Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Η μέρα της μαρμότας




Ξύπνησα η ώρα δέκα, έλιωσα στο κρεβάτι ακόμα ένα μισάωρο, σηκώθηκα, έβγαλα τον σκύλο βόλτα, προγευμάτισα, έκανα μπάνιο, μαγείρεψα, έφαγα, έκατσα στο κομπιούτερ, θα κάτσω στο κομπιούτερ, θα μαγειρέψω, θα φάω, θα κάτσω στο κομπιούτερ, θα διαβάσω ένα βιβλίο, θα κάτσω στο κομπιούτερ, θα δω καμιά ταινία, θα κάτσω στο κομπιούτερ, θα κοιμηθώ και θα ξυπνήσω.

Ξύπνησα η ώρα δέκα, έλιωσα στο κρεβάτι ακόμα μια ώρα, σηκώθηκα, έβγαλα τον σκύλο βόλτα, προγευμάτισα, έκανα μπάνιο, προσπάθησα να φτιάξω το κινητό που έδειχνε λάθος ημερομηνία, έκατσα κανένα μισάωρο προσπαθώντας να καταλάβω γιατί το κινητό έδειχνε λάθος ημερομηνία, πείνασα, έφαγα κάτι πρόχειρο, προσπάθησα να φτιάξω το κομπιούτερ και όλες τις ιστοσελίδες που έδειχναν χτεσινή ημερομηνία, πήγε τέσσερις το πρωί, κοιμήθηκα και ξύπνησα.

Ξύπνησα η ώρα δέκα και κοίταξα την ημερομηνία στο κινητό, 2 Φεβρουαρίου. Σηκώθηκα και άνοιξα το κομπιούτερ, 2 Φεβρουαρίου. Ο σκύλος γαβγίζει γιατί θέλει να βγει βόλτα. Κάνω μπάνιο, ντύνομαι, μπαίνουμε και οι δυο στο αυτοκίνητο και πάμε βόλτα σταματώντας πρώτα σε ένα περίπτερο για εφημερίδα. Ημερομηνία που γράφει πάνω, 2 Φεβρουαρίου. Βόλτα στη παραλία και πολύωρο χάντεμα στο υπερπέραν προσπαθώντας να καταλάβω γιατί η ημερομηνία είναι ακόμα 2 Φεβρουαρίου. Με παίρνει ο ύπνος σε ένα παγκάκι, κοιμάμαι και ξυπνάω.

Ξύπνησα η ώρα δέκα και ναι, το κινητό γράφει ότι είναι 2 Φεβρουαρίου. Μένω στο κρεβάτι όλη μέρα και ο σκύλος κατουράει όλο το σπίτι. Νυχτώνει, κοιμάμαι και ξυπνάω.

Ξύπνησα η ώρα δέκα και συνομίλησα για λίγη ώρα με το ταβάνι. Με έπεισε να σηκωθώ και να πάω να εξερευνήσω τις απεριόριστες δυνατότητες που μου δίνει μια μέρα χωρίς συνέπειες. Σηκώθηκα και πήγα με τον σκύλο βόλτα σε όλους τους πεζόδρομους όπου απαγορεύεται η διέλευση λυκόσκυλων. Αργότερα βγήκα μόνη μου στο κέντρο όπου συνάντησα πολλούς γνωστούς και άγνωστους στους οποίους έλεγα ότι μαλακία μου κατέβαινε στο κεφάλι κάνοντας χάζι με τις αντιδράσεις τους. Μετά ήρθα σπίτι, κοιμήθηκα και ξύπνησα.

Ξύπνησα η ώρα δέκα και πετάχτηκα αμέσως από το κρεβάτι. Έβγαλα τον σκύλο βόλτα και πήγα βόλτα στο κέντρο της πόλης. Μπήκα σε όλα τα καταστήματα, δοκίμασα άπειρα ρούχα και το έσκαγα με τα χέρια γεμάτα τσάντες πριν πληρώσω. Διασκέδασα αφάνταστα την ώρα που με κυνηγούσαν ουρλιάζοντας οι πωλήτριες και απόλαυσα ιδιαιτέρως την κλωτσιά που έδωσα σε ένα τύπο που πήγε να μου το παίξει μάγκας. Ήρθα σπίτι, δοκίμασα ξανά όλα τα ρούχα, φόρεσα τρία τέσσερα φουστάνια το ένα πάνω από το άλλο και βγήκα. Πλησίαζα όσους γνώρισα το προηγούμενο ίδιο βράδυ με μια οικειότητα που έκανε τις συνοδούς τους να ανησυχούν και έκανα χάζι. Μια από αυτές με τριχομάλλισε και κοιμηθήκαμε παρέα στο τμήμα.

Ξύπνησα και η σκέψη του τριχομαλλίματος με πονούσε έτσι αποφάσισα να είμαι φρόνιμη. Σηκώθηκα, έβγαλα τον σκύλο βόλτα, έφτιαξα ένα υπέροχο πρόγευμα, πήγα βόλτα στη παραλία, μετά ήρθα σπίτι για φαγητό, μετά έκατσα λίγο στο κομπιούτερ γράφοντας ένα όχι γκρινιάρικο ποστ, μετά ντύθηκα και βγήκα, πήγα στο αγαπημένο μου μπαρ όπου έκανα κανονική ανάκριση στον τύπο που μου άρεσε από το βράδυ που έλεγα μαλακίες σε αγνώστους, έμαθα τα πάντα για αυτόν παίρνοντας σημειώσεις τις οποίες αποστήθισα, ήρθα σπίτι, κοιμήθηκα και ξύπνησα.

Ξύπνησα η ώρα δέκα, έβγαλα βόλτα τον σκύλο, έκλεισα ραντεβού σε κομμωτήριο, αισθητικό, πλαστικό χειρούργο, γυμναστή, ενδυματολόγο, ειδικό σε σαβουάρ βιβρ, αστρολόγο, ψυχολόγο και ουφολόγο και πανέτοιμη το βράδυ πέρασα από το αγαπημένο μου μπαρ και θάμπωσα τον τύπο που μου άρεσε από εκείνο το βράδυ που έλεγα μαλακίες σε αγνώστους. Ήμουν ενθουσιασμένη μέχρι τη στιγμή που δήλωσε ενθουσιασμένος «είσαι θεά αγάπη μου» οπότε πήρα των ομματιών μου και έφυγα για το σπίτι όπου κοιμήθηκα ευτυχισμένη που δεν χρειαζόταν να ξεβαφτώ.

Ξύπνησα η ώρα δέκα και έβγαλα τον σκύλο βόλτα. Κατάλαβα ότι ακόμα και τη μέρα της μαρμότας δεν θα μπορούσα να βρω παρέα ή γκόμενο οπότε εστίασα σε άλλα πράγματα για να ξημερώσει η γαμημένη τρίτη Φεβρουαρίου. Πήγα βόλτα στη παραλία και αγνάντευα το πέλαγο πεντέξι ώρες. Μετά ήρθα σπίτι και χάντεψα στο κομπιούτερ πεντέξι ώρες. Μετά βγήκα για ένα ποτό για πεντέξι ώρες. Ένοιωθα σαν να παίζω σε ταινία του Αγγελόπουλου. Την αναφορά στον Αγγελόπουλο χωρίς να έχω δει καμιά ταινία του, δεν την άντεξε η μέρα της μαρμότας έτσι με εγκατέλειψε.


23 σχόλια:

  1. Παρόλο που είχε τελείες, το διάβασα σαν να μην είχε! Πειράζει που συγχύστηκα; Άσε που στη δεύτερη παράγραφο νόμιζα ότι καταλάθος ξανάγραφες τα ίδια! :))
    Ξαναγράψε αύριο να μας πεις το έκαμες τελικά κι αν εξημέρωσε η 3 φεβρουαρίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε μπας και επηρεάστηκες από τον Παπακαλιατη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν είδα το Αν... :-))
      αλλά είδα καμιά δυο από τις ταινίες που τον επηρέασαν :-))

      Διαγραφή
  3. Πολλά καλή ταινία!! :). Πού την θυμήθηκες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τούτα τα αλλοπροσαλα για ένα παράδοξο λόγο μου αρέσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αχαχαχαχα κλάσσικ! αγαπημένη ταινία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ουφολογο? χαχαχαχ κορηηη εισhε τελειεεεες!χαχαχ :p
    πολλα ωραιοοοο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευτυχώς που δεν είσαι παντρεμένη με μωρά γιατί εν θα άντεχα να θκιεβάσω 30 φορές το "σηκώθηκα, ξεσκάτισα μωρό/άντρα, έπλυνα πιάτα, σιδέρωσα, μαείρεψα τραχανά, σφουγγάρισα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παντως θα ηταν πολλα ενδιαφερον να καταγραφαμεν τα... υφη (και τα εφιμα :Ρ) του καθενος μας την ωρα που θκιαβαζει τες αναρτησεις σου! Α?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. webcam άλλη φορά, τζαι να μου τα στείλετε να τα κάμω ποστ :ΡΡ

      Διαγραφή
  9. έκαμες με να δω την ταινία μόλις τέλειωσε γράφεις ωραία ελπίζω να ήρτε το αύριο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή