Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Να πάω να με δει

Από τότε που βγήκα στην ανεργία (εδώ και πάρα πολύ καιρό) η μάνα μου προσπαθεί να μου βρει δουλειά με μέσο. Με πιέζει δηλαδή να πάω στο Κόμμα. Η αλήθεια είναι πως τη πρώτη μου δουλειά μου τη βρήκε το Κόμμα: πήγα εκεί μες τα νεύρα, είδα μπροστά μου ένα παιδί που ήξερα από την Αθήνα, αυτός ενθουσιάστηκε που με είδε εγώ νευρίασα παραπάνω που τον είδα, το πήρε προσωπικά το ζήτημα και μου βρήκε μια σχετικά καλή δουλειά αν εξαιρέσουμε τις συνθήκες δουλείας που επικρατούσαν με τη γυναίκα του μάστρου να ανεμίζει το μαστίγιο.

Εκεί άντεξα ένα χρόνο! Και πολύ έκατσα! Μετά, την επόμενη μου δουλειά τη βρήκα με την αξία μου: εκεί που έπινα τον καφέ μου στον Εναέριο μια κοπέλα από τη παρέα ήξερε κάποιους που έψαχναν νευροχειρούργο. Εντάξει, δεν είμαι νευροχειρούργος αλλά ας με λέμε έτσι! Πήγα εκεί για συνέντευξη, με τα πτυχία μου και τους εγχειρισμένους μου, ο wannabe μάστρος ούτε που ενδιαφέρθηκε να τα δει και μου είπε κατευθείαν ότι ξεκινώ τη Δευτέρα.

Η προηγούμενη μου δουλειά τον εντυπωσίαζε και κάθε απόγευμα για κανένα μήνα ερχόταν στο γραφείο μου να με ρωτήσει πως μου φαίνετε η εταιρεία του, αν είμαι ευχαριστημένη, αν χρειάζομαι κάτι και αν θα πάω και την επόμενη μέρα. Αυτό έπρεπε να με έβαζε σε υποψίες: αν σπούδαζα νευροχειρούργος αυτός θα με ήθελε να αλλάζω λερωμένες γάζες. Αν σπούδαζα charterer accounting executive πως σκατά λέγετε, αυτός θα με ήθελε να του συμπληρώνω τιμολόγια. Και αν ήμουν καθαρίστρια το αντικείμενο μου θα ήταν οι τουαλέτες. Μόνο.

Τελοσπάντων, η δουλειά αυτή με κράτησε πολύ πίσω, και όταν επιτέλους παραιτήθηκα ήταν σαν εκείνη τη σκηνή στο Shawshank Redemption όπου ο Tim Robbins στέκεται ημίγυμνος μες τη βροχή και γελάει! Ευτυχώς δεν χρειάστηκε να περάσω από την αποχέτευση πρώτα – μόνο από την ουρά του γραφείου εργασίας!

Κακά τα ψέματα, το να βρω μια δουλειά όπως τη θέλω είναι το ίδιο αδύνατον με το να βρω έναν άντρα όπως τον θέλω! Ή μπορεί να τη βρω και να μη με βρει αυτή. Όπως ακριβώς και με τους άντρες δηλαδή. Μια φίλη μου έχει τη λύση: να βρω άντρα - χορηγό. Αυτή τη λέξη χρησιμοποίησε και σκέφτηκα ότι εκτός από δουλειά και γκόμενο χρειάζομαι και φίλες όπως τις θέλω! Θα της έλεγα ότι ήδη είναι πολύ δύσκολο να βρω κάποιον να με αγαπάει και να με ανέχεται, δεν χρειάζομαι να με πληρώνει και από πάνω! Αλλά δεν θα το καταλάβαινε…

Η μάνα μου που λες, θυμήθηκε και πάλι το Κόμμα. Μου τηλεφώνησε χτες το πρωί από τις εννιάμιση το χάραμα και με ξύπνησε για να μου πει να περάσω από το Κόμμα για να με δει ο Κωστάκης της Μαρούλλας. Όταν την ρώτησα γιατί θέλει να με δει και τι θα μου κάνει ο Κωστάκης της Μαρούλλας και το σημαντικότερο, ποιος είναι ο Κωστάκης της Μαρούλλας, ήταν ήδη πολύ νευριασμένη που κοιμόμουν μες το μεσημέρι για να μου κάνει χιούμορ. Μου είπε να τσακιστώ να πάω να με δει αφού είναι μες τα πράγματα και μπορεί να ξέρει κάποιον που θα ξέρει κάποιον που θα ξέρει κάποιον που θα θέλει νευροχειρούργο.

Σε αντίθεση με τα προξενιά που το όχι μου είναι πιο ηρωικό και από του Τάσσου και του Μεταξά μαζί, τα όχι μου για δουλειά είναι πιο αδύναμα (στομάχι που γουργουρίζει από τη πείνα, διαμέρισμα στη Limassol Marina που με περιμένει να το αγοράσω κλπ κλπ) έτσι σηκώθηκα, ντύθηκα και πήγα στο Κόμμα. Ο Κωστάκης της Μαρούλλας με κοίταξε από πάνω μέχρι κάτω, έκανε μερικά τηλεφωνήματα, δεν ήθελε κανένας νευροχειρούργο αλλά ένας από αυτούς αφού του έκανε ολόκληρη οικονομική ανάλυση της ελληνικής κρίσης του είπε ότι ναι μεν δεν ήθελε τώρα νευροχειρούργο αλλά να περάσω να με δει γιατί σε κάποια φάση ίσως χρειαστεί κοπέλα για τις γάζες.

Και απορώ τώρα εγώ. Να περάσω να με δει γιατί; Για να δει αν ράβω καλά τα ράμματα; Αν μου πάει η στολή; Αν ξέρω πόσο κάνει 1+1; Αν είμαι ικανή να καθαρίσω μια τουαλέτα; Λέτε να πάω;

24 σχόλια:

  1. Πήαιννε, εν ξέρεις ποτέ. Αν μη τι άλλο, στην πιθανή δουλειά μπορεί να δικτυωθείς τζαι να έβρεις μια καλύτερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πήαιννε τζαι ποιος σ' αρωτά. Να κάμουν τζαι τα κόμματα κάτι χρήσιμο επιτέλους. Όμως ξανασκέφτου τη συμβουλή της φίλης σου να βρεις άντρα χορηγό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμένα ακούεται μου σαν τη δεύτερη σου δουλειά. Πήαιννε φυσικά να δεις τι φάση παίζει, αλλά συνέχισε να ψάχνεις. Δουλειά κομμένη ραμμένη στα μέτρα σου εν θα έβρεις. Μπορείς ψάξεις όμως ώσπου να έβρεις μια που εν πιο κοντά στα μέτρα σου και να προσαρμοστείς και εσύ λλίον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ούτε εγώ χωνεύκω που οι κάθε λογής κατέχοντες εξουσία over you θέλουν να "σε δουν". Αρέσκει τους να νιώθουν powerful προσποιούμενοι τα scanners.

    εμένα έτυχε μου με τα οικόπεδα #$^#&@! έπρεπε να με "δει" ο ιδιοκτήτης τζιαι να περάσω που οντισιόν για να μου πουλήσει το ψωροχώραφόν του. Είχα γράψει τζιαι ποστ τότε αλλά απέσυρα το γιατί εσικκιρτούσεν με πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαλακίες....
    Συμφωνώ με defiance, ακούεται σαν την δεύτερη δουλειά όπως το λαλείς....
    Φυσικά αν το έχεις ανάγκη πήεννε, αλλά ακόμα τζαι να σε χρειάζεται συνέχισε να ψάχνεις....
    Αν έβρεις κανέναν που του κάμνω ιν δε μίνταϊμ πε μου τζαι γυρέφκω τζι εγώ κάτι, ό,τι να'ναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να πας αλλά να συνεχίσεις να ψάχνεσαι.. Το θεωρώ πολυτέλεια σε τέτοιους καιρούς να απορρίπτουμε δουλειές, είμαι σίγουρη πως συμφωνείς. Παρά να κάθεσαι με σταυρωμένα τα χέρια καλύτερα να αλλάζεις γάζεις και να πληρώνεσαι μέχρι να βρεθείς μπροστά στο τραπέζι του νευροχειρούργου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αχ βρε ουφ μου εκλογές έρχονται. φούρνους παξιμάδια θα τάξουν για μισή ψήφο. για να μην πω τι θα κάνουν για ολόκληρη.

    καλημερούδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θέτεις δύσκολα ερωτήματα. αν πας θα εκνευριστείς που πήγες, αν δεν πας θα διερωτάσουν τι θα γινόταν αν πήγαινες. αλλά επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι νομίζω πηγαινε. μια δουλειά έστω και αν δεν είναι αυτή που θέλεις είναι καλύτερη από το τίποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. νευροχειρούργος; δεν ειναι αυτο το θεμα μας βεβαια αλλα με εντυπωσιασε

    τωρα για την δουλειά ψάχνω να σου πω κατι αισιοδοξο αλλα δεν μου βγαίνει !

    να παεις.
    αλλά αν παεις με διαθεση trainspotting ειναι γνωστό το αποτέλεσμα!

    αν εκανες κατι δικό σου. να ανοιγες κλινικη δηλαδη δική σου, έχει ρισκο βεβαια αλλά αν μπορουσες...

    αντρας χορηγος ακουγεται καλή λύση. συνηθως ψαχνουν οι αντρες στην κυπρο για γυναικα χορηγο αλλα γιατί οχι. η αληθεια χορηγος και να τον αγαπας και να σε αγαπα, δυσκολο.
    αλλα αφου ειναι δυσκολη η αγαπη ας δοκιμασουμε την ... χορηγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ εν θα σου πω να πάεις ή να μεν πάεις, κάμε τζιήνο που αισθάνεσαι.
    Γιατί εν δοκιμάζεις ένα ιδιωτικό γραφείο εξευρέσεως εργασίας? Εχω εναν υπόψιν αν ενδιαφέρεσαι που εν έχει καμία σχεση με τα κυβερνητικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είναι προτιμότερο να μετανιώσεις για κάτι που έκανες παρά να μετανιώσεις για κάτι που δεν έκανες.
    Κι επειδή είναι και ζόρικοι καιροί (οικονομική κρίση γαρ) θα σου έλεγα κι εγώ να πας. Πάρε τη δουλειά άμα είναι και δες την σαν κάτι μεταβατικό, κάτι προσωρινό μέχρι να τελιώσει εκείνο το σούπερ-ντούπερ νοσοκομείο που σίγουρα θα θέλει γαμάτους νευροχειρούργους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. άνδρα χορηγο!
    Πόσο μου αρεσε αυτο Ουφ,πολλές γνωστές μου έτσι ζουν και έχουν φτιάξει γκαρνταρόμπες...εγω η ηθική ζαμέ!ποιος είναι μεγαλύτερος βλάκας εκ των υστέρων; εγω και εσυ...κάτσε εσύ στην ανεργία κάθομαι και εγω στις 500 ωρες δουλειάς την ημέρα να δω τι θα καταλάβουμε,ενώ οι άλλες ζωη και κότα!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. με υπερκαλύπτουν οι συνάδελφοι. πήαιννε τζαι ποιος σ΄αρωτά. γιου νέβερ νόου. παρά να μείνεις με την απορία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Na pas! Oxi tipote allo, poios 8a akouei meta k ti mourmoura tis manas s.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. keep your options open
    να πάεις, τζαι στο κάτω κάτω εσύ αποφασίζεις μετά αν θα δεκτείς τη θέση του νευροχειρούργου ή όι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πού ξέρεις...μπορεί να 'βρεις τζαι τον Mc Steamy τζιαμέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Leni μα δεν θέλει καν να προσλάβει! μόνο να με δει!

    Σκουλουκούιν ο χορηγός θα θέλει να δει παράσταση και να βγάλει και κέρδος...

    Defiance, και χειρότερη! δεν με πειράζει να προσαρμοστώ, αλλά δεν θέλω να ξυπνώ κάθε πρωί με κατάθλιψη επειδή θα πάω δουλειά!

    Sike omg! δηλαδή αν το αγόραζες θα ήθελε να έρχετε να το βλέπει; θα του έφερνε και κουλουράκια;!

    Moonlight δοκίμασε μικρές αγγελίες, θα γελάσεις πολύ. ειδικά σε κάτι προσόντα όπως "ability to work under pressure" και καλή γνώση γραφομηχανής (!)...

    Τσαρτελλούι το πρόβλημα είναι, πως αν αλλάξεις πολλές γάζες, μετά κανείς δεν σε εμπιστεύεται για εγχείρηση :-)

    DaisyCrazy παντεσπάνι :-)

    Μάνα ξέρω τι θα γίνει αν πάω: θα μου αναλύσει όλους τους λόγους που δεν μπορεί να με προσλάβει σε μια εταιρεία που δεν θέλω εξ αρχής να προσληφθώ :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. περαστικέ το αληθινό μου επάγγελμα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό :Ρ κάτι μου λέει ότι μόνο εσύ είδες το βίντεο :-) αν είναι δύσκολη η αγάπη προτιμώ να είμαι μόνη μου - σταματήστε να σπρώχνεστε μωρέ, δεν θέλω να με πληρώσετε για να σας παντρευτώ, αμάν δηλαδή, ξιού! :-)

    Αχάπαρη είχα γραφτεί κάποτε σε ένα τέτοιο... αν ξέρεις έχουν αποτέλεσμα; θυμάμαι τότε δεν μου βρήκαν τίποτε!

    Invictus ήδη μετάνοιωσα για τη προηγούμενη μου δουλειά - δεν με παίρνει να χάσω άλλο τόσο καιρό σε μια δουλειά που δεν μου αρέσει!

    Γλαύκη ζωή και κότες εννοείς :Ρ

    Aurora ίσως αν βρω χρόνο να πάω - για να έχω υλικό για ποστ μετά :-)

    homo anisorropus αχ μόνο εσύ με καταλαβαίνεις!!!

    Neerie είμαι λίγο στριμμένη και το αντιμετωπίζω τώρα αυτό όπως και τα προξένια: αφού ΔΕΝ θέλω να δουλέψω εκεί, γιατί να πάω να με δει;;;
    :-)))

    Invictus ω! loverboy! can't buy me love... αθάνατες '80s ταινίες του Mc Steamy :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το ξέρω πακέτο η απόφαση που πρέπει να πάρεις, ή θα πάς και στο στομάχι σου θα έχεις ένα κόμπο, ή δεν θα πάς και το στομάχι σου θα είναι άδειο. Αλλά συμφωνώ με τον Invictus, καλύτερα να μετανοιώσεις για κάτι που έκανες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. telika piges ti egine? ego ime tis apo4eis oti tipota dn paei xameno....so dn xaneis tpt na pas!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ουφ, άλλαξα μια ρύθμιση, μπορείς αν θές να ξαναδοκιμάσεις.
    By the way, πήγες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. τελικά δεν πήγα! δεν ξέρω αν θα πάω σε κάποια φάση... δεν νομίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Estrella τώρα δεν βρίσκω καν το μπλογκ που έγραψες για το Παρίσι...
    ούφφφφου :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή