Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

movie post

Αυτή η βδομάδα κύλησε με πολλές ταινίες, καμία τόσο καλή που να με απορροφήσει εντελώς αλλά όλες αρκετά καλές για να μην εκνευριστώ –πολύ. Κάποιες δεν μου άρεσαν, κάποιες ήταν καλές και όλες μα όλες έχουν spoiler οπότε προχωρήστε με δική σας ευθύνη.

Παρασκευή
Death at a funeral
Ούτε να πεθάνει κανείς με την ησυχία του δεν μπορεί. Μαζεύεται όλο το σόι να τον κλάψουν, από το γραφείο κηδειών φέρνουν λάθος πτώμα, ο αρραβωνιαστικός της ξαδέλφης στην πρώτη του εμφάνιση στο σόι πήρε καταλάθος LSD ανακατωμένο με κάτι άλλο και την έβγαλε τίτσιρος στη ταράτσα, ο προπάππος της οικογένειας πρέπει να πάει κατεπειγόντως στη τουαλέτα, ο εγωκεντρικός αδελφός αρνείται να πληρώσει το μερίδιο του από τα έξοδα, ο σπασίκλας αδελφός πρέπει να τους βάλει όλους σε τάξη και ο εραστής του μακαρίτη βρίσκετε λιπόθυμος μέσα στο φέρετρο σε μια στάση μάλλον όχι και τόσο ασυνήθιστη για τους δυο τους. Νομίζω θα το ξαναδώ.


Fish Tank
Μια τσαμπουκαλεμένη δεκαπεντάχρονη δεν μπορεί να αντισταθεί στα παντελόνια του Michael Fassbender και μια με πρόφαση τον χορό στον οποίο υποτίθεται πως έχει ταλέντο και μια με πρόφαση το father figure που της λείπει μιας και ο λεγάμενος είναι ο εραστής της μάνας της, κάνει ένα τόσο άβολο και άθλιο σεξ μαζί του που αυτός το επόμενο πρωί μαζεύει τα μπογαλάκια του και φεύγει και αυτή τον ψάχνει στο χωριό του για να ανακαλύψει ότι ο τύπος είναι παντρεμένος και του αρέσει γενικά να τσιλημπουρδίζει. Δεν ξέρω πως μου ήρθε αυτή η τελευταία λέξη αλλά θα ακουστώ πολύ ψώνιο αν σας πω ότι είχα υποψιαστεί την ανατροπή αφού ο τύπος ήταν πολύ καλός για να είναι αληθινός;


Σάββατο
Greenberg
Ο πρωταγωνιστής είναι ένας αγοραφοβικός καταθλιπτικός μηδενιστής ο οποίος δεν θέλει να κάνει τίποτα for a while και στέλνει σαρκαστικά γράμματα σε όσες εταιρείες δεν τον εξυπηρετούν σωστά –τον συμπάθησα. Η ταινία όμως δεν είναι τίποτε άλλο από ένα boy meets girl love story μόνο που η όποια πρωτοτυπία αυτή τη φορά είναι ότι η προξενήτρα είναι ένας σκύλος και το ότι η τύπισσα τον ανέχεται όσες μαλακίες και αν κάνει. Και αυτήν την συμπάθησα. Ελπίζω να μην τους ξαναδώ μπροστά μου!


Κυριακή
Crazy Stupid Love
Σαραντάρης που είναι παντρεμένος από τα δεκαεφτά του αν είναι δυνατόν, κάνει παρέα με νεαρό σεξουλιάρη ο οποίος του μαθαίνει τα κόλπα αλλά αυτός είναι ακόμα κολλημένος στη γυναίκα του που είναι παντρεμένοι από τα δεκαεφτά τους αν είναι δυνατόν και η οποία τον απάτησε με τον Kevin Bacon η φάτσα του οποίου άρχισε να παίρνει περίεργα σχήματα από τα λίφτινγκ ενώ και ο γιος του είναι ερωτευμένος με τη νταντά του που είναι ερωτευμένη με τον πατέρα του ενώ και ο σεξουλιάρης ερωτεύεται αληθινά και πιστά και λοιπά και λοιπά μόλις μια γκόμενα τον βλέπει όπως έβλεπε αυτός τις γυναίκες, σαν ένα κομμάτι κρέας δηλαδή, και ω σύμπτωση, η άσχετη που μας έδειχνε τόση ώρα είναι η κόρη του ζευγαριού που παντρεύτηκε από τα δεκαεφτά του αν είναι δυνατόν και τελικά έχουμε ένα speech στο τέλος από αυτούς τους εμετικούς που σε τρία δευτερόλεπτα λύνουν όλα τα προβλήματα και όλοι ζουν happily ever after στο φεγγαρόφωτο.


Δευτέρα
Moonrise Kingdom
I love Wes Anderson. I love him. Η πρώτη ταινία του που είδα ήταν το Rushmore. Μετά το Royal Tenenbaums, μετά το Life Aquatic with Steve Zissou, μετά το Darjeeling Limited και το Hotel Chevalier και τώρα το Moonrise Kingdom το οποίο κινείται στο ίδιο παλαβό μοτίβο με τα υπόλοιπα. Πρόσκοπος το σκάει από τον επιτηρητή του που είναι ένας σπασίκλας Edward Norton για να κλεφτεί με την καλή του η οποία έχει για γονείς την μούσα του σκηνοθέτη, Bill Murray και την Frances McDormand. Κατασκηνώνουν σε ρομαντική ακροθαλασσιά μέχρι που τους ανακαλύπτουν και ξεκινά το κυνηγητό. Ξεκινήστε με το Rushmore και τα ξαναλέμε.


Τρίτη
Killing Bono
Δύο αδέλφια, συμμαθητές του Bono, στήνουν ένα συγκρότημα την ίδια εποχή με εκείνον και προσπαθούν, με τις δικές τους δυνάμεις να γίνουν το ίδιο καλοί. Το ίδιο διάσημοι. Το ίδιο καλοί. Το ίδιο διάσημοι. Το ίδιο καλοί. Το ίδιο διάσημοι. Δεν έχει σημασία. Ο ένας είναι άβουλος και ο άλλος εγωκεντρικός με τάσεις μεγαλομανίας, ο τέλειος συνδυασμός για το χάος που ακολουθεί με τη μια γκαντεμιά να ακολουθεί την άλλη αφού η πρώτη τους ευκαιρία για συναυλία είναι την ίδια μέρα με την επίσκεψη του πάπα την οποία δεν θέλει να χάσει ούτε ο ντράμερ τους και η δεύτερη τη μέρα που ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθεί μια άσημη συναυλία. Στο τέλος αν δεν το μαντέψατε, κανένας δεν σκοτώνει τον Bono παρόλο που ίσως θα έπρεπε με αυτό το styling.


Τετάρτη
(500) days of Summer
Ο Τομ ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα την Σάμερ και η Σάμερ γοητευμένη από το ενδιαφέρον του, του έκανε τη χάρη να μην είναι ζευγάρι μέχρι που τον βαρέθηκε. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται, αφού βλέπω τα πράγματα από τη πλευρά της Σάμερ, να τη παθαίνω πάντα όπως ο Τομ. Νομίζω φταίει που δεν είμαι κουκλάρα σε χολιγουντιανή ταινία. Και επειδή αυτή είναι χολιγουντιανή ταινία, στο τέλος ο Τομ γνωρίζει την Ώτομν και μετά φαντάζομαι γνωρίζει την Γουίντερ και μετά την Σπρινγκ και μετά μιαν άλλη Σάμερ ή την ίδια που στο μεταξύ θα χώρισε και ελπίζω να μη το δούμε σε σίκουελ.


16 σχόλια:

  1. Death at a funeral! The original English version, by far one of my favorites.

    Την είδα και την ξαναειδα και την ξαναειδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Ουφ,

    H Αγγλική πολλά διασκεδαστική !

    Ο Peter Dinklage παίζει και στις 2 τον ίδιο ρόλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είδα αυτά της Κυριακής Δευτέρας και Τετάρτης. Φοβερό το Moonrise Kingdom. Πολύ μ' αρέσουν αυτά σου τα ποστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Που ψηφίζουμε για το "Death at a funeral"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χμμμ αφήνοντας έξω όσες είδα ήδη, νομίζω θα επιλέξω να περάσω το βράδυ μου της Παρασκευής με το Moonrise Kingdom! Παίζει στο μυαλό μου εδώ και λίγο καιρό έτσι κι αλλιώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το είδες τελικά; πως σου φάνηκε; :-)

      Διαγραφή
    2. εμμ κινείται λίγο αργά η πλοκή για τα δικά μου γούστα, κατά φάσεις σκέφτηκα ότι ίσως να μπορούσα να κάνω κ άλλες δουλειές παράλληλα:P Έπρεπε να ξεκινήσω με το Rushmore!

      Διαγραφή
  6. Αγαπώ wes Anderson, δε μου άρεσε καθόλου όμως το Life Aquatic. Λες να του δώσω μια δεύτερη ευκαιρία;
    Crazy Stupid Love άντεξα να δω 15 εμετικά λεπτά και το άλλαξα. Πλέον δε θυσιάζω τον πολύτιμό μου χρόνο για χαζές ταινιούλες.
    Ευχαριστώ για τις άλλες εισηγήσεις, και δη death at a funeral. Αν σου αρέσουν οι βρετανικές ταινίες, δες το The damned United.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. νταξει εγω εννα μαι ο χαλιας τζιε εννα πω οτι το crazy stupid love εκαμεν με τζιε γελασα παρα πολλα. πολλα κλασσικη συνταγη αλλα εν ξερω, εφκαλεν μου πολλυ γελιο. ισως τζιε η αδυναμια μου για την εμμα στοουν
    το 500 ντεις οφ σαμμερ εφκαλεν μου μια γλυκια μελαγχολια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή