Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Λαπόρτα

Χτες το βράδυ, γύρω στις οκτώμισι δηλαδή, με σταμάτησε ένας αστυνομικός για έλεγχο σε εκείνο το σημείο κλειδί που κατασκηνώνουν όλοι οι αστυνομικοί στη Λεμεσό, μόλις περάσεις τα φώτα του κήπου και πας προς Γλάδστωνος, απέναντι από την πίσω πλευρά των δικαστηρίων. Σε κάποια προηγούμενη μου ζωή πρέπει να ήμουν σεσημασμένη γιατί όποτε δω αστυνομικούς έχω ένα ένοχο ύφος σαν να υπάρχει περίπτωση να ψάχνουν εμένα και μόνο εμένα για ένα έγκλημα που έκανα το βράδυ σαν υπνοβατούσα και δεν το θυμάμαι το πρωί!

Σαν καλή οδηγός έδειξα ότι θα σταματήσω, σταμάτησα και κατέβασα το παράθυρο. Άδεια και ασφάλεια λέει το όργανο. Βεβαίως, του απαντώ εξυπηρετικότατη, προσπαθώντας να του τραβήξω τη προσοχή από το καπό του αυτοκινήτου μέσα από το οποίο άρχισε εδώ και λίγη ώρα να στάζει πηκτό το αίμα το θύματος μου…

Μετά από αυτό θυμήθηκα όλες τις φορές που με σταμάτησε αστυνομικός:

Η πρώτη:
Λίγους μήνες μετά την άδεια οδήγησης, ραντεβού με μια φίλη στον Εναέριο, Σάββατο βράδυ και φυσικά γίνετε χαμός. Το πάρκινγκ τεράστιο αλλά γεμάτο, άργησα και η φίλη μου είναι έτοιμη να πάθει νευρικό κλονισμό και να μη μου ξαναμιλήσει. Αφήνω το αυτοκίνητο σε ένα πεζοδρόμιο κάπου εκεί στα στενά πίσω από τον κήπο, χαμογελώ στον νεαρό με το δεφτέρι που με κοιτάζει αποσβολωμένος (είσαι θεά αγάπη μου!) και τρέχω προς τις καφετέριες. Ναι, ήταν μπάτσος και με έγραψε…!

Η ηλίθια:
Μου τηλεφώνησε! Τι καλά!!! Σιγά μην αφήσω μια μικρούλα λεπτομερειούλα να με εμποδίσει να απαντήσω το τηλέφωνο! Όλοι οδηγούν και μιλούν στο κινητό, πόσο δύσκολο είναι πια, απαντώ το τηλέφωνο και παίζω την έξυπνη με τις γνώσεις μου για το σινεμά (ναι σου λέω, ο Sean Penn έδερνε τη Madonna όταν ήταν παντρεμένοι!) για να εντυπωσιάσω τον συνομιλητή μου. Ο συνομιλητής μου εντυπωσιάζετε και θα μιλούσαμε για σινεμά μέχρι να καρφώσω πάνω σε κανένα τοίχο αλλά ευτυχώς ένας μαύρος καβαλάρης με μουστάκα πλεύρισε το αυτοκίνητο μου και άρχισε να μου γνέφει. Τσαντίστηκα! Ποιος είναι αυτός ο ηλίθιος που με ενοχλεί;! Οδηγώ, μιλώ στο τηλέφωνο, κοιτάζω με άγριες διαθέσεις τον τύπο που έχει κολλήσει δίπλα μου με τη μοτοσυκλέτα και δεν καταλαβαίνω το ζώον ότι είναι αστυνομικός και μου γνέφει να σταματήσω!!! Εκατό λίρες…

Η ρουσφέτι:
Το μόνο καλό με τα χωριά είναι που όλοι ξέρουν όλους. Λάθος. Το μόνο καλό με τα ξένα χωριά είναι που όλοι ξέρουν όλους και αν εσύ ξέρεις τον σωστό άνθρωπο γλυτώνεις τα πρόστιμα. Έτρεχα να φύγω, νόμιζα πως αν έμενα πέντε λεπτά παραπάνω θα με άρπαζαν, θα με πάντρευαν με το ζόρι με κάνα βοσκό και θα ξεκινούσα αυτόματα να αναπαράγομαι! Όπως καταλαβαίνετε έτρεχα για τη ζωή μου, ο αστυνομικός όμως δεν μπορούσε να το καταλάβει αυτό όταν με σταμάτησε! Με ρώτησε ποιανού είμαι εγώ! Του απάντησα ότι είμαι ανιψιά του άντρα της Μαρίτσας του Πανικκή της Δεσπούς που έχει έναν αδελφό που εν αζάς στο χωριό. Με έστειλε στο καλό, μου είπε να προσέχω και μου ζήτησε να δώσω χαιρετίσματα στο θείο μου! Τς τς τς παντού μέσον γαμώτο!

Η αλκοολική:
Σάββατο βράδυ στην άκρη της πόλης. Με δύο φίλες, οδηγούσα εγώ και μας σταμάτησε ένας ψηλός, ξανθός θεός. Μου ζήτησε άδεια και ασφάλεια. Τον κοίταζα σαν υπνωτισμένη. Με ρώτησε αν ήπια. Του απάντησα ότι ήπια μια Smirnoff ice. Μου είπε ότι είμαι μια ευσυνείδητη πολίτις και πολύ όμορφη και αν ήθελα να περνούσα μόνη μου αργότερα όταν θα τελείωνε τη βάρδια του να πάμε να μεθύσουμε παρέα. Μετά έφερα τα μίλια μου, έβαλα στο ντουλαπάκι την άδεια και την ασφάλεια και πήγα να κοιμηθώ!

Η εντελώς ηλίθια:
Μετά από ένα χορταστικό και χρήσιμο shopping στο IKEA έρχομαι βράδυ από Λευκωσία. Βλέπω από μακριά αστυνομικούς και όπως κάνουμε όλοι σε αυτή τη περίπτωση, ακόμα και αν οδηγούμε με ογδόντα χιλιόμετρα, ελάττωσα ταχύτητα για να τους δώσω την ευκαιρία να γελάσουν και να πουν πόσο ηλίθιος είναι ο κόσμος! Ο τύπος που στεκόταν στην άκρη του δρόμου ανέμιζε ένα φαναράκι και εγώ κατάλαβα ότι μου έγνεφε να σταματήσω. Σταματώ ψαρωμένη και βλέπω τον αστυνομικό μπροστά μου αγανακτισμένο να μουρμουρά ότι τόση ώρα έγνεφε να αλλάξω λωρίδα κι εγώ πήγα και σταμάτησα, άντε τώρα να ξαναμπώ στον ίσιο δρόμο, μα για όνομα του Θεού, δεν καταλαβαίνεις κυρά μου;! Εκεί κι αν ψάρωσα!!! Μου ερχόταν να τον παρακαλέσω να με γράψει, έτσι για να βγάλει το άχτι του, αλλά δεν ήθελα να τον νευριάσω περισσότερο! Ότι και να μου έσουρε ο άνθρωπος δίκιο θα είχε. Όμως. Όμως, δεν θα έπρεπε να έβαζαν μια ταμπέλα: «αλλάξτε λωρίδα» αντί να έχουν ένα τύπο μες τη μέση του highway να ανεμίζει φαναράκια; Άραγε πόσοι έκαναν την ίδια μαλακία μ’ εμένα κύριε δικαστά μου;

Χτες ξεμπέρδεψα σχετικά εύκολα. Δυσκολεύτηκα μόνο να βρω τη φετινή ασφάλεια γιατί μες το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου υπάρχουν μέσα στους φακέλους τους όλες μου οι ασφάλειες από το 2006… πρέπει να το καθαρίσω!

16 σχόλια:

  1. μαχάχαχαχαχαχ!!!

    Δηλαδή στην αλκοολική περίπτωση τα ονειρεύτηκες όλα αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμέναν εσταματήσαν με πας στες 20 φορές, τες 19 για άλκοτεστ τζαι εκάμαν μου 1. Τζαι έχει φορές που κάμνω γυρούς για να με σταματήσουν επειδή θέλω να κάμω άλκοτεστ! Τζαι ΔΕΝ μου κάμνουν!
    (Τωρά που το είπα θα έρτει τζαι η μέρα που θα με γράψουν σύντομα, ξέρω το.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. λαπόρτον-ραπόρτον, το (ιταλ.rapporto): αγωγή, αναφορά, έκθεση, κατάθεση. Από το ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗς ΔΙΑΛΕΚΤΟΥ (Κ. Γιαγκουλλής)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κουνούπι μέχρι τη Smirnoff ice είναι πραγματικότητα, το πάρακατω συμβαίνει μόνο σε ελληνικές τρέντυ σειρές!

    Moonlight.... εχμμμμμ..... γιατί ΘΕΛΕΙΣ να σε σταματήσουν για άλκοτεστ;;;!!!!

    περαστικέ ευχαριστώ για την ενημέρωση :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. tzeino me to ksantho theo en itan katharo an itan oneiro, giati akousa to na symvainei.... mia fili mou estamatisen tin o idios astynomikos 3 fores kai tes 3 afinen tin na fyei kai elalen tis na ton piasei til.

    sigh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. proti fora pu epiasa aftokinito me adia me tipote me asfalia....stamata me o astinomikos!efame tin lalo toraa....kamei na dei noumera tpt en ishe to aftokinito!potzi poda sfiktou kame tin kali eglipara me tin!!!2i fora epiamas t randar...en tn eglitosame tin prostima!!!
    eftixos en me epiasan gia alkotest akoma!!!!ala stamatoun me sixnaaa...!!!en fatsta gia stamatima alopos pu exo!LOL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Sike δεν ήταν όνειρο, απλά λυσσασμένη επιθυμία! μου είπε μπράβο που δεν ήπια και με άφησε να φύγω! εβούραν την πουπίσω τη φίλη σου ο μπάτσος;!

    nekat0meni :-))) μήπως είναι συνέχεια ο ίδιος αστυνομικός; ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλή φάση η αλκοολική όντως. Μα μια smirnof ice τι να σου κάνει καλε; :)
    Κι εγώ αυτές πίνω συνήθως.

    Εμένα με σταμάτησαν 3 φορές. Την πρώτη με έγραψαν με εκπτωση.. τη δεύτερη έγραψαν το άτομο στο πίσω κάθισμα.. ναι ναι στο πίσω κάθισμα. Και την 3η για ταχύτητα στο χάιγεη.

    Ίσως γράψω κι εγώ με λεπτομέριες τις εμπειρίες μου στο μέλλον. Είναι για γέλια όπως και να το δεις.

    Πάντα αναρωτιέμαι τι ακούνε οι αστυνομικοί της τροχαίας όταν σταματούν τους οδηγούς! Θα μπορούσαν να γεμίσουν τόμους με αυτά είμαι σίγουρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 3 diaforetikes fores, me polli xrono metaksi tous, alla panta sto idio simeio! alli tzeini!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Διας πάνω σε λάθος αστυνομικούς έχω να πω. Εσιει έναν του δήμου, κοντό παστό με μουστάκι που εν έσιει λάθος. Ειπα του 350 φορές να μεν με γράψει γιατί παντρέφκουμε την επομένη μέρα. Επίστεψε με τζιαι τες 350.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. she demon = αχαχα. καλή. αλλά εγώ είμαι καλύτερη. όταν δούλευα Λεμεσό, ερχόμουν πατημένη στις 6.30 το πρωί. με σταματά ο αστυνομικος. του λέω "έχω δυσκοιλιότητα. ήπια χάπι και τώρα με έπιασε. πρέπει να φτάσω στη δουλειά να πάω τουαλέτα. δεν αντέχω. ε, και με άφησε. καλό ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. εγώ πάντα κάμνω σενάρια μες το νου μου τί θα τους πω τζαι τί θα κάμω (το πιο σύνηθες σενάριο είναι ότι μόλις εχώρισα τζαι έχω τάσεις αυτοκτονίας).

    αλλά ξέρω ότι μόλις με σταματήσουν θα με πιαν τα νεύρα τζαι δε θα μπορώ να πω τίποτε για να γλιτώσω το λαπόρτο

    τζι εγώ παρακαλώ να μου κάμουν άλκοτεστ τωρά που εν πίννω


    btw, έφας με... έσιεις πολλά καλλύττερες εμπειρίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ομολογώ μόλις είδα τον τίτλο είπα,άντε παλι τωρά θα διαβάσω κατηγορίες για τους άξεστους, αμόρφωτους αστυνομικούς που σταματάνε τον κοσμάκη και του παίρνουν τα λεφτά από την τζέπη για να τα δώσουν της κυβέρνησης και να πιάσουν κανένα νισιάνι. Εκπλάγηκα ευχάριστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "προσπαθώντας να του τραβήξω τη προσοχή από το καπό του αυτοκινήτου μέσα από το οποίο άρχισε εδώ και λίγη ώρα να στάζει πηκτό το αίμα το θύματος μου…" Χαχαχαχα! φοβερό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. DaisyCrazy γράψε τα! μου κίνησες τη περιέργεια τώρα!!!

    Sike δεν έμαθε το μάθημα της! :-)

    Αχάπαρη πρέπει να τον έβρω! ψάχνω μούχτιν πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης!

    she demon, μάνα μου τον ρε!!! μια φορά το έπαθα που τα καλά, όχι με χάπι, με γάλα, και σκεφτόμουν τι θα έλεγα αν με σταματούσε αστυνομικός! :-)))

    Neerie τα παλιά καλά χρόνια στην Αγγλία όποιος έκανε απόπειρα αυτοκτονίας και δεν τα κατάφερνε, τον αυτοκτονούσαν... πρόσεχε!!! :Ρ

    AST στείλε μου το τηλέφωνο σου, στο επόμενο λαπόρτο να ξέρω που να απευθυνθώ :Ρ

    Pasxalina βλέπω πολλές ταινίες ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. εν πιο ευκολο να μην παρανομεις, πιστεψε με

    ΑπάντησηΔιαγραφή