρέες που τζιεγκενέφκουν μες τα ποτά, ζευγάρια μεσήλικων τρία τέσσερα μαζί που κατέβηκαν από τα χωριά για τον γάμο του γιου του ξαδέλφου της κουνιάδας του κουμπάρου και είπαν να κάνουν και μια βόλτα στη πόλη σκεφτόμενοι τη τελευταία φορά που επεράσαν που δαμέ, ζευγάρια ηλικιωμένων δύο τρία μαζί που κατέβηκαν από τα χωριά για τον γάμο του εγγονού του ξαδέλφου της κουνιάδας του κουμπάρου και είπαν να κάνουν και μια βόλτα στη πόλη προσπαθώντας να θυμηθούν πότε ήταν η τελευταία φορά που επεράσαν που δαμέ, παρέες από κορίτσια όλων των ηλικιών με ίδια ρούχα, ίδια παπούτσια, ίδια χτενίσματα, ίδιο στυλ και ίδιο προσπαθώ-να-ισορροπήσω-στα-παπούτσια-τέρατα περπάτημα που ψάχνουν το τελευταίο μοδάτο μπαρ-σκυλάδικο, παρέες από αγόρια όλων των ηλικιών με ίδια ρούχα, ίδια παπούτσια, ίδια χτενίσματα, ίδιο στυλ και ίδιο γαμώ-τζαι-δέρνω-γι’αυτό-περπατώ-με-τα-σιέρκα-αννοιμένα-εν-που-τους-μυς-μύες-γοτέβερ περπάτημα που ψάχνουν το τελευταίο μοδάτο μπαρ-σκυλάδικο, ζευγάρια που προκύπτουν από το ζευγάρωμα των δύο πιο πάνω παρεών -πάντα μου φαινόταν εξωτικό και περίεργο το πόσο εύκολα ξεχωρίζουν και ζευγαρώνουν όλοι αυτοί, ας πούμε αν δεν ήταν η Ευτέρπη τζαι ήταν η Ευλαμπία ήταν να τες εξεχώριζεν ο Πάμπος; τζαι αν το ίδιο της κάμνει της Ευτέρπης αν εν ο Πάμπος ή ο Πανίκος που της εκόλλησε, η συντροφικότητα και ο έρωτας μεταξύ τους πότε ακριβώς προκύπτουν; προκύπτουν; αφού μόλις εμφανιστεί ο Αντρίκκος που έσιει πιο πολλά μαλλιά εννά αφήσει η Ευτέρπη τον Πάμπο τζαι μόλις του γυαλίσει του Πανίκου η Σωτηρούλλα που έσιει πιο μεγάλα βυζιά εννά αφήκει την Ευλαμπία τζαι εννά δημιουργηθούν άλλα ζευγάρια που θα κατεβαίνουν τα σαββατόβραδα από το χωριό για το γάμο του ξαδέλφου της κουνιάδας του κουμπάρου του πρώτου τους γάμου. 


8 σχόλια:

  1. Εν κάτι τέθκοια που βλέπω κάποτε και νιώθω εξωγήινος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε οϊ! Υπερβάλλεις!
    Η Ευτερπη εν θ' αφησει τον Παμπο επειδη ο Αντρικκος εσχει πιο πολλα μαλλια!
    Σαν πολλα την υποτιμας...
    Θα τον αφησει μονον εαν ο Αντρικκος εσχει πιο πολλα λεφτα, ειδικα αν ειναι και... προικισμενος(αν τζαι τουτον θεωρειται επιπλεον προσον) :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Etsi gia na maste ksekatharoi den ksero kamia Eyterpi oute Evlampia oute Sotiroulla. Amesos na peite ton kako sas to logo, alites.

    En tha ksekinisei kai kanenas Pambos na bloggarei re?? Tha kamoume metopo enantion olon oson xrisimopoiun ta onomata mas gia na perigrapsoun tis glitses tou kipriakou antrikou plithismou.

    ALITESSSS

    Eyxaristo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έσιεις απόλυτο δίκαιο!! όμως εγώ τους γράφω για να τιμήσω τους αγαπημένους μου τραγουδοποιούς, Πάμπο τζαι Πανίκο του Κατσιμίχα :ΡΡ

      Διαγραφή
  4. Έτσι για το καλοκαιράκι μπορεί ναν ότι πρέπει αυτή η χαλαρότητα του ζευγαρώματος της Ευτέρπης και του Πάμπου, που μάλλον κατά την εξόρμηση τους από το χωριό εκτυπήσαν και ένα καζαντί! Εκέρτισε ο Πάμπος ένα πράσινο παπαγαλάκι κι έκαμε το δώρο της Ευτέρπης, να το χει να τον θυμάται και να κλαίει δίπλα που τον ζόλο του μετά που θα την παραιτήσει για την Ευλαμπία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή