Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014

Μια ερμηνεία του δίσκου της Φαιστού

Πήγα στην έκθεση «Η Μαγεία της Γραφής: από το Αλεφ στο Άλφα» στον Χαρουπόμυλο, στη Λεμεσό. Η έκθεση εν πολλά καλή, έσιει πολλήν ενδιαφέρον, όποτε θέλετε ξεναγώ σας, λέγοντας ξεναγώ εννοώ θα σέρνομαι πίσω σας λέγοντας εξυπνάδες για τα εκθέματα τζαι μετά θα με κεράσετε καφέ κάπου όι στο Κάστρο. 

Τζείνο που μου έκαμεν τη παραπάνω εντύπωση εν ο δίσκος της Φαιστού, ήξερα την ύπαρξη του τζαι ότι εν αποκρυπτογραφήθηκε ακόμα, παρόλο που από ότι φαίνετε βρήκαν μια λύση, αλλά δεν είχα ιδέα για τα σχήματα που εν χαραγμένα πάνω.

Έτσι έμεινα χάσκοντα μπροστά σε τούτο το θέαμα.

"ξεδιπλωμένα" τα σχήματα που είναι χαραγμένα στον δίσκο

Απορώ γιατί τόσα χρόνια δεν εκαταφέραν να το μεταφράσουν ενώ εν τόσο εύκολο. Ακούτε λοιπόν την ιστορία που γράφει.

Ο Χανκ ο πανκ ο μοϊκάνας, επήεν στη μάππα. Τζιαμέ εσυνάντησε τον Κάσπερ το φαντασματάκι μαζί με το φάντασμα των Κάντερβιλ κοντά στο δέντρο δίπλα που το τοτέμ της Ελένης τζαι είπαν του ότι η Κου Κλουξ Κλαν εθυσίασε ένα τράγο τζαι μιαν όρνιθα μικρότερα που ένα τόνο μες το καλύβι της κοπέλας που φορεί κορσέ τζαι αφού εβούρησεν ο Χανκ ο πανκ ο μοϊκάνας να την έβρει εχάθηκε μες το στήθος της ώσπου τζαι ήρτεν ο Beetlejuice τζαι έφερεν του ένα σουτιέν να χώσει το πουλί του που ήταν μικρότερο που τζείνο του φαντάσματος του Beetlejuice τζαι τζείνη την ώρα ήρτε με μια μυγοσκοτώστρα ένας χρυσαυγίτης/ελαμίτης/γκρίζος λύκος που τους είπε να ξεχάσουν τα μίση τζαι peace τζαι flower power τζαι επήαν όλοι μαζί για σέρφινγκ με βατραχοπέδιλα. Τα προφυλακτικά δεν τα ξέχασαν.

Πάω να ραφτώ για το Νόμπελ. 


6 σχόλια:

  1. Φυρμός! ειδικά εκεί με το σουτιέν και το πουλί έφτυσα τον καφέ που έπινα χαχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κλαίω!

    Γκάρεθ Οουενς τζιαι πελλάρες, ουφ τζιαι τα μυαλά στα κάγκελλα. Τζιει που τον Αρθουρ Τζον Έβανς που είσαι εσύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή