Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Η Απόλυτη και η Ξαπόλυτη

Ένας πολύ καλός λόγος για τον οποίο δεν έχω πολλές φίλες και σχεδόν καθόλου παρέες είναι επειδή είμαι απόλυτη σε κάποια πράγματα. Το καταλαβαίνω αυτό και πολλές φορές προσπαθώ να είμαι πιο ανεκτική και όχι τόσο ιδιότροπη αλλά όταν καταπιέζομαι γκρινιάζω και όταν γκρινιάζω γίνομαι ανυπόφορη και όταν γίνομαι ανυπόφορη είμαι πραγματικά πολύ καλή έτσι δεν με πλησιάζει κανένας! Με ενοχλούν πολλά πράγματα… πιο κάτω είναι μερικά που μπόρεσα να θυμηθώ έτσι πρόχειρα…

Ας πούμε το χιούμορ. Δεν αντέχω τα άτομα που δεν έχουν χιούμορ. Ακόμα και τα άτομα που έχουν κακή αίσθηση του χιούμορ τα προτιμώ από τα άτομα που δεν έχουν καθόλου χιούμορ. Η αίσθηση του χιούμορ είναι υποκειμενική αλλά το να μην έχεις καθόλου χιούμορ είναι φρικτό!

Τους ανθρώπους που δεν τρώνε γλυκά. Πόσο αποστειρωμένο και ξενέρωτο είναι ένα άτομο που δεν θέλει να απολαύσει μια σοκολατίνα ή μια κρέπα με νουτέλα, φουντούκια, αμύγδαλα, σαντιγί και φράουλες;

Τις νοικοκυροσύνες. Όταν το παιδί σου μεγαλώσει τι θέλεις να θυμάται από τα παιδικά του χρόνια; Τη μάνα του να παίζει μαζί του και να του δίνει σημασία ή να το κυνηγά τσιρίζοντας σε όλο το σπίτι για να μη παίζει να μη λερώνει και να μην αναπνέει;

Να βλέπω μια γυναίκα μέρα μεσημέρι ντυμένη με πουλόβερ, παλτό και μπότες με γούνα ενώ έξω είναι 25 βαθμοί κελσίου. Εντάξει, είναι Χριστούγεννα, χρυσοπλήρωσες τα ψώνια σου και θέλεις να τα φορέσεις αλλά δεν έβγαλες πούζαν ακόμα;;;!!!

Να βλέπω έναν άντρα να είναι ντυμένος με κοστούμι, ανοικτό πουκάμισο να φαίνετε το ξυρισμένο στέρνο, χρυσή αλυσίδα και τα μαλλιά περίτεχνα λαδωμένα, να βγαίνει από ένα αυτοκίνητο με φτερά ενώ ακούγονται από τα μεγάφωνα στη διαπασών σκυλάδικα.

Αυτούς που άμα βλέπουν ένα κουτάβι αρχίζουν να τσιρίζουν σαν να βλέπουν λιοντάρι ελεύθερο μέσα στο δάσος έτοιμο να τους φάει και αρχίζουν να αραδιάζουν τους λόγους που δεν αγαπούν τα ζώα με μεγαλύτερο επιχείρημα το «δεν ξέρω δεν το μπορώ το φοβάμαι»!

Τα ηλίθια ringtones στο κινητό. Όλο το καλοκαίρι μας φλόμωσες με το καλοκαίρι του Χατζηγιάννη. Τώρα μας ξεκούφανες με τον Ρούντολφ το ελαφάκι. Το Πάσχα τι θα βάλεις; Το Χριστός γεννάτε σε εκτέλεση Χρυσόστομου;

Τα περιοδικά lifestyle. Γιατί όχι, δεν είναι ο απόλυτος έλληνας σταρ ο Σάκης Ρουβάς. Γιατί όχι, δεν είναι η πιο όμορφη γυναίκα της ελληνικής τιβί η Ζέτα Μακρυπούλια. Γιατί όχι, δεν είναι ροκ η Άννα Βίσση – έλεος δηλαδή!

Τους ανθρώπους που βλέπουν ριάλιτι. Γιατί «έχει χάζι», «κάμνουν τους ρεζίλι», «έχουν ωραίες φωνές». Δεν το καταλαβαίνω. Κάθεσαι εκεί και με πλήρη συναίσθηση χάνεις 3-4 ώρες από τη ζωή σου βλέποντας μαλακίες.

Τα «μοντέρνα» άτομα. Αυτά που θεωρούν προοδευτικό να ντύνεσαι με μίνι, να φοράς λεοπαρδαλέ μπότες, να βάζεις την Άρτα και τα Γιάννενα στα νύχια σου και να πηγαίνεις κάθε δεύτερο Σάββατο στα μπουζούκια ενώ θεωρούν συντηρητικούς ή φρικιά όλους τους υπόλοιπους.

Τους «κουλτουριάρηδες». Που μιλούν ακαταλαβίστικα και με τόσο ηλίθιες κοινοτοπίες αραδιάζοντας ονόματα και τάσεις που νομίζουν ότι μόνο οι ίδιοι ξέρουν που ακόμα και αν έχουν δίκιο καταντάς να τους σιχαίνεσαι, κυρίως για το υφάκι μεγαλομανίας που έχουν το οποίο συνήθως κρύβει την ηλιθιότητα τους!

Αυτούς που ακούν σκυλάδικα. Δεν τους μπορώ. Οτιδήποτε ρατσιστικό έχω μέσα μου βγαίνει εναντίον της πλειοψηφίας γύρω μας που ακούν σταθμούς που πραγματικά δεν γνωρίζω που παίζουν τραγουδιστές που πραγματικά δεν γνωρίζω που τραγουδούν τραγούδια που πραγματικά δεν γνωρίζω… μια φορά άκουγα ένα τραγούδι στα Goody’s που νόμιζα ότι είναι παρωδία… τελικά δεν ήταν … ήταν ένα σουξέ «της μόδας»!

Τους ανθρώπους «της εκκλησίας» που προσπαθούν να πείσουν κάποιον που δεν πιστεύει να πιστέψει με το ζόρι λέγοντας του λίγο πολύ ότι αν δεν πιστέψει θα καίγεται αιώνια στη κόλαση… πολύ φιλεύσπλαχνο, δεν μπορώ να πω!

Τους ανθρώπους που όποτε κάνουν μια νέα γνωριμία ρωτούν τα πάντα για το άλλο άτομο για να βρουν κοινούς συγγενείς ή γνωστούς ακόμα και στη Γουατεμάλα έχοντας σκοπό με κάποιο τρόπο να γλυτώσουν χρήματα ή να βάλουν μέσο «αφού είμαστε σχεδόν συγγενείς».

Τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι είναι θείο δώρο για όλους τους υπόλοιπους ενώ θεωρούν καθήκον και υποχρέωση τους να σε ενημερώσουν λεπτομερέστατα για την ιστορία της ζωής τους. Συνήθως αυτά τα άτομα θεωρούν ύψιστη τιμή για σένα να σε βάζουν να κάνεις αγγαρείες για αυτά και ενδεχόμενη άρνηση τα πληγώνει σε σημείο να μη σου ξαναμιλήσουν.

Αυτούς που τα ξέρουν όλα, έχουν πάντα δίκιο και δεν ησυχάζουν μέχρι να πιστέψουν ότι σε έπεισαν. Η καλύτερη αντιμετώπιση είναι να προσποιηθείς ότι σε έπεισαν για να τους ξεφορτωθείς με αποτέλεσμα να παίρνουν θάρρος για να πείσουν και άλλους και αυτό να συνεχίζεται για πάντα… φαύλος κύκλος!

Τους ανθρώπους που είναι απόλυτοι…

…το τελευταίο δεν το εννοώ!

22 σχόλια:

  1. Πού είναι το "like" button? Εύγε εύγε εύγε!! Μετά την δεύτερη ανάγνωση μπορώ να πώ μετά βεβαιότητος ότι ΕΓΡΑΨΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ουφ μου αν είσαι ιδιότροπη μ'όσα γράφεις τότε σίγουρα είμαι κι εγώ γιατί σχεδόν σε όλα συμφωνώ! :)

    ειδικά μ'αυτούς τους τύπους με τα ξυρισμένα στέρνα, χέρια, πόδια, φκαλμένα φρύδια νεκατσιώ τους!

    αυτό που ίσως ξέχασες είναι τους οδηγούς διαφόρων δήθεν ακριβών αυτοκινήτων που οδηγούν λες και τοςυ ανήκει ο δρόμος και παρκάρουν σχεδόν πάντα σε θέσεις αναπήρων. πρόσεξε στο πολυκατάστημα στο ζακάκι σε κάθε θέση ανάπηρου είναι ένα τέτοιο αυτοκινητο. ΕΛΕΟΣ!!!!

    πόσο ανεγκάφαλοι είναι μερικοί; πόσο αναίσθητοι;

    καμιά φορά έρκεται μου να τους πω "πέρα που τον εγκέφαλο που αλλού έσιειες, αναπηρία τσε παρκάρεις τσαμε ενώ μπορείς άνετα να βρεις αλλού;!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε Ουφ,
    Ειλικρινά συμφωνώ ξυ-πόλητος μαζί σου. Σε όλα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. LIKE!! Συμφωνώ απόλυτα!! Όλοι έχουμε τις ιδιοτροπίες μας επομένως μου φακκούν επίσης άτομα που το παίζουν κκούλ με όλα, τίποτα δεν τους ενοχλεί, είναι "ανώτεροι"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ μαζί σου ΑΠΟΛΥΤΑ και ΞΥΠΟΛΗΤΑ! Τζιαι μένα νευριάζουν με τούτα, τζιαι άλλα πολλά, τζιαι τούτο εν μας κάμνει ιδιότροπους, ούτε απόλυτους, αλλά τους άλλους αμπάλατους! Όποιος εν συμφωνεί εν έσιει δώρο που τον Άη Βασίλη! Α! Τζιαι τούτος νευριάζει με!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. στα μισά συμφωνώ. στα άλλα μισά εσκέφτουμουν "μα έshει έτσι αθρώπους;" (πχ εννά κρούσεις στην κόλαση;!)

    αρέσκει μου να πιντώνω τους κλαμένους με τα φλεγόμενα βρακιά - κάμνει για όνομα συγκροτήματος έννε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νομίζω οι μισοί μπλογκεράδες εννά φκουν κόντρα ιδιότροποι, άμαν τούτα που που έγραψες είναι ιδιοτροπίες!! Εγώ μαζί σου πάντως!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. βλέποντας τον τίτλο νόμιζα θα έλεγες πως ο λόγος που δεν έχεις πολλούς φίλους και παρέες είναι επειδή ακούς Απόλυτη πράγμα που θα ήταν εξαιρετικά λογικό χαχαχα. Καλή χρονιάααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. totally agree with you!TICK SE OLA MA SE OLA!!!idika sta teleutea points pola tick!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Emena 8a m ekanes parea? Mono ligo big brother vlepw apo auta pou egrapses.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εν νομίζεις ότι ούλλοι κάμνουμε πράματα που απλά καταλιούν την ώρα μας; Ο άλλος διασκεδάζει έτσι. Βλέποντας ριάλιτι. :S
    Εγώ συφωνώ σε όλα, απλά τα τελευταία χρόνια έγινα πολύ πιο ανεκτική γιατί άρχισα να καταλαβαίνω ότι δεν μπορούν όλοι να είναι σαν εμένα. Πλέον αυτά μου δεν αντέχω είναι βασικά τασχετικά με την κοινή λογική. Δηλαδή άμα σου λαλώ τομάτες τζαι λαλείς μου για πατάτες...έχασες με...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συμφωνώ με Moonlight. Όσο μεγαλώνεις, τόσο μαθαίνεις να αδιαφορείς για κάποιες συμπεριφορές και "να βάλλεις που το ένα και να βκάλλεις που το άλλο". Φυσικά υπάρχουν συμπεριφορές που δε νομίζω να αποδεχτώ ποτέ μου πχ να παρκάρει κάποιος στις θέσεις αναπήρων ή να μην είναι φιλόζωος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συμφωνώ με όλα εκτός από το θέμα με τα γλυκά. Δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα, σπάνια τα πεθυμώ και ακόμα πιο σπάνια τη σοκολάτα (η μαύρη σοκολατίνα δεν μετρά).
    Έχω απορία ποιο ήταν το σουξέ που άκουσες στα Γκούντις.
    Χρόνια πολλά κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν το χιούμορ είναι υποκειμενικό πως αντιλαμβάνεσαι ότι κάποιος δεν έχει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. E Sike εν είδαμεν κανέναν κλαμένον πάντως, αλλά τα φλεγόμενα βρακιά αν σε ενοχλούν έλα σβήστα. Άτε να σε δούμε τζιαι σε συγκρότημα στην κόλαση, θα κάθομαι πρώτο τραπέζι πίστα να σύρνω πυροσβεστήρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Invictus χαίρομαι που συμφωνούμε :-)

    DaisyCrazy άσε για το πάρκινγκ ετοιμάζω ολόκληρο ποστ: όποτε πάω στο debenhams βγάζω φωτογραφίες των αυτοκινήτων που είναι σταθμευμένα σε θέσεις αναπήρων... και κοιτάζω να δω αν έχουν το σχετικό αυτοκόλλητο μη τους πάρω άδικα στο λαιμό μου αλλά... μάντεψε!

    Κκουλλάς είμαστε ξ-απόλυτοι, τι να κάνουμε; :-)

    Triolouin lol!!! αμπάλατοι! μου άρεσε :-)

    Sike μμμμ ωραίο όνομα! τι μουσική θα παίζουν;

    Eólica είμαστε μια ξεχωριστή φυλή :-)

    mahler δεν θα σου κρατήσω κακία παρά τη προσβολή να νομίζεις ότι ακούω ξ-απόλυτη... σμουτς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. nekat0meni είμαστε πολλοί... είμαστε παντού... :-)

    homo anisorropus θα έκανα μια εξαίρεση γιατί σε συμπαθώ -και εδώ ανοίγουμε ένα μεγάλο κεφάλαιο: πόσο αντικειμενικοί είμαστε στις απόψεις μας όταν συμπαθούμε το άλλο άτομο;

    Moonlight αυτό ίσως που με ενοχλεί περισσότερο και δεν το ανάφερα είναι να είναι η τηλεόραση συνέχεια ανοικτή, όλη την ώρα, ότι και να δείχνει... εγώ πάλι τα τελευταία χρόνια έγινα ακόμα πιο ιδιότροπη. παλιά έτυχε να πάω ακόμα και στη Βίσση (μόλις γκρέμισα τον μύθο μου) γιατί το ήθελε "η παρέα" αλλά περνούσα χάλια και ένοιωθα ακόμα πιο χάλια γιατί νόμιζα πως δεν είχα επιλογή (το αυτονόητο, να μην πάω!)

    Amazona συμφωνώ, σίγουρα όλοι κάνουμε τις υποχωρήσεις μας, αλλά σε κάποια πράγματα είμαστε... απόλυτοι!

    Aurora τουλάχιστον γλυτώνεις πολλά κιλά... αυτή τη στιγμή κάνω τη δύσκολη σε μια ΙΟΝ αμυγδάλου-η-πρώτη-σου-αγάπη-και-η-παντοτινή :-)
    το τραγούδι έλεγε "τι της έχεις βρειιιιιιιιιιιιιιι τι της έχεις βρειιιιιιιιιιιι" αλλά δεν θυμάμαι πάρακάτω!

    Demelene καλή ερώτηση... χμμμμμ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "Αυτούς που άμα βλέπουν ένα κουτάβι αρχίζουν να τσιρίζουν σαν να βλέπουν λιοντάρι ελεύθερο μέσα στο δάσος έτοιμο να τους φάει" χαχαχα! τέλειο! εθύμησες μου τη διαφήμιση του μάγκνουμ: http://www.youtube.com/watch?v=IQyf13oxxIE

    Κατά τ' άλλα συμφωνούμε σε όλα...δύσκολο να κάμεις παρέες έτσι αλλά τι να κάνουμε; λίγους και καλούς :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Να περάσω;
    Ημουν στο Κκουλλάς και διάβαζα για την απόλυτη. Σε είδα και σαν κουτσομπόλα έτρεξα να σε δω.
    Μεγάλη είμαι αλλά ρώτα και την Creazy-Daizy με το μέρος των παιδιών είμαι!
    Τα δικά μου στην ηλικία σας πάνω κάτω είναι.
    Μου αρέσει καλέ εδώ μη με διώχνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τζιαι γω μαζί σου! Ειδικά κάποιοι που δεν τους αρέσει η σοκολάτα και τα γλυκά! Πόσο ανώμαλοι είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Pasxalina τέλεια η διαφήμιση! το θηρίο!!! :-)))

    Γιαγιά Αντιγόνη καλωσόρισες!!! δεν σε διώχνω - γιατί να σε διώξω... ιιιιιιιιιιι μήπως ακούς απόλυτη;;;;; :-)

    Patatoullis δεν ξέρουν τι χάνουν που δεν μπορούν να απολαύσουν τις λιχουδιές που τσακίζουμε εμείς! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. γλαυκιά μου ΟΥΦ,σου ευχομαι μία πανέμορφη χρονια!φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή