Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του blogging

Με αυτό το ποστ κλείνω τα 100 και σκέφτηκα να σκηνοθετήσω μια υπαρξιακή κρίση. Λέω σκέφτηκα να σκηνοθετήσω γιατί στη πραγματικότητα δεν δίνω και πολλή σημασία σε ημερομηνίες και στρογγυλέματα. Μόνο όταν έκλεισα τα 30 (χρόνια, όχι ποστ) έπαθα νευρικό κλονισμό αλλά περισσότερο οφειλόταν σε κάποια άσχημα γεγονότα που συνέβαιναν τότε παρά σε κρίση των 30. Επιπλέον, η παραδειγματική εσωστρέφεια μου με εμποδίζει να πολυανοίγομαι έτσι θα το άφηνα να περάσει απαρατήρητο αλλά μου άρεσε ο τίτλος :Ρ

Ψάχνω για δουλειά αλλά στις συνεντεύξεις είμαι μια καταστροφή, ούτε εγώ δεν θα με προσλάμβανα, πως θα βρω;! Και τι δουλειά; Κάτι σχετικό με αυτό που σπούδασα αλλά όχι απαραίτητα. Κάτι που να έχει ενδιαφέρον! Ή πολλά λεφτά! Τι; Δεν ξέρω! Το ότι δεν ξέρω τι θέλω δεν είναι σημάδι ανωριμότητας. Εδώ ολόκληρος Κούντερα έγραψε: “δεν μπορεί κανείς ποτέ να ξέρει αυτό που πρέπει να θέλει, γιατί έχουμε μόνο μια ζωή και δεν μπορούμε να τη συγκρίνουμε με προηγούμενες ζωές ούτε να την επανορθώσουμε σε ζωές επερχόμενες”. Μήπως να ψάξω λίγο τον βουδισμό και την μετενσάρκωση; Το έψαξα, στη τελευταία μου ζωή ήμουν τούρκος τεχνίτης το 825… από το 825 είχα να μετενσαρκωθώ; Αράχνιασα!

Νομίζω ότι η μάνα μου νομίζει ότι είμαι λεσβία… κι εγώ το σκέφτηκα, τόση γκαντεμιά με τους άντρες μπορεί να σημαίνει κάτι… πήγα λοιπόν σε gay club για επιτόπια έρευνα, να ξέρω που να κοιτάζω τουλάχιστον! Πέρασα ολόκληρο το βράδυ να θαυμάζω ένα κούκλο και αναρωτιόμουν αν ήταν gay ή όχι μέχρι που τον είδα να φιλιέται με έναν άλλο κούκλο… τελικά αυτός ήταν gay, εγώ δεν ήμουν! Η μάνα μου λοιπόν, που δεν ξέρει τα κατορθώματα μου, με κοιτάζει λυπημένα σαν πεινασμένο κουτάβι γιατί δεν δέχομαι να γνωρίσω το γιο μιας συναδέλφου της!

Αφού δεν θέλω να παντρευτώ, γιατί να τον γνωρίσω;! Μπορώ να γκρινιάξω αρκετά αλλά δεν θα το κάνω, βαριέμαι! Άλλωστε όσοι με διαβάζετε ξέρετε τις απόψεις μου για το θέμα! Ένας φίλος λέει ότι το προϊόν (= ο wannabe γαμπρός) μπορεί να μην είναι ελαττωματικό, απλά να έχει κακό promotion. Ας διάλεγε καλύτερη διαφημιστική καμπάνια! Η πλάκα είναι που στα extras της συσκευασίας περιλαμβάνετε και ένα σπίτι… θα μπορούσα μήπως να πάρω μόνο το σπίτι, να το πουλήσω και να αγοράσω το διαμέρισμα που θέλω; Αυτό γιατί δεν μου το προτείνει κανένας;! Δίκαιη κοινωνία my ass!

Με τέτοιο τίτλο θα έπρεπε να ανέλυα κάτι σαν to blog or not to blog – that is the question αλλά βαριέμαι! Άλλωστε ξέρω την απάντηση: to blog of course!

20 σχόλια:

  1. onotos o titlos den polyteriazei (:
    Etsi gia na dis oti en ise mono esi gkantemisa, tha s pw oti episkeftika k egw ena gay club tzai kathos empena mesa apo to apenanti pezodromio pernouse mia kopela p m arese poli sto likio... gm tin tixi m gm!!!

    ekino pou tha se simvouleva egw ine na paris to xrono s kai na kanis ayto p esy thelis. min kanis veviasmenes kinisis epidi niwthis piesi apo to perivallon s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έννα την έβρεις την άκρη, που θα πάει; Εν σε φοούμαι πάντως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eν ξέρω αν σε καθησυχάζω έτσι, αλλά κ εγώ πέρασα τα 30 και ακόμα να κατασταλάξω επαγγελματικά! Έχω δουλειά! Κάτι που εν μαρέσκει τζαι εν εσκέφτηκα ποτέ να το κάμνω!
    Εν κοντά στον κλάδο μου αλλά εννεν τούτο που θέλω!
    Το σιηρότερο εν η πίεση που το περιβάλλον που εννοούν ότι εν τζαι πολλή σου που ήβρες κάτι να δουλευκεις μεστην κρίση τζαι σπάζει μου την αφάνταστα!
    Αφήστε σιορ τον άλλο να ζήσει τζαι να κάμει ότι θέλει! Ζωή δική του τζαι όπως γουστάρει την ονειρευκεται! Είτε αφορά δουλειά, ειτε γάμους, είτε οτιδήποτε άλλο!
    Να ξέρεις ότι όσο τζαι να κρίνεις τζαι να επικρίνεις τη ζωή σου, κάποιοι μπορεί να την ζηλευκουν!
    Σκέφτου θετικά , ονειρευτου τζαι μεν κάμεις εκπτώσεις για κανένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μεν ακούεις σιόρ. κάμε ό,τι θέλεις. το μουρμουρκό των γονιών δεν τελειώνει ποτέ. όλο και κάτι βρίσκουν. αν δεν είναι παντρέψου, είναι κάνε παιδιά, αν δεν είναι κάνε παιδιά είναι που αφήνεις τα μωρά να πάεις, αν δεν είναι ούτε αυτό, θα είναι το εγώ στην ηλικία σου...

    αυτό από έγραψε ο Κούντερα μου άρεσε πάρα πολύ. και κάθε φορά που πέρνω μια απόφαση το σκέφτομαι. ποτέ δεν ξέρεις πως θα ήταν αν ακολουθούσες άλλο δρόμο.
    κοίτα όμως και που φέτος πάλι θα μας αφήσουν χωρίς Νόμπελ. Φτου σας παλιοσουηδοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άντε και με το καλό στις 200 αναρτήσεις.

    Οι συνενετεύξεις δεν είναι και κάτι ιδιαίτερα δύσκολο, να θυμάσαι ότι εκείνη την ώρα τους παίρνεις και εσύ συνέντευξη αν σου κάνουν.

    Εσύ βρες την άκρη σου και οι γονιοί πάντα θα βρίσκουν κάτι να μας μουρμουρούν.

    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάμε τζίνο που θέλεις εσύ τζαι μεν ακούεις κανενού. Το μουρμουρκόν των γονιών εν non-stop. Ώσπου να παντρευτείς μουρμουρούν σου να παντρευτείς, ύστερα μουρμουρούν να κάμεις μωρά, ύστερα μουρμουρούν για τες δουλιές, για τα σπίθκια κλπ κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λιον άσχετο (καλά τώρα..) αλλά επροσέξετε οτι δεν υπάρχει άσιημος gay? Εν ούλλοι ο ένας καλύτερος που τον άλλο. Such a waste ρε παιδί μου. Να θωρείς τον κούκλο να φιλιέτε με άλλον κούκλο τζιαι να σε γλυκοκοιτάζει ο κκέλης ο σκεμπετζιής. Εσιεις δίκιο να γκρινιάζεις με τούντα δεδομένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εμένα μου αρεσε πολλα το μπλοκ σου ... γέλασα πολύ με το τρόπο που γράφεις ! εχει μια ελαφρότητα στο ύφος και στην επιφανεια αλλά στο βαθος είναι αβασταχτη !
    πολλα τα μετωπα που ανοιξες πάλι! γιατί δεν δοκιμάζεις να εφαρμόσεις την ελαφρότητα και σε οσα περίπου λες. Βγες το ραντεβου -προξενιο-γνωριμια , δες το ελαφρά και οτι βγει. μεν εισαι απολυτη απο τώρα για το γαμο. δεν μου αρεσουν οι προκαθορισμενες απόψεις για μελλοντικα γεγονότα. Αν βρεθει καποιος και το θελετε θα παντρευτείς. Αν βρεθει και δεν θελετε δεν θα θα παντρευτείς. δες το και αυτό ελαφρά. και με τις συνεντεύξεις. αν δεν σε προσλάβουν δεν σημαινει απέτυχες. απλά πέτυχε κάποιος άλλος. αναλογικα θα έχεις πολλές αποτυχίες πριν να βρεις κατι. Χαλαρα Ουφ χαλαρα. ο κουντερα νομίζω σε εκείνο το βιβλίο ... εξηγά πόσο "μη σοβαρά" πόσο "ελαφρια" και καποτε "τυχαια" είναι όλα στη ζωή. αυτό ισως είναι αβασταχτο αλλα είναι και λυτρωτικό ! δεν εχουμε "βαριές ευθύνες", δεν εξαρτόνται όλα από μας, θεματα "σοβαρα, βαριά" ειναι τελικά τόσο αστεία. . ατε κανεί φιλοσοφίες.
    ΄καποιες ατάκες ήταν άπαιχτες πάντως . αρα to blog to blog.συνεχισε και για σενα και για μας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μακάρι να έγραφες συχνότερα να λες! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ήντα κρίμα. να θωρείς κάτι κούκλους ως τζηπάνω τζαι να μεν μπορείς να τους βάλλεις σιέριν.... τσ τσ τσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. το προϊόν (= ο wannabe γαμπρός) μπορεί να μην είναι ελαττωματικό, απλά να έχει κακό promotion. Ας διάλεγε καλύτερη διαφημιστική καμπάνια!
    είσαι θεά!!! υιοθετώ αυτά που έγραψες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εμ... κι εγώ θα κλείσω τα 29 λίαν συντόμως και αποφάσισα να αλλάξω καρριέρα. Το σε τι θα καταλήξω παίζεται ακόμα. Α, και το to blog or not to blog ήταν ο αρχικός τίτλος του βλογκ μου μέχρι που το βρήκα σε άλλο βλογκ!
    Δε ξέρω πόσο παρήγορο είναι αλλά ούτε στις κρίσεις δεν υπάρχει πρωτοτυπία πια! Τόσες μετενσαρκώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "αυτό από έγραψε ο Κούντερα μου άρεσε πάρα πολύ. και κάθε φορά που πέρνω μια απόφαση το σκέφτομαι. ποτέ δεν ξέρεις πως θα ήταν αν ακολουθούσες άλλο δρόμο."

    Ναί αλλα αν ακολουθούσες τον άλλο δρόμο ποτέ δεν θα ήξερες πως θα ήταν ο δρόμος που τελικά ακολούθησες....

    ΟΥΦ μεν ακούεις τίποτε τζιαι κανέναν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. to blog of course! αλλιώς τι κάνουμε όλοι κι όλες εδώ; :)))

    ελπίζω να βρεις τη δουλειά που θέλεις σύντομα. τη μαμά σου άσε την να ονειρεύεται γιούς συναδέλφων της για σένα. το πιο πιθανόν είναι ο γιος της συγκεκριμένης κυρίας να μη ξέρει ή να μη θέλει να ξέρει τα σχέδια και τα όνειρα της δικής του μάνας :)

    φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. to blog μην το συζητάς!
    σε καταλαβαίνω πάντως, και στο θέμα δουλειά και στο θέμα προξενιό!
    Υπομονή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ονειροπόλε είσαι κι εσύ κάμποσο γκαντέμης τελικά! θα μπορούσες να τη καλέσεις μέσα άνετος και να κόψεις αντιδράσεις!

    Moonlight ευχαριστώ για τη ψήφο εμπιστοσύνης :-)

    Blog Skepseon με καταλαβαίνεις απόλυτα. το κακό με τη δουλειά είναι το αιώνιο πρόβλημα, τα λεφτά!

    Mana κάποτε θα το πάρει. ελπίζω.

    Ina ευχαριστώ :-) τη τελευταία φορά πρόδωσα τα πιστεύω μου. όταν ο τύπος που μου έπαιρνε τη συνέντευξη εκθείαζε μια χάλια παράσταση συμφώνησα ότι ήταν υπέροχη και μετά ένοιωθα σκατά και πουλημένη :-)))

    Invictus αχ το ξέρω! εν έχουν άλλη δουλειά!

    Αχάπαρη για οφθαλμόλουτρο είναι το ιδανικό μέρος ένα gay club :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. περαστικέ σε ευχαριστώ άλλη μια φορά για τα καλά σου λόγια. στο προξενιό δεν πάω, με το να πάω είναι σαν να τους λέω "ναι, με ενδιαφέρει να γνωρίσω κάποιον με σκοπό τον γάμο", θα είναι σαν να τους κοροϊδεύω! άσε να βρουν καμιά άλλη κοπέλα...

    Pasxalina :-)

    she demon "να μεν μπορείς να τους βάλλεις σιέριν" ούφφου ναι!

    marcella :-) η ατάκα είναι ενός φίλου μου, πολύ πετυχημένη αλλά πειραματόζωο για νέα προϊόντα δεν γίνομαι ;-)

    drSpock μάλλον επειδή τα προβλήματα μας είναι λίγο πολύ όλους τα ίδια, αντιδρούμε και με τον ίδιο τρόπο.

    Ktino "Ναί αλλα αν ακολουθούσες τον άλλο δρόμο ποτέ δεν θα ήξερες πως θα ήταν ο δρόμος που τελικά ακολούθησες...."
    ναι, αυτό είναι το όλο θέμα.

    DaisyCrazy η μάνα μου νομίζω ότι νοιώθει άβολα γιατί η κόρη της η παράξενη την κάνει ρεζίλι που δεν δέχετε να γνωρίσει τον μπούλη! :-))

    Δέσποινα τελικά όλες οι μανάδες το ίδιο χάλι είναι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εμείς οι δυο μοιάζουμε πάρα πολύ.

    Να τα χιλιάσεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. γιατί για να γνωρίσεις άντρα πρέπει να θες να τον παντρευτείς?? Κάνε ότι και τα πουστράκια στο κλάμπ. Γνώρισε τον ψόφησε τον στο γαμήσι και μετά κάνε την με ελαφρά πηδηματάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή