Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Πολλά αθκιασερό πόστ!

Η πρώτη ταινία που θυμάμαι να είδα μόνη μου με παρέα στο σινεμά ήταν το Robin Hood, Prince of Thieves το 1991 λόγω του τραγουδιού του Bryan Adams που ήταν μεγάλο σουξέ εκείνη την εποχή! Τώρα που ξαναβλέπω το video η ταινία πρέπει να ήταν ψιλομαλακία… σταθερές αξίες όμως ο Morgan Freeman και ο Severus Snape!

Όταν βρέθηκα στην Αθήνα, με όλα εκείνα τα σινεμά μου φάνηκε σαν παράδεισος! Ήταν ένα δυο χρόνια πριν ανοίξει το πρώτο village και τα σινεμά της γειτονιάς μόλις άρχιζαν να μαζεύουν ξανά κόσμο. Συνήθως όμως ήμασταν 6-7 άτομα σκόρπια ή σε παρέες, ιδιωτική προβολή μόνο για εμάς, τι πιο καλά; Είδα αρκετό σινεμά εκείνη την εποχή, αμερικάνικες χαζοταινίες οι περισσότερες! Ευτυχώς που στο μεταξύ ανακαλύφθηκε το dvd για να βλέπουμε οτιδήποτε οποτεδήποτε έτσι τώρα βλέπω περισσότερες αμερικάνικες χαζοταινίες!

Ακολουθεί λίστα με τις αγαπημένες μου ταινίες της δεκαετίας του ενενήντα. Βρήκα κάμποσες που ήθελα να βάλω σε κάθε χρονιά αλλά βαριόμουν να κάτσω να δω όλα τα trailer… η ειλικρίνεια μου θα με φάει! Και μια και με έπιασαν τα εξομολογητικά μου κάπου στις αρχές τις δεκαετίας τα έκαμα μπάχαλο αλλά βαριέμαι να το ψάξω, μια χαρά κατάληξα σε αυτές τις ταινίες! Κατά τα’ άλλα είμαι τόσο αθκιασερή που χτες καθάρισα το σπίτι! Σκέφτομαι μάλιστα να το βάψω λαχανί… αλλά βαριέμαι!


1990
Μια ταινία γεμάτη αθωότητα, για το πόσο εύκολα δέχονται οι άλλοι το διαφορετικό… αρκεί να μην είναι πολύ διαφορετικό.

1991
Ε, καλά! Ε, καλά! Ε, καλά!!! Ψιλομαλακία επίσης, όπως ακριβώς και η Σταχτοπούτα. Τον ξεγέλασε τον πρίγκιπα με δυο φουστάνια και μετά ξανάγινε βάτραχος! Εχμ, όχι… εεεεεε…. τέλος πάντων! Είναι ωραία ταινία για εκείνες τις μέρες του μήνα.

1992
The Fisher King
Αναζητώντας το Άγιο Δισκοπότηρο στη Νέα Υόρκη δύο εντελώς αντίθετοι τύποι βρίσκουν ο ένας τον άλλο. Και εκεί που εμφανίζετε ο έρωτας ο ήρωας μας μαγεύει ένα ολόκληρο σταθμό τρένου!

1993
Ο Bill Murray ζει την ίδια μέρα ξανά και ξανά και ξανά και ξανά για περίπου δέκα χρόνια χωρίς να μεγαλώνει, χωρίς να παχαίνει και χωρίς να έχει καθόλου μα καθόλου συνέπειες! Πάντα τον ζήλευα, για τις άπειρες εκδοχές του κάθε τι που μπορεί να έχει! Στην αρχή φρικάρει, μετά το διασκεδάζει, μετά πλήττει, μετά το εκμεταλλεύεται και μετά προσπαθεί να το αλλάξει, διασκεδάζοντας μας κάθε στιγμή!

1994
Η Faith είναι ερωτευμένη με ένα όνομα, ο Peter είναι ερωτευμένος με τη Faith και μαζί γυρίζουν την Ιταλία για να βρουν αυτό το όνομα, ο Peter υποτίθεται για να την βοηθήσει να το βρει αλλά στην πραγματικότητα την ακολουθεί για να της βάζει εμπόδια ενώ η Faith επιμένει ότι ένας άγνωστος είναι το πεπρωμένο της! Ναι, καλά! Και αν δεν ήταν ο αληθινός Damon ένας υπέρβαρος μπούλης αλλά κανένα τεκνό πιο ωραίο από τον Peter τι θα έκανε δηλαδή;!

1995
Δεν έχω τι να πω για αυτή τη ταινία…! Αχ!

1996
Choose life. Choose a job. Choose a starter home. Choose dental insurance, leisure wear and matching luggage. Choose your future. But why would anyone want to do a thing like that? Ας προτιμήσει καλύτερα τα ναρκωτικά;! Καταπληκτικό soundtrack, το έχω λιώσει!

1997
As Good as it Gets
Carol the waitress, Simon the fag. And Melvin the asshole! Ένας μισάνθρωπος αναγκάζετε να συγκατοικήσει με τον γείτονα του ενώ ερωτεύεται χωρίς σχεδόν να το καταλάβει τη σερβιτόρα που τον ανέχεται! Και ναι, μόνο ο Jack Nicholson θα μπορούσε να κάνει έναν αντιπαθητικό χαρακτήρα τόσο αξιαγάπητο!

1998
Το trailer το αδικεί γιατί δεν δείχνει όλη τη τρέλα του Max και φυσικά τον έρωτα του για μια μεγαλύτερη του γυναίκα που τα φτιάχνει με τον καλύτερο του φίλο με αποτέλεσμα οι δυο τους να ανταγωνίζονται για τη καρδιά της βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους σε ένα ξεκαρδιστικό πόλεμο αλληλοεξόντωσης που περιλαμβάνει τσιλλημένα ποδήλατα και ένα μελίσσι!

1999
American Beauty
Θυμάμαι ακόμα και που το είδα, με ποιους το είδα και τι έκανα μετά που το είδα. Έμεινα ξάγρυπνη όλο το βράδυ να κοιτάζω το ταβάνι και την επόμενη μέρα τσακώθηκα με μια φίλη μου επειδή το χαρακτήρισε μαλακία.

20 σχόλια:

  1. Groundhog day και Trainspotting εν που τες αγαπημένες μου και εμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή είσαι ακόμα σε mode καθαρίσματος, έχω σου κάτι τζάμια δαμέ. Υπόσχομαι θα ξεπληρώσω μαγειρεύοντας γκουρμέ δείπνο. Τι λες; Huh? huh??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλειο το αθκιασερό ποστ!

    Όταν ήμουν φοιτήτρια είδα κι εγώ πολλές ταινίες στο σινεμά αλλά και μετά που γύρισα συνέχισα να βλέπω στο σινεπλεξ!

    Αν έπρεπε να κάτσω να απαριθμήσω τις αγαπημένες μου ταινίες νομίζω εν θα έφκαινα που μέσα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Defiance :-)

    Leni δέχομαι! δέχομαι! (είμαι απελπισμένη!)

    DaisyCrazy καλά, κι εγώ άφησα κάμποσες πίσω! άλλη φορά :-) σίνεπλεξ, ρίο, οθέλλος... μόνο τρία σινεμά έχει η Λεμεσός;!

    άσχετο: βρήκα σημείωση στο κινητό για τη ταινία που θα δείξει η λέσχη στις 4/10... αλλά γμτ, δεν σημείωσα ποια ταινία είναι!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω η τελευταία ταινία που είδα στο Cinema πρέπει να ήταν το Πολίτικη Κουζίνα. τόσο καιρό έχει να πατήσω το πόδι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κι εγώ δέχομαι (κι εγώ είμαι απελπισμένη, μισώ να καθαρίζω τζάμια)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πού να συμπληρώσω αίτηση για καθάρισμα?

    που τούτες ούλλες μόνο το "pretty woman" τζαι το "before sunrise" είδα

    τη συνέχειαν του, "before sunset", είδες την????

    αν όι, YOU MUST!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρέπει να ανησυχώ που μόνο 2-3 που τες ταινίες που αναφέρεις ξέρω/είδα? And i concider myself a movies freak..

    To American beauty εν μου άρεσε ούτε εμένα. Θυμούμαι επήα να το δω στο σινεμά τζιαι στα 10 λεπτά ο κύριος αχάπαρος εφκήκε να καπνίσει τζιαι εν εξαναμπήκε μέσα! Πως άντεξα ώσπου να τελειώσει ακόμα απορώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να σε πω, επειδή μου αρέσει το λαχανί, πέ μου πού μένεις να έρθω να σε βοηθήσω, όσο γιατ τις ταινίες, τί να πώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πόσα την ώρα χρεώνεις; Δεν είμαι σε θέση να σε ξεπληρώσω με γκουρμέ γεύμα.

    Κάποιες δεν τις είδα, θα τις ψάξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Groundhog day, Trainspotting και American Beauty.
    Εν συζητώ πόσο πελλάρα ήταν ο Ρόμπιν Χουντ του Κέβιν Κόστνερ. Άσε και που το φλωροτράουδο σπάζει μου τα νεύρα μου από τότε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Groundhog day, Trainspotting και American Beauty.
    Εν συζητώ πόσο πελλάρα ήταν ο Ρόμπιν Χουντ του Κέβιν Κόστνερ. Άσε και που το φλωροτράουδο σπάζει μου τα νεύρα μου από τότε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εν μπορώ να αποφασίσω αγαπημένες ταινίες... Με τίποτε όμως... :S
    Κατά τα άλλα τζίντο trainspotting επεχείρησα 3-4 φορές να το δω τζαι εκόλλαν μου το DVD (που ήμουν φοιτήτρια ήταν πολλά τα 7 ευρώ για ένα cinema. DVD ολάν). Τωρά που μου το εθύμησες εκατέβασα το. Με την πρώτη ευκαιρία θα το φάω τζαι τζίνον! :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. oυφάκι είχε και το παλλάς λίγο πιο πάνω απ'το πατίχειο αλλά έκλεισε.

    πιο παλιά το 'άριελ' στα φώτα του άριελ ήταν σινεμά αλλά δεν το έφτασα, μου το είπαν οι γονείς μου :)

    δε θυμάσαι δεκαετία του '80 που σπάνια πήγαινε ο κόσμος σινεμά; ήμουν μικρή αλλά μου έλεγαν ότι έκλεισαν πολλά. και έγινα 12-13 χρονών για να πάω σινεμά! απίστευτο?! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. αρέσκει μου το γούστο σου. και άρεσε μου που τα θυμήθηκες αυτά. τες παραπάνω είδα τες αλλά εσημείωσα και κάποιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Mana απαράδεκτη :Ρ

    Leni θα σου στείλω κατάλογο με τα φαγητά που δεν μου αρέσουν για να προσέξεις τι θα μου μαγειρέψεις. και θα είναι... γκουχ γκουχ... μεγάλος ο κατάλογος...

    Neerie εσύ τι θα με ταϊσεις; το είδα το before sunset βεβαίως βεβαίως! αχ τα λατρεύω και τα δύο!!!

    Αχάπαρη εσύ θα ξέρεις / είδες κάποιες άλλες :-) μόλις αθκιασαρέψεις γνώρισε μας τες! εν σου άρεσε το american beauty? εν σου άρεσε το american beauty?!!! ωραίος ο κύριος αχάπαρος. μήπως εποτζοιμήθηκες, για αυτό; :Ρ

    Estrella άντε, ένα ταξιδάκι στην ωραία Λεμεσό τότε :-)

    Aurora μη σου πω ότι θέλω να δω ξανά εκείνη τη ταινία για να δω πως θα μου φανεί τώρα :-)) το τραγούδι εμένα μ' αρέσει ακόμα....

    Moonlight θα σου έλεγα να σου δανείσω το dvd που έχω της ταινίας αλλά τελικά... εχμμμμμ.... θυμήθηκα ότι.... εχμμμμ.... κάπου αλλού εχμμμμ....

    DaisyCrazy όχι και τόσο απίστευτο γιατί όπως είπες κι εσύ ο κόσμος δεν πήγαινε σινεμά και είχαν κλείσει πάρα πολλά... ευτυχώς το Παλλάς στέκει ακόμα, μακάρι να το άνοιγαν πάλι! τις δεκαετίες 60-70 όμως είχε καμιά δεκαριά σινεμά η Λεμεσός!!! το βίντεο τα έκλεισε. οι γονείς μου νοίκιαζαν βίντεο και βιντεοκασσέτες τη δεκαετία του ογδόντα... Στάθης Ψάλτης ολέ :-)))

    Κκουλλάς :-)

    ρίτσα έχουμε το ίδιο γούστο :-)

    θυμήθηκα (=μπήκα στο site τους) και τη ταινία στη λέσχη: Chloe!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Bring it on! Δαμέ εμαείρεψα για άτομο που έκαμε τη δίαιτα Cambridge, εσένα εν θα βολέψω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. τι είναι η δίαιτα Cambridge? τρως τα πάντα εκτός Cambridge? :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τρώεις τα πάντα, εκτός που τζείνα που υπάρχουν στο Cambridge :P
    Δικαιούσαι μόνο κοτόπουλο, συγκεκριμένα ψάρια, θαλασσινά, καθόλου υδατάνθρακα και μόνο πράσινα λαχανικά. Φρούτα ούτε κατά διάνοια. Τούτο όμως μετά που ποσπάζεσαι που τη φάση των ζουμιών. Πολλά ανθυγιεινή δίαιτα.d

    ΑπάντησηΔιαγραφή