Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Αυτή η τελευταία βδομάδα

Τη Δευτέρα ξύπνησα αγχωμένη με ένα περίεργο συναίσθημα ότι έγινε σεισμός. Αργότερα βρέθηκα στο αυτοκίνητο με κατεύθυνση το Ακρωτήρι και σε εκείνο το σημείο του δρόμου με τα δέντρα που σε κάνουν να νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε βιβλίο της Jane Austen και σε λίγο πρόκειται να εμφανιστεί το Pemberley, είδα μια μαύρη γυαλιστερή κορδέλα να ανεμίζει στη μέση του δρόμου. Την απέφυγα τελευταία στιγμή και συνειδητοποίησα ότι ήταν ένα τεράστιο μαύρο φίδι.

Τη Τρίτη καθόμουν όλη μέρα σπίτι και έχασκα. Αργότερα το βράδυ πήγα βόλτα στον παραλιακό όπου είδα μια διαδήλωση, τη μοναδική διαδήλωση που είδα ποτέ στη Κύπρο… Ένας γνωστός έκανε κοινωνιολογική μελέτη του γεγονότος και τον άκουγα βαριεστημένα κουνώντας μηχανικά το κεφάλι.

Τη Τετάρτη καθάρισα την αποθήκη. Έβαλα στην άκρη παλιές φωτογραφίες και τις ξανάδα μετά από πολλά χρόνια. Μελαγχόλησα γιατί συνειδητοποίησα ότι ήμουν πάντα μόνη μου, ειδικά όταν ήμουν ανάμεσα σε πολύ κόσμο και μεγάλες παρέες. Τότε το έβλεπα σαν δικό μου φταίξιμο, τώρα το βλέπω αλλιώς. Το βράδυ στο σπίτι δεν είχαμε ρεύμα και καθόμουν στη βεράντα ακούγοντας ραδιόφωνο από το κινητό.

Τη Πέμπτη καθόμουν όλη μέρα σπίτι και έχασκα. Έκανε ζέστη και θύμωσα. Σκεφτόμουν πόσο γελοίο είναι για μια χώρα που έχει 360 μέρες τον χρόνο ηλιοφάνεια να εξαρτάτε τόσο πολύ από μια εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας. Μετά σκέφτηκα ότι δεν έχουμε υπόθεση σαν χώρα γενικά, η ηλιακή ενέργεια μας μάρανε.

Τη Παρασκευή το πρωί καθάρισα το σπίτι και το μεσημέρι πήγα για φαγητό. Το βράδυ αποφάσισα να λιώσω στη τηλεόραση και έκατσα να δω το Παρά πέντε. Μετά πέτυχα στο ΡΙΚ1 ένα μαγνητοσκοπημένο θεατρικό, το Μανόλη του Γιώργου Νεοφύτου με τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη και ένα γάτο. Μιλούσε για το πραξικόπημα και κατάφερε να με κλαμουρίσει. Ήθελα να τηλεφωνήσω στο ΡΙΚ να τους συγχαρώ για την επιλογή τους αλλά συγκρατήθηκα.

Το Σάββατο το πρωί πήγα θάλασσα όπου κάηκα, ήπια κάμποσο θαλασσινό νερό, γέλασα πολύ σαν το χαζό και ερωτεύτηκα, κλασικά κάποιον που δεν γνωρίζει την ύπαρξη μου. Το βράδυ είδα το τελευταίο Harry Potter. Η κοπέλα στο ταμείο μας είπε να φυλάξουμε τα εισιτήρια μας για να μπορέσουμε να δούμε τη ταινία κάποια άλλη στιγμή αν κοπεί το ρεύμα. Όλα τα κλειστοφοβικά μας σύνδρομα ήρθαν στη φόρα αλλά τελικά το είδαμε χωρίς διακοπές. Η ταινία ήταν τέλεια εκτός από το τέλος! Άκου 19 χρόνια αργότερα μεσοαστοί μάγοι με κοιλιά!

Τη Κυριακή οικογένεια, εφημερίδες, περιοδικά, φαγητό, παγωτά και το απόγευμα θάλασσα. Συννεφιά, δροσιά και πλατσουρίσματα. Το βράδυ είδα στο ΡΙΚ1 τον Αρχιεπίσκοπο να μιλά πιο ήρεμα από ποτέ. Φαντάστηκα ότι με το ζόρι κρατούσε τον εαυτό του να μη πανηγυρίσει για το απρόσμενο δώρο.

Δευτέρα.

...

6 σχόλια:

  1. "Μελαγχόλησα γιατί συνειδητοποίησα ότι ήμουν πάντα μόνη μου, ειδικά όταν ήμουν ανάμεσα σε πολύ κόσμο και μεγάλες παρέες. Τότε το έβλεπα σαν δικό μου φταίξιμο, τώρα το βλέπω αλλιώς. "

    i think like this sometimes...

    dim summer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Τη Δευτέρα ξύπνησα αγχωμένη με ένα περίεργο συναίσθημα ότι έγινε σεισμός."

    Εγώ την προηγούμενη νύχτα των γεγονότων, εθώρουν όνειρο ότι ήμουν Κύπρο τζαι επροσπάθουν μες το άγχος να μαζέψω την οικογένεια τζαι κάμποσους συγγενείς μεσα στο σπίτι μας γιατί εξω κάτι εγίνετουν τζαι έθελα να τους προστατέψω. Εξύπνησα τζαι εγώ πολλά αγχωμένη τζαι επιασα τηλ την μάμα μου γιατι είχα παράξενο προαίσθημα. Λίες ώρες μετά ουλλοι ξέρουμε τι έγινε....

    Εγω αν εθωρουν μαύρη γυαλιστερή κορδέλα ήταν να λυποθημήσω επιτόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλα θα περάσουν, μην το σκέφτεσαι, και θα ξεχάσουμε και όσα γίναν αλλά και όσους θα μείνουν ατιμώρητοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να 'σαι καλά ουφ μου, όύλλος ο κόσμος επέστρεψε κανονικά στους ρυθμούς του ακόμα τζαι τζείνοι που εννα μείνουν ατιμώρητοι κατά το σκουλουούιν.
    Τη νύχτα στη βεράντα εν το Τραίνο Φάντασμα που άκουες; Θέλω και εγώ να πάω να δω τον Χάρι αλλά φοούμαι γιατί εννα έχει κουφή! Αριστούργημα το τραγούδι! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. opote dw mavri gialisteri kordela stamatw an den exei alla aftokinita kai thwrw...proxtes ekama polli xara pou eida ena therko na diastavrwnei!alopws eimai arrwstimeni!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. like kai gia ayto like kai gia to tragoydi

    με συγκινησες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή