Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Θα με πάρω να φύγουμε


Έχω καιρό να γκρινιάξω για το κωλόνησο… περίεργο αν σκεφτείς ότι έρχονται εκλογές, απόλυτα δικαιολογημένο αν θυμηθείς ότι δεν βλέπω καθόλου τηλεόραση και ακόμα και τις κυριακάτικες εφημερίδες τις διαβάζω με μια νιρβάνα που δεν με αφήνει να τσαντιστώ για τίποτα.

Το μέρος στο οποίο λέω συχνά ότι θα μετακομίσω είναι το Μάτσου Πίτσου ή το Νησί του Πάσχα και εκεί θα πάω και τώρα που αδιαθέτησα και πονάω, το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου μου δεν συνεννοείται σε τίποτα με το αριστερό και το μόνο που θέλω είναι να είμαι στο κρεβάτι και να λέω τον πόνο μου στο ταβάνι. Α, και να κάνω μαραθώνιο προβολής του Lord of the Rings, είναι ωραία κάθε φορά που πεθαίνει ένας από τους ήρωες να ξέρω ότι δεν πεθαίνει στ’ αλήθεια γιατί το έχω δει πεντέξι φορές, οπότε η νιρβάνα παραμένει.  

στο δεύτερο και στο τρίτο μέρος οι λόγοι απολαυστικής θέασης αυξάνονται με την είσοδο του Ρομπέν των Δασών εεεεεε σόρυ του Φάραμιρ εννοώ! 

Στην πραγματικότητα, δεν νομίζω να άντεχα πάνω από τρεις μέρες στο Νησί του Πάσχα ενώ στο Μάτσου Πίτσου έχω πολύ σοβαρές αμφιβολίες αν θα κατάφερνα να φτάσω χωρίς να βγάλω τα άντερα μου από την υψοφοβία. Αλλά τι νόημα θα είχε το όνειρο χωρίς μικρές νοθείες που λέει και ο Παπακωνσταντίνου, έτσι δεν είναι;

νακκουρίν ψηλά...


Για το πρώτο, ξεκινώ από Λάρνακα και φτάνω μετά από καμιά δυο μέρες μέσω Λονδίνου και Νέας Υόρκης στο Σαντιάγο της Χιλής. Από εκεί, το Νησί του Πάσχα είναι μόλις έξι ώρες με το αεροπλάνο πετώντας πάνω από τον Ειρηνικό. Πριν καιρό είχα βρει ένα χάρτη με τους αντίποδες, δηλαδή το σημείο της γης που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τα πόδια μας. Καλά, όχι ακριβώς πουκάτω αλλά πιάσατε το πόιντ. Ολόκληρη η Ευρώπη δεν είναι παρά ένα μικρό μέρος του Ειρηνικού, μόνο η Πορτογαλία (ακούς Περτίτζι; :Ρ) ακουμπά στη Νέα Ζηλανδία. Με λίγη φαντασία και πολλή αθκιασεροσύνη μπορούμε να πούμε ότι η Κύπρος είναι στους αντίποδες του Νησιού του Πάσχα οπότε δηλώνοντας ότι θέλω να πάω στην άλλη άκρη του κόσμου, εκεί ακριβώς πέφτω!

oh mon dieu, τουρίστες


Μιας και θα είμαι στη περιοχή, θα πάρω μετά από κανένα μήνα που θα βαρεθώ το Σαντιάγο το αεροπλάνο για τη Λίμα του Περού που όποτε συμπληρώνω ονλάιν την πόλη που μένω μου εμφανίζει πρώτα τη Lima και μετά τη Limassol και το έχω απωθημένο να πάω. Μόνο τρεισήμισι ώρες είναι η διαδρομή και από εκεί άλλη μιάμιση ώρα αεροπορικώς για το Μάτσου Πίτσου στο οποίο μπορείς να πας και με τρένο ή λεωφορείο αλλά βλέποντας τη διαδρομή νομίζω πως θα το κάνω περπατώντας ή παρέα με τον Gael García Bernal πάνω σε μια μοτοσυκλέτα. Όμως τώρα που ξαναβλέπω τη διαδρομή μήπως να μη πάω καθόλου;!

Μόλις φτιάξει ο καιρός θα το οργανώσω για όποιον θέλει να μου κάνει παρέα, προς το παρόν πρέπει να ξεπεράσω τον φόβο μου για τα αεροπλάνα και να βρω χορηγούς. 


21 σχόλια:

  1. ααα τέλεια έρχομε εγώ!!!!
    και για το lord of the rings έρκουμε:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλέ τι πιάννει η Lima μπροστά στη Limassol; :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ααααααααχ δε γίνετε να έρτω τζιαι εγώ;
    να φέρουμε τζιαι τον ρομπέν των δασών...εεε τον φάραμιρ εννοούσα. δέχουμαι. πάρμε τζιαι εμένα στην άλλη άκρη του κόσμου, πλιζ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να κανονίσουμε να πάμε μεγάλη παρέα :-)))
      κοινόβιο, μαζί με τον Φάραμιρ :Ρ

      Διαγραφή
  4. ξέρω αθρώπους με πείρα στη ζωή πάνω από μισό αιώνα που επήαν. έννα τα καταφέρεις. αν σου περισσέψουν λεφτά πε μου.
    είδες, εν είμαι κρίπι. εμένα να προτιμήσεις.
    σιωπώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγω σε ετσι τοπους μονο διακοπες...εν καμνω μάνα μου...εγω ειμαι παιδί της πολης...εν θωρεις μεινισκω Λευκωσία! :ΡΡΡΡΡΡΡΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλά, τζι εγώ για διακοπές, πόσο να θωρώ τα πως τα λεν να με θωρούν! :Ρ ασχολίαστη η Λευκωσία :ΡΡ

      Διαγραφή
  6. Τι θα κάμνεις κόρη μου στα μαύρα όρη θα σε φαν οι κουφάδες.
    Μείνε δαμέ τζιαι το καλοκαίρι θα πηαίνουμε στην παραλία τζιαμέ στους δίδυμους πύργους με τη παγωνιέρα να την σπάσουμε του Μιχαήλη τζιαι της Ζέτας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάποιες φορές εν καλύτερα να τα ονειρευκούμαστε παρά να τα ζούμε...
    Φαντάζεσαι να πάεις και να τρέμεις που τον φόο σου μες τον δρόμο, να σε φαν οι κούφοι, να χαθείς μεσα σε καμιά ζούγκλα?!
    Εν καλή τζιαι η Λεμεσός! Πολλά καλή!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλύτερα από κουφή στο Μάτσου Πίτσου αντί από βαρεμάρα στη Λεμεσό ;-)

      Διαγραφή
  8. Μα τι ερωτας τουτος με το τταβανι ρε παιδι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. να και το αεροδρόμιο για το Μάτσου Πίτσου, νο.13:
    http://www.lifo.gr/team/omorfia/35953

    θα πάω. ΘΑ. ΠΑΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή