Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Ζάπινγκ

Είπα η καημένη να κάτσω να δω λίγη τηλεόραση, να αποβλακωθώ λίγο με το remote control στο χέρι σε ένα διασκεδαστικό ζάπινγκ… μα που νόμιζα ότι ζω;!

Στο ΡΙΚ1 είχε Εγώ και Εσύ αλλά ώσπου να το πάρω είδηση τελείωσε. Δεν είναι τόσο χάλια όσο λένε, εντάξει δεν είναι Αθερίδης και Παπαδοπούλου αλλά μια χαρά είναι τα παιδιά, και δεν μπορώ να φανταστώ τον αντικαταστάτη του «Μάααααααριεεεεε», μια χαρά είναι ο Μάριος, εμένα μου αρέσει. Η επόμενη εκπομπή ήταν το Επωνύμως με θέμα από όσο πρόλαβαν τα αυτιά μου να ακούσουν τη στιγμή που έψαχνα πανικόβλητη το remote control «το θρίλερ με την εκλογή προέδρου της Βουλής»… προτιμώ να δω το original The Exorcist που ειλικρινά δεν θέλω να δω ποτέ!

Στο ΡΙΚ2 είχε Ηρακλή Πουαρό. Δεν μου αρέσει. Μου τη δίνει η Άγκαθα Κρίστι μετά που διάβασα μονοκοπανιά δύο τρία βιβλία της και κατάλαβα πως άμα εσύ είσαι η συγγραφέας μπορείς να βρεις τη πιο απίθανη λύση για το φονικό, όπως ας πούμε να δέσεις μια ρότσα με ένα σχοινί από τη ταράτσα, να σφυρίσεις του θύματος, να βγάλει το κεφάλι του από το παράθυρο και να το στείλεις στον αγύριστο χωρίς να σε πάρει κανένας χαμπάρι και να παίζεις και την έξυπνη ότι δεν ανακάλυψε κανένας τον δολοφόνο. Αν είναι δυνατόν δηλαδή!

Στην ΕΡΤ είχε μια εκπομπή όπου οι χρυσοπληρωμένοι δημοσιογράφοι προσπαθούσαν να αναλύσουν τη κρίση. Στο πετσί τους την ένοιωθαν έτσι τους λυπήθηκα και άλλαξα κανάλι. Η ΕΡΤ world όμως μου αρέσει πολύ με τις διαφημίσεις από την Αμερική. Στη πρώτη παίζουν (;) με το στερεότυπο του μουστακαλή ελληναρά με το ανοικτό πουκάμισο και τον σταυρό στο δασύτριχο στέρνο, αναρωτιέμαι αν σοβαρομιλούν ότι έτσι βλέπουν τον εαυτό τους εις τα ξένα! Και εξακολουθούν να υπάρχουν ρατσιστές στην Ελλάδα;! Η άλλες δύο διαφημίσεις είναι μια για ένα καφέ στην Αστόρια όπου κάθε Τετάρτη νομίζω τραγουδά ένας τύπος στυλ «όλα τα μωρά στη πίστα» και μια με κάτι προϊόντα από Ελλάδα, λάδι, φέτα κλπ μέσα σε κάτι κατοχικά τενεκεδάκια με ελληνικές σημαιούλες, μουσική Zorbas the Greek και διεύθυνση Chicago, IL. Που είσαι Πρασινάδα!!!

Στο NTV είχε διαφημίσεις. Δεν έκατσα να δω τι θα είχε μετά γιατί θα είχε σίγουρα μια από τις ακόλουθες ταινίες: The Departed (αχ Leo!), The Illusionist, The Painted Veil (αχ Edward!), Penelope (αχ James!), Lassie (γούτσου γούτσου) που είναι τέλειες ταινίες αν τις δεις μια, δυο δέκα φορές, εφτά φορές τη βδομάδα όμως είναι κάπως υπερβολικό!

Το ίδιο και με το Capital που βάζει από αριστουργήματα όπως τα Cinema Paradiso και Dead Poets Society μέχρι κάτι ταινίες που αναρωτιέσαι που πάνε και τις βρίσκουν!

Στον ΑΝΤ1 είχε Ελένη η Πόρνη! Αλληλούια! Στη σκηνή που πέτυχα ο Χρύσανθος Χρυσάνθου κάτι έλεγε της Ελένης Πόρνης ότι πρέπει να φύγει από το σπίτι της και είχε ένα ύφος σαν να την έκαμνε «τέττε μα εν τζαι σοβαρομιλώ κοκόνα μου» και η Ελένη είχε ένα ύφος καρτούν όπως όταν ο Τουίτι κάνει ρεζίλι τον Συλβέστερ και ο Συλβέστερ είναι τόσο γλυκούλης τη στιγμή που κατεβάζει συντετριμμένος τα μούτρα του αλλά αυτή δεν ήταν γλυκούλα όταν κατέβαζε συντετριμμένη τα δικά της και μόλις έφυγε ο κακός η τσατσά που κρυφάκουγε ήρθε τρεχάτη μέσα και κάτι ρωτούσε την Ελένη που είχε μείνει κόκαλο και εκεί που εχάσκαν μάλλον σε μια στιγμή εσωτερικής αναζήτησης «και πουτάνα και άστεγη» κάτι ακούστηκε από μέσα και μάλλον η grand τσατσά ενευρίασε και κάτι πέταξε τζαι έσπασε γιατί εφαράσαν οι κορούες τζαι πετακτήκαν ίσια πάνω. Πίστεψα ότι αυτή θα ήταν η comic relief στιγμή του επεισοδίου αλλά εσοβαρομιλούσαν έτσι άλλαξα κανάλι.

Στο Mega είχε ένα τηλεπαιχνίδι με έναν παρουσιαστή τον οποίο ξέρω από τα περιοδικά αλλά που ποτέ δεν άντεξα να δω μια εκπομπή του. Το συγκεκριμένο επεισόδιο όμως ήταν μάλλον το ένα από τα δύο που έχω δει ποτέ και ήταν σε επανάληψη! Βλέποντας τηλεπαιχνίδια για να παίζω την έξυπνη πολλές φορές δεν μπορώ να καταλάβω με τι λογική πάνε μερικοί να παίξουν. Μια φορά κάποιοι δεν ήξεραν πότε έγινε το ατύχημα στο Τσέρνομπιλ και τους θεωρούσα ηλίθιους μέχρι που μια μάνα με τη κόρη της δεν ήξεραν πότε έγινε η εξέγερση του Πολυτεχνείου… σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού απάγγελλα το άσμα «ήρθε μια γριά απ΄τη πόλη και έφερε το χάσει χάσει»… αλήθεια, το θυμάστε;!!! Και οι ερωτήσεις… μια φορά είχαν τον τίτλο κάποιου σιντί, λεγόταν Ανατολικά του Κόσμου και η ερώτηση ήταν ποιου είναι το σιντί, του Αλκίνοου Ιωαννίδη ή του Νότη Σφιακιανάκη (ναι πάλε αυτός, δεν φταίω εγώ είναι σαν τις κατσαρίδες, παντού!). Μετά που το φιλοσόφησαν οι διαγωνιζόμενοι αποφάσισαν ότι ο τίτλος ήταν πολύ κουλτουριάρικος άρα πρέπει να ήταν του Αλκίνοου… αν είναι δυνατόν δηλαδή… «ανατολικά του κόσμου»;! Ποιου κόσμου;! Αυτό δεν είναι κουλτούρα, μαλακία είναι που προσπαθεί να περάσει για κουλτούρα επιπέδου Πάολο Κοέλιο!

Απελπισμένη έκλεισα τη τηλεόραση και άνοιξα το ράδιο. Ο Σώσης βάζει τέλεια μουσική. Αν την έβαζε και σιωπηλός η εκπομπή του θα ήταν η αγαπημένη μου. Είχα κλείσει το ράδιο όταν, μετά που έβαλε το working class hero του John Lennon, του ζήτησε κάποιος να πει τι σημαίνουν οι στίχοι και ανάφερε με εκείνο το ύφος του «χαζόπαιδα τι με ρωτάτε» ότι το τραγούδι μιλά για τους χήρος της γόρκινγκ κκλας. Όταν ξανάνοιξα το ράδιο έλεγε ανέκδοτα με τον Τσακ Νόρρις που από ότι κατάλαβα εν ο νέος Πόμπος έτσι για άλλη μια φορά με έσωσε ο Παύλος Παυλίδης με το νέο του σιντί που είναι περσινό αλλά δεν βγήκε σχεδόν καθόλου από το cd player μου γιατί είναι τέλειο!

Αντικαταπληκτικά!

15 σχόλια:

  1. Εφώναξες μου;;; Παρούσα! :)

    Είχα τζαι εγώ παλιά σατελάιτ ελληνικά κανάλια τζαι ξέρω που διαφημίσεις ελληνοαμερικάνικες. Να λαλείς πάλε καλά που επεσες πάνω σε τζείνες τζαι όι τζείνη για το elligibegreeks.com την οποία αξίζει να δείς.
    http://www.youtube.com/watch?v=Dkvb0arNs3Y


    Πρόσεξε ότι εν το ίδιο άτομο που κάμνει όλους τους εν δυνάμη γκόμενους....Αμαν το μπάτζετ εν χαμηλό τι να κάμει το πλάσμα!Ασε που στην αρχή εν εκατάλαβαιναμε τι εν το "Μανίκα" που φωνάζει στην αρχή η μάμα της. (τελικά νομίζουμε εν το Μόνικα στα ελληνοαμερικάνικα! ΛΟΛ)

    Απολαυστικότατο το ποστ σου!!! Το καλύτερο διάλειμμα στην δουλειά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε κάποια φάση ήταν αναμμένη η τηλεόραση τζαι συντονισμένη στο ΡΙΚ1. Έδειχνε τη σειρά "Στην άκρη του Παράδεισου". Περνώντας, τζαι ενώ άκουα να μιλούν κυπριακά, είδα ότι είshεν υποτίτλους. Λαλώ wtf!!! Τελικά εκατάλαβα ότι οι ηθοποιοί εμιλούσαν κυπριακά τζαι εβάλλαν υποτίτλους στη δημοτική. Προφανώς για τους εξ Ελλάδος αδελφούς.

    Στη φάση που εγύρισα πας την τηλεόραση, ένας που τους ηθοποιούς είπεν "έκαμες τα shιόνιν!". Στους υποτίτλους πουκάτω εγράψαν "τα έκανες χιόνι".

    Όχι λαγομόν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. en 8a egrafa tptis alla akousa swsh j emphka. o swshs en eshei idean apo mousikh. h mousikh pou vallei en kalh epeidh laloun tou thn oi mitsioi. Epishs amma ma8ei ena sygkrothma vallei 2-3 gnwsta wspou na ma8ei allo jw s parajei. Epishs spazei mou thn h diafhmhsh pou kamnei ka8e fora p na eshei event. "Emmm en 35 evrw o panoushs alla an ta piate pou thn kingston pou prin en 30, 5 oloklhra evrw ti eni gia ena onoma san to panoush". Vlakas. En 8wrei erhma3an mas. Apla en san na akoueis 2 wres anekdota me 8ematologio to metal. Epishs eshei 1 eftomada epanastatei gia to dasoudin. OK re file alavryne. Oute egw 8elw na xtisoun to dasoui. TV en 8wrw, varkoumai, sorry en mporw na sxoliasw !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ βαριέμαι ακόμη και το ζάπινγκ άμα είμαι μόνη μου... αφήνω ένα κανάλι να παίζει κι αφήνομαι στο ίντερνετ. Ψες έπαιζε ΑΝΤ1 κι όσο συγκεντρωμένη κι αν ήμουν στον υπολογιστή ούτε κι εγώ έμεινα αδιάφορη μπροστά στην τραγική σκηνή που ο κοινοτάρχης (Χρυσάνθου)ζητά της Ελένης να φύγει από τη γειτονιά για λόγους ηθικής... Μα τι παραγωγή! Υπέρπαραγωγή!!! Έλεος πκιον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ουφ μου μια δορυφορική τι θέλεις εδώ, αλλιώς μονίμως κλειστή με τις μπούρδες που μας σερβίρουν. άσε που και δορυφορική να έχεις παλι μπορεί να μην έχει τίποτα που ν'αξίζει ούτε για ζάπινγκ!

    για τον ηρακλή πουαρό και την άγκαθα κρίστυ θα διαφωνήσω κάθετα και οριζόντια. είναι καταπληκτική και τα επεισόδια που βάζει το ρικ2 αξίζουν πραγματικά. γενικά οι σειρές του ρικ2 πάντα μου άρεσαν και τις έβρισκα σαν όαση στην τηλεοπτική έρημο.

    για μένα η λύση είναι να διαβάσω ένα βιβλίο, να διαβάσω περιοδικό, εφημερίδα ή να μπω στο νετ. και η τηλεόραση ας παίζει στο background σαν τις γιαγιάδες που τις έχουν πάντα ανοιχτές, μόνο για να κατσιαρίζουν χαχαχαχαχα

    καλημέρα!

    υγ. μα βλέπεις αυτή την σειρά του αντ1; όλοι γι'αυτήν μιλούν, αλλά ποτε δε μου κίνησε την περιέργεια να δω έστω μισό επεισόδιο. άσε που την βρίζουν απ'τη μια κι απ'την άλλη την παρακολουθούν φανατικά. αρρώστια παιδάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πας σε ένα κατάστημα αγοράζεις ένα dreambox. τηλεφωνείς για δορυφορική κεραία. βρίσκεις ένα που παρέχει υπηρεσίες και έλυσες το πρόβλημα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όπως είπε τζαι η Πρασινάδα, απολαυστικότατο το ποστ σου. Αλλά χαράς το καράγιο σου να κάμνεις ζάπινγκ σε κυπριακά κανάλια. Καλλύτερα σέρφαρε στο ίντερνετ, θκιάβασε κανένα βιβλίo, ή βλέπε απλά τον τοίχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολλές φορές νευριάζω κι εγώ που δεν έχει τίποτε να δω αλλά από την άλλη καλύτερα, έτσι όπως εκάναν την τηλεόραση αναγκάζουν μας να σηκωθούμε από τους καναπέδες κ να κάνουμε άλλα πράγματα πιο ενδιαφέροντα, πιο παραγωγικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Mα ακόμα κάμνει εκπομπές ο Σώσης? Τελευταία νέα του που άκουσα ήταν φυλακή.. Σε ποιό σταθμό παίζει?

    Αρέσκει μου τζιαι εμένα το εγώ και εσύ. Βασικά έσιει χάζιν η τύπισσα, αλλά like you εν το πέτυχα ποττέ ολόκληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @axaparh: kanali 6 h wra 10 deutera pempth. akoueis to pou to internet j fyrnesai tou geliou. oi ekpompes oi prwines j oi deilines en pio wraies omws.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Prasinada καλωσόρισες, χαίρομαι που σου έφτιαξα το διάλειμμα :-)
    το κοίταξες ποτέ το site της Μανίκας? (lol btw) αν όχι δεν ξέρεις τι χάνεις!!! είναι υλικό για δέκα ποστ!!! λέω να ζήσω live τη ταινία "Νύφες" :-))))

    Invictus δηλαδή εκάμαν τα σιόνιν!!!

    evroskarseras η αλήθεια προσπαθώ να μάθω να μην τον ακούω, να ακούω μόνο τη μουσική αλλά πολλές φορές δεν τα καταφέρνω. τώρα που είπες Πανούσης, 35 ευρώ ρε γμτ???!!!

    korinna και που θα πάει τώρα το κορίτσι; διάβασε κανένας το βιβλίο να μας πει; πότε έχει άλλο επεισόδιο; πρέπει να δούμε τι θα απογίνει!

    DaisyCrazy μέχρι πριν λίγες μέρες είχε *οικοκυρές* σε απόγνωση το ΡΙΚ και το απόγευμα Frazier που μου αρέσουν αλλά μάλλον τελείωσαν! άσε, δεν μπορώ να την έχω ανοικτή, την ανοίγω, βλέπω ότι είναι να δω και τη κλείνω, προτιμώ το ράδιο (άλλο δράμα κι εκεί!). δεν το βλέπω, τυχαία πρώτη φορά έπεσα πάνω του χτες!

    Mana δεν βλέπω τόση τηλεόραση που να αξίζει τα λεφτά του... άσε που φαβάμαι μη πάθω καμοιά εξάρτηση από τα 850 κανάλια :-)))

    Defiance ευχαριστώ :-) ο τοίχος δεν μου λέει τίποτα αλλά με το ταβάνι κόφκουμε πολλές κουβέντες :-)

    homo anisorropus σωστό!!! :-)

    Αχάπαρη φυλακή;;!! γιατί;;!!! σου απάντησε ο evroskarseras, στο Κανάλι 6. το εγώ κι εσύ πως να το πετύχουμε, το ΡΙΚ σαν να το κάμνει επίτιδες όποτε έχει μια καλή εκπομπή να τη θάβει!!!

    evroskarseras έχεις ιδιαίτερες προτιμήσεις; εμένα μου αρέσουν όλοι παρόλο που καμιά φορά θέλω να κόψω τις φλέβες μου με τον Χασμουρίδη :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Ουφ: Ναι 35 ευρά. Είμαι περίεργος να δω πως ενα σατυρίσει την οικονομική κρίση ο παρέας. Εσφίξαν τα κολάνια στην Αθήνα είπε ναρτει ποδά κανένα γυρό. Επερίπεζε τον νταλάρα αις τον μπελά εν τον κανεί.

    Προτιμήσεις: Πρωί η ώρα 9 "το μικρόφωνο στον πολίτη" μετά έσει μαι μουσική εκπομπή με μια κοπελλα που εν μουσικός όνομα εν αθυμούμαι. Επίσης τα απογευματινά του εν καλά ως τον κρίγκο η ώρα 6 τζαι σώση. Για άλλους σταθμούς ομολογώ έσει τζαιρό να ακούσω.

    Χασμουρίδης FTW !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Ουφ
    Εν το εξαναείδα...θα με βάλλεις να πάω! Ρε τι το σκέφτεσαι, θα έρτεις "Νύφη", για δουλειά είπα σου ψάχνουμε κόσμο στο εργαστήριο, τζαι η διαμονή θα έρτει με τον γαμπρό! Ε τί άλλο θέλεις δηλαδή;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. άλλο δράμα το ραδιόφωνο δε λες τίποτε! είχα κάνει παλιά σχετικό ποστ με τα νεύρα που μου προκαλούν τα προγράμματα των πιο πολλών σταθμών στο πολύπαθο αυτό νησί.

    υπάρχουν φυσικά διαμαντάκια αλλά μέσα στη βαβούρα που επικρατεί είναι σταγόνα στον ωκεανό.

    και τι αρρώστια είναι αυτό που τους επέβαλαν να βάζουν όλοι κάθε ώρα ειδήσεις; έπρεπε να χωρίσουν τους σταθμούς ανάλογα με το είδος τους και τους αμιγώς μουσικούς να μην τους εξαναγκάζουν για ειδήσεις. δε μας φτάνουν τα εκατομμύρια των διαφημίσεων έχουμε και τις ειδήσεις ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ! πόση δικτατορία στα ερτζιανά πια;

    χαχαχαχα είδες έχω πολλά να πω πάνω στο θέμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. evroskarseras κι εγώ είμαι περιέργη αλλά δεν θα του δώσω 35 ευρώ για να μάθω :-) η κοπέλα η ώρα δέκα είναι η Μαριάννα Γαλίδη, βάζει πολύ καλή μουσική.

    Prasinada εμπρός στον δρόμο που άνοιξε ο τύπος από το love actually :-))) ελπίζω μόνο οι αμερικάνοι να είναι το ίδιο εύκολοι με τες αμερικάνες. και να μοιάζουν στον Edward Norton. ή στον John Cusack. μπορώ να συμβιβαστώ και με τον Bradley Cooper :-)))

    DaisyCrazy το θυμάμαι. και πάλι στην όαση του Καναλιού καταλήξαμε :-) οι ειδήσεις δεν με ενοχλούν ιδιαίτερα... μέχρι 3-4 λεπτά μπορώ να τις αντέξω. τις αθλητικές εκπομπές είναι που δεν αντέχω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή