Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Οι βίδες μου

Είμαι δύσκολη σαν άνθρωπος. Όταν ακούω, π.χ. ότι μια celebrity παράγγειλε για το δωμάτιο της στο ξενοδοχείο σαπούνι με άρωμα άγριας ορχιδέας από τα Ιμαλάια, την καταλαβαίνω. Δεν θέλει άγρια τριαντάφυλλα από τα Ιμαλάια ούτε άγρια ορχιδέα από τις Άλπεις. Θέλει αυτό που θέλει! Αν ήμουν διάσημη θα ήμουν κολλητή φίλη με τη Ναόμι Κάμπελ, είμαι σίγουρη.

Η παρέα μου, μου δίνει συμβουλές του τύπου «όταν βγεις ραντεβού με άντρα να παραγγείλεις το πιο απλό φαγώσιμο στο μενού και να μη κάνεις ΚΑΝΕΝΑ σχόλιο γι’ αυτό, να μην αφαιρέσεις ΤΙΠΟΤΑ από μέσα και να κάνεις πέτρα τη καρδιά σου και να το φας ΟΛΟ όσο και αν σιχαίνεσαι.»

Νομίζω ότι έχουν λάθος εντύπωση για μένα. Και το απέδειξα το περασμένο Σάββατο όταν ήπια ένα ποτό που σιχαίνομαι ενώ η πρώτη μου σκέψη (και η δεύτερη και η τρίτη και η τέταρτη και η πέμπτη) ήταν να το επιστρέψω! Τώρα αν ο τύπος με απορρίπτει γιατί δίστασα μισή ώρα να το πιω, θα έχει και αυτός τα δίκια του!

Πάντα πίστευα ότι αν κάποιος είναι εντάξει με τον εαυτό του δεν θα πρέπει να αλλάζει για να ευχαριστεί τους άλλους. Δεν μιλώ για τις αλλαγές που θέλει πραγματικά να κάνει και ίσως χρειάζεται κάποια ενθάρρυνση. Ούτε θεωρώ ότι είναι σωστό να είναι εντάξει με τον εαυτό του ένας αλκοολικός, ένας ναρκομανής ή ένας χαρτοπαίκτης, ειδικά αν ο τρόπος ζωής του επηρεάζει και άλλους.

Αλλά αν θέλω να φάω το σάντουιτς μου χωρίς ντομάτα και μαρούλι, αν δεν μου αρέσει η μπύρα, αν δεν ντύνομαι σαν λέτσα για να είμαι και να το φωνάζω underground, αν βαριέμαι εύκολα, αν κατεβάζω συχνά τα μούτρα μου, αν γίνομαι σνομπ ή κακιά, αν με πληγώνει ίσως λίγο περισσότερο από όσο θα έπρεπε η αδιαφορία των άλλων, αυτό δεν με κάνει ιδιότροπη ή παράξενη.

Μάλλον χρειάζομαι ένα ψυχολόγο!

21 σχόλια:

  1. Ένεν ότι είσαι δύσκολος άνθρωπος,εν ότι αν κάμνεις κάτι που εν κάμνουν οι υπόλοιποι είσαι αυτομάτως παράξενη.
    Και μένα ούλοι νομίζουν ότι είμαι κακομαθημένη γιατί έχω μερικές (εκατοντάδες) ιδιοτροπίες στο φαϊ,εν είμαι κακομαθημένη απλά εν καταλαμβαίνω γιατί να πρέπει να φάεις ή να κάμεις κάτι που εν σου αρέσκει...
    τζίνο που κατάλαβα εγώ εν ότι πρέπει να κάμνεςι πάντα τζίνο που θέλεις,εν υπάρχει λόγος να καταπιέζεσε ακόμα και για την πιο μικρή λεπτομέρεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταλαβαινω σε γιατί τζαι εγώ είμαι πολλά δύσκολος άνθρωπος τζαι αντιλαμβάνουμαι το. Η αποψη μου όμως είναι ότι εφόσουν οι ιδιοτροπίες μου δεν επηρεάζουν τις ζωές των άλλων (τουλάχιστον από όσο ξέρω) τζαι ούτε τους ενοχλώ, τότε εν θεωρώ ότι έχουν το δικαίωμα να μου πουν να τες αλλάξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα επιτέλους. Δεν είμαστεν ιδιότροποι. Είμαστεν επιλεκτικοί!
    Μεν αυτοσαμποτάρεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορεί να βόσκεις αλλά δεν είσαι και αρνί, μια χαρά είσαι. Οι άλλοι να κοιτακτούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλώς σε βρήκα. Συμφωνώ με όλα όσα έγραψες και με τα υπόλοιπα σχόλια, επέρασα και εγώ που τούντο στάδιο και ακόμα περνώ δηλαδή. Πολλές φορές πιάννω τον εαυτό μου να καταπιέζεται για να ευχαριστήσει τους άλλους. Σιγά σιγά αρχίζω να καταλαβαίνω ότι απλά εν αξίζει. Οι διαφορετικότητές μας, οι ιδιοτροπίες μας όπως θέλεις πες το, εν τούτες που μας κάνουν να αφήνουμε το στίγμα μας. Πάντως εγώ στους άλλους εν τούτες τις "ιδιτροπίες" που βρίσκω άκρως γοητευτικές. Υπερβολικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μα οι 'βίδες' μας είναι που μας κάνουν διαφορετικούς κι ενδιαφέροντες άνθρωπους. δε λέω να'μαστε βιδωμένες συνέχεια χαχαχαχαχα
    αλλά αλοίμονο να μην έχουμε και καμιά διακοσαριά βίδες σπέαρ ;)

    να'σαι περήφανη για τις βίδες σου ρε ουφ μου κι άσε τους άλλους τους ζηλιάρηδες να λεν!

    xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οκ γιατί το θέμα του φαγιού ή του ποτού επηρεάζει μιαν potential σχέση? Κάτι έχασα δαμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να είσαι αυτό που είσαι! Να τονίζεις τη διαφορετικότητά σου.

    Είναι ωραίο να βρεις κάποιον που του αρέσεις γι αυτό που είσαι. Σίγουρα θέλει ψάξιμο και ψαξιμο και ψάξιμο και υπομονή αλλά μέχρι τα Ιμαλάια θα πήγαινες για άγρια ορχιδέα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καθένας δικαιούται να κάνει αυτό που θέλει φτάνει να μην ενοχλε,ι τους άλλους. Μια χαρά είσαι. Μην αλλάξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το να έσιεις άποψη τζαι να επιλέγεις τι θα πληρώσεις για να φάεις ή να πιεις έννεν κακό. Μπορεί να εν ιδιοτροπία, αλλά ποιος εν έσιει ιδιοτροπίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μάνα μου, να είσαι ο εαυτός σου τζαι μεν ακούεις κανένα! Ειδικά όταν πρόκειται για ..ραντεβουδάκια, τζείνος που εν θα σεβαστεί τες προσωπικές σου επιλογές σημαίνει ότι εν αξίζει ούτε δεύτερο ραντεβού. Εξ'άλλου, τι ωραίο πράμα να σε θέλει ο άλλος γιατί είσαι εσύ :) Το λέει και το άσμα άλλωστε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επίσης, κάποιος πολλά σοφά είπε "be yourself because those who matter don't mind and those who mind don't matter".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ουσία είναι ο άλλος να σε αγαπά για τα ψεγάδια σου και όχι για τις αρετές σου!
    Το ίδιο ισχύει και στις παρεές.... Εάν κάποιοι δεν εγκρίνουν τις "ιδιοτροπίες" σου, άσε τους πίσω και προχώρα παρακάτω.

    Αρκετά πια, με τους "δήθεν" και τους "φαίνεσθαι" στην Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είσαι λίγο σνομπ ή μου φαίνεται? ΑΑ δεν θα κάνουμε χωριό εδώ!

    Τι θα έλεγες σε μια τέτοια αντίδραση από έναν άντρα που σου αρέσει πάρα πολύ?
    Θα καθόσουν να δικαιολογηθείς?
    Θα καθόσουν να το συζητήσεις?
    Μήπως θα τον διαολόστελνες?
    ΈΕΕ?
    Καλησπέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παράξενες παρέες έσιεις.

    Τωρά για το θέμα του date dinner, νομίζω το θέμα ενεν αν θα πρέπει να φκάλεις έξω κάτι που το φαί που εν σου αρέσκει αλλα ο τρόπος που το κάμνεις.

    Ας πούμε αν όταν έρτει το φαί μπεις σε psycho mode τζιαι αρκέψεις να λαλείς ξέρω γω "Παναία μου έσιει μαρούλλι" ή "ίου νεκατσιώ τις ελιές,νεκατσιώ τες" τότε ο άλλος μπορεί να μεν πιάσει τζιαι τα καλύττερα vibes που σένα - χωρίς φυσικά τούτο να σημαίνει ότι εν θα πάει παρακάτω το πράμα.

    In any case, οι πτυχές του χαρακτήρα εμφανίζονται σε πολλά σενάρια επομένως αν ας πούμε είσαι fussy άθρωπος τζιαι να συγκρατηθείς στο δείπνο εννά σου φκεί κάπου αλλού τζιαι πάλι την ίδια επίδραση εννά έσιει στον άλλο επομένως εν αξίζει να υποκρίνεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. περαστικος(σνοπ)007 Ιουλίου 2011 στις 12:00 π.μ.

    κανενας δεν λεει να μην εισαι ο ευατός σου με τα μικρά και μεγαλα, τα καλά σου και τα κακα σου. Σιγουρα οι φιλοι σου που σε ξερουν σε αγαπουν οπως είσαι και καλά κανουν. Από την άλλη υπάρχει αυτό που λεμε πρώτη εντύπωση. Δυστυχώς ή ευτυχώς. Δεν λεει κανενας να υποκρίνεσαι αλλα να είσαι πιο ανοιχτή σε καποια πράγματα και πιο ανεχτική. Ισως αυτός που ακουει μια μουσική που δεν σου άρέσει να είναι ενας χρυσός άνθρωπος που δεν ακούει καλή μουσική. Και με το να τον αποκλείεις αυτό να αποκλειεις μια γνωριμία που ισως οδηγηθεί κάπου. Εχουμε κάποτε μια τάση ολη σνοπισμού απέναντι σε καποια πραγματα ή ανθρωπους που νιώθουμε να απέχουν απο την αισθητική μας. και θελει προσοχή αυτό. Και ναι αν σου αρεσει καποιος μπορείς να κανεις καποιες μικρές αβαρίες. Δεν σημαίνει οτι αλλάζεις για χαρη του άλλου. ισως απλώς να προσαρμοζεσαι. οχι επειδή θελεις ειδικα΄αυτή την αλλάγη αλλά επειδή θέλεις αυτό τον άνθρωπο. Και ισως καποτε καταλαβεις ότι οι ιδιοτροπιες μας και οι "αρχες" μας και τα μη και τα όχι μας και εγώ έτσι είμαι και σε οποιον άρέσω είναι απλά άμυνες και φοβιες. ισως δεν είναι και έτσι :)Aπό την άλλη ΄σεβαστό να είσαι ιδιοτρόπή όπως σεβαστό να σε θεωρούν οι άλλοι ιδιοτροπή με τα δικά τους δεδομένα. ή να μην μπορούν να καταλαβούν ότι απλώς δεν σου αρέσει το ποτό και να νομίζουν ότι κανουν οι ιδιοι κατι λάθος που όποτε το πινεις "ξινιζεις"" τα μουτρα :)Εγώ πάντως όσο σε ξέρω, από εδώ μέσα, μου φάινεσαι ευαισθητη και επιλεκτική. Με κάποιες τασεις ιδιοτροπιας ατε καικαποτε ελαφρύ (υγειή) σνοπισμο (μεν φωνάζεις):) αλλά αυθεντική και τυχερός όποιος θα σε κανει παρέα. Αλλά οσοι σε γνωρίζουν πρωτη φορά ισως δεν το καταλάβουν αμεσως . Δωστους τον χρονο να το μαθουν ...υγ. εγραψα πολλα και βαριεμαι να τα ελεγξω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. τι λες ρε. σιγα που θα καταπιέζεσαι που το πρώτο ραντεβού. άμα φάεις κάτι χάλια δειχνεις υποτακτική, όι καλή, έτζιαι λέω φυσικά να κάμεις σκηνή, αυτό δε θα ήταν και πολύ καλό. μεστα πλαίσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μια χαρά είσαι!
    Ειδάλλως θέλω τζι εγώ ψυχολόγο :P

    Το μόνο που θα εχαρακτήριζα υπερβολικό (σε ραντεβού πχ) τζαι να το αλλάξει όποιος το κάμνει οπωσδήποτε είναι να μασάς με το στόμα ανοικτό τζαι να τρέχουν τα ζουμιά. Τζαι να φωνάζεις στο γκαρσόνι.

    Στα άλλα ούλλα, be yourself

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια σας, και αυτούς που συμφωνούν μαζί μου και αυτούς που διαφωνούν.
    με βάλατε σε σκέψεις :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τες δικές μου βίδες να δείς! Btw αν τες δείς πέ μου το γιατί έχασα τες. Μια χαρά είσαι, ούφφου σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή