Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

The Talented Mr. Hoffman

Πρώτα ήταν το Scent of a Woman όπου έπαιζε ένα καλομαθημένο πλουσιόπαιδο που μπλέκει σε φασαρίες τον καλό συμφοιτητή του, κάμνοντας σε να θέλεις να τον χαστουκίσεις μέσα από την οθόνη τζαι καθησυχάζοντας σε στο μέλλον πως ακόμα τζαι αν δεν είσαι ομορφονιός σε ένα επάγγελμα όπου κυριαρχούν οι ομορφονιοί, άμα έσιεις ταλέντο ξεχωρίζεις.  

Στο Boogie Nights ερωτεύεται τζαι τρώει χυλόπιτα από τον Mark Wahlberg σε μια πολύ άβολη σκηνή εφιάλτη για κάθε ερωτευμένο, στο The Big Lebowski είναι ο σχολαστικός σπασίκλας μπάτλερ του πλούσιου Big Lebowski, στο Happiness είναι ο μοναχικός τύπος που προσπαθεί να προσεγγίσει μια γυναίκα αλλά δεν είναι καμιάς ο τύπος, στο Magnolia είναι ο νοσοκόμος που παίρνει τη κατάσταση στα χέρια του, στο The Talented Mr. Ripley είναι ο υποψιασμένος φίλος του Jude Law που παραλίγο να ξεσκεπάσει τον ταλαντούχο κύριο Ρίπλει και στο Almost Famous είναι ο αρχισυντάκτης father figure για τον πρωταγωνιστή.

Στο 25th Hour είναι ένας καθηγητής ερωτευμένος με τη μαθήτρια του που προσπαθεί πολύ σκληρά για να μην το καταλάβει αυτή ενώ στο Capote είναι ο Truman Capote την εποχή που γράφει το In Cold Blood. Στο Before the Devil Knows You're Dead ληστεύει μαζί με τον αδελφό του το κοσμηματοπωλείο των γονιών τους και στο Synecdoche, New York είναι ο σκηνοθέτης που χάνεται ελαφρώς μέσα στο έργο του.

Το The Ides of March είναι η τελευταία του ταινία που είδα. 


5 σχόλια: