Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Η ανάλυση του βήχα

Δεν είσαι συνηθισμένος / συνηθισμένη να πηγαίνεις στο θέατρο αλλά παίζει κομπάρσα μια οποιαδήποτε γνωστή σου και σε καλεί. Η παράσταση δεν έχει και πολλή μουσική και καθόλου λόγια, οι ηθοποιοί είναι σχεδόν γυμνοί στη σκηνή και εσύ νοιώθεις άβολα μέσα σε τόση in your face κουλτούρα. Βήχεις με ένα διακριτικό και κοφτό κουγχκ. Αμέσως σου απαντά κάποιος / κάποια με ένα επίσης διακριτικό κουγχκ από την άλλη άκρη της αίθουσας. Κάποιος / κάποια αναθαρρεύει στο κέντρο της αίθουσας και ανταποκρίνεται με ένα κουγχκ το οποίο συμπληρώνει με ένα ουγχκ.

Μετά μπαίνει δυνατή μουσική και το μισό θέατρο τη συνοδεύει με απανωτά κουγχκ, ουγχκ και κουγχκουγχκουγχκουγχκ. Η μουσική σταματά απότομα και μένει ένα κουγχκ να αιωρείται. Περνάει κανένα λεπτό ησυχίας και ακούγεται ένα διακριτικό κουγχκ από κάπου δεξιά. Περιμένω το επόμενο από κάπου αριστερά. Δεν με απογοητεύει. Μετά ένα πίσω μου. Μετά ένα λίγο πιο μπροστά.

Σταματώ να προσέχω την παράσταση και κάνω μελέτη των κουγχκ. Ναι, μετά από ένα, ακολουθεί πάντα ακόμα ένα και μετά τρία τέσσερα. Κάθε φορά που μπαίνει μουσική εκτονώνονται καμιά εικοσαριά. Δεν είναι άρρωστοι, απλά νοιώθουν άβολα και θέλουν να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους στον χώρο και να συγκρατήσουν την ανυπομονησία τους που χτυπάει κόκκινο με τον περιορισμό τους σε ένα τεράστιο χώρο με άλλα πεντακόσια άτομα.

Σε συνδυασμό με το προηγούμενο ποστ, θέλω να εφευρεθεί ένα κάθισμα το οποίο θα αναγνωρίζει τις συνεχείς μετακινήσεις του κώλου και θα έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιεί ένα μηχανισμό που θα ανοίγει σε μια καταπακτή μετά το δεύτερο κουγχκ. Δεν χρειάζεται να τραυματίζεται κανείς, ας έχει στρώμα από κάτω. Αλλά θα του / της απαγορεύεται η είσοδος για το υπόλοιπο της παράστασης.

Κουγχκ. 


27 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. ναι και δεν μου άρεσε ποσώς, εκτός η σκηνή-όργιο με το ορχηστρικό du hast.
      άρεσε σου αν εξαιρέσουμε τα κούχου;

      Διαγραφή
    2. νομίζω πως ίσως έπρεπε να ήξερα την ιστορία πριν το δω. τζαι εν την έξερα. μόνο στη φάση με το κείμενο της Σάρα Κέιν [http://www.lifo.gr/team/u20456/34969] έλεα κάπου το ξέρω κάπου το ξέρω άτσα ερωτικός ο Γκαίτε αλλά τελικά εν ήταν του Γκαίτε!

      η σκηνή όργιο ήταν πολλά ωραία, όπως τζαι πολλές άλλες. εικαστικά νομίζω ήταν πολλά καλό. τζαι ο Μεφιστοφελής άψογος!

      ένα εικοσιτετράωρο αργότερα, νομίζω άρεσεν μου. το ότι κουράστηκα κάπως θα το αποδώσω στη χορωδία των κουγχκ προς το παρόν :/

      Διαγραφή
    3. Όργιο;κκουχχουκουχχου!:-)Αυτά είναι!

      Διαγραφή
    4. εκάμαν το φάουστ με du hast μέσα;;;;;;;;
      τζίζας τι θα ακούσω πλέον.

      πάλε καλέ που έκαμες ριβιού τα κουγχ. πιο ενδιαφέρον η μελέτη σου αυτή. :P

      Διαγραφή
    5. Άτε εννα μακρηγορήσω πάλε για να είμαι λίο πιο συγκεκριμένη.
      Αρέσκουν μου ΠΑΡΑ πολλά οι πιο μοντέρνες και ελεύθερες αποδόσεις πιο κλασικών ιδεών και έργων. ΑΛΛΑ, η ιδιοφυία, θεωρώ ότι βρίσκεται στην ισορροπία του πρωτοτύπου και της καινοτομίας. Τούτοι ήταν σάννα εχάσαν το νόημα του πρωτοτύπου μες στα πολλά μοντέρνα στοιχεία που εθέλαν να βάλουν. Εθυσιάσαν υπερβολικά το έργο, για χάρη του "κόνσεπτ".
      Θυμίζει μου την πλατφόρμα σύγχρονου χορού στη Λεμεσό που κάμνουν ότι κάμνουν για ένα κόνσεπτ, ενώ έχουν ΓΑΜΑΤΟΥΣ χορευτές στη διάθεσή τους και δεν τους αξιοποιούν για τίποτε. Η ιδιοφυία θα ήταν στο συνδυασμό. Τζαι θυσιάζουν πάλε, την ιδέα για ένα κόνσεπτ.
      Για μένα εν πολλά πιο δύσκολο να έβρεις τζείνη τη χρυσή τομή, γι'αυτό το αποκαλώ και ιδιοφυία.

      Τριολούιν, είχε και ένα πανί με μια γιγαντιαία φωτογραφία ενός πουττιού τζαι ενός βυζιού που εκατέβηκε, έδωκε 5 γυρούς τζαι έφυε. Άσε με δηλαδή ρε πρωτοπόρε τάχα μου.

      Διαγραφή
    6. εν με απασχολεί τόσο το να δω το πρωτότυπο, όσο το νόημα που λέεις τζι εσύ. ομολογώ ότι ελάχιστα ήξερα για τον Φάουστ έτσι δεν μπορώ να το κρίνω τούτο στη συγκεκριμένη παράσταση. τζαι εννοείται ότι εν "έμαθα" τίποτε.

      η πλατφόρμα... άσε!! :-) διαφωνώ ότι υπάρχει κόνσεπτ, νομίζω οι παραπάνω απλά εν έχουν ιδέα τι κάμνουν. ή απλά δεν μπορούν να μεταδώσουν στο κοινό την ιδέα τους.

      Διαγραφή
  2. Εγώ είμαι χώρκατος.

    ΚΚΚΚΟΥΧΧΧΧΧΟΥ ΚΚΚΟΥΧΧΧΧΧΧΧΟΥ :D

    Άρεσε μου.
    Εν κάτι όπως το γιατί μαχούμαστε με το κινητό την ώρα που οδηγούμε. Όπως εξηγά πολλά θεϊκά ο Louis C.K., εν επειδή εν θέλουμε να νιώθουμε τη μοναξιά μας: http://youtu.be/5HbYScltf1c

    Νομίζω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι, νομίζω λέει τα πολλά καλά ο τύπος!! εν το είδα ούλλο γιατί φακκά μου ο άλλος τύπος :-))

      Διαγραφή
  3. χαχαχαχα Εβαρέθηκες πάρα πολλά !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όι, εν εβαρέθηκα απλά ήταν πολλά ενοχλητικός ο βήχας!! τζαι ήταν παντού!!

      Διαγραφή
  4. αμα σε "παρασυρει" μια παρασταση δεν ακους τα κουχ κουχ (εκτος αν εισαι η Ουφ βεβαια)

    αλλα νομιζω ναι ... αν σε παρεσυρε η παρασταση δεν θα "ακουγες" ή "εβλεπες" κατι αλλου

    κουχ κουχ κουχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ίσως, δεν ξέρω. πάντως η ιδιοτροπία μου σε κάτι τέτοια εν κάμποση :/

      Διαγραφή
  5. Αμπα και εστάθηκεν τους τιποτις ποπ-κορν των πλασμάτων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. hahahaha τελια παρατηρηση πολλα ωραιο ποστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαχαχα χαίρομαι που απασχολεί κι άλλους το θέμα του βήχα αν και εγώ είχα τοποθετηθεί από την άλλη πλευρά :-)

    http://brenda186.blogspot.com/2013/02/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. χαχαχαχαχαχαχα....εγω ητε φευκω στα μισα ητε ποφυσω μεγαλοφωνος.το κκουχχου εν το εσκεφτηκα.φεκκιου για την εναλλακτικη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι μεν κάτσεις πούποτε κοντά μου έτσι τόπους, εννά γινεί μακελειό :-)))

      Διαγραφή
  9. Αμάν ρε πως κάμνεις έτσι! Ελείψαν μου οι παστίλιες του λαιμού, αμέσως να με κάμεις ποστ :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ειχα το θκεβασει το ποστ τη δευτερα, τζαι σημερα ειχα μαθημα τζαι αρκεψε η ιδια φαση κουχου κουχου μα ΠΟΥ ΠΑΝΤΟΥ! εν ειχε ετσι πραμα! ναι τζαι ηθελα να σου πω οτι εσκεφτουμουν το ποστ σου τζαι εχαμογελουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή