Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Μπεεεε

Κάνω δίαιτα τις τελευταίες τρεις βδομάδες και η διατροφή μου περιλαμβάνει χόρτα, λαχανικά, φρούτα, φρέσκους χυμούς, τοστ με μαύρο ψωμί και τυρί light και corn flakes. Για δεκατιανό τρώω ένα φρούτο. Για τη λιγούρα το βράδυ τρώω πάλι ένα φρούτο. Για δείπνο τρώω δύο φρούτα και για απογευματινό τρώω corn flakes. Μόνο το μεσημέρι τρώω αληθινό φαγητό και αυτό συνήθως είναι σαλάτα μαζί με κάτι άλλο, κοτόπουλο στη σχάρα, τόνος κονσέρβα, καβουροπόδαρα, φασόλες, ή στο τσακίρ κέφι, ψάρι φιλέτο.

Υποτίθεται ότι άμα τρως βαριά το βράδυ βλέπεις εφιάλτες. Δεν ξέρω αν έκανε κανένας καμιά μελέτη για τους εφιάλτες που βλέπει κάποιος άμα είναι νηστικός! Χτες ας πούμε έβλεπα στον ύπνο μου ότι έπρεπε να πάω να αγοράσω ψωμί. Αντί να πάω σε ένα φούρνο όμως, βρέθηκα σε ένα συνοικιακό μπακάλικο όπου ο υπάλληλος Γιώργος Καπουτζίδης δεν με άφηνε να φύγω αν δεν του έλεγα τη γνώμη μου για το καινούργιο του μιούζικαλ. Ενώ από μέσα μου σκεφτόμουν ότι βλακεία έκανα που πήγα στο μπακάλικο γιατί το ψωμί θα ήταν πανάκριβο και μπαγιάτικο, απέξω έλεγα στον Γιώργο ότι πρέπει να φύγω Γιώργο μου και αυτός μου έλεγε πρέπει να κάτσεις λίγο ακόμα Ουφ! μου.

Εκτός από τον Καπουτζίδη, προχτές έβλεπα στον ύπνο μου και τον Πυγμαλίων Δαδακαρίδη! Η αλήθεια είναι ότι αυτό το όνειρο ήταν όνειρο και όχι εφιάλτης αλλά δεν φταίω εγώ, η εφταήμερη παρακολούθηση του 50-50 φταίει!

Η δίαιτα πάντως αποδίδει και μέχρι τώρα πέρασα ακόμα και το πιο σκληρό τεστ, την αποδοχή της μάνας μου. Ενθουσιασμένη, μου δήλωσε ότι έγινα πολλά καλή, αν χάσω ακόμα 2-3 κιλά θα είμαι τέλεια και τι καλά που έκοψες τα γλυκά, έτσι, να μεν ξαναφάεις ποτέ, κακό σου κάνουν και καλό δεν σου κάνουν. Η καημένη η μάνα μου, νομίζει πως αν χάσω αυτά τα 3-4 κιλά θα βρω άντρα. Μου δίνει συμβουλές ντυσίματος: να αγοράσεις ένα στενό τζιν παντελόνι και ψηλοτάκουνα (!), και δεν μπορεί να καταλάβει γιατί νοιώθω μια έντονη ανάγκη να φάω μια τούρτα σοκολατίνα με παγωτό και κουβερτούρα και κομματάκια φουντουκιού και σαντιγί κάθε φορά που ανοίγει μια τέτοια συζήτηση!

Αχ οι τούρτες σοκολατίνα με παγωτό και κουβερτούρα και κομματάκια φουντουκιού και σαντιγί… Εκεί που έτρωγα τουλάχιστον ένα γλυκό την ημέρα κατάντησα να τρώω ένα ροδάκινο και να νομίζω ότι είναι το ίδιο. Εκεί που καθόμουν και έτρωγα μια βάφλα με άσπρη και μαύρη σοκολάτα και φουντούκια, πίνω ένα φρέσκο χυμό και νομίζω ότι είναι το ίδιο. Εκεί που έφτιαχνα λαζάνια με πέντε τυριά και φρέσκια κρέμα, τρώω σαλάτα με καβουροπόδαρα και νομίζω ότι είναι το ίδιο.

Για να είμαι ειλικρινής, όλα μια ιδέα είναι! Και ώσπου αντέχω, αδυνατίζω! Άντε, πάω να φάω τη σαλάτα μου! Το ότι βάζω μισό λίτρο λάδι και κρουτόνια, πειράζει;

15 σχόλια:

  1. Υπομονή ως πάρατζει! Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για διαίτα. Εσκέφτηκες να έβοσκες το χειμώνα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. λυπούμαι σε τζε λαλώ το με καλό τρόπο. ούφφου οι δίαιτες είναι σκέτο βασανιστήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. νομίζω έχουμε την ίδια διαιτολόγο!
    αλλο ένα μήνα και τακκώνω τα εγω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ που δεν κάνω δίαιτα και είδα απόψε στον ύπνο μου τον Κυριάκο Μητσοτάκη?
    Να φρικάρωωωω?
    Κόψε τις δίαιτες αν θες ν΄αδυνατίσεις και άρχισε να τρως σωστά. Η βοσκή με ολίγη από πρωτείνη δεν είναι ότι καλύτερο.
    Θα λυσσάξεις όταν τα χάσεις και θα τα ξαναβάλεις σε χρόνο dt.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγω αμα κάμνω δίαιτα τρωω τζαι που τζείνα τα cereal/granola bars τζαι λαλώ τωρα Πρας τρώεις γλυκισμα. Επερασα τα τζαι εγώ. Μα έχουμε την ίδια μάμα; Τζαι συμφωνω με nefelokokkugia γιατί έκαμα πολλά τζαι το πιο δύσκολο εν η συντήρηση των χαμένων κιλών.
    Καλη συνέχεια τζαι την επομενη φορα που θα τον δείς, έστω τζαι όνειρο, να δωσεις τα χαιρετισματα μου στον Πυγμαλίωνα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ax, einai pantou oi atoimes!
    (oi diaites)
    na katapiesto na 3ekiniso kai ego?
    mpravo sou pantos mpravo sou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ουφ κουράγιο δίαιτα είναι θα περάσει!
    οι διαιτολόγοι λένε ότι το θέμα είναι να κάνεις διατροφή κι όχι δίαιτα γιατί όταν τελειώσεις τη δίαιτα και ξαναπέσεις με τα μούτρα στις παλιές κακές συνήθειες η ζυγαριά θα στραφεί και πάλι εναντίον σου.
    ποιος τους ακούει όμως τους διαιτολόγους; :)))))
    ωραίο το όνειρο με καμπουτζίδη. πολύ θα μ'άρεσε να τον έβλεπα κι εγώ γιατί είναι ευχάριστο άτομο!
    καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δοκίμασε τα herbal life. Σοβαρά τωρά, εν είμαι εκρπόσωπος ή ξερω γω αλλά άκουσα πολύ κόσμο που έχασε κιλά με τζείνα χωρίς να πεινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ina αλήθεια, είναι αδύνατον να κάνω δίαιτα τον χειμώνα!

    Μάνα κι εγώ λυπούμαι με αλλά άτε, δεν το 'χω το "τα πάχη μου τα κάλλη μου"!

    Πατάτα δεν πάω σε διαιτολόγο! πήγα μια φορά πριν χρόνια και κάθε δεκαπενθήμερο μου έβαζε τα ίδια φαγητά, απλά ανακάτωνε τις μέρες. αυτό μπορώ να το κάνω και μόνη μου! κουράγιο και σε σένα :-)

    nefelokokkugia είσαι γκαντέμω!!! :-))) μόλις χάσω αυτά που θέλω θα τρώω πιο ισορροπημένα!

    Πρασινάδα δοκίμασα αυτά που λες αλλά δεν μου άρεσαν! ευτυχώς, σκέψου να εθιζόμουν σε εκείνα! κι εσένα η μάνα σου τα ίδια;! ούφφου! ευχαριστώ και ευχαρίστως να του τα δώσω... αχ! :-)

    ρίτσα αν δεν είναι απαραίτητο, μη καταπιεστείς! κρίμα είναι!!! τόσα παγωτά χαμένα.... ούφφου... :-)

    DaisyCrazy έλα ντε, ποιος τους ακούει! το κακό με εμένα είναι πως άμα ξεκινήσω να τρώω γλυκά κλπ δεν μπορώ να σταματήσω... έτσι καλύτερα αποχή. επειδή όμως δεν αντέχω πολύ καιρό χωρίς γλυκά, ξαναπέφτω με τα μούτρα. έτσι πάει και το έχω αποδεκτεί! :-)))))))

    Eólica δεν έχω ιδέα τι είναι αλλά θα τα ψάξω :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. amana mou mana mou...niotho seeeeeeeeee
    kamo kai diaita imishi mou...alla pou moni mou. alopos prepi na pao diaitologo an tha mou mpoun ta rouxa mou pale..ouffou kori ouf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πες τα αγάπη μου. από την πείνα τους βλέπω όλους σαν ζωντανά χάμπουργκερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα herbal life εμένα οξύναν μου την ευαισθησία στα δόντια. Αλλά εν αλήθεια ότι εν πεινάς. Αλλά άμα είναι για 2-3 κιλά δε χρειάζεσαι ρε έτσι πράματα. Συνέχισε τη διατροφή σου τζαι απόκτησε καλές συνήθειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. she demon ούφφου ούφφου :-(

    mahler76 :-))))) εγώ προχτές λιγουρευόμουν τη κονσέρβα της σκυλίτσας μου...

    Leni είναι τοπικό το πρόβλημα, γυμναστική χρειάζεται αλλά μια κουβέντα είναι!

    Άντρη Αντωνίου κυκλοφορεί πολύ ο Δαδακαρίδης τελικά! :-))) άσε, άρχισα ήδη να σπάω :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. αααα, να σου πω και εγώ μπορεί να τρώω σαλάτα για δίαιτα αλλά το λάδι λάδι και το αλάτι αλάτι. Πλάκα πλάκα, αρκεί ότι κάνουμε να το κάνουμε για εμάς και θα έχει σίγουρα όμορφο αποτέλεσμα. Καλή συνέχεια να δίνεις κουράγιο και σε μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή