Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Το μαξιλάρι


Την περασμένη βδομάδα, ήρτεν η μάμμμα μου με τρεις τεράστιες τσάντες γεμάτες με είδη προικός. Άνοιξε η κόρη της αδελφής της γειτόνισσας της νύφης της σχετικό κατάστημα τζαι επήε να ψουμνίσει. Η μάνα μου εν το πιο εύκολο θύμα σε κάτι τέθκοιες καταστάσεις. Εν υπάρχει περίπτωση να ανοίξει η τάδε του τάδε της τάδε της τάδε του τάδε του τάδε μαχαζί που να πουλά οτιδήποτε τζαι να μεν νοιώσει την υποχρέωση να πάει να ψουμνίσει.

Ακόμα σιειρόττερο εν το ότι ούλλα τούτα τα μαχαζιά πάντα, μα πάντα πουλούν πράματα που πιστεύκω πως εν τα χρησιμοποιεί ούτε ο κατασκευαστής τους, ζαοκομμένα, ζαοραμμένα, ζαωμένα γενικά που συνήθως διαλύουνται μετά που μια χρήση τζαι επειδή εν φτηνά, κάμνουν σε να αγοράζεις πολλά, τα οποία τελικά καταλήγεις να πληρώνεις ακριβά. Άσε που αφού δεν είναι καλά καταλήγεις απλά να πετάσσεις τα λεφτά σου. Τζαι τζείνο που μου σπάζει τα νεύρα εν που πάντα καταλάβει το, ποττέ δεν χρησιμοποιά ή φορεί τζείνα που ‘γοράζει αλλά πάλε πάει τζαι πάλε ‘γοράζει. (νομίζω τούτον ονομάζεται κοινωνική, ενήλικη ζωή, με υποχρεώσεις)

Για να μεν θυμηθώ το παλτό που αναγκάστηκα να αποκτήσω πέρσι που επήα μαζί της σε μια τέθκοια μπουτίκ. Προσπαθώ τόσο πολλά να μεν είμαι σαν τη μάνα μου τζαι ώρες ώρες πάω τζαι κάμνω ακριβώς τες ίδιες μαλακίες. Το μόνο ωραίο πράμα πάνω του ήταν το χρώμα. Η φόδρα ήταν ραμμένη αλλού για αλλού τζαι τόπους τόπους εσακούλιαζε, η μια πλευρά ήταν πιο μεγάλη που την άλλη τζαι μια φορά που αποφάσισα να το παίξω εναλλακτική τζαι να το φορήσω ανακάλυψα ότι άφηνα τρίσιες παντού σαν τον κάττο. Τελικά εκατάλαβα πως φορώντας το, εν ήμουν εναλλακτική αλλά τσίφτισσα τζαι δεν ήταν τζαι φτηνό ρε γαμώτο.

Ήρτε λοιπόν με θκυο φρικτά χαλάκια, θκυο ακόμα πιο φρικτά ριχτάρια τζαι το Μαξιλάρι. Βλέπω τη τιμή (έξι ευρώ) τζαι καταλάβω ότι έξι θα ‘ν οι ώρες του, ούτε για μια νύχτα εν θα αντέξει. Εν είπα τίποτε γιατί προσπαθώ που τα καλά να είμαι καλή, άσε που εχρειάζουμουν μαξιλάρι τζαι ας μεν κρίνω τα προϊόντα του «Είδη Προικός Αντρουλλού» πριν τα δοκιμάσω. Τα ριχτάρια όμως τζαι τα χαλάκια υποδέχτηκα τα όπως ακριβώς τους εταιρκάζαν: ίου γιαξ τα μάθκια μου τα μάαααααθκια μου φύε τα φύυυυυυυε τα!!!

Την πρώτη νύχτα επεράσαμε την τέλεια με το Μαξιλάρι. Τη δεύτερη, άρκεψε να πιττακώνεται. Την τρίτη, έκαμε κάτι εξογκώματα που μου ετρυπούσαν το κρανίο. Τη τέταρτη, εν εμπορούσα να τζοιμηθώ που τον πονοτζέφαλο. Τη πέμπτη άρχισα να πιστεύκω ότι θα μου έφκαλλεν όγκο στον εγκέφαλο. Την έκτη, άρκεψα να κάμνω νοητά μες τον πιττακωμένο μου νου τη διαθήκη μου, κλαψουρίζοντας που εν θα επρολάβαινα να δω το Μάτσου Πίτσου. Μετά ετζοιμήθηκα τζαι έβλεπα όνειρο ότι έφτασα ως τζιαμέ αλλά είχα πονοτζέφαλο, έπιασαν με οι ιδιοτροπίες μου, εμουρμούρουν, τζαι εν έφκαινα πάνω να το δω.

Εξύπνησα τζαι επέταξα το. Όι να μας χαλά το Μάτσου Πίτσου τζαι στον ύπνο μας ένα κολομαξιλάρι!


25 σχόλια:

  1. αχαχαχαχαχα
    για να γράψεις ολόκληρο ποστ στα κυπριακά καταλαβαίνω το δράμα που εβίωσες! :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά αντί έξι ώρες το τραβηξες και πήγε έξι νύχτες. Μπράβο υπομονή.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επαθα την με φθηνα σεντόνια. Επλυνα τα 2-3 φορες τζαι εκάμαν κουτρουβούι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαχαχαχαχαχανακάλυψα ότι άφηνα τρίσιες παντού σαν τον κάττοχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χαχαχαχα
    ααααχ αυτό το ελάττωμα το έχω κι εγώ,να νιώθω υποχρεωμένη ν΄αγοράσω από καταστήματα γνωστών αλλά οκ,όχι και να σηκώσω το κατάστημα φθηνών κι άχρηστων ειδών!
    Ευτυχώς που δεν φορτώθηκες και τα χαλάκια...όσο για το παλτό,πώς είναι δυνατόν να είναι τόσο χάλια;Πώς επιτρέπεται να μπει σε κατάστημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν το κατάστημα είναι γεμάτο με τέτοια ξεχωριστά κομμάτια ;-)

      Διαγραφή
  6. χαχαχα . Στην πυρά το Μαξιλάρι! τα όνειρα σχετικά με το Μάτσου Πίτσου εν ιερά. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 6 ευρώ 6 μέρες...1 ευρώ την ημέρα! Αν θέλουμε 1 ευρω μόνο για το μαξιλάρι εσωθήκαμεν.

    Εμένα επιασεν μου η μάμα μου ενα πανακριβό. Εγω εμαχουμουν οτι εν ακριβό τζαι εν σπατάλι τζαι τζαι τζαι.... ομως ηβρα την ησυχια μου! Ουτε ξυπνώ πιασμένη ουτε επιττακόθηκεν ουτε τιποτε. Μπορει να ηταν ακριβό (οκέι πανακριβό) αλλα ηδη εν πιο λιο που 1 ευρώ την ημέρα! Είμαι κάπου στα 70 σεντ τωρα τζαι πάω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χρειάζομαι περισσότερες πληροφορίες. στείλε μέηλ. θα την εκβιάσω να μου το αγοράσει :Ρ

      α, στείλε τζαι την τιμή :/

      :-)))

      Διαγραφή
  8. Έπαθα την τζαι εγώ με ένα ζευκάρι σεντόνια, τα οποία μου επουλήσαν για βαμβακερά, ήταν τζει που τα συνθετικά, εμάννεψα τζαι εγόρασα τα. Έστρωσα τα, ετζοιμηθήκαμεν 2-3 νύχτες, επάθαμεν εγκαύματα που την ... συνθετικούρα τους τζαι επέταξα τα, ντροπιασμένη με τη βλακεία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. χαχαχα τέλειο ποστ! κάποια στιγμή με τσάκωσα να αγωνιώ πόσες μέρες θα αντέξει το μαξιλάρι :-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η κουνιαδα μου ουλλο σεντονια μου φερνει. 1-2 φορες τον χρονο πον να φερει δωρο, φερνει σεντονια.

    Εν εχω παραπονο! Παρολο που εν ζαουλικα, χρησιμευκουν πολλα οταν... πογιατιζουμεν ή τρυπουμεν τοιχους! :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ούλλοι έχουμε μια συγγένισσα (ίντα λέξη!) που μας φέρνει σεντόνια, ττορομαντιλιές κλπ :-))

      Διαγραφή
  11. 1oν να γράφεις στα κυπριακά πιο συχνά
    2ον τι εν το Μάτσου Πίτσου?
    3ον τωρά που έσιεις προιτζιά είσαι έτοιμη για τρίκκη.
    4ον μπαίνω κουμέρα αν θέλεις
    5ον τι εννοείς να σιωπήσω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. έτσι θα κάμνω :-)
      2. ε, όι! ε, όι! http://famouswonders.com/wp-content/gallery/machu-picchu/machu-picchu-late-afternoon.jpg ;-)
      3. α ίντα καλά!! :Ρ
      4. έγινε :-))
      5. πρέπει να μάθεις το Μάτσου Πίτσου :Ρ

      Διαγραφή