Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Μπίτσιες γκόνα μπιτς

Θέλω τη γνώμη σας αγαπημένοι συνμπλόγκερς όσοι μείνατε για το το πώς να αντιδράσω για κάτι που συμβαίνει στη δουλειά. 

Έχω ένα συνάδελφο, ας τον πούμε Σήφη, που με κατηγορά σε μιαν άλλη συνάδελφο ας τη πούμε Ππινού δυνατά μπρστά σε ούλλους στον όροφο του. Η Ππινού εν καινούργια τζαι ελάχιστα με ξέρει. Ο Σήφης ήταν στο γραφείο μου για τρία χρόνια πριν αλλάξει τμήμα τζαι όροφο. Εν 26 χρονών τζαι εν σε τούτη τη δουλειά πάνω που τέσσερα χρόνια, εν η πρώτη του μετά τες σπουδές τζαι ξέρω που κουτσομπολιά ότι γυρεύκει άλλη δουλειά τουλάχιστον τα τελευταία θκυο χρόνια, χωρίς επιτυχία. Τούτο φαντάζομαι έκαμεν τον νάκκο πίκρη που γυρεύκεται για δράματα για να περνά καλλύττερα τες ώρες του στη δουλειά. Τούτη εν η ψυχολογική ανάλυση που του έκαμα με τα μηδέν χρόνια εμπειρίας μου στη ψυχανάλυση. 

Το τμήμα μου παρέχει υπηρεσίες στο τμήμα του, οπότε αναγκαστικά δουλεύκω ας πούμε για τζείνον σε κάποιες περιπτώσεις. Εγώ του Σήφη από ότι ξέρω, εν του έκαμα ποττέ μου τίποτε τζαι καμιά φορά απορώ για πιο λόγο πολλές φορές δημιουργεί προβλήματα τζιαμέ που εν υπάρχουν άμα συνεργαζόμαστε. 

Ένα πρόσφατο παράδειγμα εν τότε που ένας συνάδελφος ας τον πούμε Κόκο που εν στην ομάδα μου, εχρησιμοποίησε κάποια λάθος στοιχεία σε μια παρουσίαση. Η εταιρεία που δουλεύκουμε εν έσιει τζαι τη καλλύττερη φήμη για τη συνεργασία ανάμεσα στα τμήματα, τζαι ο πουπάνω μας εν ηλίθιος, οπότε εγώ τζαι ο συνάδελφος εδουλεύκαμε πάνω σε πράματα της ίδιας παρουσίασης, τζείνος που την ειδικότητα του τζι εγώ που τη δική μου, χωρίς να το ξέρουμε για να ανταλλάξουμε στοιχεία. Εγώ, επειδή ξέρω πόσο μαλάκας εν ο Σήφης, εζήτησα του γραπτώς τζαι επιβεβαίωσε μου γραπτώς ότι τα στοιχεία που είχα ήταν τα σωστά. Επαράδωσα τη δουλειά, ήταν μια χαρά ετέλειωσε, τζαι πιάνω μέηλ δύο μέρες μετά που τον Σήφη προς τον Κόκο να του λαλεί ότι εν ήταν σίγουρος ποια που τα στοιχεία ήταν τα σωστά τζαι να με ρωτά εμένα να του πω. 

Ενευρίασα, παραπάνω για την πιθανότητα να τα αλλάξαν τα στοιχεία, να μεν μου είπαν τίποτε τζαι να έπρεπε να ξανακάμω ούλλη τη δουλειά που την αρκή με τα θκυο πόθκια σε ένα παπούτσι, αλλά τζαι για το ότι ο Σήφης εν ετόλμαν να πει του Κόκου ότι πρέπει να τα ξανακάμει τζαι εφόρτωσεν τα πάνω μου. Έτσι επροώθησα το μέηλ με την επιβεβαίωση του, λέγοντας ότι ακολούθησα τζείνο τζαι πως αν αλλάξαν τα στοιχεία, χάππι να το ξανακάμω αν είχαμε χρόνο. 

Ο Σήφης έθαφκε με τζαι που πριν αλλά μετά που τούτο επέρασε σε άλλα επίπεδα, τζαι η φίλη συνάδελφος που εν στο τμήμα του, λαλεί μου το κάθε φορά που αναφέρετε το όνομα μου στον όροφο τους παρόλο που της λέω κάθε φορά να μεν μου το λέει τζαι να μεν μου ξαναπεί. Το ότι ο τύπος εν είναι καθόλου επαγγελματίας, το ότι αναφέρεται με άσιημα λόγια όι μόνο σε μένα εν η αλήθκεια αλλά σε πολλή κόσμο, το ότι ο διευθυντής τους εν του λαλεί να φκάλει τον σκασμό όταν το κάμνει τούτο, εν δικό του πρόβλημα, όι δικό μου.  

Σε ένα ιδανικό εργασιακό περιβάλλον τούτη η συμπεριφορά θα ήταν ανεπίτρεπτη, αλλά η εταρεία που δουλεύκω έσιει τρεία αστερούθκια στο γκλάσντορ τζαι τα ρίβιους εν ό,τι πρέπει για να σπάζουμε πλάκα με τες φίλες, ώσπου να θυμηθούμε πού δουλεύκουμε βέβαια. 

Πάντα άμαν έρκουμαι αντιμέτωπη με περίεργες καταστάσεις, η αντίδραση μου είναι ή να φεύκω να εξαφανίζομαι ή να περιορίζω την επαφή με έτσι άτομα στο ελάχιστο. Νοιώθω πολλά μεγάλη (τούτη η φράση θα αυτοκαταστραφεί μόλις την διαβάσετε) για να προσπαθώ να καταλάβω, να ερμηνεύσω τζαι να προσπαθήσω (άσκοπα) να αλλάξω τη μαλακία που κουβαλά ο καθένας. 

Το μεσημέρι που έγινε η κουβέντα εκατέληξα σε τρεις επιλογές. Πρώτη, πιάνω τον συνάδελφο τζαι κάμνω μιαν ξεκάθαρη κουβέντα μαζί του. Δεύτερη, μιλώ στον μάνατζερ μου για να δούμε τι θα κάμουμε. Τρίτη, άστον να φακκά, εν τούτο που εν να κάμω τελικά. 

Εσείς τι θα εκάμνατε στη θέση μου; 



7 σχόλια:

  1. Καλημέρα. Εν μου λείπουν καθόλου οι "συνεδελφικές κόντρες". Εγώ θα έκαμνα την πρώτην επιλογήν. Ακόμα τζιαι να πλακωθείς, τουλάχιστον ξεκαθαρίζει τα πράματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό μεσημέρι!
    Αυτό που κατάλαβα είναι ότι οι αμπάλατοι τζιαι οι σιεροκουτάλες εν ισιώνουν.
    Αν ο μάνατζερ σου εν άτομο που επικοινωνεί, μπορείς να του το αναφέρεις για να είσαι καλυμμένη την επόμενη φορά που θα κάνει κάτι.
    Συμφωνώ στο να ξαναπείς της συναδέλφου του να μεν σου μεταφέρει τις κακίες του. Και φυσικά, αν ήμουν στη θέση σου ( όχι ότι η δική μου εν καλύτερη μουαχαχα ) πέρα από κάποιες μπιχτές που θα του έριχνα, θα φρόντιζα κάποια στιγμή που θα με χρειαστεί να τον παιδέψω περισσότερο.

    Σατανάιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγώ εν αφήνω πράμα να πέσει χαμέ η αλήθκεια.
    θα πήγαινα αυτοπροσώπος να του πω-με καλό τρόπο-τι πρόβλημα υπάρχει μεταξύ μας; επδ ακούω διάφορα και δε θέλω να δημιουργούνται παρεξηγήσεις. αν αυτός είναι πιο ψηλά που σένα να είναι κ ο μάνατζερ σου εκεί. αν εσύ είσαι πιο πάνω ενημέρωσε προκαταβολικά τον μανατζερ του. σε κάθε περίπτωση 1. εσύ δείχνεις καλό προσωπο 2. κόφκεται η μουτσούνα του και καταλάβει οτι εν είναι σωστός επαγγελματίας. 3. αγχώνουνται όλοι οι άλλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενημερωνεις τον μανατζερ σου οτι παεις να κοψεις θκυο κουβεντες με τον Σήφη, επειδη εκαμε το και το. Τζιαμέ εν να καταλαβεις αν θα εσιεις τζαι υποστηριξη του μανατζερ σου ή αν θα το πάρεις ούλλο πάνω σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντέχεις να τον αφήσεις να φακκά? Εγώ θα εμίλουν στο manager μου. Αν μιλήσεις στο Σήφη μπορεί να γινούν χειρότερα τα πράματα, εν τζαι αλλάσσει το πλάσμα έτσι εύκολα, ειδικά αν έσιει ράshες. Τζαι μπορεί να σου φτύσει μες τον καφέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. θενκς για τες απαντήσεις, ο μάνατζερ μου εν ένας τύπος που είσιε πρόβλημα με κάποιον μες την ομάδα που ήταν πουκάτω του, εγώ έκαμνα συνέχεια παράπονα για τζείνο το άτομο, ο Κόκος το ίδιο τζαι ο μάνατζερ εν έκαμνε τίποτε, μόνο εχάρηκε πολλά όταν τζείνο το άτομο έδωκε παραίτηση τζαι τωρά συμπεριφέρεται σαν να τζαι η παραίτηση του άλλου εδημιουργήθηκε με ένα μαγικό τρόπο που τζείνον!

    τελικά έπαιξα πελλό επειδή η Ππινού επαραιτήθηκε, ο Σήφης έμεινε μόνος του να κάμνει ούλλη τη δουλειά τζαι εν έσιει ώρα για τατσιλλίκκια, έσιει με ανάγκη τζαι εν καλός μαζί μου, τζαι είμαι καλή μαζί του για να μεν χάσω το ζεν μου οοοοοοομμμμμμμμμμμ


    *εν έχω να κάμω τίποτε με τούτους που εφύαν, εν τους επαραίτησα εγώ :-))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μα να σταθούμε λίγο και στο ότι ο Σήφης εν 26 χρονών ρόκολος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή