Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Ευτυχώς!

Σήμερα στο σουπερμάρκετ μια γυναίκα έλεγε σε μια άλλη γυναίκα: προχτές το μεσημέρι εκάθετουν στη στάση ένας μαύρος, ποτούτους τους πακιστανούς. Εφκήκα θκυο τρεις φορές τζαι έβλεπα τον για να με δει ότι τον είδα. Αλώπως ήρτεν να κάμει αναγνώριση τζαι να έρτει άλλην ώρα να ανοίξει κανένα σπίτι. Τελικά ήρτεν το λεωφορείο εμπήκε μέσα τζαι έφυεν. Ευτυχώς οι μιτσιοί τζειπάνω άμα δουν κανένα ξένο δείχνουν του.

Τι του δείχνουν; Δεν ξέρω! Έμεινα με ανοιχτό το στόμα να την κοιτάζω μέχρι που με είδε, έκαμα τη κίνηση του κεφαλιού που λέει τς τς τς τς και απομακρύνθηκα. Την ίδια ώρα από τα μεγάφωνα του σουπερμάρκετ-wannabe-σκυλάδικου ακουγόταν ένα τραγούδι που έλεγε ότι ο θεός έκαμε τον έλληνα την όγδοη μέρα και έγινε ο κόσμος πιο ερωτικός και πιο σοφός! Με έπιασε υστερικό γέλιο μαζί με απελπισία η οποία εντάθηκε μόλις τώρα που ανακάλυψα ότι το εν λόγω άσμα το τραγουδά το είδωλο της φαντασίωσης μου… ευτυχώς που δεν μου δίνει σημασία και την γλύτωσαν τα αυτιά μου!

Το περασμένο Σάββατο κάτσαμε για φαγητό σε εστιατόριο απέναντι από… εχμμμ ένα μέρος στο οποίο οι κοπέλες έμπαιναν βαμμένες σαν drag queen, χτενισμένες σαν γάμος στα κοκκινοχώρια, φορώντας αποκαλυπτικά εφαρμοστά ρούχα, δωδεκάποντα και υποβασταζόμενες για να μπορούν να ταράσσουν ενώ οι άντρες έδιναν τα κλειδιά των μερσεντές σε υπαλλήλους για να τους τα παρκάρουν ενώ οι ίδιοι, οι κοιλιές τους και οι υποβασταζόμενες έμπαιναν μέσα. Διασκέδασα πολύ. Είδα όλο το πανηγύρι χωρίς να χρειαστεί να ακούσω ούτε μια σκυλάδικη νότα!

Χτες το πρωί χρησιμοποίησα το λεωφορείο. Δύο άτομα ήμασταν μέσα, εγώ και μια κοπελίτσα. Πιάσαμε τη κουβέντα και όταν κατεβήκαμε στο τέρμα περπατήσαμε μαζί μέχρι την Ανεξαρτησίας. Είναι ωραίο να γνωρίζεις κόσμο σε έτσι σκηνικό, όπως τα έργα αλλά όχι ακριβώς. Η κυρία Κούλα ας πούμε, τη περασμένη Τρίτη γνώρισε ένα νεαρό στον ηλεκτρικό και στη μισή παράσταση βγάζανε τα μάτια τους στη γκαρσονιέρα του. Γιατί είναι τόσο άδικος ο κόσμος;!

Πριν από πάρα πολλά χρόνια είδα αυτή τη ταινία. Πέρα από το θέμα που προβάλλει το trailer, ξεκινά με την ξανθιά να προσλαμβάνει τον ζιγκολό για να τη συνοδέψει σε μια οικογενειακή υποχρέωση. Η ιδέα μου άρεσε. Πολύ. Από τότε προσπαθώ να βρω ευκαιρία να την χρησιμοποιήσω. Υπάρχουν βέβαια ένα δυο προβληματάκια, όπως το ότι δεν έχω ιδέα που συχνάζουν οι κύπριοι ζιγκολό και αν είναι να μοιάζουν με αυτόν στην ταινία να μου λείπει! Μήπως να προσλάβω κανέναν ηθοποιό; Δεν χρειάζεται να είναι ο Μαρτάς, μπορώ να συμβιβαστώ και με κάποιο λιγότερο ωραίο. Όμως έχω οικογενειακή υποχρέωση. Και τον χρειάζομαι!

Γενετζαίματα. Εκείνο το δρώμενο που θα είμαστε μαζεμένες οι γενέτζιες μέσα στη κουζίνα και θα μιλούμε για χαρτώματα (=το πάρτυ), γάμους (=τους καλεσμένους), εγκυμοσύνες (εμετός), γέννες (κι άλλος εμετός), τρίπατα (βιετναμέζικος εμετός), συνταγές, τηλεοπτικά (και θα πρέπει να συμφωνήσω ότι ναι, η Ζέτα είναι κούκλα αλλιώς θα είμαι ένα παράξενο φρικιό!) ενώ οι αδρώποι της καθεμιάς θα είναι στη μπροστινή βεράντα να καπνίζουν γιατί ξαφνικά έγινε και ο θείος Πανίκκος ευρωπαίος που δεν καπνίζει μέσα στο σπίτι και θα μιλούν για πολιτική και ποδόσφαιρο ενώ ένας πολύ συγκεκριμένος θείος θα με κοιτάζει και θα ξερογλείφεται.


Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelp!

18 σχόλια:

  1. Είναι Παρασκευή νύχτα:GO OUT GIRL!!!Εγώ τουλάχιστον αυτό θα κάνω.:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :-) not tonight, είμαι πτώμα! αύριο! που θα πας; που θα πας; :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι να πρωτοσχολιάσουμε!!

    Τό μόνο που θα σου πώ είναι ότι ήβρα την λύση για το τελευταιο θέμα γιατί φακκούν μου τα "Κυπριακά" στάιλ πάρτυ που χωρίζουνται σε γκρούπς ανδρών-γυναικών. Να πιαίνεις στο γκρούπ παιδιών ή το καλύτερο είναι το γκρούπ κατοικίδιων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εφκήκα έξω τζαι ήρτα τζαι εμελαγχόλησα! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. aman inta perigrafh ths pragmatikothtas.thn epomenh fora me to malako ouf mas:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολλά δροσιστικό το ποστ σου ρε Ουφ, ήπια το ούλλο τζιαι ήθελα τζιαι άλλο μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. άρεσε μου πολλά το τρέιλερ θα τσιεκκάρω την ταινία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αμάναμου τζιαι ξέρω σε ποιον supermarket πάεις! :)
    Μα τι εννοείς θα ξερογλύφεται;;; Πέρκι να σοβαρομιλάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ουπς. Άμπα τζαι εν εκατάλαβε ο θείος ότι εν θείος;

    Πε για τη Ζέτα, έχει πλάκα να βλέπεις κάτι ύφη. Εγώ λαλώ το πάντως ότι μου τη δίνει ο Χατζηγιάννης. Απλά μετά καλύφκω το κεφάλι μου :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σιγά με την Ζέτα - εγώ στο δρόμο βλέπω πολλά πιο ωραίες γυναίκες που τζείνη.

    Οσο για το Χατζηγιάννη, ένας πάτσος χρειάζεται του νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ούτε εδώ φαν της ζέτας

    το έργο δεν το ξαναείδα
    μα ήταν γκέυ τζιήνη δηλαδή; αλλά ύστερα επέρασεν της?!

    ναι οι συζητήσεις σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πάντα οι ίδιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παρόμοιες εικόνες με την παρέα των κυπραίων που περιγράφεις βλέπουμε κάθε μέρα, δυστυχώς... Θα ψάξω να βρω την ταινία που λες...
    Όσο για τα γενετζαίματα, σπάζουν μου τα νεύρα, καμμιά μέρα θα εκραγώ και θα γίνω θέαμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γενετζαίματα=ασταμάτητος εμετός!
    Πε μου, άρεσε σου το έργο "η κυρία ΚΟύλα"; Γιατί εμένα όι ιδιαίτερα, ήβρα το μονότονο τζιαι χωρίς ιδιαίτερο λόγο ύπαρξης. Ελπίζω η επόμενη εξ Ελλάδος παράσταση να μη με απογοητεύσει τόσο.
    Ερώτηση: η κοπέλα που γνώρισες στο λεωφορείο ήταν Κυπραία; Γιατί αν ναι, θα αποτελεί παγκύπρια πρώτη να έσιει μόνο δύο άτομα στο λεωφορείο τζιαι να είναι τζιαι τα δύο Κυπραίοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Sorry o Mαρτάς εν ωραίος?

    Οσο για την απορία σου γιατί εν άδικος ο κόσμος, ε εν επειδή στα λεωφορεία θα συναντήσεις κκέληδες σκεμπετζήδες τζιαι όι νεαρούς με γαμώ τους κοιλιακούς τζιαι ανήσυχο εσωτερικό κόσμο. Τούτοι συνήθως έχουν αυτοκίνητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Prasinada δεν έχεις και άδικο! τη τελευταία φορά που βρέθηκα σε παρόμοια κατάσταση λύσσαξα να παίξω ποδοσφαιράκι και δεν με άφηναν!

    Moonlight γιατί;!

    Praktor δεν θα υπάρξει επόμενη φορά μπουαχαχαχα ;-) γιατί δεν μπορώ να μπω στο μπλογκ σου;!

    Passenger :-) χαίρομαι που συμφωνείς για τη Μακρυπούλια! και για το Χατζηγιάννη συμφωνώ... ειδικά όποτε έχει πρόβλημα το ίντερνετ και τηλεφωνώ στη σύτα, θέλει πολλούς πάτσους!!!

    Νηπενθές την είδα πριν από πάρα πολλά χρόνια και μου άρεσε... δεν ξέρω αν την ξαναδώ :-)

    Δρακουλίνα κι εσύ θύμα του wannabe σκυλάδικου; πάντως προχτές πήγα carrefour και είχε amy winehouse!!!

    Leni ο θείος μάλλον άρχισε να το χάνει... τελικά δεν είπα τίποτα γιατί δεν πήγα!

    ρίτσα μάλλον bisexual... πάντως εδώ που τα λέμε, η ξανθιά είναι πιο αρρενωπή από τον ζιγκολό :Ρ

    Σκουλουκούιν όλες οι οικογένειες ίδιες είναι... ατάκα της μάνας μου για την αρραβωνιστικιά ενός ξαδέλφου μου: "εν πολλά καλή, νεκατώνεται, να κάμει καφέ, να κόψει τα γλυκίσματα..." κάπου εκεί αποφάσισα ότι δεν θα πάω :-)))))

    Eólica δεν το βρήκα μονότονο αλλά χωρίς ιδιαίτερο λόγο ύπαρξης ναι... ούτε εμένα μου πολυάρεσε... το περίμενα πιο... παθιασμένο! ποιες άλλες παραστάσεις από Ελλάδα θα δεις; ναι, ήταν κυπραία! και μάλιστα ήταν το πρώτο πράγμα που ρωτήσαμε η μια την άλλη :-)))

    Αχάπαρη συγνώμη, ο Μαρτάς δεν είναι ωραίος;;;;;!!!!!! :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ουφ μου, στο Παλλάς στις 11 Μαϊου έρχεται η παράσταση "Τα Ορφανά" από το θέατρο του Νέου Κόσμου. Αγόρασα ήδη εισιτήρια, χωρίς να πολυξέρω περί τίνος πρόκειται, γιατί θεωρώ ότι το θέατρο του νέου κόσμου είναι αρκετά καλό! Ίδωμεν αυτή τη φορά! Πάντως είναι κυπριακή πρώτη αυτό που σου έγινε στο λεωφορείο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. θειος που κοιτά και ξερογλύφεται; εν αναγκη να πάεις; αν μπορείς απεφευγε τέτοιες μαζώξεις όπως ο διαολος το λιβάνι!

    όσο για το ρατσισμό και τη ξενοφοβία καλά κρατεί, αναπτύσσεται και θεριευει σε ένα τόπο που πάντα είχε ξένους (κατακτητες, καταπιεστές, εργάτες κ.ο.κ.) για πολλά χρόνια έστελνε μετανάστες αλλού και τώρα ξαφνικά το είδε 'γη της επαγγελίας' που θα 'βουλιάξει απ'τους ξένους'.

    ένα θα πω: τροχός είναι και γυρίζει. κάποτε φεύγαμε εμείς μετανάστες, τώρα δεχόμαστε μετανάστες. ο καιρός που θα αρχίσουμε να στέλνουμε από ανάγκη μετανάστες είναι πιο κοντά από ότι φανταζόμαστε. θα θέλαμε να μας φέρονται το ίδιο; και μην ακούσω αυτά τα 'εμεις οπου πάμε είμαστε τέλειοι' γιατί θα ξεράσω αυτοστιγμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Eólica "Τα Ορφανά" θα το δω κι εγώ, στη Λεμεσό. συμφωνώ για το θέατρο του Νέου Κόσμου. ακόμα ενθουσιάζομαι άμα θυμηθώ την "Κατσαρίδα" τους :-)

    DaisyCrazy τελικά δεν πήγα! ε ναι, δεν το ξέρεις; το κυπραίο κυπραίο είναι άψογο παντού και πάντα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή